Jump to content
POLITISTI.ro

Cum poate fi schimbat un presedinte de asociatie care comite ilegalitati ?


Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Am nevoie de un mic ajutor.

Avem de citeva luni un golanas de 30 de ani presedinte de asociatie. Ei bine, nu respecta nici o lege si face cheltuieli din banii nostri, modificari de proprietate fara acordul celorlalti proprietari. Nu a intrunit nici o adunare generala si nu are nici o decizie pentru abuzurile pe care le face. Nu da socoteala, refuza corespondenta cu membrii asociatiei de proprietari, cine mai e ca el?? Cum poate fi oprit cit mai rapid sa faca asemenea abuzuri?

Legea 230 nu ii permite sa faca ce vrea el in bloc.

Poate politia interveni? Ar fi bine sa poata, e un fel de furt din banii nostri atita vreme cit nu i s-a aprobat de catre asociatie nici o cheltuiala si nici nu vrea sa raspunda pentru ce face.

  • Moderator
Publicat

Intereseaza-te in primul rand cine este cenzor la asociatie si ia legatura cu acesta.

Publicat

Am nevoie de un mic ajutor.

Dupa cate stiu la Primarie exista un compartiment care raspunde de asociatiile de proprietari si unde puteti depune o reclamatie impotriva lui.

  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

Atit cenzorul cit si administratorul cu presedintele sunt prieteni si fac ilegalitatile impreuna.

Da, la primarie exista ceva insa nu vad cit de eficienta ar fi interventia lor. Aici e nevoie de amenzi si de scuturaturi.

Modificat de Mirodenia
Publicat (modificat)

Potrivit art.23/alin.2 și 3 din Legea 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari adunarea generala este alcătuita din toți proprietarii membri ai asociației de proprietari. Adunarea generală ordinară se convoacă fie de președintele asociației de proprietari, fie de comitetul executiv. Pentru situații speciale sau de maximă urgență, adunările generale extraordinare ale asociației pot fi convocate oricând de către comitetul executiv sau de catre cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari. Dacă există acest procent de proprietari nemulțumiți puteți solicita convocarea adunării generale. Convocarea proprietarilor se face cu cel puțin 7 zile înainte prin afișare la loc vizibil sau prin convocator pe bază de tabel nominal. În cadrul adunării generale a proprietarilor puteți propune schimbarea președintelui de asociație. Adunarea generală poate adopta această hotărâre dacă jumătate plus unu din proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentant legal sau membru de familie. Potrivit art.27 din aceeași lege adunarea generală are următoarele atribuții :

a) alege si revoca din functie presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari

Vă urez succes !

Modificat de Dan
Publicat

daca cheltuie banii gresit sau fraudulos poti face plingere la politie -investigarea fraudelor.

il mai poti schimba asa cum a sous @dan in postarea de mai sus.

  • Displace 2
Publicat

Buna dimineata,

Multumesc.

Asociatia are 44 de membri, scara are 71 de proprietari, peste 150 de persoana locatari.

Stim de adunarea generala cu 20% din membri, avem o mare problema, fiind vorba de alegeri NIMENi dar nimeni nu va veni pentru ca se feresc de functia de presedinte ca stiti dvs. cine... de tamiie. Au treaba de dimineata pina seara si nu vor sa se bage, nimeni din asociatie. Nu se plateste postul de presedinte.

Stiu, ne meritam soarta.

De aceea trag speranta ca o institutie cu atributii de control va reglementa treaba. Nu e posibil sa puna lumea sa plateasca sute de milioane pe aberatiile hotarite doar de el si instrumentat de administrator. Nu depune banii in banca, face aiureli mari.

O zi buna!

Publicat

asta este problema dvs :) dar exista si firme specializate sau persoane care adta fac- sunt admini la blocuri

Publicat

si vreti ca politia sa vina sa va curete batatura, atata timp cat matura e la voi

pe cuvant ca nu mai inteleg pe ce lume traim

  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Trebuie să depuneți o reclamație scrisă la primărie. Sunt obligați să facă verificări.

  • Moderator
Publicat

La mine la bloc, asociatia de proprietari a angajat o firma specializata in admnistrarea de proprietati, mai costisitoare decat fostul administrator, care isi facea de cap pe banii nostrii, dar macar asa avem certitudinea ca exista "raspundere", atat pe linia civila, cat si penala, daca este cazul (ma refer la angajatul care face efectiv administrarea proprietatii). Nu mai pun la socoteala ca fostul admnistrator este vecin cu noi si relatia cu ceilalti colocatari era de tipul "soarecele si pisica"!

Inainte erau aceleasi discutii: nimeni nu vrea sa fie implicat (presedinte/admnistrator/cenzor), toti vecinii isi dadeau cu parerea, sicane intre taberele adverse (intepat de cauciucuri etc), fond de rulment contestat, reclamatii apropos de contractele de inchiriere a terasei pt antene GSM/reclame s.a.

Nu va uitati la cei 50 RON care ii dati in plus/apartament, ca merita pt confortul dvs. psihic! Va spune unul care a fost vreo 4 ani "secretar" al asociatiei de proprietari si va vorbeste din experienta proprie!

Publicat

Aici e nevoie de amenzi si de scuturaturi.

Pai atunci,ce mai stati,mergeti si depuneti o plangere la politie.

Publicat

Acol, daca nu stapanesti legislatia in domeniu, nu mai da sfaturi aiurea. Organele de politie nu pot aplica sanctiuni in acest domeniu, competenti fiind potrivit Legii nr.230/2007 functionarii din cadrul primariei locale - compartiment indrumare si sprijin asociatii de proprietari( Serviciul de Gospodarie Comunala). Acestia au obligatia, tot potrivit aceleiasi legi, sa efectueze o verificare financiar-contabila si sa constate daca exista nereguli in gestiunea asociatiei sau cu privire la modul de calcul al cheltuielilor de intretinere. Daca constata lipsuri in gestiune, sesizeaza organele de urmarire penala. Odata inregistrata la politie o astfel de sesizare, este chemat presedintele asociatiei, sau reprezentantii comitetului de initiativa si sunt intrebati daca doresc sa efectueze o expertiza contabila pe cheltuiala lor. Acesta este de fapt actul care declanseaza urmarirea penala. Politia nu are bani sa efectueze expertize contabile la cererea oricarei persoane nemultumite. Se aplica regula: cine cere - plateste. In lipsa expertizei, se va da NUP - art.10 lit.d C.p.p. Orice alte litigii referitoare la problemele asociatiei de proprietari sunt de competenta judecatoriei. Politia nu schimba presedinti de asociatii sau administratori, nu face expertize contabile pentru membrii asociatiei, nu aplica amenzi membrilor din comitetul executiv, nu obliga fostii administratori sa predea noii conduceri acte ale asociatiei, etc.

  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

Stimate domn ,e drept ca nu cunosc fiecare cuvant al acestei legi dar stiu ca Primaria se ocupa de asociatiile de locatari deoarece m-am interesat deja de mult unde sa reclam abuzurile de la asociatia mea de locatari.De fapt i-am spus deja sa mearga la Primarie, inca in primul meu post dar n-a fost suficient,motiv pentru care am reintervenit,gandindu-ma ca daca omul fura,n-ar fi rau ca si politia sa-l cerceteze pentru furt.

Modificat de acol
Publicat

Pai atunci,ce mai stati,mergeti si depuneti o plangere la politie.

Acol, la aceasta postare a ta m-am referit. Nu inteleg cu ce ma contrazici?

  • Apreciez 1
Publicat

1)Pe site-ul Politiei Romane scrie urmatoarele:

"Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, daca aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale adresaţi-vă de îndată celei mai apropiate unităţi de poliţie. Întotdeauna cineva este pregătit să se ocupe de dumneavoastră. Timpul şi informaţiile utile ne sunt cel mai bun sprijin în lupta contra infracţionalităţii.

Conform legislaţiei în vigoare poliţia poate fi sesizată prin plângere sau denunţ, ori se sesizează din oficiu când află pe orice altă cale că s-a săvârşit o infracţiune."

2)Persoana care a initiat topicul spune urmatoarele :

"Ei bine, nu respecta nici o lege si face cheltuieli din banii nostri, modificari de proprietate fara acordul celorlalti proprietari"! ceea ce mi mi se pare o infractiune.

Prin urmare persoana care a initiat topicul si cunoaste infractiunile administratorului are dreptul sa depuna o plangere la politie.

Publicat

In situatia prezentata nu mai discutam de furt ci de infractiunea de delapidare, pentru acest lucru spuneam sa lasi cunoscatorii sa dea un sfat legal si util pentru solutionarea problemei.Nu toate nemultumirile cetatenilor pot fii rezolvate de politie. Sunt anumite etape obligatorii care trebuie parcurse pana la sesizarea politiei. De aici invatam cu totii cate ceva, dar este bine ca uneori sa stim sa ascultam sau doar sa privim. Stima.

  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

Oricum si delapidarea este o infractiune si dupa cate stiu,tot politia trebuie s-o cerceteze.Dupa ce in prealabil merge la Primarie.Ce alte etape ar mai trebui parcurse?Multumesc de informatiii,sunt foarte utile pentru ca nu stii niciodata cand te confrunti cu asemenea situatii.

Modificat de acol
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Doamnă/domnișoară acol, nu trebuie să percepeți posturile colegului drAGO5 ca un afront, el s-a referit strict la postul acesta:

Pai atunci,ce mai stati,mergeti si depuneti o plangere la politie.

în care ați trimis-o pe inițiatoarea topicului să depună plângere la poliție.

Iar drAGO5 a explicat foarte clar care este procedura. În cazul în care o să depună plângere la poliție fără să parcurgă etapele descrise mai sus, nu se rezolva nimic, va fi doar o pierdere de timp și o risipă de resurse.

Publicat (modificat)

Sigur ca da,clar ca-i asa.Vedeti,eu sunt ceateanul de rand care crede ca pentru orice trebuie sa mearga la politie.Noroc ca ma mai "luminati"ca sa nu deranjez politia cand nu-i cazul.Si nu percep nimic ca un afront,dimpotriva,eu percep tot ce-mi spuneti ca o mare favoare si un mare ajutor.De aceea incerc pe cat posibil sa va ajut si eu,la randul meu.

Modificat de acol
Publicat

Niciodata politia nu cred ca va fi deranjata, dar asta e sistemul, proceduri si iar proceduri... abia astept sa se schimbe ceva ca asa "boala" am eu pe presedintele de asociatie ... :emo-box:

  • Moderator
Publicat

Nu e vorba de proceduri si iar proceduri, e vorba ca in Romania exista mai multe institutii, nu doar Politia Romana, fiecare cu atributiile sale specifice, iar daca cetateanul doreste sa ii fie rezolvata problema, trebuie sa apeleze la institutia care trebuie, nu la institutia la care crede el ca trebuie.

  • Apreciez 1
Publicat

Cel mai greu e sa-ti dai seama ca simplu cetatean,daca sa depui reclamatia la politia-politie sau la politia-comunitara.Si daca mai e vorba de un presedinte de asociatie,situatia se complica,un aspect deloc de neglijat fiind "felul" locatarilor.Usor de zis "hai sa-l dam jos pe dom' presedinte" daca n-ai cu cine...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.