Jump to content
POLITISTI.ro

Incadrare ín Politia romana


Jagga

Recommended Posts

Buna seara, va deranjez si eu cu o intrebare, va rog sa-mi dati raspunsuri pertinente fara prea multa ironie, iar cei care considera ca nu pot fara...sa sa abtina ;)

Sunt licentiat in Facultatea de Drept si stiinte administrative cu specializarea Politie Locala, facuta la zi...cu practica in cadrul Politiei locale si cam aceleasi materii care se studiaza si la Academia de politie (teorie si tactica politieneasca, criminalistica etc). Bineínteles ni s-au promis posturi...dar situatia inacadrarilor este aceiasi peste tot si deocamdata...asteptam. Apoi m-am inscris la masterat in Drept penal si procesual penal pe care il voi finaliza anul viitor. Intrebarea mea este: daca se vor face angajari in Politia Locala si voi fi incadrat in acea institutie...as putea ulterior sa ma transfer la Politia romana sau la Politia de Frontiera?

 • Upvote 1
 • Downvote 12
Link to comment

Încă unul care se visează polițist. Niciodată nu vei ajunge de la locali la Poliția Română. Ai studii prea ”multe” pentru a ajunge polițist.

Edited by Dan
 • Upvote 3
Link to comment

:rolleyes: Ca sa lucrezi in POLITIA romana trebuie sa urmezi cursurile uneia dintre scolile Ministerului de Interne ( Scoala de agenti de politie Vasile Lascar din Campina, Septimiu Muresan din Cluj Napoca sau Academia de Politie Al. I. Cuza din Bucuresti)

Tu crezi ca Politia Locala e tot una cu Politia Nationala, nu ? :faint:

Dar, la cata facultate ai in tine, mai ales cu Dreptul...mai bine te faci avocat :clip:

Edited by Ziggye
Link to comment
 • Moderator

Nu avem de unde să știm noi când și cum se vor face încadrări la poliția locală, pentru că această instituție nu are nicio legătură în privința organizării și funcționării cu Poliția Română.

În legătură cu afirmația ta prin care spui că ai făcut aceleași materii ca la Academie, te asigur că bați câmpii cu voioșie, e doar o impresie a voastră și nu are legătură cu realitatea.

Din fericire nu există posibilitatea din punct de vedere legal ca un comunitar să se transfere în rândul polițiștilor adevărați. Asta ar mai lipsi, să fim invadați și de comunitari! E un lucru bun că legislația e foarte strictă în privința modului de obținere a calității de polițist, ba chiar ar fi necesară eliminarea posibilității jadarmilor să se transfere.

Îți doresc multe succese în cadrul poliției comunitare pe viitor!

 • Upvote 3
Link to comment

Mateuta, Era doar o intrebare si daca se vor face angajari la Locala, am sa raman acolo, deoarece suntem printre singurii care avem studii de specialitate iar in momentul de fata personalul politiei locale este PRAF si cu noi s-ar mai putea ridica putin prestigiul institutiei...doar ca eu stiam alt raspuns la aceasta intrebare...ni l-a dat de un "banal" chestor de politie care ne-a pregatit, iar raspunsul era opusul la ce mi-ati spus voi!

Dan, íti multumesc pentru ca ai observat ca am multa scoala desi nu m-am "laudat" si nu asta era scopul intrebarii...ai un spirit de observatie aparte ;)

Ziggye stiu ca nu este tot una dar din moment ce studiile sunt aceleasi, ba chiar mai multe....ma gandeam "sa va furam uniforma" :)) vorba lui Dan!

Marius cu putin mai multa concentrare ai putea sa-ti dai seama ca NU v-am intrebat cand se fac angajari la politia locala ;) incearca numai.... :)

Edited by Jagga
 • Downvote 4
Link to comment

În care moment a fost personalul localilor altfel decât praf ? Chestorii ăia pe care îi plătiți cu bani ca să vină la voi la ”facultate” doar nu vrei să vă mintă pe banii voștri ? Oricine ar fi plătit același lucru o să vă spună și anume că într-o bună zi o să fiți și voi ofițeri și nu oriunde ci la poliție.Deși am spus că ne-ați copiat uniforma, tu ai folosit termenul corect, de fapt ați furat-o.

Edited by Dan
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Tu ești cel care are probleme în privința concentrării și a memoriei.

...as putea ulterior sa ma transfer la Politia romana sau la Politia de Frontiera?

Cu toate studiile pe care susții că le ai, să știi că nu te deosebești de colegii tăi de la comunitară absolut deloc.

Link to comment

Jagga, sunt curios cam ce practica ai facut la politia locala? Tot dupa traficantii de patrunjel?

Ce ma mira este aerul tau de superioritate... La care Facultate de Drept ai fost? presupun ca este una din multele aparute ca ciupercile, master, wow, esti tare...exact ca in bancul ala: " Jaca de bluji am, oleaca di bataie stiu, ai pi strase..."

 • Upvote 1
Link to comment

As mai avea o intrebare cu toate ca nu cred ca este cineva dintre voi atat de intelept sa-mi raspunda...va lasati condusi de orgoliu si va aratati frustrati de fiecare data cand cineva deschide acest subiect....pe de-o parte va inteleg ca ati urmat o scoala de politie, dar pe de alta parte nu inteleg de ce va considerati superiori fata de cei din alte structuri, cum sunt cei de la ordine publica spre exemplu....Daca e sa "cantarim" scoala cred ca va iau pe multi la asta....si ce inseamna ? ca ar trebuii sa ma simt superior fata de voi? Plus de asta nu prea conteza scoala in sensul ca un politist bun se formeaza in timp, nu te poti numi "politist" atunci cand nici nu ti s-a uscat cerneala pe diploma...corect? Indiferent de structura de politie in care se profeseza scopul este cam acelasi: cobaterea si prevenirea fenomenelor infractionale! Sunt printre politistii aia locali si oamenii pregatiti care sunt buni in domeniu dar si oameni care pe buna dreptate nu au ce cauta acolo, DAR asta nu este doar cazul politiei locale....la fel este si la voi, deci...nici nu aveti studii mai multe, nici nu luati in considerare scopul comun pentru care au fost infiintate toate institutiile de politie....dar tot e bine ca sunteti buni de critica si ironii...Nu va mai considerati superiori pentru ca multi...NU AVETI DE CE! De unde atata ura si pentru ce?!

 • Downvote 5
Link to comment
 • Moderator

Sunt printre politistii aia locali si oamenii pregatiti care sunt buni in domeniu ...

Detaliaza aici putin, te rog, ca n-am inteles ...

Link to comment

Prietene cel frustrat ești tu. De ce ? Simplu. Pentru că nu vei ajunge în viața ta polițist. Ești doar o imitație ieftină și mai suferi și de un complex de superioritate încercând să ne dai lecții pe aici cu școala ta. După ce că ești un habarnist, nu ai călcat în viața pe la vreun scandal, sau să faci vreun CFL (habar nu ai ce este) mai vii să ne mai dai și lecții cu facultatea aia de rahat pe care o fac toți cei ce se visează polițiști.

Link to comment

Mai jagga si ce anume ai studiat tu acolo, la facultatea aia de politie? Chiar te rog sa ne uimesti cu acele cunostinte dobandite care crezi tu ca ar fi de folos

Link to comment

Nu sunt om al legii. Sunt polițist. Poți să înțelegi asta ? Du-te pe alt forum unde să îți etalezi ”facultățile”. Aici nu ne ridicăm la pretențiile tale de atotștiutor în domeniul ordinii publice.

Link to comment

Dar acum de ce te smiorcai? Ca nu suntem la gradi sa faci desene ori acolo voi studiati pe blocuri de desen?

Sparge-ne cu teorie, orice vrei tu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.