Skip to content

Admitere Academia de Politie 2013

Featured Replies

Cred ca dupa anul asta scolar voi face un control total. Nu as vrea sa ma trezesc cu surprize la viza medicala!

Acum sper ca o sa reusesc sa invat in 2 ani pt istorie deoarece memorez ceva doar dupa ce inteleg acest lucru...:(

Pacat ca nu se da la mate!:)sau fiz,info.

• Replies 895
  • Views 211.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @ Anonymous (cronicar anonim al regelui Bela) eu zic nu vorbesti atata timp cat Nu ai trecut si nu treci prin ce trecem noi prin urmare nu e nevoie de parerea ta. Si ar fi frumos sa nu ne jignesti ca

• Anonymous
    Anonymous

Cei ce vor cădea în depresie să-şi caute alte domenii, pentru că nu sunt buni pe poliţişti. Asta e bună, vor să devină poliţişti şi să-şi desfăşoare activitatea într-un mediu de stres continuu, unde e

• Mă întreb cum îşi permit aceşti indivizi  să catalogheze oameni dintr-o categorie profesională în care culmea, ei nu au cum să ajungă. Domnule Michael, poate îmi spuneţi cumva de unde ştiţi ce studii

:)) da, pacat! Pai, ce pot sa spun, multa bafta si spor la invatat ;)

ms

Doresc sa mi se raspunda si mie la intrebarile pe care le'am pus in pagina 8. Sper ca nu cer prea mult, multumesc !

Cred ca dupa anul asta scolar voi face un control total. Nu as vrea sa ma trezesc cu surprize la viza medicala!

Acum sper ca o sa reusesc sa invat in 2 ani pt istorie deoarece memorez ceva doar dupa ce inteleg acest lucru...:(

Pacat ca nu se da la mate!:)sau fiz,info.

Bună sunt elevă la un liceu bilingv şi fac 3 ore de istorie(materie obligatorie la bac). Ca şi tine am avut şi eu mici probleme cu învăţatul, mai exact cu înlănţuirea evenimentelor şi înţelegerea relaţiilor dintre principate,regate, etc. Eu învăţ ceea ce ne preda profesorul la clasa, îmi fac şi un rezumat al lecţiei ce o găsesc prin diferite cărţi. La final scot la imprimantă informaţii mai detaliate de pe internet. De când fac lucrul asta, învăţ mult mai uşor, ştiu mai multe lucruri faţă de ceea ce ne preda profesorul. La mine a funcţionat lucrul asta: după ce am pus informaţiile "cap la cap" mi-a rezultat o poveste(ordinea cronologică îi de asemenea foarte importantă) pe care o citesc din când în când să nu uit. Sper sa-ti fie de folos ceea ce ţi-am zis, acuma fiecare are propriul sau mod de a învăţa. Încă o chestie multe persoane pe care le cunosc iau ore în particular la istorie şi mi-au spus că pur şi simplu le preda din nou lecţia "într-un alt mod" şi explicându-le. Părerea mea este că nu prea îi folositor să iei ore la istorie, că până la urmă tot aceaşi esenţă trebuie să o invenţi, numai că îi explicată altfel. Mult succes

Edited by Alinush

pe palierul istoriei e ok sa cauti o carte mai veche (manualele pana in 2007 au fost in ordine cronologica).. din pacate de obicei ce preda profesorul sau sintezele nu sunt suficeiente pentru a obtine o nota satisfacatoare la admitere.. cu toate ca in ultimii ani subiectele sunt din ce in ce mai usoare

in rest multa bafta celor care vor sustine admitere la Academie, cu toate ca .. mai bine ar da la anul e o zicala cu 2 si 3 lei....

Multumesc de sfaturi!

Salut domnilor politisti si (speram cu totii) viitori politisti ! Am si eu un set de intrebari pentru cei cu experienta de pe aici:

1- Se mai merita sa devii politist in ziua de azi ? Vorbesc de functia de ofiter atribuita dupa absovirea AdP.(salariu, atributii si tot ce implica munca de politist)

2- Cu ce se ocupa politistii de la judiciar ?

3- Cu ce se ocupa ofiterii de penitenciare, difera activitatea acestora de cea a agentilor de penitenciar ?

4- Dupa ce an se poate alege arma care urmeaza a fi studiata si care sunt armele de la AdP. Personal stiu de criminalistica, judiciar, ordine publica.

Va multumesc anticipat in eventualitatea in care va veti face timp pentru intrebarile mele.

Numai bine !

1. In primul rand, munca de "politist" si nu cea de "lucrator la politie" "nu se merita" ci se castiga dupa un proces indelungat de pregatire atat fizica cat si psihica sau intelectuala. Daca se pleaca de la premiza "se mai merita sa..." asta inseamna ca obiectivul final este cel financiar, iar in cazul acesta sfatul general este "NU CONCURA! Lasa-i altuia locul pe care si-l doreste pentru meserie, nu pt beneficiile materiale".

2. Nu exista "politistii de la judiciar" ci "politisti judiciari". Acestia sunt politistii care au dreptul de a instrumenta, sub supravegherea unui procuror, dosarele de cercetare penala si cei care pot intocmi acte procedurale in aceste cauze.

3. ANP adica Administratia Nationala a Penitenciarelor face parte din Ministerul Justitiei nu din cel al Afacerilor Interne. Raspunsul il gasesti la ei pe forum, aici suntem politisti nu gardieni la puscarie. Atentie, a nu se confunda aresturile aka Centrele de Retinere si Arestare Preventiva cu Penitenciarele.

4. Acelea nu sunt arme. Armele sunt politia, pompierii, jandarmeria si arhivistica. Ceea ce enumeri tu acolo sunt specializarile, iar acestea SE FACEAU din anul II in functie de medii si alte criterii. Cum in momentul de fata nu se prea mai stie ce urmeaza a se modifica pe la Academie, nu ti se poate oferi un raspuns exact aici. Incearca un e-mail la ei, DUPA ce se scot locurile la concurs.

pe palierul istoriei e ok sa cauti o carte mai veche (manualele pana in 2007 au fost in ordine cronologica).. din pacate de obicei ce preda profesorul sau sintezele nu sunt suficeiente pentru a obtine o nota satisfacatoare la admitere.. cu toate ca in ultimii ani subiectele sunt din ce in ce mai usoare

in rest multa bafta celor care vor sustine admitere la Academie, cu toate ca .. mai bine ar da la anul e o zicala cu 2 si 3 lei....

Poti sa dai niste titluri pentru carti?

Salut. Si eu sunt pentru 2013. Sunt in cautare de materiale, am si eu ceva la engleza in calculator, dar nu prea gasesc la istorie.

Salut! Si eu am intrat in competitie, desi sansele sunt relativ mici.Am cateva intrebari :

-cand si unde se fac inscrierile?

-admiterea se da exclusiv la Bucuresti?

-examenele la romana,engleza respectiv istorie se dau in aceeasi zi?(sunt din maramures si nu prea mi-ar conveni sa fac 3 drumuri-...decat daca m-as caza la un hotel - )

-la istorie nu se dau niste repere,ceva perioade,ca doar nu ti-a da de invatat toata istoria romanilor???Imi puteti da ceva titluri de carti care sa-mi foloseasca la invatat la istorie?

In speranta ca veti raspunde intrebarilor mele , va multumesc anticipat!

P.S. Scuze daca sunt prea multe intrebari si a a caror raspuns le pot afla si singur...

Edited by Dan
modificare font

-la istorie nu se dau niste repere,ceva perioade,ca doar nu ti-a da de invatat toata istoria romanilor???

De ce nu? Inveti de la triburile tracice pana in perioada post-comunista.

Ai niste sugestii pentru carti la istorie?

Salut! Si eu am intrat in competitie, desi sansele sunt relativ mici.Am cateva intrebari :

-cand si unde se fac inscrierile?

-admiterea se da exclusiv la Bucuresti?

-examenele la romana,engleza respectiv istorie se dau in aceeasi zi?(sunt din maramures si nu prea mi-ar conveni sa fac 3 drumuri-...decat daca m-as caza la un hotel - )

-la istorie nu se dau niste repere,ceva perioade,ca doar nu ti-a da de invatat toata istoria romanilor???Imi puteti da ceva titluri de carti care sa-mi foloseasca la invatat la istorie?

In speranta ca veti raspunde intrebarilor mele , va multumesc anticipat!

P.S. Scuze daca sunt prea multe intrebari si a a caror raspuns le pot afla si singur...

In primul rand nu mai scrie bolduit ca putem citi fara sa sari in evidenta ..

1. cand? In momentul scoaterii locurilor la concurs si, evident, in perioada depunerii dosarelor. Unde? Acolo unde va scrie in anuntul pentru concurs.

2. Pai daca Academia e in Bucuresti, tu crezi ca admiterea se da la Timisoara? Sau daca tu te duci sa te inscrii la Universitatea Timisoara dai admiterea la Bucuresti?

3.In general grilele s-au dat in aceeasi zi. In general, pentru admitere la Academie se recomanda o saptamana de cazare in Bucuresti pentru ca... atat dureaza totul.

4.Nu se dau repere.... se publica bibliografia ...

P.S. Ooofff Doamneeee.....

• Membru

Nicorici, cauta bibliografia din anii trecuti. Vezi ca este publicata pe siteul institutiei. Sunt 7 manuale de baza la istorie dupa care inveti.

Toate informatiile necesare unui viitor candidat se gasesc pe site-ul oficial al Academiei. Daca sunt nelamuriri.. nu cred ca e asa un mare deranj sa faci o vizita la IPJ-ul aferent judetului tau sa ceri informatii si sa pui intrebari, caci oamenii de acolo sunt foarte intelegatori si clari in toate privintele. Daca se continua asa.. se vor umple paginile cu intrebari inutile , in loc sa intrii aici sa gasesti o discutie pertinenta in legatura cu examenul de admitere . Dezamagitor.

Stie careva ceva despre site-ul Restricționat - spam! e de incredere?

Si poate careva sa ma ajute cu ceva informati despre ceva site-uri sau nume de carti din care pot invata la rom si eng.?din cate stiu din aceastea 2 materi dau la academia din cj pt subofiter, daca gresesc va rog sa ma corectati.!

Va Multumesc.!

Salut!

3 intrebari:

-cate academii mai sunt in tara pe langa cea din Bucuresti?

-care e diferenta dintre domeniu de ierarhizare,domeniu de licenta,specializare?

-la specializarea "Siguranta si ordine publica" ai posibilitatea unui job care sa nu necesite arma?

@Nicorici: Singura Academie de Politie e in Bucuresti.Scoli de Politie sunt la Campina si Cluj.Diferenta? Din Academie iesi ofiter,din scoli de politie agent(grad mai mic,cu mult )

Esti intrat in competitia pentru politie dar nu-ti plac armele? Esti sigur ca iti doresti sa lucrezi in politie???

Scuza-ma ca iti spun,dar esti printre cei mai neinformati de pe-aici...am mai vazut intrebari idioate,dar tu parca esti de pe alta planeta.Sunt oameni care de 2-3 ani se pregatesc si tot au sanse mici...imi pare rau sa-ti spun,insa daca te vei decide sa dai admiterea anul asta iti vei pierde timpul si mai apoi si niste bani.Cum sa nu stii metodologia,regulamentul?Majoritatea care dam anul asta le stim by heart vorba aia...

@Alinxr:NU exista Academia de politie din Cluj.Acolo e Scoala de Politie !

Trebuie sa intelegeti ca e treaba serioasa.Puneti mana pe forum si cititi fiecare post,fiecare pagina sa va lamuriti mai bine cu ce se mananca.

Numai bine !

Buna!Imi poate spune si mie cineva,daca stiti,cand se fac inscrierile pentru politia de frontiera la academie?Am intrat pe site-ul academiei A.I.C.de la Bucuresti si nu e nimic.Multumesc!

@Annimo multumewsc mult pentru explicatie asa am sa fac :emo-yessir: . Dar nu as vrea sa dau bani pe meditati de aceea am intrebat de carti si site-uri :) !

Multumesc inca odata :)! oricine m-ar putea ajuta primesc cu cel mai mare respect :)!

si cine are nevoie de materia de la istorie,eu am o carte cu tot.cine e interesat...de fapt sunt cam 7 carti;)

Stimate Annimo,

Se poate sa ai dreptate;insa uite care treaba:

Apartin unui cult religios care imi "interzice" practic sa detin o arma .

Cat despre cei ce se pregatesc de 2-3 ani... aia nu e pregatire.

Cu tot respectul ,in 2-3 ani inveti tot codul civil.

Mersi de raspunsuri!

Edited by Nicorici

• Membru

@Nicorici, daca cultul tau religios iti interzice sa detii o arma ce ar fi sa renunti la gandul de a deveni politist?! Nu cred ca doreste nimeni un coleg care sa ezite sa intervina pentru ca ii interzice religia.

LE. Nici macar nu ai intrat intr-o scoala sau academie de politie si tu vorbesti de pregatirea necesara...sau poate gresesc eu si esti marele detectiv Lazarus?!

Edited by BGeorge

• Membru

Nicorici, din pacate pentru tine va trebui sa sustii trageri in cadrul Academiei cu diverse arme si chiar vei primi o nota pentru asta pentru ca este examen. Daca nu vei trece de acest examen nu poti absolvi Academia. E bine sa pui in balanta aceasta problema, ori renunti la meseria de politist ori iti schimbi religia sau treci cu vederea peste aceasta problema.

Edited by Alex87

Guest
This topic is now closed to further replies.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Account

Navigation

Search

Search

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.