Jump to content
POLITISTI.ro

Sectoristii ca ministrii


Recommended Posts

 • Moderator

Clar!

Desfintarea sectoristilor a fost cea mai mare prostie. Cunosteau zona si populatia, nimic nu se misca fara sa stie ei.

Am tot respectul pentru politisti ce au indeplinit aceste functii.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Dupa parerea mea au fost 2 loviturilor date politistilor de ordine publica si nu numai, doua lovituri care i-au legat de maini si de picioare.Prima desfintarea functiilor de sectoristi si a doua modificarea Legii 61/1991 prin ingreunarea procedurii de retinere si prezentare in fata instantei pentru judecare.Inainte de 2002 sectoristul sau agentul de ordine care isi dadea interesul in 2-3 luni linistea cel mai greu, dificil sau famat sector din cadrul sectiei. Cei mai dati dracu scandalagii se linisteau dupa ce ii bagai 24 de ore si luau mirosul de arest, iar apoi daca si judecatorul ii mai condamna 1-2-3 luni la inchisoare contraventionala, se linisteau macar o perioada de timp.

Cat priveste sectoristii, acestia pe langa faptul ca aveau cunostiinta despre toate problemele din sector, cunosteau populatia (sectoristii dupa cativa ani stiau aproape toate familiile din sector si mai ales persoanele ce avusesera probleme cu legea), detineau informatii despre posibile infractiuni, despre infractori si puteau da relatii si altor formatiuni interesate.De asemenea aveau disponibile toate masurile coercitive disponibile unui politist, spre deosebire de politistii de proximitate care sunt in nr. redus 2-3 pe sectie si nu pot cunoaste sectoarele la fel ca sectoristul care era aproape zilnic prezent in sector.

Link to comment
 • Moderator

Stiti ce cred eu? Acum, in aceste vremuri, chiar daca s-ar modifica legea 61, revenindu-se la masurile anterioare, ce erau cu adevarat eficiente, nu ar aduce decat prejuducii. Spun asta pentru ca pe vremea cand aceasta lege prevedea inchisoarea contraventionala, ea era aplicata in majoritatea cazurilor de politisti, pe cand acum a devenit legea de baza pentru activitatea jandarmeriei.

Iar la cat de tampi sunt baietii aia, ne-am trezi cu persoane prezentate in fata instantei pentru ca consumau o cutie de bere pe trotuar.

Link to comment

Catalin nu trebuie sa blamam o intreaga institutie care este formata din mi de oameni.Sefii din jandarmerie sunt in mare parte foste cadre de securitate, cu ,,capraria ,, in sange care dau acum niste ordine unor cadre neopregatite suficient juridic sau tactic politienesc si le cer rezultate care sa se compare cu rezultatele obtinute de politisti.Ganditiva ca si acum nu multi ani aveam si noi caprari din astia care stateau cu RG1 si RG 2 pe masa si se credeau niste genii coborate pe pamant si ne dadeau ordine cretine crezand ca ei au viziuni marete.

Link to comment
 • Moderator

Nu ii blameaza nimeni, eu discutam despre legea 61 in vechea si actuala ei forma. Faceam doar un exercitiu de imaginatie, cum ar fi daca s-ar reveni la vechea forma ...

Dupa cum spui si tu, daca nu au o pregatire minima ar aparea aberatii in aplicarea acelei legi. Nu le poti cere sa faca o evaluare a pericolului social pe care il prezinta o anumita fapta, daca pregatirea lor consta in "căprăreală".

De aceea cred ca ar trebui elaborate doua legi separate pt fiecare institutie in parte si in functie de competentele fiecareia.

Link to comment

Asta a cerut Uniunea Europeana ,sa dam garantii ca competentele politie nu se intersecteaza sau se suprapun cu cele ale jandarmeriei. Ce mai conteaza inca o minciuna.

Link to comment

Fratilor ce dracu aveti?Vi s-a pus pata pe jandarmi? Rookie nu stiu ce esti tu , daca esti politist sau nu , dar macar dupa limbaj trebuia sa-ti dai seama.Sunt politist de aproape 15 ani si am lucrat doar in structuri operative.

Link to comment

Cu rabdare treci marea domnule Luky. Noi politistii nu suntem nici moase comunale si nici culegatori de plante medicinale. Nu trebuie sa te superi pe Rookie ca ti-a pus o intrebare. In legatura cu blamul nici nu sti cu cat rahat dau in noi sefii de la jandarmi. Stai sa imi aduc aminte cum ne spun........corupti, necinstiti ,interlopi. Nu cu jandarmii avem treaba ci cu sefii lor.

Link to comment

jandarmii sunt militarii aia care au reusit, dupa multi ani de chin, sa termine liceul si dupa ce au deschis toate usile sefilor cu capu, ca mainile le aveau ocupate, i-au facut sergenti majori si vaccinati? Sunt astia care fac dosare la Legea 8 si la pescari si care acum, din cauza unor sefi curajosi de-ai nostrii, patruleaza cu noi sa-i scolarizam, dupa care se duc la unitate si datorita faptului ca sunt majoritatea in zodia varsator dau tot in primire sefilor lor, iar sefii lor cand vin la intalnirile cu sefii nostrii le dau peste nas alor nostrii cat de nedrepti suntem noi?????? Astia sunt............ feriti-va de ei fratilor

Link to comment

Una din cele mai mari prostii din ultimii 20 ani a fost desfiinţarea sectoriştilor (care, între noi fie vorba, făceau, printre multe altele şi muncă de proximitate) şi înfiinţarea struţocămiloiului de proximitate (era să-i spun, pardon, de promiscuitate), care nu face nimic altceva decât taie frunze, tunde ouă, sau împachetează fum....

Acum câteva luni îl întreb pe un poliţist de proximitate (care mai are vreo 3-4 ani până la pensie) dacă se pensionează.... iar răspunsul lui m-a năucit:

- de ce să mă pensionez? Toată viaţa am muncit la greu... beţe, amenzi, ...(cenzurat)... iar acum, când, în sfârşit stau liniştit şi nu prea fac nimic... să ma pensionez????

Nu! Stau până la termen!

L-am înţeles! :mellow: în totalitate!

Link to comment

Domnule Leo , datul in gat la jandarmi face parte din fisa postului. B) Problema cea mai mare este ca in loc sa culeaga informatii colegii nostri de la ei se intampla invers.................

Link to comment

Sunt in asentimentul colegilor care considera ca desfiintarea posturilor de sectoristi a fost o mare eroare a conducerii ministerului.Posturile de agenti de proximitate or avea efecienta in tarile dezvoltate economic si cu un grad mare de civilizatie dar la noi...!!!

Link to comment

Poate că, cineva, cândva, cu funcţii cu capacitate de decizie, va reveni asupra acestei măsuri şi va dispune reînfiinţarea posturilor de sectorişti... :emo-yessir:

Link to comment
 • 2 months later...

sunt de acord cu domnul DUNELU ,în țările civilizate are eficiență Poliția de proximitate .Când s-a înființat poliția de proximitate în ROMÂNIA ,elvețienii care au implementat acest sistem la noi în țară spuneau că la ei poliția de proximitate a început să-și dovedească eficiența după 14 ani .

deci am desființat un sistem care era foarte eficient SECTORIȘTII și l-am înlocuit cu un sistem care va fi eficient peste114 ani .PENTRU ȘEFII CARE NU AU AFLAT PÂNĂ ACUM ; ELVEȚIA ESTE ÎNAINTEA NOASTRĂ CU CEL PUȚIN 100 de ani !!! :naughty:

Edited by ghici
 • Upvote 1
Link to comment

Parerea mea este ca daca se va revenii la sectoristi politistii din operativ vor fi mult mai eficienti. Prietenii stiu de ce .

Link to comment
 • Member

Pai nu poti compara marfa cu ambalajul. Proximistii sunt purtatori de uniforma. Nu pot nici macar sa dea o contraventie.

legal ai dreptate, eu te contrazic, in afara de AN-uri facem tot ce faceau sectoristii

Link to comment

legal ai dreptate, eu te contrazic, in afara de AN-uri facem tot ce faceau sectoristii

Ety nu cred ca ai cunoscut un sectorist adevarat.

Cand se trezea dimineata ,trecea prin sector si in maxim 45 de minute afla ce s-a intamplat in ultimele 24 de ore.

Sa nu mai vorbim despre informatiile pe care le furnizau celorlalte structuri.

Proximitatea de azi e un fel de lucru neterminat care se potriveste societatii in care traim cam ca nuca-n perete.

In afara de lucrari generale si sedinte cu asociatiile de locatari nu prea vad ce mai faceti. Sectoristul era omul bun la toate de la judiciar pana la economic si la crima organizata.

Voi proximistii decat vreti insa nu prea puteti din cauza competentelor limitate, sunteti un fel de frate mai mare cu care intra in contact cetateanul sa se planga.

Va respect la fel de mult ca pe ceilalti politisti insa nu va veti putea compara niciodata, in conditiile date, cu sectoristii.

Cu deosebit respect. :emo-yessir:

Link to comment

Ca eficienta nu exista termen de comparatie intre activitatile desfasurate de sectoristi si cele ale proximistilor

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.