Jump to content
POLITISTI.ro

Blocat intentionat in parcare publica.


cgi

Recommended Posts

Pai daca spui ca ai fost blocat intentionat, inseamna ca il cunosti pe sofer si ai putea discuta cu el...dar daca nu doresti o astfel de rezolvare "amiabila", poti face cum a zis si @Marius si mai departe se descurca ei (sau cel putin asa ar trebui).

Bafta.

Link to comment

Cand te tine blocat o zi intreaga nu stiu ce solutie amiabila sa gasesc. Crezi ca un om serios ar fi parcat in felul ala? Caut numarul de telefon de la comunitarii din Galati.

Edited by cgi
Link to comment

Daca nu ma insel, e ceva stipulat si in OUG despre blocarea accesului in si din parcare... :hmmmt:

Sau nu :ph34r:

Edited by Ziggye
Link to comment

Am vorbit cu individul si insista ca dece am parcat acolo, ca el parcheaza mai demult acolo, ca e parcarea lui (primita din mosi stramosi? desi e facuta acum cativa ani), chestii deastea. Si in timp ce vorbeam cu politia la telefon s-a sinchisit sa si-o miste, dar acum il blocheaza pe alt vecin. Oricum la telefon mi s-a zis ca sa incerc sa ma inteleg daca am cu cine, ca ei sunt limitati. Tara civilizata din uniunea europeana cica.

Link to comment
 • Moderator

Cam așa stă treaba, fie că ne convine sau nu. Nu știu să existe vreo prevedere legală ca în astfel de cazuri, cei ce procedează așa să fie sancționați drastic și să li se poată ridica mașina. Numai dacă la nivel local există vreo hotărâre a consiliului local. Chiar și dacă vin la fața locului și îi trântesc ăluia o amendă, deși nu e deloc atât de simplu pe cât pare, întrucât ar trebui să îl sancționeze pe cel ce a condus-o și a oprit-o acolo, iar dacă mașina este pe vreo firmă, fundație sau a vreunui unchi decedat ... e destul de dificil să stabilești acolo în stradă cine și cum a condus-o. Tocmai pentru că în țara asta avem legi peste legi, interpretabile și care dau mai multe drepturi celor ce le încalcă decât oamenilor normali și cinstiți, lucru ce se datorează și românilor care nu doresc să ofere pârghiile necesare instituțiilor tocmai datorită cultului și a apetitului pentru abuz.

Dacă comunitarii vin acolo și îi trântesc ăluia o amendă, iar individul se ambiționează să lase mașina acolo, ce pot face? Au dreptul să o ridice sau nu?

 • Upvote 1
Link to comment

se ridica masinile care blocheaza parcari platite la primarie. exista hcl ptr fiecare sector si este atributia politiei locale.

stiu sigur va in sectorul 4 se face asta ptr ca am folosit "optiunea" personal. amenda si ridicarea masinii :)

Link to comment
 • Moderator

Corect ce spui, dar nu peste tot sunt astfel de HCL-uri emise de consiliile locale. Dacă acolo nu este vorba despre un loc plătit sau nu există indicator de avertizare că mașinile se ridică, tu ca avocat nu vei profita de aceste detalii să trântești în instanță un astfel de proces verbal?

Link to comment
 • Moderator

Eee ... nu trebuie să fii atât de sigur. Ia blochează tu mașina vreunui directoraș de prin primărie și ai să vezi cum ți-o ridică comunitarii imediat și îți mai și trântesc un ditamai procesul verbal. Dacă nu o pot ridica, eventual ți-o demontează și o montează la loc în altă parte, numai să fie șmekerul din primărie mulțumit. :ner:

 • Upvote 1
Link to comment

Nu pot sa ma cobor la mintea unui idiot din cadrul armatei. Sa fie sanatos ca minte nu prea are. Ii doresc sa il si ingroape in acel loc daca il iubeste atat de mult.

Edited by cgi
Link to comment

Si pe mine m-a blocat cineva,am sunat la 112 si mi-au spus sa sun la Politia Comunitara dar noroc ca prorietarul a aparut intre timp si am reusit sa ies din parcare.Din pacate e plin de asemenea persoane in trafic.

Link to comment
 • Moderator

Majoritatea conducem autoturisme si nu de putine ori poate ni s-a intamplat sa fim nevoiti, intr-un oras foarte aglomerat si in lipsa unui loc de parcare, sa oprim pentru un minut - doua in alte locuri decat cele destinate parcarii. Este de preferat sa avem o coala cu nr. de telefon pe care sa o lasam pe bord, pentru evitarea unor eventuale urlete isterice sau zgarieturi cu cuiul pe portiera, din partea proprietarului blocat.

 • Upvote 3
Link to comment

Adevarat , dar din ce se vede in imagini ,individul putea sa parcheze mai aproape de bordura din dreapta, caz in care Loganul condus cu indemanare ar fi iesit din cateva miscari.

Acolo vad doar nesimtire crasa.Ma intreb daca s-ar putea corecta legal cu o amenda, caz in care o "mangaiere" a portofelului pentru 2-300 ar fi fost o buna luare aminte pentru astfel de cazuri.

Link to comment
 • 3 weeks later...

din pacate aceste parcari sunt in administrarea primariilor, primarii care i-au delegat pe comunitari sa rezolve eventualele probleme, dupa niste hotarari de consiliu local

eu in general incerc sa aleg locurile unde nu prea pot fi blocat

Link to comment
 • 3 weeks later...

Am patit sa fiu blocat intr-o parcare marcata corespunzator (o noapte intreaga) in alta localitate decat cea de resedinta. Gandindu-ma ca omul v-a pleca dimineata, sau ca il voi putea deranja cu un claxon, nu am reactionat in nici un fel in seara respectiva ( aproximativ ora 22). A doua zi dimineata pe la 8 am constatat ca tot blocat sunt, am apelat la clasicele 2-3 claxoane, apoi la 112 care m-a trimis la politia locala - apoi la judetene. A ajuns o masina la fata loclului, a cautat dupa nr de inmatriculare proprietarul si l-a chemat sa-si mute masina. A aparut proprietarul recalcitrant ca el a ajuns tarziu acasa si si-a gasit locul (platit) ocupat si ca el nu-si muta masina. Agentul (care cred ca este mai in tema cu legislatia si cu procedurile care trebuie sa le urmeze) se uita la mine si incerca sa-mi spuna ca eu sunt vinovat (ca sunt pasibil de amenda pt ocuparea unui loc de parcare privat) si ca nu are ce sa-mi faca. In tot acest timp numai mie mi-a cerut actul de identitate. Vazand ca nu o scot la capat, am incercat sa ma dau destept (pt ca nu cunosc legislatia care se poate invoca pt respectiva situatie) si am solicitat agentului sa-mi arate actele de concesiune ale "proprietarului" si sa ma lamureasca de ce nu are trecut in dreptul locului de parcare "Rezervat", nr de inmatriculare sau ceva din care sa-ti dai seama ca este un loc platit, inclusiv acuzand "proprietarul" de sechestrare de bunuri si ca a recurs la un gest extrem in loc sa sune el la 112 pt a semnala incalcarea proprietatii private. Verificand fugitiv o hartie mi-a spus ca totul este ok si ca el este proprietar. Am luat si eu hartia si am constatat ca omul a avut locul platit pt perioada 2010-2011 si nu si-a mai reinnoit concesiunea. Intelegand situatia si vazand ca am dreptate din toate punctele de vedere, agentul i-a soptit "proprietarului" sa se linisteasca si sa ma deblocheze ca este pasibil de amenda penala (in cazul in care depun plangere). A inceput sa zambeasca (agentul) si mi-a spus sa nu depun plangere ca trebuie sa faca un raport detaliat...si alte cele.

Ce am inteles eu din toata intamplarea? in orice situatie trebuie sa apelam la organele abilitate (fara agresiuni, injurii, amenintari). in privinta agentului, a incercat sa rezolve situatia amiabil fara sa se deranjeze prea tare si fara nici un gand de sanctionare a oricarei parti.

Cu stima.

Edited by santino
 • Upvote 2
Link to comment
 • 2 weeks later...

Exasperat că nu are unde parca, un şofer şi-a lăsat maşina în dreptul unui garaj, blocând ieşirea, chiar dacă era vizibil anunţul "Garaj. Nu parcaţi". Nervos că nu poate pleca, proprietarul garajului i-a lipit pe geam un chestionar, iar şoferul era invitat să bifeze răspunsul corect. parcare.jpg?height=385&width=594

 • Upvote 2
Link to comment
 • 2 weeks later...

In cazul in care sunt blocat si incerc sa ma strecor pe langa auto respectivului dar il ating, cine este vinovat?...cum se solutioneaza? Cred ca eu sunt vinovat pt ca nu am anuntat organele abilitate, nu?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.