Jump to content
POLITISTI.ro

Politist vs Pompier


cgeorge22

Recommended Posts

Salut. Am nevoie se parerea, sfaturile celor mai vechi in sistem. Am terminat Scoala de pompieri Pavel Zaganescu, si am fost repartizat la politie. ( va dati seama in ce sistem functionam). As dori sa ma transf in Cta, pt k momentan sunt in Buc, si nu ma ajung cu banii. Si nu stiu daca sa raman in politie, sau sa revin la pompieri. Sunt avantaje si dezavantaje de ambele parti, si de aceea as dori o opinie, doua, trei.. Dak tot fac un pas acum, sa.l fac cum trebuie si sa ma transfer undeva unde imi va fi de folos pe viitor si undeva unde pot avansa, pt k sunt la inceput si ar fi pacat sa raman la stadiul de subofiter. Va multumesc!

 • Downvote 2
Link to comment

Şi să înţelegem că tu n-ai vrut să te transferi la poliţie? De la capăt de furtun la munca de poliţie e o diferenţă cam mare. Îmi vine grau să cred că ai învăţat aceleaşi materii ca la o şcoală de poliţie.

 • Upvote 2
Link to comment

cgeorge22, lamureste-ma si pe mine cum de ai fost repartizat la politie, daca ai terminat o scoala de pompieri? Nu-ti aduc nici o acuza, ci vreau sa pricep cum!

Link to comment

Ce va mirati ? In MI peste 60% din efectivele de politisti sunt fosti dulgheri,prelucratori prin aschiere,pompieri, soferi de camioane,jandari sau jaci,multe centuriste care '' au reusit in viata'' si acum sunt foarte intime cu sefii vremelnici,etc.Si macar daca le-ar placea munca de politie.Majoritatea astora folosesc politia ca o sinecura in vremuri de criza..Si cu fiecare '' reforma''[exemplu cea a ospatarului''academician'' Igas ] NUMARUL SCAUNELOR DIN BIROURI CRESTE IAR NUMARUL CELOR DIN STRADA SCADE.Baiatul asta pompier chiar nu are nici o vina putreziciunea e sus..

Edited by pitbul
 • Upvote 1
 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Mi-e greu să cred că a fost repartizat la poliție după ce a terminat scoala de pompieri.

Povestea era mai credibilă dacă spunea că a sărit gardul în curtea poliției, după repartiție cu ajutorul pilelor și relațiilor.

Mai mult, încă de la începutul lui 2011 au fost sistate absolut toate transferurile de la alte arme, singurele excepții fiind cei de la Poliția de Frontieră, iar asta din cauza disponibilizărilor.

Având în vedere aceste aspecte, rămân la părerea ca avem de a face cu un troll.

 • Upvote 4
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Nici eu nu-l cred. N-am auzit până acum ca din absolvenții de la pompieri sau alte instituții să fie repartizați direct în poliție.

Cele două domenii sunt complet diferite, cum spunea și un coleg mai sus. Și da, întradevăr sunt cazuri în care foști pompieri au ajuns polițiști via jandarmerie.

Totuși există o diferență majoră între pomperi și jandari. Pompierii au felia lor, competențe clare și nu sunt rătăciți ca jandarii, care se cred și închipuie absolut orice, azi se cred un alt fel de polițiști, iar mâine se imaginează a fi un alt tip de salvatori similari SMURD-ului. La pompieri nu am văzut astfel de apucături.

Link to comment

Omul dorea niste pareri pentru a gasi solutii si a rezolva o problema personala, nu cauta analize sistemice critice. Stimate pitbul, toate postarile dumitale de aici si din alta parte conduc la concluzia ca esti o persoana bine informata si cu posibilitati multiple.

Da, il cred caci problema sa are solutii dincolo de limitele CP si CPP.

Imi cer scuze pentru interventie.

 • Upvote 1
 • Downvote 12
Link to comment

Mare e gradina ... Numai eduardpsih putea sa perceapa legaturi intre ce se discuta aici si CP ori CPP.

Esti tare de tot! Mai spunea cineva pe forum ca se declara fanul lui, ma bag si eu. :))

Link to comment

Pfuaiii,din greseala i-am dat acestui minunat psiholog amator un plus in loc de minusul meritate.

Amice, pe tine te suporti cu atitudinea asta de superioritate?

Link to comment

Stimate arcan, am fix 97 de defecte, in rest sunt perfect.

Iar plusurile sau minusurile nu ma impresioneaza sau afecteaza deloc, fiecare avand posibilitatea sa-si manifeste astfel propria optiune.

Stima.

 • Upvote 1
 • Downvote 5
Link to comment

Am fost in promotia 2011. (am stat un an pe tusa). Am terminat calificarea de maistru militar(mecanica). La mijlocul anului 2, au venit comisari, colonei, etc si ni s.a facut repartitia in baza mediei care am intrat in scoala. Media de absolvire nu a mai avut nici o importanta. Noi eram si suntem pre mici k sa ne impunem punctele de vedere. Dak ne convenea bine, dak nu, iarasi bine. Si ultimi 4 am picat la baza de reparatii a MAI. (411, DST). Dar cum baza e pe duca, ne.au bagat soferi sub gradul de agent de politie, pentru k in urma disponibilizarilor, era nevoie de oameni. Vrand, nevrand, a trbt sa ma sui in masina si sa conduc prin buc. Nu cunosc buc mai deloc, doar ce am invatat in perioada asta, totusi, trb sa prezint randament. Si o sa ma transfer, cel putin as sper, si vreu sa stiu unde mi.ar fi mai bine. La pompieri sau la politie. Nu am nici o pila, nu cunosc pe nimeni, tot ce am facut si voi face, fac pe spatele meu! Sunt la inceput de drum si ar fi pacat sa nu ma "zbat" l sa ajung unde mi.e mai bine..si acum si pe viitor.

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

cunosc si eu problema lor cu transferul in politie :) deoarece suntem aceeasi promotie ,doar ca eu am facut campina si din cate imi aduc aminte ei au avut intaietate la repartitie.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Nu pot sa cred ce "mutatii" au iesit din reforma incompetentului de Igas!Termini scoala de pompier si te angajeaza ca sofer cu grad de agent de Politie!

Noi avem nevoie dupa disponibilizari de politisti adevarati nu de pompieri,jaci sau stiu eu mai ce ... si pusi si pe functie de sofer numa sa de-a la numar ca doar au dat afara politisti cu pile si "intrusi" sa angajeze ce???

Si un exemplu urat este criminalul de la Perla care tot ceva specie de sofer era,si care a fost facut ulterior prin nu stiu ce metode agent de politie!

Aici nu vreau sa spun ca, cgeorge22 ar fi un caz similar insa "viniturile" nu ne-au prins bine la imgine niciodata!

Edited by cipri83
 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Cipri83,

"Baza de reparații MAI" nu apartine de IGPR. Cei care lucrează acolo sunt "polițiști" doar cu numele, ei sunt de fapt ingineri, tehnicieni și așa mai departe, nu au nicio legătură cu munca de poliție.

 • Upvote 3
Link to comment

Fara sa jignesc pompierii, care isi au rolul lor, bine stabilit si fata de care am toata stima, ce treaba are tulumba cu pistolul? Daca il lasau la vreun garaj al MAI, era ok, insa bagandu-l pe strada, chiar ca sofer, se greseste enorm! Omului asta, la un moment dat, îi pica o speta mai delicata si care necesita strict, cunostinte specifice, ce spune "Domne' eu la baza sunt pompier, dar am fost transferat la politie..."

Oricum, tot personalul auxiliar, l-as scoate din politie! Nu ar ramane decat politistii operativi, fara secretare, evidente de tot felul, financiar, cadre, etc. Pe vremea lui '98 frizerul de la capitala era mare politist! Lumea din zona de domiciliu stia ca omul e ditamai colonelul la capitala...pana am aparut eu, dupa aia a trebuit sa-mi schimb frizerul...

 • Upvote 5
 • Downvote 1
Link to comment

pe strada sunt un simplu sofer! nu am nici o leg cu treaba de politist. doar gradul il am.. in fine. am inteles ideea. o sa fac in asa fel incat sa revin la pompieri. asta am invatat, asta urmez!

 • Upvote 3
Link to comment

Cgeorge22, tot respectul pentru munca ta, insa cum spuneau niste antevorbitori, mai devreme sau mai tarziu te vei lovi de o speta adevarata ce presupune cunostinte solide de tactici si masuri politienesti. Nu le vei avea sub nici o forma, fiindca tu nu esti cu adevarat politist si nu ai fost deloc pregatit pentru ce presupune o munca de politie.

A fi doar un sofer nu are nici in clin nici in maneca cu pregatirea unui politist adevarat. Deci orienteaza-te spre pompieri cat mai poti, lasa-i sa fie politisti pe cei care s-au pregatit pentru asta. :hmmmt:

 • Upvote 4
 • Downvote 4
Link to comment
 • 2 weeks later...

Cristi imi este foarte greu sa cred ce spune domnul pompier.

Sa nu uitam ca politia a suferit o restructrare fara precedent si nu vad care au fost motivele pentru care au dat afara politisti cu experienta sau altii au fost pensionati la 48 de ani pentru a face loc pompierilor.

Si cand te gandesti ca 1600 de elevi ai scolilor de politie stau acasa de cateva luni................

Link to comment

Poate au curajul cei care mi-au dat voturi negative sa exemplifice cu argumente solide de ce au facut asta. Sa inteleg ca exista pompieri care se viseaza politisti? Ei mi-au dat voturile negative? Munca de politie trebuie facuta exclusiv de cei care au trecut printr-o scoala de politie, nu de tot felul de soferi, inginer, jandari ori cocalocali.

Edited by McNally
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Se pare că informaţiile din acest topic au stârnit interesul pseudo-ziariştilor de la ziarul Naţional. A încropit şi ziaristul "Toni Matei" un articol cu ce a citit în acest topic, dar nu a avut nici măcar bunul simţ să menţionze sursa informaţiilor, ce să mai vorbim despre deontologie profesională sau alte asemnea lucruri, ce le sunt complet stăine.

Priviţi aici hal de articol:

ziarulnational071012.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.