Jump to content
POLITISTI.ro

In cazul in care iti este furat un telefon

bugara

Recommended Posts

Buna!

Acum cateva zile mi s-a furat telefonul ,initial nu am stiut cine e faptasul apoi am aflat.

Tipul care mi-a furat telefonul l-a vandut altuia care l-a vopsit ca sa numi dau seama daca este al meu(desigur ca l-as recunoaste dintr-o mie)

Cum imi recuperez telefonul?

Ce amenda i se aplica faptasului?

Tipul care a cumparat telefonul este obligat sa mi-l dea inapoi?

Multumesc!

• Moderator

În primul rând caută actele de provenienţă ale telefonului (chitanţă, factură etc), pentru că în ele este precizat IMEI-ul, un cod în baza căruia telefonul poate fi găsit (localizat) ulterior şi mergi la secţia de poliţie pe raza căreia a avut loc furtul.

Acolo vei depune o plângere pentru furt şi e bine să poţi oferii cât mai multe detalii privind împrejurările comiterii faptei, iar Poliţia Română va rezolva problema.

Cel care a furat telefonul, nu primeşte nicio amendă, i se întrocmeşte dosar de cercetare penală, iar după ce este judecat ajunge la închisoare.

Apropo de asta Marius, am clienti care imi spun ca merg la politie cu IMEI-ul si cei de acolo ii spun ca nu stiu ei cum sa localizeze telefonul, operatorul de telefonie mobila trebuie sa faca asta.

Se poate face vreo reclamatie impotriva politistilor care ofera o astfel de informatie?

• Member

Politistii nu mai pot localiza telefonul, intrucat unii procurori nu semneaza hartia magica, nu sunt de vina politistii!!!

de ce sa reclami? nu inteleg care ar fi motivul ptr o asemenea informatie. nu este clasificata, asta o stie toata lumea :) IMEI il identifica si blocheaza operatorul de telefonie mobila la cererea organelor de politie / aprobarea parchetului (cel putin asa s-a intimplat intr-un caz povestit de un coleg).

Edited by maxu08

• Moderator

Dar ce este vreun mare secret de stat faptul că operatorul poate localiza telefonul? Polițiștii ăia nu trimit o solicitare către operator, care face efectiv localizarea? Ce nu este adevărat în ce spun ei?

• Member

Localizarea efectiva nu o face organul de cercetare penale ce inregistreaza plangere sau efectueaza cercetarile in dosar, ci este o alta structura si nu este vorba neaparat de localizare, ci de altceva.

Asta, pe langa faptul ca au intervenit anumite modificari legislative.

Edited by Ben

Adevarat, insa fara politistul ala care face cererea catre operator cetateanul nu-si recupereaza in veci telefonul...

Fata sfioasa e iconita fiecarui call center.

Si asta pentru ca in spatele fiecarui call center exista niste oameni in negru cu camasi albe care invart verzisorii :D

• Moderator

Dacă operatorii de telefonie mobilă ar dori cu adevărat ar putea eradica complet aceste furturi de telefoane. Au posibilitatea să le blocheze și să nu mai poată fi folosite în alte rețele indiferent dacă își schimbă sau nu cartela, iar dacă ar proceda așa, furtul unui mobil ar fi inutil.

• Member

Asta este valabila si pt banci, zice-le-as ceva de dulce, in cazul furturilor de carduri bancare. Daca intr-adevar le-ar pasa de clientii lor, si-ar da tot concursul in a prinde infractorul care le-a pagubit clientul, dar parca ei au un scop in a-ti pune piedici si a face pe desteptii cu tine. Cand ii vezi asa zelosi in a respecta regulile lor interne care par pt ei mai presus de codul de procedura penala, incep sa puta a prostie si cum prostul nu e prost destul mai au si fente in cap de mari corporatisti, de mari bancheri, care de fapt sunt niste contopisti neaosi, de pe malul Dambovitei.

Le-am solicitat o data un banal nr de fax sa le transmit ceva. Nu s-a putut. A fost prea greu pt ei, dar in schimb o ard de parca ar fi FMI.

Exact aceeasi poveste este si cu operatorii privati de telefoni.

PS Am mentionat ca atunci cand li s-a spus speta, urmatorul lucru pe care l-au facut a fost sa enumere comisioanele pe care ei le percep pt lucrurile pe care le cerusem de la ei, de parca acolo ne aflam intr-o relatie client-banca?

Edited by Ben
  • Upvote 1

• Moderator

Ce interes ar avea? Ti se fura telefonul, dai fuga la mobilshop si iti faci alt abonament, iti iei alt telefon iar profiturile lor cresc.

Buna. Inainte cu o saptamana ca sa se termine scoala mi s-a furat telefonul cu toti colegi in clasa. Am anuntat politia am dat imei-ul am blocat abonamentul am facut si declaratie la politie. Sunt sigur ca cineva din clasa l-a furat si acea persoana a plecat de la scoala..am lipsit 5 minute din clasa ..erau toti colegi.stau in ultima banca si l-am lasat acolo...infine...de curand am fost anuntat ca politia nu poate sa gaseasca telefonul prin IMEI, pentru ca nu au voie fiindca nu am fost agresat si nu au destule probe sa caute. Ce pot face. un SAMSUNG GALAXY S PLUS i9001.

Trebuia inainte sa-ti instalezi aplicatia prey si putea fi gasit mai usor. Politia poate sa gasesca telefonul cei de la furturi stiu asta. Insista.

• Moderator

Poate să insiste cât dorește, dacă procurorul sau operatorul le-au dat peste nas, nici că vor putea să rezolve speța vreodată.

Nu pot sa il forteze pe operator? Nu ma pricep, dar cred ca e ca si cum ar tainui informatii care pot duce la prinderea faptasului. (complicitate?)

• Downvote 2

29. Si intrebarea mea nu mi se pare lipsita de sens. Un telefon a fost furat, politia cere operatorului sa localizeze telefonul , iar el refuza. Nu mi se pare deloc in ordine.

• Upvote 1
  • Downvote 1

refuza ptr ca legea ii permite sa o faca in lipsa avizului procurorului. imi este lene sa iti scriu motivarea ce sta in spatele acestor restrictii insa in general tin de magistrati si drepturi civile. cam ca la interceptari.

• Moderator

Suntem o țară plină de drepturi cetățenești, iar aceste drepturi sunt precum un cuțit cu două tăişuri.