Jump to content
POLITISTI.ro

Proteste in strada


Dorin17

Recommended Posts

Presimt mari miscari populare in urma acestei decizii! 9 oameni si-au batut joc de parerea a 7400000 de romani! :hmmmt: Mai acum 3-4 luni, zicea ca pe el l-au pus 5200000 de romani in functie, acum insa 7400000 nu il mai vor! Concluzia...?

Edited by Dorin17
 • Upvote 2
Link to comment

sincer, nu cred. lumea s-a saturat de lupte politice, economia este un zero barat iar burtsveste mai importanta.

probabil ca somerii si pensionarii sa mai miste ceva insa nu vad ca cei activi sa riste zile de munca ptr ceva nu poate avea finalitate.

cu exceptia demisiei, Basescu nu mai poate fi mutat din Cotroceni.

Link to comment

Maxu, 7.400.000 people wish that...Desi tind sa-ti dau dreptate... S-ar putea sa mai iasa lumea in strada dupa ce se reinstaleaza suspendatu' la Cotroceni...

Link to comment

vrajeala, 7,4 mil de oameni nu sunt in stare sa citeasca legea si se uita cum abreaza cei de la Antena 3. daca ar citi legea ar vedea ca decizia CC, pe legea actuala si nu pe aberatiile antenei 3, este corecta.

nu stau sa dezbat problema iar ca mi face greata insa daca psd ar fi avut macar 1/2 creier ar fi modificat curatat listele electorale inainte de referendum sinar fi cistigat char pe actuala lege.

CC nu stabileste nici cvorum si nici nr de votanti, el este dat de lege si se bazeaza pe listele existente la data suspendarii, nu pe cele curatate la 2 saptamini dupa vot. au fost idioti cei din usl si amatori. iar asta se vedde si dupa cum conduc tara.

 • Upvote 3
 • Downvote 3
Link to comment
 • Moderator

Ție ca un cunoscător al domeniului legislativ ți se pare că deciziile curții constituționale nu sunt luate pe considerente politice?

Eu nu mă uit la Antene și mai urmăresc cât de cât procesul legislativ, iar CC mi se pare o rușine și o ofensă adusă magistraturii. Lăsând la o parte faptul că sunt acolo câțiva care au devenit „magistrați din sursă externă”, fără să fi fost vreodată în viața lor judecători pe bune, ci au fost băgați forțat în această categorie printr-un vot pur politic, îți aduc aminte că legea referendumului nu prevedea condiția cvorumului până la începutul acestui an, când băsescu a modificat-o pe șestache. Așa a fost posibil ca referendumurile din 2009 cu reducerea nr. de parlamentari și parlamentul unicameral să fie validate, pentru că nici atunci nu a fost o prezență mai mare de 50+1. Nu ți se pare că există un pic de ipocrizie în aceste decizii? Atunci nu a fost nevoie de cvorum și CC a validat referendumurile ce în realitate au fost doar un artificiu electoral al lui băsescu, iar când acesta a modificat legea și a introdus necesitatea cvorumului, din nou CC nu a spus nimic. În schimb când noul guvern a încercat să elimine modificările făcute de băsescu cu privire la cvorum, efectuate cu câteva luni de zile înainte, CC a spus că nu sunt constituționale. Oare aceea decizie a fost una cu adevărat justă sau a avut rațiuni pur politice?

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Apropo maxu ce părere ai despre acest tertip al celor de la CSM, ce nu reușește să treacă de același cvorum, pentru a lua act de o demisie?

Link to comment

legea s-a schimbat dupa 2009 introducindu-se cvorumul (sper ca imi aduc bine aminte) :)

nicineu nu sunt un fun al Cc si militez prr desfiintarea ei iar atributiile sa die preluate de ICCJ, insa asta este o alta discurie. Momentan, Cc-politic sau nu-sunt acoperiti de lege.

daca usl si-ar fi facut treaba, nu ar fi dat ocazia CC sa ia o asemenea decizie. dar asa este cind politica este facuta fara specialisti sau cu amatori absolventi de drept la ff la universitatile satesti.

Apropo maxu ce părere ai despre acest tertip al celor de la CSM, ce nu reușește să treacă de același cvorum, pentru a lua act de o demisie?

Ponta poate numi mistrul si fara avizul csm, nu exista sanctiune daca trece peste asta mai ales ca demisia este unilaterala iar csm nu face decit sa ia act si nu sa o aprobe. vrajeala!!

iar csm este la fel de curva politica ca si Cc, nu ma mira decit pasivitatea asociatilor magistratilor. niste lasi cu totii, si se mira ca politicienii ii pun capra.

Edited by maxu08
 • Upvote 3
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Da legea aia s-a schimbat de două ori după 2009, mai exact în acest an, când băsescu și-a introdus cvorumul. Guvernul actual a modificat legea încercând să revină la forma inițială. Dar ce să vezi ... curtea constituțională a zis că acum legea nu mai este constituțională, deși a avut o formă similară în trecut. Cam acesta e firul evenimentelor. Atunci tu nu îți pui nicio întrebare privind modul în care CC ia decizii și justețea lor?

Nu mai aduc în discuție grămada de decizii ale celor de la CC în care se contrazic singuri.

După părerea mea, una dintre părți joacă prea corect în acest conflict, în timp ce ceilalți se folosesc de orice perversiuni și tertipuri.

 • Upvote 2
Link to comment

esti glumetz insa nimeni nu este Alba ca Zapada in tara asta, nu iti face iluzii.

si ICCJ se contrazice in practica judiciara insa asta nu inseamna ca nu mai invoc practica ei judiciara atunci cind imi convine situatia.

CC nu este mai presus de critica dar nici curtea suprema din sua. insa asta nu inseamna ca nu trebuie respectata decizia ei, indiferent daca iti convine sau nu.

daca ceva este gresit in modul de functionare al cc, schimba legea.

stii care este problema principala? cu peste 50% majoritate in parlament, usl vine si imi spune ca nu poate face nimic din cauza lui Base. Ma ia de prost? cine da legile? Base? el nu poate decit sa le respinga de la promulgare dar asta doar o singura data.

apoi, cine i-a oprit sa ia decizii economice bune? Isarescu isi raceste gura de pomana. L-ai vazut pe min de finante spunind ceva in tot razboiul asta? nu, ptr ca este un profesionist si stie ca nu Base este cea mai mare problema astazi.

stam la 2 m de un razboi in Iran si de caderea zonei euro (alte tari au scenarii ptr disparitia euro) iar pe noi ne f..te grija de suspendarea presedintelui.

 • Upvote 3
 • Downvote 3
Link to comment

daca tot se bate moneda pe acest cvorum, eu as propune ca la urmatoarele alegeri/plebiscit/ce-o mai fi, in circumscriptiile electorale in care nu se realizeaza cvorumul, respectivele alegeri sa fie invalidate concomitent cu suspendarea locurilor care revin parlamentarilor respectivei circumscriptii (tot se vrea si reducerea numarului de parlamentari). nu se face cvorum in nici o circumscriptie, pentru parlamentari, nu mai facem parlament, nu se face pentru senatori, nu mai avem senat, nu se face pentru presedentie, NU MAI FACEM PRESEDINTE.

ii punem pe membrii cc (comitetul central ? :D) sa aleaga ce vrea musculatura dumnealor si scapam si de disputele dintre partizanii unui partid si al altuia. totul cit se poate de civilizat si .... "democratic" =)) =))

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Glumeț poate ești tu, eu în niciun caz. Cum să schimbi o lege dacă ea este trântită de CC, deși forma respectivă a fost în vigoare ani la rândul?! Mai poate fi vorba, în deciziile CC despre raţiune şi buna–credinţă ce trebuie să dea măsura tuturor deciziilor lor? Dacă CC nu are capacitatea de a se plia pe realităţile sociale şi de a influenţa în bine societatea, și se ascunde după niște tertripuri procedurale numai din dorința de a mulțumi stăpânul, atunci rolul ei de parte a unui sistem imunitar menit să tempereze și să apere societatea de presiunile ori excesele politice şi de orice fel, atunci ea nu își mai îndeplinește de mult rolul său ci doar sfidează sociatatea.

Care ar mai fi diferența între regimul trecut, care a batjocorit regulile democratice cu fiecare asumare a responsabilității guvernului, ce devenise o rutină, dacă și cei veniți după a proceda la fel? Sau vrei să mă convingi că regulile democrației trebuie lăsate la o parte, ascunzându-ne după tertipuri procedurale și formalități administrative.

Și ca să vezi ce ironie a sorții, cei ce strigau în gura mare că este vorba de o lovitură de stat, sunt cei ce au dat fuguța afară și au dezinformat și mințit fără scrupule, tocmai din grija nemărginită pentru țara asta, pentru economia și traiul amărăștenilor, fug și încearcă cu disperare să ocolească și să evite prin orice mijloace principala și cea mai importantă regulă a democrației ce spune că minoritatea se supune necondiționat voinței majorității ... pentru că așa este în democrație.

Nu știu cum ai ajuns tu la concluzia că nu au luat decizii bune pentru economie, probabil că ești un telespectator al celor de la B1 și ai picat în capcana poveștilor ștințifico-fantastice cu surprinzătoarea cădere a leului. Scuză-mă dar prea te-ai îndoctrinat cu intoxicările lui Videanu, Ialomițianu, Udrea și alții din gașca respectivă, ce în prezent stau pitulați. Tocmai prezența în guvern a ministrului de finanțe este o garanție că aceea creștere economică, foarte mică este adevărat, nu este deloc întâmplătoare. Omul își face treaba și chiar se pricepe și nu se compară cu Ialomițianu sau alții. Iar Isărescu ar trebui să procedeze la fel.

În primul rând, asta e principala regulă în democrație, când majoritatea nu te mai vrea, trebuie să te dai la o parte, nu să te ascunzi după tertripuri și proceduri. Ce părere ai despre cât de independentă este justiția azi? Ți se pare că justiția în momentul de față, este independentă și îndeplinește în societate rolul pe care îl are? Dacă răspunsul este da, atunci înseamnă că prezența lui băsescu la cotroceni întradevăr nu constituie nicio problemă.

 • Upvote 5
 • Downvote 1
Link to comment

in privinta deciziilor economice ale guvernuluo imi permit sa te contrazic cel putin din punctul de vedere al unuia care functioneza intr-o asemenea economie ( particip activ la circuitul economic atit pe cabinet cit si prin firmele familiei mele) cit si al unuia care are clienti firme mijlocii (baza unei economii).

ca sa nu stau sa fac teoria chibitrului iti spun ca economia nunfunctioneaza din 2009 si ca va fi si mai rau. iar bugetarii or sa fie primii care or sa vada asta prr ca traiti din taxe si impozite, salariile nu cad din cer. daca nu merge economia, nu se vor achita taxe buget si de aici toate consecintele de rigoare.

nu sunt politruc si nu inghit asa ceva, am opiniile mele. ca unul care plateste lunar 70.000 ron doar din TVA iti garantez ca nu s-a nascut politicianul care sa imi spele creierul. asta ca sa lamurim lucrurile.

din 2009 nu s-a facut nimic ptr economie- iti dau un singur exemplu spre comparatie: vezi ce masuri economice au luat UK si Germania si ce masuri au luat ai nostrii. apoi discutam punctual.

cind o sa vad bugetari concediati, oameni care se vor bate ptr un job, abia atunci economia va incepe sa se miste. cit timp oamenii nu sunt incurajati sa munceasca cindoar sa primeasca ajuroare sociale (din banii mei ei stau sa leneveasca) nimic bun nu va iesi. Suntem f aproape de a anunge ca si Grecia iar ultimele 3 luni ne-au facut de tot kkt. nici nu iti pot povesti cite proiecte de business ce le aveam in portofoliu de la clientik mei au fost suspendate. Personal am fost prejudiciat de toata aceasta actiune de suspendare. nici nu ma intereseaza cine sunt partile in acest razboi, toti pierdem.

intr-o democratie procedurile sunt esentiale, ele sunt regula dupa care o societate functioneaza. este ca si cum ai spune ca procedura penala poate fi ignorata daca acest lucru duce la aflarea adevarului. asta vrei?

 • Upvote 5
 • Downvote 6
Link to comment
 • Moderator

Ai exact poveștile marinarului, cu bugetarii ăștia care sug sângele poporului, iar în privați zace eficiența și profesionalismul. În realitate nu e deloc așa, îmi pare rău că trebuie să ți-o spun, dar nu ai nici cea mai mică idee de ce se întâmplă în domeniu. Îmi povestești despre Isărescu și vrăjeala lui ieftină și despre sperietoarea numită „situația Greciei”.

Furtul masiv și fraudele majore cu bani de la bugetul acestei țări se fac de către și cu ajutorul vostru, al privaților. Firmele ăștia private sunt cele către se scurg cei mai mulți bani de la bugetul statului. Procentul din produsul intern brut pentru cheltuielile de personal se ridică la fabuloasa cifră de 6,7% din produsul intern brut. Așa că aș aprecia dacă nu mi-ai insulta inteligența cu astfel de povești populiste conform cărora existența bugetarilor face ca economia acestei țări să nu funcționeze.

Dacă tot spui că te pricepi la ecomonie, atunci ar fi trebuit să știi că orice măsuri se iau în domeniul econimic acum sau în ultimele 3 luni, consecințele lor nu apar imediat, ci ceva mai târziu, după un trimestru, semestru ...

Privații ăștia, pe care băsescu îi ridică-n slăvi, sunt cei obsedați să fure și să înșele, datorită lor și a principiilor lor atât de sănătoase evaziunea fiscală a deveint ceva firesc și chiar a început să nu mai fie percepută ca un furt, ci o dovadă a așa zise inteligențe.

Mai interesează-te cam unde și către cine se duce cea mai mare parte din banii ăia de la buget, pentru care voi privații aveți o grijă nemărginită și în cazul cărora simțul proprietății vă renaște subit.

Dacă voi, privații ăștia în care zace eficiența, capitalismul și profesionalismul ați fi măcar pe jumătate din cât vă lăudați, bugetul ăla de stat ar trebui să bubuie ... dar realitetea este alta.

 • Upvote 6
 • Downvote 1
Link to comment

Pentru maxu08 ..Arata-mi si mie te rog paragraful din Constitutie care prevede cvorum la referendum [oricum atins] mai ales ca toate referendumurile de pana acum au fost validate fara cvorum..Sau doar cand e vorba sa-l dai jos pe tradatorul de tara BAsecu trebuie cvorum.Nici o lege nu poate incalca Constitutia chiar daca C C R e numita politic si ia decizii pur politice [ unele controlate de secu ,vezi informatoarea ''ANA'' ]

Edited by pitbul
Link to comment

Maxu08 , am vazut ca sustii ideea ca CCR a hotarat pe listele din 29 iulie. Intrebare: de ce nu a decis pe 02 august? cui a folosti circul asta de aproape o luna cand s-a minunat o lume intreaga ce suntem noi, romanii in stare sa facem? Nu cumva CCR cauta raportul 6-invalidare la 3-validare? si Doamna nu era hotarata daca "merge sau nu la puscarie".Nu sunt un specialist in drept constitutional dar alta explicatie nu vad pentru nebunia la care am asistat din 30 iulie. Daca nu i-a interesat numarul real al alegatorilor de ce nu s-au pronuntat din prima si au cerut guvernului cifrele din liste actualizate?

Edited by ionut72
Link to comment

CC nu stabileste nici cvorum si nici nr de votanti, el este dat de lege si se bazeaza pe listele existente la data suspendarii, nu pe cele curatate la 2 saptamini dupa vot. au fost idioti cei din usl si amatori. iar asta se vedde si dupa cum conduc tara.

Nici eu nu mă consider a fi un specialist în ale dreptului constituțional, sunt doar un polițist, de aceea îndrăznesc să întreb:

Dacă nu Curtea Constituțională stabilește cvorumul, atunci cum poate valida sau invalida un referendum la care trebuie indeplinită această condiție?

Pentru că eu am căutat în lege și nicăieri nu am găsit vreo prevedere în care legea să stabilească cvorumul.

Regret că trebuie să-l contrazic pe maxu în ce spunea mai sus, dar legea nu stabilește deloc cvorumul, ci doar spune cum trebuie stabilit acesta, mai exact cine trebuie luat în calcul și cine nu, cum se întocmesc și actualizează listele, de către cine și așa mai departe. Tocmai de aceea, după părerea mea de milițian prost, tocmai în sarcina Curții Constituționale cade obligația de a stabili dacă această condiție a cvorumului a fost îndeplinită sau nu.

În legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, la capitolul IV avem ”Dispoziţii comune cu privire la desfăşurarea referendumului”, iar acolo la alineatul (2) se menționează că ... atenție: reactualizarea listelor electorale permanente se face de către primari

Întrebarea mea pentru maxu, este următoarea:

Dacă actualizarea listelor se face conform legii, de către primari, cam cum ar putea domnii primari să-i includă pe cei cu domiciliul în străinătate pe listele permanente?

PS: Stimate domnule maxu vă pot asigura că deși sunt bugetar, nu sunt deloc asistat social, muncesc zi de zi pentru acel salariu pe care îl primesc.Și vă asigur că retribuția mea nu este deloc de invidiat, nici nesimțită sau nemeritată.

Stimă!

Link to comment

 

In motivarea hotararii prin care judecatorii Curtii Consitutionale au concluzionat ca, desi confirmat, referendumul nu a atins cvorumul de 50 la suta plus 1, acestia arata "datele comunicate, in cea mai mare parte, nu au legatura cu solicitarea formulata de Curte", in sensul ca guvernul nu ar fi trimis datele solicitate de judecatorii constitutionali. In motivarea hotararii aparuta in premiera la Antena 3 se arata ca singurul numar care putut fi luat in considerare in actualizarea listelor electorale permanente l-a consituit cifra de 34.654 persoane.

Conform motivarii Curtii Constitutionale, ”datele comunicate in cea mai mare parte nu au legatura cu solicitarea formulata de curte. Astfel numarul de persoane ale caror acte de identitate au expirat nu priveste aceasta solicitare intrucat expriarea actelor de identitate, in sine, nu determina eliminarea persoanelor in cauza de pe listele electorale permanente. (...) In concluzie, singurul numar care, potrivit datelor comunicate de guvern, poate fi luat in considerare in actualizarea listelor electorale permanente, este acesta din urma, respectiv 34.654 persoane, reprezentand: persoane decedate, persoane avand statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, persoane care au pierdut cetateania romana, persoane fara drept de vot, persoane bolnave psihic, care si-au pierdut drepturile electorale, persoane cu corectii CNP. (...) Nu priveste solicitarea formulata de Curte numarul persoanelor "cu drept legal de sedere in afrara Romaniei" al caror domiciliu se afla in Romania, intrucat aceste persoane sunt cuprinse in listele electorale permanente, in conditiile prevazute de dispozitiile art. 2 alin. 1 lit. C din legea 370/2004 coroborate cu dispozitiile art. 7 alin. 1 din acelasi act normativ.

Pentru a fi atins pragul de 50 la suta plus unu era nevoie de inca 687.205 cetateni la urne, sau aceeasi cifra scazuta prin reactualizarea datelor sosite in urma cu doua zile de la Guvern la CCR !

Lumeajustitiei.ro a realizat un calcul cat se poate de simplu pentru a vedea cate persoane au lipsit, tinand cont de interpretarea datelor judecatorilor din CCR, pentru atingerea pragului de 50 la suta plus 1.

Astfel, daca cifra luata in calcul de judecatori a ramas cea transmisa de MAI prin semnatura fostilor ministri MAI, Ioan Rus si Victor Paul Dobre, in data de 1 august 2012, si anume 18.292.514 cetateni cu drept de vot pe listele electorale permanente transmise pentru referendum, jumatate plus unu ar fi insemnat o prezenta la vot de 9.146.258 cetateni. Scazand din aceasta ultima cifra pe cea a cetatenilor care s-au prezentat la urne in 29 iulie 2012, si anume 8.459.053, reies 687.205 persoane care, daca ar fi fost prezente la vot, s-ar fi realizat cvorumul. Intrucat CCR a luat in considerare doar cifra de 34.654 persoane ce putea fi scazuta prin actualizarea datelor transmise de MAI inainte de referendum, nu era suficient pentru atingerea cvorumului conditionat de CCR si acceptat de Guvernul USL, adica 9.146.258 persoane.

luju.ro

 

Edited by maxu08
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Ok'poate am gresit actorul dar ramane ideea...

Ce fac altii in filme Basescu face in viata reala,nu e putin lucru.

Totusi, Basescu are o problema in acest moment si este un om destul de inteligent pentru a nu poza in invingator.

Liderii politici trebuie sa conlucreze pentru binele acestei tari nu doar pentru ciolanele lor.

Traiasca Romania!

 • Downvote 4
Link to comment

Crezi tu :) acum este liniste ptr ca fiecare isi gindeste viitoarea miscare. De fapt vedem o regrupare. base asteapta sa anunga oficial la butoane iar ceilalti incearca aminarea revenirii prin neprezentarea in parlament.

Distractia inca nu s-a incheiat, va tine minim pina in 2 dec iar daca usl va cistiga la iarna alegerile vom avea circ pina in 2014.

Link to comment

Nu prea-mi convine dar cam trebuie sa fiu de acord cu Maxu-referendumul a fost pierdut din cauza proastei organizari, ma doare s-o spun dar asta-i adevarul, nu trebuiau lasate motive pe care sa le interppreteze altii, trebuia mers la sigur-ceilalti au mers la sigur(nu a mai contat motivul ci doar cartea castigatoare-au mizat pe o carte...si le-a intrat) si-au castigat.

Ce m-a lasat rece pe mine a fost modul "cursiv si diplomatic" in care stiu sa-si exprime opiniile anumiti magistrati CCR(madam Aspazia parca-i vecina mea de la 2 dar p-aia o-ntelegi ca n-are decat 8clase).

P.S

In baza carei legi la CCR inca se mai cumuleaza pensia cu salariul in care un anumit magistrat ajunge la frumoasa suma de ~20.000Ron/luna?

Edited by Cromatic
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.