Jump to content
POLITISTI.ro

Ma bate gandul sa-mi iau o motocicleta. Ce-mi recomandati?

Postare recomandată

Publicat

I-ati una mai mica, usoara si mai ieftina, 250-500cm³ de pana in 50CP.

Dupa un sezon sau doua o sa se "ceara" schimbata.

Abia dupa aia o sa stii ce vrei.

Dupa ce zcrii tu aici, lasa super-sporturile. N-ai ce face cu ele.

Daca iti plc senzatiile cand ai loc, da, un SV650 sau 1000, Fazer, Bandit, desi daca vrei excursii T/Alpina, Strategica, T/fagarasan, off-road light, uita-te si la Aprilia Pegasso, Honda Transalp.

Mergi pe sist de franare cu ABS. Iti poate salva viata.

La supersporturi de 1000cm³, apropo, aia e capacitatea, nu puterea, nu consuma mult marimea motorului, ci stilul de mers.

Ma bate gandul sa-mi cumpar una, dar o s-o folosesc exclusiv pe circuit, nici nu ma intereseaza s-o inmatriculez, o urc pe remorca si o duc sa imi produca adrenalina.

Pe sosea este inutila. N-ai loc pentru bagaj, e nervoasa si obositor de condus in trafic, periculoasa.. Nu merita

• 6 luni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua am si eu o intrebare. Am domiciliul in judetul Arad dar resedinta in Constanta, vreau sa stiu daca pot sa fac categoria A de permis in Constanta, fara a merge la Arad?

• 10 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

si intre timp.... si-a mai luat cineva moto dintre cei care intentionau la inceputul topicului ?
In afara de subsemnatul si de Cristi... :D

• Apreciez 1
  • 10 luni mai târziu...
Publicat

eu am avut un R6 din '99 si acum m-am luat un gsxr 1000 K1

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

de la Hornet am trecut la Honda 929
adica de la 100 de cai la 150
si de la 600 cmc la aproape 1000 :)
sau dupa poze..de la albastru la galben
o sa pun mai multe poze separat...ca nu pot aici mai multe
#eugencinaru  cum ti se pare trecerea de la Yamaha la Suzuki ?
Photo (18).jpg

IMG_20150805_180403.jpg

20160904_164917.jpg

• Apreciez 3
Publicat

Valeu...arata foarte misto honda, sa o stapanesti sanatos si fara evenimente.

Doar ce am luat miar-ul si nu pot face o comparatie intre cele doua, dar cum va da caldura iti voi spune.

Tot atunci voi pune si poze, caci momentan o am la vopsit si un pic de modificat la cum as vrea eu sa arate.

Asfalt uscat si sper ca mai sunt motopolitisti pe aici!!

r6.3.jpg

r6.1.jpg

r6.2.jpg

asa arata R6-le..l-am vandut, mi-a parut foarte rau ca l-am dat, dar sper ca gsxr-ul sa il inlocuiasca cu brio.

• Apreciez 2
  • 5 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

#eugencinaru .. parca spuneai ceva de niste poze si impresii :)

• 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Salut. Vreau să-mi iau o motocicleta de început, dar am o problemă cu înălțimea. Eu am doar 168 cm. Ce îmi recomandați? (Categoria A)-buget 3000€

Modificat de CITADELA
  • Moderator
Publicat

Nu stiu in ce masura suntem noi sa iti recomandăm....

Pot fi recomandări subiective care nu se potrivească neaparat si in cazul tau.

De asemenea, nu știm ce abilități ai tu, ce preferinte, pt ca de asta depinde in mare masura alegerea.

Conteaza foarte mult si pt ce iei motocicleta...plimbări la drum lung, naveta zilnică, Enduro si drumeții off-road, sau eu stiu, poate vrei sa încerci senzatii pe putinele circuite moto de la noi.  Un aspect important e si întreținerea unei motociclete dupa achiziție. Spre exemplu se stie de Ducati si BMW...as putea spune si Triumph, ca sunt mai costisitoare si mai pretențioase fata de japoneze ...

Încearcă să te apropii de motociclistii de la tine din zona si cere-le sfaturi, analizează diferite modele, urca-te pe una, vezi cum reușești să o ții - pt ca ai zis ca ai 1,68...

Da-ne cateva detalii in legatura cu ce ti-am scris mai sus si iti vom mai raspunde ...

Asfalt uscat ✌🏍

Publicat

@tuleaandrei: asa cum a spus si colegul @Roby sunt multe aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa iti cumperi o motocicleta. Iti pot spune ca un lucru ai taiat de pe lista, respectiv, bugetul. Mai raman destule, precum, marca, model, cilindree, stock, sau modificata, unde doresti sa mergi cu ea (drumuri lungi, drumuri virajate, drumuri "de tara", dealuri, etc.), cu pasager, sau fara pasager, banii disponibili pentru intretinere an de an (sau sezon de sezon) si altele pe care probabil le trec, cu vederea acum. Referitor la apropierea de motociclistii de la tine din zona, da, este un sfat bun, dar nu privi opiniile lor ca pe un adevar absolut. In plus, vei cam fi "constrans" sa incerci doar cateva modele (R1, R6, CBR 1000RR, GSX-R 1000, GSX-R 600, Hornet 600, Kawasaki 636, Bandit 600 si poate cateva Ducati), pentru ca astea sunt cam cele mai des intalnite (sunt si cateva exceptii, gen BMW S1000RR, Ducati Panigale V4, dar mai greu in bugetul de 3000 de euro). Ca sa iti faci o idee (aproximativa) cum ai sta/ai arata pe o anumita motocicleta, poti cauta pe google cycle ergo si iti introduci datele tale (inaltime, distanta de la calcai pana intre picioare, picioarele pe sol, etc.).

Asfalt uscat 😏

P.S.: sper ca echipamentul de protectie exista deja, sau este in curs de achizitie. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.