Jump to content
POLITISTI.ro

Ce parere aveti despre firmele de paza?


acol

Recommended Posts

Simati Domni politisti va pun aceasta intrebare deoarece magazinele au obligatia sa incheie contracte cu firme de paza dar acestia nu sunt in masura sa ofere o protectie corespunzatoare. De exemplu,dupa pornirea alarmei poate dura chiar cateva minute bune pana ajunge echipa de interventie,timp in care potentialii hoti ar avea timp sa bea si o cafea inainte de a fura.

Intarzierea o motiveaza prin faptul ca nu au girofaruri si nu pot incalca regulile de circulatie si au dreptate , dar atunci ce rost mai are totul?

Link to comment
 • Moderator

Trebuie să aibă echipaje/mașini poziționate în puncte apropiate și să-și calculeze timpii de deplasare astfel încât să ajungă în timp util, respectând legea. Ce ar însemna ca fiecare srl obscur să aibă dreptul la girofar. Și-ar face toți numai să nu mai stea la semafoare, să circule cu viteză, etc.

Dacă ei au patru oameni într-o mașină și vor să asigure securitatea și să intervină la 15-20 de obiective, sunt doar niște proști și înseamnă că au contractat mai mult decât pot asigura.

Link to comment

Magazinele au si alternativa rezilierii contractelor! Eficienta acestor firme rezulta din promptidudinea sosirii la interventie(in contract este stipulat timpul de reactie), al prinderii hotilor si nu in ultimul rand al prevenirii furturilor. Nici un magazin, ori alt fel de unitate economica, nu este legata de o anume firma de paza daca nu sunt interese la mijloc!

Link to comment

Doamne feri sa mai aiba si firmele de paza girofaruri, ajunge ca au politistii locali. Am vazut o gramada de situatii in care agentii de paza ajungeau cu masina si avand sediul la 200 m de obiectiv, dupa ce ajungea patrula pedestra a politie. Consider ca nu isi dau un interes deosebit in astfel de situatii asa cum o fac politistii care pentru a ajunge politisti au "tras" ca sa intre in scoala si sa o termine si care au simt al raspunderii chiar daca poate sunt sunt mai prost platiti ca unii agenti de paza. In aceasi categorie vreau sa'i incadrez si pe impostorii locali care pana acum cativa ani nu avea nici macar atata scoala cat avea un agent de paza(ma refer la atestatul profesional) si care ori se dau in spectacol cu babutze si copii, ori se trag pe c_r cand trebuie sa intervina.

Consider ca in ambele categorii exista posibilitatea sa existe oameni seriosi care isi fac datoria.

 • Upvote 1
Link to comment

la casa eu am alarma conectata la BGS si din cind in cind mai las alarma sa urle sau apas butonul de panica. ca sa nu se plictiseasca, ii tin in priza.

nu au depasit niciodata 7 minute cit este in contract, media este de 4 minute. nu este rau :)

Edited by maxu08
Link to comment

nu, pt ca s-a intimplat ca centrala lor conectata la alarma sa nu transmita semnal (se arsese placa din cauza caderilor de curent). si de atunci le spun ca verific daca functioneaza :)

Link to comment

Magazinele au si alternativa rezilierii contractelor! Eficienta acestor firme rezulta din promptidudinea sosirii la interventie(in contract este stipulat timpul de reactie), al prinderii hotilor si nu in ultimul rand al prevenirii furturilor. Nici un magazin, ori alt fel de unitate economica, nu este legata de o anume firma de paza daca nu sunt interese la mijloc!

Firma de paza cu care am avut eu contract la Cluj avea inclusa o penalizare de reziliere de 60 Euro (adica trebuia sa platesc 60 euro daca reziliam contractul inainte de termen) si timp de reactie de 7-10 min,la un abonament lunar de 120 Ron si o instalatie de supraveghere pe care am platit 1200 Ron.Intamplarea a facut ca alarma a pornit din greseala de cateva ori datorita tastarii gresite a codului,testand astfel,fara sa vreau,modul lor de lucru si timpul lor de reactie.Ei bine,timpul lor de reactie a depasit de fiecare data 10 min.O data a ajuns chiar la 30-40 minute si o data nici n-au venit si nici n-au sunat.Au motivat ca de vina e traficul si ca ei n-au girofaruri ca sa poata veni la timp.Cand am vazut cum sta treaba am vorbit cu seful lor cerand rezilierea contractului fara penalizare pe motivul ca oamenii n-au respectat timpul de reactie.Domnul sef a fost de acord cu rezilierea mentionand totusi aceasta penalizare dar intamplarea a facut ca iar s-a pornit alarma din greseala,iar au ajuns tarziu asa ca au renuntat la penalizare si mi-au si demontat-o gratis (altfel ma mai costa 200 Ron).Pana la urma domnul sef a fost amabil si dupa 3 luni a suspendat contractul fara sa-mi mai ia nici un ban.Nici nu vreau sa ma gandesc ce amenda plateam daca ma prindeau d-nii politisti comunitari fara contract cu firma de paza si salubritate.

Edited by acol
Link to comment

Maxu, intr-un contract pentru buton de panica exista un anumit numar de apasari de control pe parcursul unei luni!

Acol, mai exista si posibilitatea ca un agent de paza sa fie un politist pensionat...desi sunt putini cei care accepta conditiile si salariile ce lasa de dorit! Totusi sunt cazuri...si astfel te asigur ca acel agent de paza este mai scolit decat un comunitar!

Edited by CITADELA
Link to comment

Sunt convinsa de asta.De fapt,cu totii are trebui sa aiba o pregatire solida in domeniu,la fel ca si politisti.Altfel ce garantie avem noi cetatenii ca sunt destul de competenti si capabili sa-si faca treaba?Din pacate am vazut ca orice om fara cazier poate deveni agent de paza sau politist comunitar (sau mai sunt si alte conditii?...).Daca tot ne obliga sa facem contracte cu firmele de paza si-i trimit pe comunitari sa ne controleze,sa aiba si grija ca acesti oameni sa fie capabili si destul de pregatiti profesional ca sa-si faca treaba.

Link to comment

Acol, nu ai cum sa pregatesti un paznic ca pe un politist! Ce rost ar mai avea politia atunci! Alta e situatia in care un fost politist devine paznic(indiferent ca e sef sau simplu agent, tot paznic este)! Pregatire profesionala se face pe hartie...eu cred ca procentul paznicilor care au habar cu ce se mananca treaba asta, este de 1% din tot efectivl de paznici din tara, aici incluzandu-i si pe fostii politisti...

Edited by Cristi
dubla postare
Link to comment

Vorbesti de lup si lupul in.... copac.

O poza aparuta astazi pe site-ul citynews de Cluj in articolul "O maşină a intrat într-un copac în centrul Clujului" arata un Matiz al unei firme de paza numite "Superforta" ce a intrat intr-un copac.

Suntem pe maini bune

post-6513-0-30424300-1348827993_thumb.jp

Edited by acol
Link to comment

L-a lovit o alta masina care trebuia sa vireze la dreapta si l-a proiectat in copac asa ca bietul om n-am mai ajuns la interventie.Daca ar fi avut o masina mai mare si mai tare (de ex un jeep) impactul ar fi fost mai bine suportat.Deci aceste firme ar trebui sa investeasca mai mult in masini (dar asta e o alta poveste...)

Edited by acol
Link to comment

Toate firmele de paza ar trebui sa investeasca in primul rand in dotare, pregatire profesionala, remuneratia agentului(pentru un agent se incaseaza de la beneficiar intre 1800-2500 lei, iar agentul primeste 800-900 lei, restul intrand in buzunarul patronilor, fara investitii prea mari! Daca mai exista si o politica de penalizare a personalului, mai intra si procentele din penalizari in aceleasi buzunare! O firma mare cum e BGS, are chiar un departament de "investigatii si filaj" (sic) care nu face altceva decat sa-si spioneze angajatii cu camere miniaturale, "sub acoperire", vanandu-le neregulile(am refuzat categoric o asemenea slujba). Partea proasta ca toate aceste firme merg pe capatuiala, toate, dar toate fiind evazioniste, angajatii fiind incadrati pe salariul minim pe economie si restul banilor primindu-i pe state separate! De aici si lipsa de profesionalism, acestea vanzand doar imagine(cefe late, muschi garla si minte...deloc)!

 • Upvote 2
Link to comment
 • 1 month later...

Ati dat vreo sanctiune contraventionala pana acum, vreunui administrator de societate comerciala ori persoanei juridice, pentru nerespectarea prev.art.60 lit.f din L.333/2003? Adica pentru faptul ca nu au respectat prev.art.52 lit.e din L.333/2003,"asigura executarea amenajarilor si instalatiilor necesare desfasurarii serv.de paza...intretinerea si mentinerea in stare de functionare a sist.tehnice de legatura, de paza si de alarma impotriva efractiei".

Link to comment
 • 9 months later...

pe la inceputul anului, am semnat contract cu firma [spam], sistemul de alarma a fost gratis. am avut o data un incident neplacut iar ei au fost chiar prompti, au ajuns in timp util la sediu si l-au dat afara pe cel ce ne facea probleme.

Link to comment
 • 3 months later...
 • Moderator

Un paznic al Aeroportului Internaţional Cluj s-a ÎMPUŞCAT în timp ce spărgea NUCI cu arma din dotare.

 

Potrivit unor informaţii primite de redacţia ClujAzi.ro, un angajat al firmei de pază NapocaSecurity s-a împuşcat recent în timp ce se afla la datorie, la Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj.AEROPORT CLUJ

 

Se pare că acesta, aflat într-o gheretă din incinta aeroportului, încerca să spargă nuci cu arma din dotare. Arma în cauză s-a declanşat, rănindu-l pe agent în zona umărului.
 

Incidentul a fost raportat Poliţiei Transporturilor, care se ocupă de Aeroportul Internaţional Cluj.

 

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj, agentul respectiv a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea Legii 333 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

Firma NapocaSecurity, recent înfiinţată, a intrat în atenţia presei la nivel naţional, după ce a câştigat oferta de pază la aeroport pe o perioadă de 8 ani, prin licitaţie, în contextul în care oferta lor de intervenţie prevedea aspecte precum un timp de reacţie de 3 (!) secunde deşi nu avea un dispecerat la momentul derulării licitaţiei.

 

Contactat de redacţia ClujAzi.ro, directorul Aeroportului, David Ciceo, nu a putut să răspundă întrebărilor legate de incindent, fiind plecat în delegaţie într-o zonă fără semnal, conform informaţiilor prezentate de o angajată a instituţiei.

 

Sursa: ClujAzi.ro

 • Upvote 3
Link to comment
 • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.