Jump to content
POLITISTI.ro

Decontarea cheltuielilor de transport

Postare recomandată

Publicat

Poveste de la neamţ-judeţ cu mulţi oameni deştepţi:

Cere IN FIECARE LUNĂ fotocopii după cerificat înmatriculare şi carte identitate semnate de secretarul unităţii ca sunt "conforme cu originalul", raport tip, bonuri câte unu pe saptamana, şi pontaj făcut individual, pentru fiecare lucrător în parte, cu jdemii de semnături de pe la nush care şefi....nu m-ar mira sa ceară şi aprobare de la femeia de serviciu a unităţii

Oare unii ca elvis care papa cate o pâine de pe urma mea nu plâng pe la igpr sa facă un sistem unitar de aplicare a normelor? Că la neamţ nu toţi poliţiştii au legături cu camatari şi nici legături politice care sa-i ajute sa ajungă în vârful SNPPC-ului, deci nu au de unde sa-şi schimbe lunar masina sau domiciliul

• Apreciez 1
  • Displace 6
  • Moderator
Publicat

Poţi sta liniştit, Elvis nu papă nicio firimitură de pe urma ta. Asta aşa ... pentru acurateţea informaţiilor şi pentru liniştea ta.

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Îl confunzi, nu a avut niciodată vreo legătură cu SNPPC-ul.

Publicat

Ce usor este sa jignesti. De ce nu te interesezi inainte de a spune o prostie Luciane? Nu se declara nemultumiti cei din Dolj si vorbesti tu aiurea. Tu intereseaza-te cat primeste liderul tau de sindicat si fa-I lui reprosuri, daca ai motive, daca nu mai bine taci.

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Lucian04 ,,castigurile" pe care il am de la sindicat sunt plata facturii telefonice, in jur de 12 euro lunar si cum spunea cineva o anumita notorietate...care sincer iti spun, nu prea imi place!

Ca tu esti habarnist nu am nici macar o indoiala!Nu poti sa-ti schimbi masina.....eu nici macar nu am masina!

Ce se intampla la Neamt..... se intampla si din cauza ta, pentru ca esti cam cocosat!

Pune mana studiaza, daca nu intelegi poti intreba aici... iti dau cuvantul meu ca daca te pot ajuta cu un sfat nu ma doare tastatura!

Si nu o fac pentru tine!

O fac pentru sufletul meu, pentru eu nu-mi doresc averi pe pamant, le vreau in alta parte.....

Modificat de Elvis
  • Apreciez 2
Publicat

azi am fost la financiar sa vad ce se aude de banii de transport pe luna trecuta....si sa vedem daca ghiciti ...Nu sunt bani si nu stiu cand se vor deconta...din nou o luam de la inceput 

Publicat

Mda....eu sunt fata mare, elvis n-are treaba cu SNPPC, şi problema e ca nu am pus eu mâna sa studiez.....nu înţeleg ce sa studiez?!?!?am studiat domnu elvis ordinu cu naveta dar dacă ipj neamţ l-au interpretat cum au vrut.....da eu sunt cocoşat dar plătesc cotizaţie....problema era ca nu înţeleg la ce le trebuie lunar copie după certificat înmatriculare nu ca nu are elvis masina. Ca dacă elvis lucra unde întoarce uliu cu frana de mana avea sigur maşină.

Eu credeam ca aici se vb despre navetă da mă rog....

• Displace 3
Publicat

Lucian04, Elvis nu are nicio legatura cu SNPPC. Este unul dintre liderii de sindicat care se zbate pentru colegii sai, macar de ar fi si altii la fel.

Nu te obliga nimeni sa platesti nicio cotizatie. Nu iti convine, ia atitudine si renunta la calitatea de membru de sindicat, indiferent cum se numeste acesta.

Daca esti nemultumit de felul in care cei de la ipj-ul tau interpreteaza anumite ordine, te poti adresa celor din IGPR!

Publicat

Am mai postat, dar nimeni nu a vazut. Incerc din nou, in disperare. Ca am ajuns sa nu ma mai descurc cu banii. 

Am intampinat si eu o foarte mare problema si as dori daca se poate sa aflu un raspuns. Mi s-a aprobat decontarea navetei cu autoturismul, ba chiar am primit banii pe 1 luna. Ca apoi, pe data de 23 iulie sa primesc de la ei o notificare cum ca s-a suspendat acordarea dreptului, intrucat "la data nasterii dreptului(01.09.2012) aveam domiciliul/resedinta in localitatea X, iar la data solicitarii cererii aveam domiciliul/resedinta in localitatea Y." 

Acum sa va lamuresc eu cum au pus ei problema: cand m-am incadrat(mai 2012) am lucrat la sectie, cu sediul in municipiu si am beneficiat de indemnizatie de chirie in acel municipiu. Normal, mi-am facut resedinta acolo, care a fost valabila intre mai 2012-mai 2013. Cum bine stiti, in septembrie 2012 s-au reinfiintat posturile de politie, iar eu am fost repartizat la un post, la o distanta destul de mare de localitatea de domiciliu. Normal, ca sa primesc chiria pe august, trebuia sa am resedinta acolo unde stateam in chirie. Ulterior, din septembrie 2012, eu m-am mutat inapoi acasa si am facut naveta. Pe ordinul vechi mi s-a decontat neveta(putini bani, dar asta e, buni decat deloc). Acum ei pun problema ca atunci cand eu am fost mutat in interes de serviciu aveam resedinta in municipiu, iar acum am domiciliu la mine acasa(la tara, unde am stat intotdeauna). Am observat ca ei confunda grav resedinta cu domiciliul, iar in adresa trimisa de ei, nu fac distinctia intre domiciliu si resedinta(pe adresa apare exact domiciliu/resedinta). Din cate stiu eu, orice cetatean roman are dreptul la un domiciliu si o resedinta(ambele putand sa fie active simultan) si nu inteleg cum au stabilit ei fata de care dintre adrese se naste dreptul meu de decontare a nevetei. Plus ca resedinta nu e egal cu domicliu. Pot avea resedinta la Rascaieti, unde am o casa de vacanta. Acum ei spun ca au trimis problema la directia juridica, pentru a le spune ce sa faca in continuare, dar imi e frica de un NU, deoarece oamenii aia nu au de unde sa stie ca eu tocmai pentru chirie am avut resedinta in municipiu. Nici nu mi-au cerut vreun raport inainte de a trimite catre Dir. Juricdica. Si tare imi e ca trebuie sa ajung in contencios cu problema. De ce? Simplu, pentru ca eu nu mi-am schimbat domiciliul niciodata in viata mea. Ca ei asta spun: daca de la mutere in interes iti schimbi domiciliul, nu primesti bani de naveta.

Ajutati-ma cu sfaturi, va rog. Si chiar sunt curios daca exista situatii similare.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Mie mi se pare cat se poate de simpla situatia si nu inteleg de ce se cramponeaza cei de la tine de "Directia juridica"...
Refaci raportul de aprobare a decontarii navetei cu autoturismul impreuna cu toate actele necesare. Daca la momentul actual esti in situatia in care activezi la o sectie unde ai fost mutat in interes de serviciu si nu ai domiciliul in localitatea unde lucrezi, esti indreptatit sa primesti decontarea navetei. Simplu!
Daca nu iti aproba, cere raspuns scris la raport cu motivarea neaprobarii si inainteaz-o la IGPR.
Dar, parerea mea (de navetist) este ca in conformitate cu OMAI 51/2014, nu ar trebui sa ai problemele pe care le tot invoca cei de la tine.

"Articolul 4(1) În situaţiile prevăzute la art. 1 lit. c) se realizează decontarea abonamentelor lunare sau săptămânale pe zone kilometrice, pentru deplasarea cu trenuri Regio, ori a abonamentelor lunare, pentru deplasarea cu mijloace de transport în comun, auto sau navale, la şi de la locul de muncă, pe o distanţă cuprinsă între 5 şi 70 km, în cazul poliţiştilor aflaţi în următoarele situaţii:a)au fost numiţi în prima funcţie într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă; b)au fost mutaţi în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu sau de reşedinţă;"
Succes si nu ii lasa sa iti calce in picioare drepturile! Oricum, sa stii ca idee ca sefii de inspectorate au ca indicator de performanta economia adusa la bugetul institutiei si vor incerca pe orice cale sa iti refuze. Daca ai litera legii de partea ta, lupta-te! Pe orice cale! Personal sau chiar prin sindicat!
Bafta!

• Apreciez 1
Publicat

Mai e vreun judeţ în ţară unde se cere lunar copie după certificatul de înmatriculare şi buletin, semnate de o anume secretară de la judeţ ca-s conforme cu originalul?

Publicat

nu chiar ....la mine se cere dcopie dupa certif de inmatriculare...buletin si copia contractului decomodat dar fara nici o altfel de semnatura pt conformitate

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

se poate deconta dacă localitatea de serviciu și cea de domiciliu/reședință sunt în județe diferite?

Publicat

Am depus toata documentatia necesara pt. decontarea navetei, dar... inca nu s-a aprobat... Am depus acum mai bine de o luna... Am sunat la secretariat si mi-au spus ca asteapta nu stiu ce raspuns de la Directia Financiara si ca imi voi sustine cauza intr-o viitoare videoconferinta....Ma poate lamuri cineva despre acest aspect???

As putea face un raport ceva??? ca sa obtin o informatie oficiala despre raport?

Publicat

Salutare tuturor, sunt nou pe aici si v-as ruga sa nu ma luati la misto. Problema mea este urmatoarea :

In urma unui examen, am fost mutat "in interes de serviciu" (asa scrie pe ordinul de mutare) , din Pitesti in Bucuresti. Problema mea este ca momentan fac naveta cu auto personal, deoarece daca ar fi sa fac naveta cu transportul in comun, dupa orarul pe care I-l au, mi-as face un program de lucru de 16 ore pe zi. Adica sa plec de la 4 dimineata de acasa, sa iau trenul spre Bucuresti, apoi metroul, apoi tramvaiul sau troleul si as ajunge la serviciu la 8. In sens invers, as ajunge acasa pe la orele 20:00. Deci din punctul meu de vedere nu ar fi OK deloc. Asa ca am ales sa fac naveta cu auto personal, dar care imi consuma combustibil de aproximativ 1500 lei lunar. Acum vine intrebarea mea pentru cei mai experimentati in domeniu : are rost sa fac raport de decontare? sau imi vor motiva ca exista tren Pitesti - Bucuresti si retur. Si daca DA, crede-ti ca-mi vor deconta macar consumul pentru 140 KM (adica maxim admis dus + maxim admis intors) ?

P.S. Interesat cineva de naveta Pitesti - Bucuresti - Pitesti ?

Publicat

avand in vedere ca in talon este omologata o instalatie GPL (nefunctionala, fiind instalata in 2004), se va deconta contravaloarea a 7,5 l/100 de gpl?     gpl este un carburant, conform ordinului 51/2014?

• Moderator
Publicat

@LarryBML
Daca ai fost mutat in interes de serviciu, poti beneficia de indemnizatie de chirie, si nu mai trebuie sa faci naveta...

Publicat (modificat)

Am depus toata documentatia necesara pt. decontarea navetei, dar... inca nu s-a aprobat... Am depus acum mai bine de o luna... Am sunat la secretariat si mi-au spus ca asteapta nu stiu ce raspuns de la Directia Financiara si ca imi voi sustine cauza intr-o viitoare videoconferinta....Ma poate lamuri cineva despre acest aspect???

As putea face un raport ceva??? ca sa obtin o informatie oficiala despre raport?

Bogzy888 nimic nu doare mai mult decat ,,intunericul" si costa.

De ce dracu nu pui mana sa citesti?

Studiaza O.M.A.I. nr. 51/2014 la art. 5 punctul 7 literele a si b ...gasesti raspunsul!

Au termen 10 zile sa-ti raspunda!

Salutare tuturor, sunt nou pe aici si v-as ruga sa nu ma luati la misto. Problema mea este urmatoarea :

In urma unui examen, am fost mutat "in interes de serviciu" (asa scrie pe ordinul de mutare) , din Pitesti in Bucuresti. Problema mea este ca momentan fac naveta cu auto personal, deoarece daca ar fi sa fac naveta cu transportul in comun, dupa orarul pe care I-l au, mi-as face un program de lucru de 16 ore pe zi. Adica sa plec de la 4 dimineata de acasa, sa iau trenul spre Bucuresti, apoi metroul, apoi tramvaiul sau troleul si as ajunge la serviciu la 8. In sens invers, as ajunge acasa pe la orele 20:00. Deci din punctul meu de vedere nu ar fi OK deloc. Asa ca am ales sa fac naveta cu auto personal, dar care imi consuma combustibil de aproximativ 1500 lei lunar. Acum vine intrebarea mea pentru cei mai experimentati in domeniu : are rost sa fac raport de decontare? sau imi vor motiva ca exista tren Pitesti - Bucuresti si retur. Si daca DA, crede-ti ca-mi vor deconta macar consumul pentru 140 KM (adica maxim admis dus + maxim admis intors) ?

P.S. Interesat cineva de naveta Pitesti - Bucuresti - Pitesti ?

Are rost sa faci raport , esti mutat in interes de serviciu si vrajala cu mijlocul de transport in comun nu tine.

Numai ca iti vor deconta contravaloarea combustibilului 7,5 l/100 de km.

Daca ti se aproba raportul.

Studiaza O.M.A.I. nr. 51/2014 la art. 3 punctul 6.

@LarryBML

Daca ai fost mutat in interes de serviciu, poti beneficia de indemnizatie de chirie, si nu mai trebuie sa faci naveta...

Rober7 de ce esti rautacios!

Si daca conditiile de chirie te fac sa vomiti tu vrei chirie?

Modificat de Elvis
  • Moderator
Publicat

I-am oferit si eu o varianta... Banuiesc ca el isi alege unde va sta, astfel incat sa nu vomite :D
Oricum si daca mergi cu 140 pe autostrada, iti cam vine rau cand te gandesti la consum :)
Numa' bine

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.