Skip to content

Admitere Academia de Politie 2013

Featured Replies

Va multumesc pentru tot ,si va anunt pe aceasta cale ca m-am retras...ha ha ha nici nu stiu daca am fost un concurent...but don't forget:"who wil raise his sword ,will die by the sword"

Edited by Nicorici

• Replies 895
  • Views 211.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @ Anonymous (cronicar anonim al regelui Bela) eu zic nu vorbesti atata timp cat Nu ai trecut si nu treci prin ce trecem noi prin urmare nu e nevoie de parerea ta. Si ar fi frumos sa nu ne jignesti ca

• Anonymous
    Anonymous

Cei ce vor cădea în depresie să-şi caute alte domenii, pentru că nu sunt buni pe poliţişti. Asta e bună, vor să devină poliţişti şi să-şi desfăşoare activitatea într-un mediu de stres continuu, unde e

• Mă întreb cum îşi permit aceşti indivizi  să catalogheze oameni dintr-o categorie profesională în care culmea, ei nu au cum să ajungă. Domnule Michael, poate îmi spuneţi cumva de unde ştiţi ce studii

• Moderator

Apartin unui cult religios care imi "interzice" practic sa detin o arma .

În România absolut toţi poliţiştii sunt dotaţi cu armă de foc letală.

Dacă religia îţi interzice să deţii şi să foloseşti o armă de foc, trebuie să te orientezi spre alt domeniu.

Buna ziua. Sunt nou pe aici si am citit tot ceea ce ati scris. Am realizat ca aici se vorbeste de Academie si nu de scoala de la Campina. Daca totusi e cineva care vrea sa mearga acolo sa ma anunte. Multumesc. Si as avea o intrebare. Am vazut mai sus ca ati scris ca inscrierile se fac in iunie si pe site-ul lor oficial am citit ca iti trebuie diploma de bac pe care nu o sa o am in luna iunie pentru ca sunt a 12-a acum. Deci eu cum imi voi face depunerea dosarului? Si daca mai stie cineva care e fost punctajul minim la Campina. As fi foarte recunoscator daca mi-ar raspunde cineva. Multumesc.

Sunt candidat pentru anul 2013.

In vara acestui an o sa dau si eu admitere la academia de politie.O sa optez pentru Drept sau OSP.O sa o iau pe rand in ceea ce priveste nelamuririle/intrebarile mele.

1.Vizita medicala-singura mea problema aici ar fi ca sunt cam slabut.Am 1,72-1,73 si doar 60 kg.Exista posibilitatea sa nu ma accepte pentru ca nu am suficienta greutate ?

2.Proba psihologica-aici la fel,nu as avea de ce sa imi fac griji,poate emotiile sa fie,dar eu cred ca le combat.Insa am auzit ca sunt cateva smecherii,pe care trebuie sa le stii inainte de aceasta proba de genul:daca desenezi un copac sa nu il desenezi cu radacini,sa stii cum sa ordonezi culorile etc.

Si inca ceva,la interviul cu politistul,care e ideea reusitei ?

3.Proba sportiva-aici fac probele,insa lucrez pentru a nu avea nici un fel de emotie.Pentru viteza si rezistenta alerg in fiecare zi cate 1000m,iar pentru aruncarea mingii medicinale fac exercitii cu greutati si flotari zilnic.Daca aveti ceva sfaturi.

4.Proba scrisa-pe langa scoala si bac,pentru admiterea la academie m-am apucat de meditatii.

Engleza-anul asta am obtinut certificat Cambridge C1,dar fac meditatie pentru a-mi imbunatati gramatica.Recomandati vreo carte de grile ceva ?

Romana-gramatica o stiam si din generala,dar am zis sa fiu sigur.Proful mi-a dat 2 carti pe care le-a cumparat,de la Road Language Center.Sunt bune de ceva ? ce carte de grile imi recomandati ?

Istorie-aici e problema.abia in ianuarie m-am apucat de invatat si de meditatie,am zis ca e usor.Mi-am luat toate cele 7 manuale iar proful are teste speciale pt fiecare lectie facute de el.Insa as vrea sa cumpar o carte speciala cu grile pentru academie.Puteti sa-mi recomandati ceva anume ?

Imi cer scuze daca v-am plictisit.Multumesc anticipat!

PS-Spor la invatat si succes tuturor candidatilor de anul acesta!

Sunt candidat pentru anul 2013.

In vara acestui an o sa dau si eu admitere la academia de politie.O sa optez pentru Drept sau OSP.O sa o iau pe rand in ceea ce priveste nelamuririle/intrebarile mele.

1.Vizita medicala-singura mea problema aici ar fi ca sunt cam slabut.Am 1,72-1,73 si doar 60 kg.Exista posibilitatea sa nu ma accepte pentru ca nu am suficienta greutate ?

2.Proba psihologica-aici la fel,nu as avea de ce sa imi fac griji,poate emotiile sa fie,dar eu cred ca le combat.Insa am auzit ca sunt cateva smecherii,pe care trebuie sa le stii inainte de aceasta proba de genul:daca desenezi un copac sa nu il desenezi cu radacini,sa stii cum sa ordonezi culorile etc.

Si inca ceva,la interviul cu politistul,care e ideea reusitei ?

3.Proba sportiva-aici fac probele,insa lucrez pentru a nu avea nici un fel de emotie.Pentru viteza si rezistenta alerg in fiecare zi cate 1000m,iar pentru aruncarea mingii medicinale fac exercitii cu greutati si flotari zilnic.Daca aveti ceva sfaturi.

4.Proba scrisa-pe langa scoala si bac,pentru admiterea la academie m-am apucat de meditatii.

Engleza-anul asta am obtinut certificat Cambridge C1,dar fac meditatie pentru a-mi imbunatati gramatica.Recomandati vreo carte de grile ceva ?

Romana-gramatica o stiam si din generala,dar am zis sa fiu sigur.Proful mi-a dat 2 carti pe care le-a cumparat,de la Road Language Center.Sunt bune de ceva ? ce carte de grile imi recomandati ?

Istorie-aici e problema.abia in ianuarie m-am apucat de invatat si de meditatie,am zis ca e usor.Mi-am luat toate cele 7 manuale iar proful are teste speciale pt fiecare lectie facute de el.Insa as vrea sa cumpar o carte speciala cu grile pentru academie.Puteti sa-mi recomandati ceva anume ?

Imi cer scuze daca v-am plictisit.Multumesc anticipat!

PS-Spor la invatat si succes tuturor candidatilor de anul acesta!

Robertuts, ai postat in toate topicurile posibile. La 1 ti-am rasspuns in cel general.

2. Psihologicul nu se trece cu "fente". Te duci si dai examenul. Copacul ala este capcana pentru toata lumea. Si nu reprezinta aproape nimic. Il desenezi cum iti vine tie pe moment. Cat despre culori, eu prima am trecut negrul, care prin definitie nu este culoare si am trecut testul fara probleme. Cat priveste interviul, ideea reusitei e sa fi sincer.

3. Daca tu alergi acum pe -10 grade zilnic 1000m si faci in fiecare zi cate 30 de flotari vei fi apt combatant pt probele sportive fara probleme.

4. Bravo! Fa meditatii dar ai grija sa cazi pe subiect. Sa nu faci pt ASE si sa dai la Academie. Cartile de grile se gasesc atat online cat vor fi publicate si inainte de examen.Nu invata ca nebunul, citeste bibliografia si sintetizeaza.

Buna ziua. Sunt nou pe aici si am citit tot ceea ce ati scris. Am realizat ca aici se vorbeste de Academie si nu de scoala de la Campina. Daca totusi e cineva care vrea sa mearga acolo sa ma anunte. Multumesc. Si as avea o intrebare. Am vazut mai sus ca ati scris ca inscrierile se fac in iunie si pe site-ul lor oficial am citit ca iti trebuie diploma de bac pe care nu o sa o am in luna iunie pentru ca sunt a 12-a acum. Deci eu cum imi voi face depunerea dosarului? Si daca mai stie cineva care e fost punctajul minim la Campina. As fi foarte recunoscator daca mi-ar raspunde cineva. Multumesc.

Salut baieti.Am o mica nelamurire: in clasa a 11'a si a 12'a am fost scutit medical,asta apare pe fisa matricola.Sunt sanatos tun,am 1.77 si 67 kg,fizicul si sanatatea imi permite sa dau admiterea.Mi'am luat scutire medicala pe "naspa" deoarece in clasa a 11-a ni s-a schimbat profesorul de sport,a venit una care ne punea la munca prin scoala si ne scotea sa alergam pe -20 de grade iarna de ne sareau capacele,si cam 3 sferturi din clasa ne'am luat scutiri si pentru urmatorul an.Ar putea chestia asta sa ma afecteze la admitere? Astept raspunsul vostru,si eu si militianu26

Salutari.Am inteles ca de obicei in fiecare primavara apar carti cu modele de subiecte de admitere pentru majoritatea facultatilor.Este si cazul academiei ? E posibil sa mai apara ceva sau sa ma orientez spre ceva aparut pe piata ? Ideea e ca as vrea sa-mi achizitionez cate o carte cu modele de grile pentru fiecare materie-engleza,romana,istorie.Si as mai avea 2 "nelamuriri":

1.Pentru romana si engleza grilele sunt la fel.Dar pentru istorie se gasesc modele de grile cum se da la examen ? Aici ma refer la acele enunturi cu adevarat/fals si cele cu ordinea cronologica.

2.Am imprumutat de curand o carte de gramatica,este de la Road Language Center(cea violet),scrie pe ea ca este pentru academie,drept etc.La prima vedere este ok,teoria imi place cum este sintetizata,insa vreau sa spun ca deja in primele teste am gasit cateva greseli si ce mi s-a parut aiurea am gasit intrebari care la raspunsuri dadeau corecte cate 2 raspunsuri,chiar cate 3,ceea ce nu mi se pare ok.In fine.Problema mea este ca nu numai la romana,dar si la engleza si istorie,as vrea sa iau carti cu cate 4 variante de raspuns,exact ca la examen,pentru ca eu am gasit numai cu 3 variante.Am cautat si pe net dar nu am gasit mare lucru.Sunt convins ca nu o sa gasesc exact ca la examen,dar macar asemanatoare.Ce am avut pana acum nu m-au ajutat prea mult.

Asadar,daca sunteti in cunostinta de cauza si puteti sa-mi recomandati niste materiale,as fi recunoscator.Multumesc!

Militianu26, si eu sunt pentru Campina, insa ca "prima tinta" am Academia de politie... Despre punctajul minim obtinut in anul precedent nu pot spune nimic, asta cautam si eu, insa pe site-ul lor nu specifica nimic. Iti recomand sa te pregatesti bine pentru academie, in caz ca esti hotarat pe o cariera de politist. Multa bafta!

Eu unul din acestea voi invata,sper ca va fi suficient:

-La romana:

Nicolae Chiru: Limba romana: teste-grila pentru bacalaureat si admiterea in facultati

Ion Popa – Limba româna. Gramatica, fonetica, vocabular, ortografie si ortoepie. Editie revizuita în conformitate cu noul DOOM, Editura Niculescu, 2010

- La istorie:

Mihaela Olteanu – Teste admitere Academia de Politie

Felicia Adascalitei, Liviu Lazar, Istorie. Manual pentru clasa a XII-a, Editura Corvin

-La engleza:

Mihaela Cherches – Teste-grila.Gramatica.Vocabular Editura Carminis

Salut!Candidez si eu anul asta la Academie si daca ma puteti ajuta in legatura cu programa sau ce e de invatat.As putea suprapune si cu programa de invatat pentru bac,dar nu cred ca o voi pune in practica.RESPECT!

Edited by Wizzy94

Salut tuturor ma bucur enorm ca am gasit niste oameni ca voi bine determinati si motivati.Pana sa dau de acest site unde v-am citit comentariile aveam impresia ca majoritatea candidatilor care vor sa devina politisti sunt interesati doar de bani si putere insa se pare ca lucrurile nu stau chiar asa si am dat de oameni integri si morali care merg pe aceeasi conceptie ca si mine.Eu ma pregatesc pentru anul 2014 si pentru cei interesati de cartile de istorie cele 7(din pacate pe una nu o gasesc nicaieri e vorba de Manual pentru clasa a XII-a, Editura Economică Preuniversitaria, 2007 scris de Ioan Scurtu, Constantin Dincă, Nicolae Cristea, Marian Curculescu, Aurel Constantin

Soare) insa va pot spune site-urile de unde am reusit sa le achizitionez pe celelalte 6 si suma in care m-am incadrat.La engleza sincera sa fiu am gasit niste carti editura Macmillan Heinemann la matusa in biblioteca in care sunt prezentate cam tot ce se cere la limba engleza avand partea teoretica+exercitii si raspunsuri trebuie sa mentionez ca toate cartile de la acesta editura sunt editate exclusiv in limba engleza.La limba romana am vorbit cu profesoara mea din generala pentru a lua cateva meditatii desi pot sa ma descurc si singura sunt cateva chichite si la gramatica care trebuie elucidate.

Bun si la final vin si eu cu cateva intrebari:

1.In timpul derularii examenului de admitere ma pot caza la internat deoarece nu stiu daca imi pot permite sa stau altundeva.

2.Cam la ce pret se ridica vizitele medicale?

3.Exista un simulator online al Academiei este cineva dintre voi care a platit sa aiba acces si daca da cum vi se pare?

1. Nu

2. Maxim 200 lei

3. Studentii din academie cred ca au gratis acces la simulator , ar fi culmea sa plateasca pentru acele cursuri.

• Membru

Cred că doryz14 se referă la site-ul academiei în varianta ".com".

Exact blue1guardian la acel site ma refeream unde se poate simula examenul de admitere la academia de politie la toate materiile cerute deci repet intrebarea e cineva care a platit suma de 39 Euro sau 148 Ron+taxe curier pentru a avea acces la acel simulator?

Acel site doar jecmaneste si profita de pe urma aspirantilor la academie , daca vrei sa faci teste descarca-le pe acelea din anii precedenti sau cumparati o carte cu teste pentru academie , este mult mai ieftina , crede-ma.

Un vecin de'al meu a cumparat acel simulator despre care vorbesti,l-a costat in jur de 190 lei.I-am explicat exact cum ti-a explicat si tie Madalin mai sus,dar a spus ca el e super multumit de acel simulator si ca invata mult mai repede dupa el,sunt sintetizate si ordonate mult mai bine informatiile.si nu numai de la el am auzit lucrurile astea...mai multe nu pot spune,nu am cumparat asa ceva!

Eu unul nu am incercat acele teste, insa cea mai buna modalitate de a te pregati, dupa parerea mea, este cu ajutorul cartii... la istorie pot recomanda manualul de la editura gimnasium, clasa a 12-a, autori fiind Florentina Dondorici, Emil Poama, Vasile Ionescu, Relu Stoica... Eu dupa acel manual invat...Si daca va puteti procura si o carte care contine toata istoria romanilor- "Istoria romanilor", grup editorial corint, scrisa de Mihai Barbulescu, Dennis Deletant, Serban Papacostea si Pompiliu Tudor. Recomand.

Bunaa.Voi participa si eu pentru admitere anul acesta :)

sal all !!!! si eu am aceasi dorinta ca si voi,academia...........sunt curios cate locuri o sa fie ?! :emo-box:

Sper sa se mai puna locuri pentru fete...

Salutari.Am avut astazi o discutie cu niste colegi din clasa si am inteles ca atat la ASE cat si la Medicina se dau anumite simulari ale examenelor de admitere incepand cu luna martie.Din ce mi-au spus ei simularile sunt tip examen,se tin la Bucuresti la facultatile respective si ar costa in jur de 60 lei/simulare.De Academie stiti ceva ? Se tin simulari din astea pentru examen la Academie sau in vreun centru ? Multumesc.

Ar fi tare sa fie si pentru Academie,desi si eu m-am interesat si nu am auzit sa fie... Dar nu sunt sigura

• Membru

Nu exista asa ceva.

Guest
This topic is now closed to further replies.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.