Jump to content
POLITISTI.ro

Cumpărare şi înmatriculare auto

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Am cumparat un Ford Transit din Romania, inmatriculat, si am primit toate actele de la vanzator, inclusiv certificatul fiscal cum ca nu are datorii la primarie. In acel certificat este trecuta seria de la motor a masinii precum si denumirea acesteia. mai trebuie trecut si altceva?

Multumesc si astept raspuns.

Publicat

Buna ziua. Am si o serie de intrebari:

1. Am vandut un opel vectra b din 97. Am facut urmatoarele acte: contract VC, am fost la oficiul de taxe locale si am completat fisa de inmatriculare/transcriere vehicul (completat cu stampila si la pct B-cumparator si la pct E-vanzator, originalul la cumparator, eu am copie), adv fiscala a mea in original la cumparator, am scris in talon instrainat la.. data...,(am copie a talonului cu cele inscrise). I-am dat RCA in original valabil pana in 12.2014, chitanta rovigneta valabila 02.2015, ITP valabil 02.2015. Dupa ce am facut aceste acte ma rugat sa fac si un contract de comodare/comodat pe un an de zile. INTREBARE: la ce riscuri ma expun si cum pot sa le elimin(am inteles ca de grija taxei locale am scapat prin completarea fisei inmatriculare/transcriere si luarea in evidenta la taxe a cumparatorului.

2. Doresc sa cumpar o alta masina cu ACHITAREA TAXEI DE MEDIU. Ce documente trebuie sa intre in posesia mea ca si cumparator in 2 variante: a) masina adusa de dincolo(neinmatriculata) cel care vinde (a1)are/(a2)nu are contract vanzare cumparare, si b) masina este inmatriculata in tara.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua, doresc sa cumpar o masina adusa din Germania de o persoana, acea persoana a scos numere provizorii, eu doresc sa o inmatriculez pe numele meu. Intrebarea ar fi daca trebuie sa merg la RAR cu persoana respectiva pentru identificare sau pot sa am incredere ca masina este in regula din moment ce a obtinut numere rosii de la politie?

Multumesc!

• Moderator
Publicat

Nu de la poliţie a obţinut numerele roşii. Serviciul de înmatriculări nu mai are nicio legătură cu Poliţia Română de mulţi ani, este o instituţie separată ce se află în subordinea prefecturilor.

Publicat

Oricum ideea e ca din moment ce a obtinut numere rosii prezinta siguranta ca masina e ok? Adica sa nu fie furata sau mai stiu eu ce?

Publicat

For info: nu sunt politist, dar imi permit totusi sa iti spun parerea mea.

Nu cred ca obtinerea numerelor provizorii iti certifica faptul ca masina nu este furata. Numerele provizorii se obtin pe baza unor acte, nu pe inspectia efectiva a masinii. Actele poate nici nu sunt ale masinii, poate sunt ale altui vehicul, cu alta serie de sasiu si alta serie de motor. RAR-ul, printre altele, verifica fizic seriile.

Daca ai indoieli, poate intr-adevar ar trebui sa il iei pe vanzator cu tine la RAR.

Mergand putin mai departe, aici cred ca s-a impamantenit o cutuma cel putina ciudata. Si anume ca este cumparatorul cel care trebuie sa obtina CIV-ul sau certificatul de autenticitate de la RAR. Si asta dupa ce a platit masina pentru ca vanzatorul nu ii da actele inainte de a vedea banii.

Lucru care in opinia mea este gresit. Daca ai apucat sa dai banii pe o masina si ajungi la RAR si acolo esti respins pentru ca: nu corespund seriile, masina are folii sau alte interventii neomologate, etc... ce faci in acea situatie?

Publicat

Exact asa am gandit si eu dar totusi am zis sa mai cer o parere autorizata. In felul asta legea nu e de partea cumparatorului de buna credinta ci in favoarea samsarilor, mergi la plesneala ca legislatia e proasta. Chiar in paginile trecute citeam cum cineva a avut probleme la rar ca nu corespundeau actele cu seriile de pe masina si sta omul cu masina in parcare, foarte aiurea, ar trebui sa fim toti experti in identificari auto :)  

Publicat

Buna ziua. De ceva timp merg cu masina unei rude care este plecata din tara. Vreau sa evit sa am probleme cu politia in cazul in care sunt oprit in trafic pentru ca nu este masina pe numele meu. Un contract de comodat, sub semnatura privata, intre mine si proprietar, este suficient?

Publicat

Buna ziua.

Vreau sa achizitionez o masina si sa pastrez numerele actuale (nu am bani de taxa iar vanzatorul e de acord)

Cum ma asigur ca nu o sa am neplaceri pe viitor?Gen sa nu pot intocmii asigurare,sau sa fac itp

Trebuie sa fac o procura cu el la notariat?Sau doar act de vanzare/cumparare?

Se poate considera transfer de proprietate daca fac doar act de mana?

Fiind sambata maine..nu poate sa scoata fiscal..daca ramane la el la plata si eu ii trimit banii de impozit e vreo problema?

Ce ar trebuii sa am in vedere in asa fel incat sa fiu in regula cu masina..cu actele..

Multumesc anticipat.

Publicat

Daca vrei sa nu ai parte de neplaceri cumpara o masina care are taxa achitata sau una pentru care se merita sa platesti tu taxa acesta fiind mica.

Publicat

salutare, 

desi am citit din urma mai toate posturile, nu prea m-am lamurit in problema mea.

am cumparat o masina anul trecut in august. s-a facut contract c/v, s-a radiat fiscal, am trecut-o pe numele meu la fisc in termen de 30 zile. dupa inscrierea fiscala am cerut dovada anaf ca taxa nu a fost recuperata (pentru ca cel de la care am cumparat-o nu mi-a dat pe loc-greseala mea ca nu am insistat). dupa o saptamana de asteptat adeverinta mi s-a spus ca nu apare in evidenta ca taxa a fost platita (masina avand numere de romania). dupa alte cercetari la trezoreria judetului de unde am cumparat-o am descoperit ca masina a fost inmatriculata in romania fara a plati taxa de timbru, prin hotarare judecatoareasca. deci eu trebuia sa platesc taxa de 800 euro pe atunci. cum nu eram pregatit de asa ceva, am renuntat la inmatriculare si am continuat sa circul cu ea asa ( pe talon nu s-a trecut "instrainat catre...)

acum am banii de taxa si vreau sa o trec pe numele meu si sa iau alte numere pe judetul meu.

vreau sa stiu daca o mai pot inmatricula, daca o sa intampin probleme ca au trecut atatea luni de cand am facut contractul de vanzare cumparare

• Moderator
Publicat

cristi30

Poţi transcrie dreptul de proprietate fără probleme dacă plăteşti taxa de poluare.

Publicat

multumesc,

imi era teama ca voi ajunge la ghiseu inmatriculari si se vor lua de mine ca au trecut mai mult de 30 zile de la data semnarii actului de vanzare cumparare.

prin urmare cum sa procedez?

-va trebui sa scriu instrainat catre... pe talon sau mi se accepta si asa in baza contractului de vanzare cumparare?

-mai imi trebuie vreun fiscal la dosar (al meu sau cel al fostului proprietar)?

-asigurare va trebui sa fac pe seria de sasiu in vederea inmatricularii si sa fie pe numele meu?

Publicat

as mai avea o intrebare. Fisa de inmatriculare se vizeaza de la organul fiscal din raza unde domiciliaza fostul proprietar al masinii sau de unde este intregistrata fiscal (n.r. la mine in judet).

multumesc

Publicat

Buna ziua. As avea o intrebare...Am o masina care a fost adusa din Germania,am scos de 3 ori numere rosi la ea ,la ultimul set am si inceput sa fac procedurile pt numerele negre ...insa la Eucaris a aparut o eroare 002 ceva de genul..,cei de la inmatriculari mi-au spus ca sigur cand a fost radiata din Germania neamtul a precizat ca are placutele furate sau ceva de genu...ideea e ca mi-au zis ca trebuie sa astept undeva intre 1 luna-2-3-6 luni pana cei de la INTERPOL o controleaza o verifica nu stiu...spun ce mi sa spus..iar in timpul acesta care poate dura pana la 6 luni eu pot in fiecare luna sa mai scot numere rosii,lucrru care mi se pare putin ciudat avand in vedere ca in Romania toti mi-au spus ca am dreptul doar la 3  seturi de numere rosii,eh in cazul acesta as avea dreptul daca va fi cazul cam la vre-o 9 seturi...este legal?este adevarat? Multumesc anticipat !

• Moderator
Publicat

Dacă DRPCIV îți eliberează numere provizorii cu autorizație de circulație valabilă, înseamnă că poți circula.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: mi-am vandut masina azi (26.09.2014) si totul a decurs normal cu o singura exceptie, nu am facut mentiunea pe certificatul de inmatriculare "instrainat catre..." ; in rest s-a intocmit contract de vanzare-cumparare, fisa de inmatriculare, am facut radierea fiscala si am si certificatul de atestare fiscala; i-am predat cumparatorului actele si cheile masinii si asta a fost. Dupa cateva ore de la vanzare am realizat ca am omis sa fac mentiunea respectiva pe certificatul de inmatriculare. L-am sunat imediat pe cumparator insa acesta, in ciuda insistentelor, nu a fost de acord sa fac acea mentiune pe spatele certificatului de inmatriculare; si din cate am citit pe forum-uri nu este deloc un lucru bun pentru ca ma pot astepta la surprize diverse. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie pentru a ma feri de eventualele neplaceri si daca pot face cumva sa instiintez Politia Rutiera, CNADNR, etc. despre faptul ca eu nu mai sunt proprietarul masinii (mentionez ca am copie dupa CI-ul cumparatorului). Va multumesc !

Publicat

Buna seara am cumparat si eu o masina cu numere de Spania cand ma oprit politia in trafic au inceput sa faca control mai amanuntit la masina si am avut o surpriza masina figura cu numere provizorii de Romania si asigurarea banuieste ca este falsa de mai bine de 6 luni stau fara permis imi puteti spune si mie va rog  in cat timp poate veni raspunsu de la Interpol hartiile au fost trimise in spania pe 28-07-2014 multumesc anticipat

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna. Am si eu o nelamurire. Intentionez sa achizitionez o masina din alt judet. Datorita serviciului meu ,pot sa merg acolo doar duminica,cand peste tot e inchis. Primarie,servicii publice,inmatriculari,etc. Facem un contract vc,platesc masina,vin cu ea in judetul meu de resedinta (rca.itp ok). In momentul cand vreau sa o inmatriculez pe numele meu,e nevoie ca fostul proprietar sa vina personal cu mine sa semneze ceva acte de radiere sau sa merg eu la el...?     Multumesc mult,cu respect.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Buna seara

Am si eu o problema....Am cumparat o masina Inmatriculata in Franta cu certificatul de inmatriculare nebarat .Masina a fost adusa de un intermediar . Am mers la o firma de acte auto si am facut contract de vanzare cumparare dar la vanzator a fost trecut cel din franta (roman la randul lui dar cu adresa de franta) iar la adresa a fost trecuta cea a intermediarului ...lucru facut de cei de la acte nu stiu de ce . Am scos EU 3 randuri de nr rosii iar acum ca sa o inscriu imi cere fiscal de la "Francez" pt ca el apare la vanzator ....Ce pot sa fac ? pt ca nu pot sa il gasesc pe acest om.

Publicat

Buna seara!

Vreau sa cumpar o motocicleta de la  persoana  din jud Bv , eu fiind din Tulcea. Persoana A o are cumparata de la persoana B ( din Bucuresti)  dar nu a inmatriculat motoccicleta pe nume sau , a inregistrat-o doar la taxe si impozite locale . Practic , in evidentele DRPCIV  si in CI/CIV apare tot persoana B.

Eu daca vreau sa inmatriculez motocicleta pe numele meu de ce acte am nevoie?

1 Contract V/C intre mine si A

2 Contract V/C/ intre  A si B

3 Fiscal de la A

4 Fiscal de la B ????

5 Autentificare RAR , taxe , etc....

6 Este adevarat ca la motociclete nu se plateste taxa de inmatriculare/timbru mediu?

7 Am omis ceva sau am trecut ceva in plus?

Scuze pentru postarea destul de lunga.

Va multumesc anticipat

Publicat

Stimati domni politist,am o intrebare pentru Dvs,de data asta legata de cumpararea si inmatricularea masinii.
De exemplu, A cumpara o masina de la B care a cumparat masina de la C care inca nu a inmatriculat-o iar timpul de la cumparare este de 5 luni.
Desi intre C si B exista un contract de vanzare cumparare talonul si cartea este inca este pe numele lui C .
Intrebarea mea este :se va putea inmatricula masina pe numele lui A ? (cu anexarea certificatului fiscal de catre cel de la care l-a cumparat) 

Multumesc!!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut sunt din bucuresti si am si  eu o intrebare de curand am vandut o masina am facut contract de vanzare cumparare i am dat si fiscalul masini totul legal , ce pot face eu ca vanzatoru daca cumparatorul nu vrea sa transcrie masina pe numele lui ca sa nu am eu probleme daca ia amenzii unde tre sa ma duc si ce tre sa fac va multumesc mult 

• Displace 3
  • Moderator
Publicat

Serios?

Unde scrie că suntem obligaţi să răspundem la mesajele tale?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.