Jump to content
POLITISTI.ro

Dispecerate comune. Pro sau contra?


selen

Recommended Posts

Ieri am vazut o nota raport a ministrului in care dispune unitatilor MAI din judete sa caute locatii urgent pt a se forma dispeceratele comune cat ma repede, ca termen de finalizare si operationalizare este 06.2013. Au fost alocate deja 8.500.000 eur.

Componenta este: politist, rutierist, pompier, jandarm, smurd, ambulanta si politist local.

Nu inteleg de ce au inclus si politia locala.

Link to comment
 • Moderator

Pentru că ministrul și cei din conducerea ministerului sunt niște lingăi și pupincuriști ai primarilor. În țara asta primarii au devenit niște voievozi locali, care vor să controleze absolut totul pe moșiile lor, iar datorită influenței pe care o au pe plan local asupra populației își pot impune toate dorințele și aspirațiile asupra Guvernului.

Nici jandari și nici comunitarii nu au ce căuta în dispeceratele poliției, pentru că nu au atribuții de menținere a ordinii publice.

Chiar dacă toate normele europene impun eliminarea orcăror instituții cu competenţe paralele, iar România s-a angajat să respecte aceste norme, la noi toti impostorii se erijază în polițiști, toți nătîngii vor să aibă competente specifice poliției.

Iar asta se întâmplă datorită acestei uniri a administrației cu internele și datorită acestui minister mamut ce păstoreste toate aceste instituții căpușe (jandarmeria și comunitarii), instituții ce nu îți pot justifica utilitatea și activitățile decăt prin impostură și furt, cu ajutorul idioțeniei denumită colaborare ori patrule mixte.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

La DGPMB deja au mutat toate dispeceratele 112 de la sectoare la un loc si e haos...se comunica foarte greu datorita agitatiei, dar teoria ca ii baga la comun cu restul "armelor" nu am auzit-o pana acum :blink:

Apropo, daca nu am eu probleme cu memoria, politia locala nu raspunde sesizarilor venite prin 112, desi spre exemplu pe masinile politiei locale ale primariei generale e trecut 112. :blink:

Pana acum am observat ca e o practica generala ca la nivelul primarie legea sa fie facultativa. :doh:

Link to comment
 • Moderator

Asta este o consecință a amestecării administrației cu internele, a mărețului proiect cu care se laudă fostul ministru ex-vameșul Blaga și trebuie să le „mulțumim” parveniților din aparatul central al ministerului ăstuia, atât de iubit și adorat de mulți colegi. Un minister infect, invadat de parveniți și impostori, acest MAI, ce pupă din toate pozițiile părțile dorsale ale politicienilor.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

DIn punctul meu de vedere, ca agent de siguranta publica, nu conteaza daca se vor uni dispeceratele sau vor ramane la fel. Eu mi-as dori ca in acele dispecerate sa fie oameni care au un minim de experienta in operativ adica sa stie ce intrebari sa ii puna apelantului si nu sa imi dea o interventie ceva de genul:" mergeti pe strada X in fata imobilului nr Y unde o persoana anonima aflata sub influenta alcoolului reclama faptul ca mai multi tineri tulbura linistea publica".

Link to comment

Alta "reorganizare"?! Fiecare ministru trebuie sa isi lase "amprenta"...

Altfel cum sa intre in cartile de istorie...? Unul intra ca "idiotul care reorganizeaza politia rurala". altul ca " braNconierul care a decimat politia prin concedieri" s.a.m.d.

Link to comment

Kayne, punctul tău de vedere este foarte sănătos dar (tot timpul există câte un dar) 112 este număr unic pentru urgenţe. Dacă pisica s-a urcat în copac fără voia stăpânului şi nu mai vrea să coboare de acolo, cu toate insistenţele şi toate metodele avute la îndemână şi folosite de el, iar omul este îngrijorat de starea pisicii şi de faptul că din cauza ei pierde emisiunea preferată la televizor, de ce să nu cheme în ajutor poliţia (poate coboară de frică), pompierii (au scară mobilă şi nu le este frică de înălţime) şi ambulanţa cu medic (în caz că stăpânul face un atac de panică, poate este hipertensiv, are senzaţii de vertij, leşină sau altceva), care prin eforturi concentrate vor reuşi să aducă pisica pe pământ şi o vor aseza uşor şi cu blândeţe în braţele stăpânului fericit, in aplauzele mulţimii de gură-cască, spectatori fascinaţi de complexitatea, amploarea şi fineţea intervenţiei.

Sau, cum să nu te duci la un apelant hipersensibil şi încărcat cu prejudecăţi oculte care sună disperat că a găsit la ora 12 noaptea un ou spart în balcon, şi nu-şi mai găseşte somnul şi liniştea nici el şi nici fiul său în vârstă de 27 de ani. Biblie, cruci, rugăciuni, candele, lumânări, icoane etc etc, tot tacâmul. Şi trebuie să linişteşti persoanele ca să se poată odihni, căci a doua zi merg la serviciu. Şi altele, şi altele, şi altele.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

acum 2 ani am avut o speta,una nu vroia sa intre in casa ca sunt strigoi,era trecut de 00,nici eu nici colegul meu nu am vrut sa intram ne a fost frica,i am zis babei daca putem sa o ducem la vreo ruda sau vecina sa dorma,am dus-o la sora sa, :)

PS ar trebui sa vb cu vreun "sef" de pe aici sa deschda un topic cu spete ciudate,comice etc :) pot sa va zic sunt campioana

Edited by selen
Link to comment
 • Moderator

selen, tu vorbesti serios? Nu ai intrat in casa aia ca sa convingi biata femeie, care probabil saraca suferea de anumite psihoze, ca nu exista asa ceva? Apropo, nu trebuie sa vorbesti cu niciun "sef" de pe aici ca sa deschida un topic, o poti face chiar tu si oricine altcineva, fara nicio restrictie.

Edited by Cristi
Link to comment

A reusit babuta sa va aduca in consonanta cu trairile si credintele ei si daca Doamne-fereste cadea un cearsaf alb jos de pe sarma erati trei oameni lesinati si trebuia chemata ambulanta. Bine ca s-a terminat asa si nu s-a dovedit ulterior ca strigoiul sa fi fost un hot care sa-i fi lasat casa goala. Si tu si colegul tau trebuie sa va rezolvati aceste frici cat mai repede (de strigoi, nu de dentisti). Psihologul de la inspectorat te poate ajuta si sa nu-ti fie frica sa-l abordezi. Succes.

 • Upvote 5
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Trebuie sa fiu de acord cu eduardpsih aici, punctul sau de vedere fiind foarte pertinent. selen, sper din tot sufletul ca ai glumit la faza cu strigoiul, pentru ca, in caz contrar, imi pun anumite semne de intrebare. Daca, intr-adevar, in casa babutei era un hot, iar aceasta, prin prisma vreunei afectiuni psihice de care suferea, considera ca se petrece un fenomen supranatural? Nu pot sa cred ca exista politisti care se tem de...strigoi.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 month later...

Descentralizare=deprofesionalizare in capul politicienilor de la noi. Inclusiv asta cu dispeceratul comun...suna bine

in teorie, dar ne omoara practica.Nu am ceva personal cu "politistii" locali atata timp cat isi vad de atributiile lor, nu

cand isi face nea' primaru detasament de interventie, politia animalelor sau alte nebunii. Serviciile de urgenta, mai

ales SMURD dar si ambulanta, politie, ISU functioneaza bine in Ro., poate singurele domenii unde ii mai surclasam

pe occidentali, se pare ca se vrea "reformarea lor", daca ceva merge bine...trebuie distrus, nu?

Link to comment

O alta varza de Romania pregatita de incompetenti.

Sunt cateva intrebari simple care se pun :

- unde vor fi amplasate aceste,,uniuni" precum marile familii de albine?

- cum vei baga in aceiasi camera functionari publici cu statul special(politisti), functionari publici(cocalari), doctori si cireasa de pe tort militari (jandari si pompieri)?

- cum va functiona aceasta ,,uniune" si care vor fi relatiile de subordonare in aceasta ,,stupina"?

- cine va fi sef?

Dragi colegi de cate ori ,,amestecatura" ne-a adus noua vreun beneficiu?

,,Fereste-te de greci si cand iti fac daruri" spuneau chiar grecii cu multi ani in urma.

Sa fi murit toti politistii din minister?

Alo, domnul ministru!

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.