Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

  • Moderator

Probabil nu e o noutate pentru voi şi deja ştiţi că Facebook a lansat săptămâna trecută, mai exact joi, o nouă aplicaţie pentru smartphone.
Pe tot internetul se vorbeşte că Facebook a lansat o versiune actualizată a aplicaţiei pentru iOS, una care trebuie să fie de două ori mai rapidă ca înainte.
Ce am remarcat eu, e că noua aplicaţie pe care Facebook a reconstruit-o de la zero, se deschide mult mai rapid şi permite defilarea prin postările de pe Facebook fără probleme, mult mai cursiv. De asemenea încărcarea fotografiilor se face foarte rapid, ceea ce în aplicaţia anterioara era un fel de "pain in the ass".
Din ce am citit pe internet, noua aplicaţie Facebook pentru gadgeturile Apple a fost rescrisă din codul HTML5 în Objective - C, codul de bază al iOS, iar diferenţele de performanţă sunt notabile.
La prima vedere, nu se observă schimbări majore asupra aspectului, însă diferenţele se observă imediat, întrucât paginile se încarcă mult mai repede, iar scroll-ul este foarte rapid. De asemenea, a apărut un banner care îţi atrage atenţia când apar postări noi. La atingerea acestui banner, noile postări sunt afişate fără a se reîncărca aplicaţia.

DisplayMedia.png
sursă foto cnet.com

Facebook a lansat o versiune nouă şi pentru utilizatorii de Android, cu toate că noutăţile sunt mai puţine decât în cazul iOS. Nu pot să ofer prea multe detalii despre aplicaţia Facebook pentru Android, pentru că nu am un astfel de device, dar sper ca cei ce deţin aşa ceva să posteze impresiile şi noutăţile apărute.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Și eu folosesc aplicația celor de la facebook pentru iOS. Înainte de acest up-date, era o mizerie. Acum lucrurile s-au schimbat radical, se mișcă extrem de bine.

Link to comment
  • Moderator

Cum salvați o fotografie în ultima aplicație Facebook pentru iOS

În vechea versiune a aplicației Facebook pentru iOS, exista un buton pentru diferite acțiuni care era afisat în timp ce vizualizați fotografiile și care avea opțiunea de a salva fotografia respectiva.

În Facebook 5.0 (ultima versiune a aplicatiei), atunci când vizualizați o fotografie apare doar un buton "Done" și iconițele pentru Like și Comentarii.

2dc95hi.png

Pentru a salva o fotografie, trebuie să tineți degetul pe fotografie și apare opțiunea de a salva.

2qnp83k.png

Succes!

Link to comment

si prin poze trece extraordinar de repede de la o poza la alta,nu conteza cat de slab e netul.Tind sa cred ca incarca automat poze de dimensiune mica nu ca inainte.De fapt inainte nu era cine stie ce aplicatie era un fel de interfata pentru mobil a siteului d-aia se misca ca dracu.

Link to comment
  • 2 months later...
  • Moderator

Facebook a lansat ieri seară actualizarea 5.1, aceasta aducând în interiorul aplicaţiei opţiunile oferite separat în cadrul produselor înrudite Messenger şi Camera, comasând astfel totul într-o singură aplicație.

Mesageria a primit un panoul lateral în partea dreaptă, similar celui amplasat în stânga pentru setări, profiluri sau pagini. Acesta poate fi deschis cu o simplă mişcare, oferă informaţii vizibile despre activitatea online a prietenilor şi permite şi selectarea celor mai des apelaţi parteneri într-o listă de contacte favorite.

Din Facebook Camera au fost preluate opţiunile de selectare rapidă a mai multor imagini, opţiunile de editare primară (rotire şi decupare) şi aplicarea unor filtre.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.