Jump to content
POLITISTI.ro

Parasirea garnizoanei de catre politisti

Marius
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Marius nu mai exista GARNIZOANA. Din 2002 nu mai suntem MILITARI. Dreptul la libera circulatie nu poate fi ingradit de niciun sef, asa ca politistii in timpul lor liber pot sa bea cafeaua la Madrid, daca isi permit. Asta este o alta reminescenta bolsevica implementata in mentalul colectiv, ca si aia cu,, atingere onoarei de politist" si,, imagine defavorabila institutiei". :blink:

• Moderator

Da, sunt de acord cu tine.

Dar ma intereseaza dispozitia ce reglementeaza parasirea localitatii de resedinta in timpul liber.

Pentruca Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. Este alegerea ta.Timpul de alarmare este de 120 de minute.In doua ore ajungi din orice colt al judetului.

• 3 weeks later...

Exista un ordin al ministrului din anul 2005 prin care garnizoana reprezenta judetul din care facem parte.Se cerea raport aprobat de seful unitatii daca plecai din judet.In cazul in care nu aproba seful unitatii trebuie sa motiveze refuzul.

Ordine pot sa dau si eu. De cand ordinele ministrilor de interne respecta legea?

Garnizoanele sunt pentru militari. In timpul liber poti sa mergi unde iti doreste inimioara. Si nu trebuie sa ceri voie cand sa te intalnesti cu nevasta. Astia sunt alte babauri spuse de sefi.

Avem si asa destrule drepturi ingradite prevazute in Constitutie , mai lipsea inca unul.

Si totusi, eu nu sunt lamurit!

Exista un astfel de ordin in vigoare, da ori ba? Ca ne invartim in jurul cozii.

Iar daca exista ce numar are?

Rookie , vrei sa cred ca ti sa facut de sto. Pai poate sa existe orice ordin daca este impotriva legi tu il respecti? Si daca nu il respecti ce pot sa iti faca? Da exista un astfel de ordin dat de unu care prinde fluturi cu damigeana. Sa zicem ca te sanctioneaza domnii comandanti. Cand ajungi in instanta la judecatori nu mai tine ,,magia" . Asa ca vezi de drumurile tale si nu mai crede tot ce iti spun cei care iti vor numai binele. In timpul tau liber poti vizita Venetia sau Madridul daca ai bani de avion, sau poti face plaja intre doua avioane in Turcia. Care este problema?

Constitutia Romaniei

ART 25

Libera circulaţie

(1) Dreptul la liberă circulaţie, în ţară şi în străinătate, este garantat. Legea stabileşte condiţiile exercitării acestui drept.

(2) Fiecărui cetăţean îi este asigurat dreptul de a-şi stabili domiciliul sau reşedinţa în orice localitate din ţară, de a emigra, precum şi de a reveni în ţară.

Edited by Elvis

• Moderator

Exista o dispozitie sau ordin MAI ce reglementeaza parasirea localitatii de resedinta in timpul liber de catre politisti?

Ma intereseaza numarul si denumirea acesteia, nu daca este legala, daca incalca alte prevederi legale etc.

Adresa I.G.P.R. nr. 82459 din data de 03.04.2008 reglementeaza parasirea localitatii de catre politisti, completata cu dispozitii ale fiecarui sef de I.P.J.

• 3 weeks later...

eu stiu ca trebuie doar sa anunti, nu sa obtii aprobarea sefului pentru a parasi localitatea. sincer sa fiu am plecat si fara sa anunt ! dar avem un caiet studentesc acolo in care scriem cand mai plecam pe undeva....!! nu mi s-a intamplat vreodata sa imi zica cineva ca n-am voie sa plec !!!

• 1 month later...
sincer sa fiu am plecat si fara sa anunt ! nu mi s-a intamplat vreodata sa imi zica cineva ca n-am voie sa plec !!!

Foarte rau ati facut. Sa va spun eu la ce e bun caietul ala. Nicidecum pentru a ingradi dreptul la libera circulatie. Nu stiu daca voi aveti spor de dispozitiv, de obicei caietul ala il gasiti lainstitutiile care au asa ceva. Asta inseamna ca oricand se poate da o alarma si sunteti obligati, daca aveti spor de dispozitiv, sa va prezentati la unitate MAI PUTIN cei trecuti in acel caiet, iar daca treaba e groasa, si cei din caiet, dar sunt motivati cu intarzierea. Plus ca, doamne fereste, daca patiti ceva cat timp sunteti in parasire de garnizoana FARA sa fi anuntat acesta nu mai este considerat accident de munca si nu mai beneficiati de anumite drepturi. Eu asa stiam.

• Downvote 1

• Moderator

Ce legătură are accidentul de muncă cu timpul tău liber ?

Pai in caz de ceva in timpul tau liber scrie in raportul medical "accident intervenit in timpul dar nu din cauza serviciului". Daca nu te treceai in caiet mi se pare ca nu beneficiai de concediu medical 100% conform Legii 80, Statutului cadrelor militare. Nu stiu sa va zic mai multe, asta e hartogareala dmru si se aplica doar la militari. Am invatat ca e bine sa te treci acolo, chiar daca nu prasesti garnizoana :)

Edited by halford

• Moderator

halford, politistii nu mai sunt militari din 2002.

Parasirea garnizoanei era prevazuta in RG 1, si e valabil si acum pentru militari. Noua nu ne este opozabil RG1.

Exista o dispozitie IGPR de infiintare a unor registre la dispecerat si notarea in acestea cand vrei sa "parasesti garnizoana".

Dar si dispozitia asta este neconstitutionala si e cazuta in desuetudine...Asa ca liber la plimbare baieti....Calatorii placute!!!!!

• Moderator

Dispoziţia respectivă a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională?

Ucnad ,ti-as recomanda sa te treci in acel registru cand parasesti judetul.

Face bine la sanatate , nu le dai motiv sa se ia de tine si Doamene fereste sa ti se intample ceva.

Cu deosebit respect. :emo-yessir:

Elvis are dreptate.La orice eveniment produs conducerea inspectoratului verifica daca politistul a anuntat ca a parasit localitatea si decat sa le dai apa la moara mai bine scrii la caiet indiferent de gradul pe care-l ai !

La Buzau doar parasirea garnizoanei(judetului) este anuntata scriptic,daca pot spune asta.Se trece intr-un registru aflat la fiecare formatiune si se pleaca lejer.

Am si eu o intrebare dupa ce am citit ce ati postat voi . Eu daca ma trec in registrul ala de care se aduce aminte si am si aprobarea sefului nemijlocit , ce ar trebuii sa fac daca primesc telefon in timpul plecarii ca trebuie sa merg la unitate ca , urmeaza sa am treaba sa zicem a doua zi de dimineata ? Trebuie sa luati in calcul faptul ca , nu am masina , nu am rude cu masina si nici prieteni plecati cu mine o data . Stau la discretia si traseul transportului in comun si la orarul acestora . Ce poate sa mi se intimple ? :hmmmt: