Jump to content
POLITISTI.ro

Politisti de care NU suntem mandri.

Postare recomandată

Publicat

eu m-am gindit ca au presupus ca datele obtinute in urma verificarilor au fost sifonate catre altii. insa nu s-a spus nimic in afara detinutului. nici macar de unde a luat ala adresa judelui.

totusi, de unde avea adresa de acasa a judelui?

• Membru
Publicat (modificat)

Rahatii de la Realitatea au titrat o ditai stirea de dimineata : Judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru a fost amenintata cu moartea de politisti. Iar in cuprinsul articolului scria ceva de genul ca detinutul i-a pus pe cei doi politisti sa o ameninte pe judecatoare. Doamne, ce jeguri de oameni exista in mass-media.

Cititi aici.

Te intrebi de telefoane in puscarie? Eheee..aia au mai multe telefoane decat avem noi. Asta e sistemul penitenciar romanesc.

Modificat de Cristi
Publicat

telefon in puscarie nu este o problema insurmontabila. de cind au aparut mobilele in romania se tot inventeaza metode a fi strecurate in pirnaie. la care adaugam si combinatiile cu paznicii.

din cind in cind mai apar stiri despre asemenea colaborari fructuoase.

• Membru
Publicat

Si nu e singurul articol jalnic despre politisti. Niste penibili cei ce scriu articole acolo. :doh:

Publicat

da' PR ministerului sau al CNP sau al sindicatului unde este? macar prr cazul de la Suceava samfi aparut ceva laudativ din partea ministerului.

poate o sa-l sanctioneze peste 2-3 zile, asa cum s-a mai vazut pe forumul asta :)

Publicat (modificat)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus, miercuri, reţinerea unui ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada decembrie 2011 - iulie 2012, inspectorul Sorin Văduva a pretins, în mai multe rânduri, 2.000 euro, pentru ca, în schimb, să urgenteze cercetările şi să soluţioneze favorabil o plângere penală depusă de un om de afaceri orădean împotriva unui partener care l-a înşelat.

Prima tranşă, de 500 euro, urma să fie predată poliţistului miercuri, 1 august, în faţa unui hotel din Oradea, unde acesta se cazase pe perioada concediului. Înainte de a preda banii, însă, orădeanul a făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie, iar ofiţerii DGA l-au reţinut pe Văduva imediat după ce a luat banii, într-o acţiune coordonată de procurorii DNA Oradea.

"Inculpatului Văduva Sorin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile iar procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca, pe 2 august, să fie prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile", se specifică în comunicatul DNA.

Modificat de drAGO5
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Cum scapi de un poliţist: cu cinci sandviciuri şi 300 de lei. Un agent de la Rutieră a fost reţinut de procurori pentru luare de mită

preluare adevarul.ro din 12 aug.2012

Un poliţist a fost reţinut de procurori după ce a luat mită de la un şofer care circula pe sens interzis cinci sandviciuri şi suma de 300 de lei. În plus, omul legii i-a cerut şi numărul de telefon, pentru o viitoare „colaborare".

Şoferul care circula pe sens interzis este angajat al unei firme de catering din Bucureşti, scrie RTV.net Potrivit legislaţiei, poliţistul trebuia să îi reţină permisul de conducere, însă conducătorul auto a scăpat mituind-ul pe agentul de la Poliţia Rutieră.

Şoferul i-a lăsat omului legii numărul de telefon, iar după câteva zile poliţistul l-a sunat. Mai jos este o parte din conversaţia celor doi, cuprinsă în rechizitoriu:

Şofer: ... Ce vrei mata îţi dau.

Poliţist: Dă-mi ce vrei tu, acolo!

Şofer: La alegere.

Poliţist: Ce şi cum...şi cât...te lasă pe tine inima.

Şofer: Am venit pregătit şi cu...dacă înţelegi mata. Cu atenţie, da... să nu vadă...Deci astea aşa...Şi să vi-i pun într-o hârtie...ceva...

Astfel, agentul de la Rutieră a primit un sandvici cu bacon crispy, o ciabata metiterană, panino cu salam şi caşcaval, o baghetă cu şuncă şi un al cincilea sandvici cu eticheta deteriorată, dar şi suma de 300 de lei.

Şofer: Dar...nu veniţi cu o pungă? Ceva! Păi vi le dau aşa! Ş ice facem cu ...Mai îmi trimiteţi o citaţie pentru permis...mai...

Poliţist: Terminăte...Bă, să fii sănătos! Ţine numărul de telefon ăla...Ai înţeles?

Poliţistul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Modificat de LORD
Publicat (modificat)

...

Astfel, agentul de la Rutieră a primit un sandvici cu bacon crispy, o ciabata metiterană, panino cu salam şi caşcaval, o baghetă cu şuncă şi un al cincilea sandvici cu eticheta deteriorată, dar şi suma de 300 de lei.

....

Daca nu ar fi de plins, ar figur de tot rasul...cel putin fraza asta ma distreaza la culme :ner:

Oare ce-o fi chestia subliniata de mine??

Modificat de arcan
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Din ciclu mai bine curvar decat hot :

Alibiul unui şef de poliţie: "Făceam sex cu amanta în birou"

sursa : evz.ro din 06 sept.2012

Acuzat că el însuși coordona furturile de motorină din Triajul Dej, agentul-șef Vasile Câmpan a preferat să scrie negru pe alb că făcea sex cu amanta în birou în timp ce hoții dădeau spargerile la vagoanele-cisternă.

Agentul şef Vasile Câmpan, poliţistul care trebuia să păzească transporturile feroviare, se iubea cu amanta chiar în sediul postului de poliţie Dej Triaj, cea mai mare gară de marfă din nord-vestul României.

Procurorii susţin că agentul Vasile Câmpan era şeful reţelei de hoţi care, în mai puţin de trei luni, a furat din vagoanele cisternă peste 50 de tone de motorină. În schimb, poliţistul se apără şi spune că prezenţa lui în postul de poliţie se datorează aventurii extraconjugale.Angajaţii CFR Dej ştiau că poliţistul se închide cam des cu amanta în sediul postului de Poliţie, dar nimeni nu a văzut niciodată nimic concret. Aceasta până când chiar agentul Câmpan a recunoscut.

Mărturisire comică: mi-am înşelat nevasta

Ultima partidă de amor din Postul de Poliţie Dej ar fi avut loc chiar în noaptea de 27/28 iulie, atunci când mai mulţi angajaţi ai triajului au fost prinşi în flagrant în timp ce furau motorină. „În noaptea în care s-a realizat flagrantul nu eram de serviciu. De altfel, nu eram de serviciu nici anterior, în datele la care s-au mai comis astfel de fapte. Am o prietenă cu care am o relaţie de trei ani. Singura mea legătură cu faptele petrecute în noaptea de 27/28 iulie era prezenţa maşinii mele pe peron. Acolo parcam maşina, iar în noaptea respectivă m-am dus la birou pentru că acolo m-am întâlnit cu prietena mea, iar maşina era parcată în acel loc, ca un alibi faţă de soţia mea”, se apără agentul Câmpan.

Câmpan a precizat negru pe alb că făcea sex cu amanta în birou în mod frecvent pentru că era singurul mod în care se putea apăra de acuzaţiile procurorilor. În rechizitoriu, aceştia au subliniat că furturile se produceau doar în turele de noapte ale lui Vasile Câmpan şi îl acuzau că era complice cu banda de hoţi. Astfel, decât să facă puşcărie, mai bine se face de râs - este calculul agentului-şef. Vasile Câmpan spune că în toate nopţile când au avut loc spargerile la vagoanele-cisternă el nu era complice cu hoţii, ci doar înfierbântat de dragoste.

Gara de mărfuri din Dej a devenit un rai al hoţilor în ultimii ani. Vasile Câmpan explică întregul haos în modul cel mai neaşteptat: relaţia cu amanta îi distrăgea atenţia. În declaraţia dată la dosarul din Justiţie, agentul-şef spune că „furturile erau comise în zona de contact, care presupune 27.000 de volţi, şi nu pot sămi explic cum au comis furturi în asemenea condiţii de risc maxim”. Procurorii au explicat totul mult mai simplu: hoţii foloseau dispozitive speciale care se conectau la robinetul de evacuare al cisternei, fără a rupe sigiliul.

Cireaşa de pe tort, Câmpan a recunoscut că a primit şi el anumite cantităţi de motorină, dar nu furată: „Am luat din vagoanele deja descărcate, din ce mai rămânea pe fund”.

Să-ţi înşeli soţia încă nu este infracţiune în România. Să furi din vagoanele de marfă, da. Pentru poliţistul Câmpan n-a fost greu de ales.Câmpan are pile mari în Poliţia TF

Şefii agentului Câmpan se feresc să comenteze aventurile sexuale ale acestuia, desfăşurate chiar în postul de poliţie. Comisarul şef Emil Ursu, şeful Inspectoratului de Poliţie Transporturi Feroviare Cluj, spune că, în prezent, agentul a fost pus la dispoziţie deoarece împotriva lui a început urmărirea penală. „Are dreptul să spună ce vrea”, a spus comisarul. Pilele agentului Câmpan sunt foarte mari, susţin angajaţii feroviari din Dej, acesta fiind căsătorit cu un comisar şef din cadrul Direcţiei Generale a Penitenciarelor şi este cumnat cu Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare din România, comisarul şef Cătălin Udrea. Procurorii clujeni susţin că, până să realizeze flagrantul, au monitorizat patru episoade în care hoţii au furat combustibili din vagoanele cisternă. De fiecare dată, maşina lui Câmpan era parcată pe peronul gării.

Modificat de LORD
  • Membru
Publicat (modificat)

Nu incerc sa-i gasesc vreo scuza sau sa-l apar, dar n-as apleca urechea la CFR-stii, care sunt MAAARI jigodii in viata. Un indiciu care m-ar face sa nu cred ce zic jagardelele astea barfitoare de la CFR, pe langa natura lor de oameni de nimic, este faptul ca acel Udrea, in nici un caz nu este "seful Politiei Transporturi Feroviare din Romania".

Modificat de Ben
Publicat

Daca s-a adus vorba si de penitenciare, DGP nu mai este de mult timp,acum se numeste ANP.

Apropo, am propus denumirea de Garda Penitenciară pentru fpss de la penitenciare.

Asta pentru a nu se confunda cu Poliţia.

PS:Oricum, clienţii nostri ne spun Garda, deci ni se potriveşte titulatura asta, la urma urmei suntem gardieni .

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Polițist din Turceni, cercetat penal după ce a pierdut un încărcător cu șase gloanțe

sursa : adevarul.info sin 23 sept. 2012

Evenimentul a avut loc în urmă cu mai multe seri, chiar în sediul Poliției orașului Turceni, din județul Gorj, și au fost implicați mai mulți polițiști.

Ofițerul de serviciu nu a mai găsit, într-una din serile trecute, încărcătorul cu cele șase gloanțe. După ore bune de căutări, încărcătorul a fost găsit abia dimineața. Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a demarat o anchetă și a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, care a deschis un dosar de cercetare penală: „Încărcătorul cu cele șase cartușe a fost găsit în incinta unității. Se pare că acesta fusese rătăcit. Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj s-a sesizat cu privire la faptul că din incinta unei subunități de poliție de la nivelul județului s-a constatat lipsa unui încărcător cu șase cartușe. În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cu privire la infracțiunea de neglijență în serviciu, în paralel desfășurându-se o cercetare discipinară a agentului de poliție“, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Comentariu propriu :

1.Infractiunea de neglijenta de serviciu nu este in cauza, nici o instanta nu va da condamnare in speta, maximum un 18 ind.1, este clar ca se va merge pe cercetare prealabila si abatere disciplinara, dar sefii se spala repede pe maini.

2. Cum este posibil sa se fi jucat margica cu incarcatorul in sediul politiei, nu stiu speta in detaliu, dar cu siguranta s-au platit niste polite intre colegi, sper sa primim detalii , daca avem forumisti de acolo ? Cu anii in urma imi aduc aminte de o speta similara, la politia unde lucrez, cineva a vrut sa se razbune pe secretarul politiei, a profitat de faptul ca acesta lasa vesnic biroul deschis si a luat din mapa de corespondenta un permis de conducere ridicat pentru suspendare si a fost gasit dupa circa o saptamana la tomberonul din curtea politiei. Autorul a ramas A.N. iar secretarul mustrare scrisa. Morala : Fereste-ma doamne de prieteni ca de dusmani am eu grija ! De atunci ori de cate ori ies din birou, il inchid.... nu de alta nimeni nu imi va fura un dosar sa il solutioneze el, dar sa iti faca ,,un bine ,, oriunde si oricand gasesti amatori .... ca asa-i la noi !

Modificat de LORD
  • Membru
Publicat (modificat)

Astia (ca altcumva nu am cum sa le spun astfel) de la Gorj sunt maaari mari genii. Mai ales la ce incadrare i-au facut omului. Auzi si tu, neglijenta in serviciu.

Pai, mai Lord, daca tu singur spui ca n-are cum sa fie neglijenta in serviciu (si dupa parerea mea nu e nici un fel de infractiune) si crezi, de asemenea, ca cineva i-a platit o polita mai veche, de ce-l bagi pe om la "Politisti de ca nu suntem mandri"?

Art. 249

Neglijenţa în serviciu

Încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a cauzat o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia ori o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă. Fapta prevăzută în alin. 1, dacă a avut consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.

Se dovedeasca ei ca s-au indeplinit unele din elementele de mai sus, in conditiile in care incarcatorul nici macar n-a iesit din unitate, era tot acolo, doar ca in loc de camera armamentului, era undeva pe-o masa sau mai stiu eu.

Conducerea (cacofonie intentionata) de acolo lucreaza impotriva politistilor si nu pt si printre politisti. Uneori am impresia ca lucreaza la presa sau la protectie interna.

Modificat de Ben
Publicat (modificat)

Ben, politistul/politistii de care nu suntem mandri este/sunt :

1. Seful care face incadrarea juridica , dupa un cod si o practica judiciara numai de el stiute !

2. Colegul/colegii care au inscenat pierderea/furtul incarcatorului .

3. In postarea mea anterioara nu rezulta ca politistul care a pierdut incarcatorul este si cel care da titlul topicului.

4. In rest, sunt de acord cu tine .

Ca sa fiu ironic : chestie de interpretare... ca asa-i la noi !

Modificat de LORD
  • Membru
Publicat

Probabil că șefii de acolo trăiesc cu impresia că dacă lasă impresia că subordonații lor sunt proști, automat ei vor fi văzuți ca fiind deștepți.

Nici nu stii cat de adevarat poate sa fie. :) Executiile acestea (altfel n-am cum sa le numesc la cate se intampla) dau foarte foarte bine la public si creeaza impresia ca se face treaba si nu e partinire.

Pt cel mai mic fas, sa-i vezi cum se duc direct la inspectorul sef in audienta, pt ca seful de post nu i-a pupat papucul cetateanului. Problema e ca are si cine sa-i bage in seama. Ii asteapta ca paine calda sa mai vina cate unul.

Publicat

Inspectorul șef de la IPJ Gorj dacă nu știați este unul și același cu personajul care după măsurătorile efectuate de niște specialiști pentru măsurarea radiațiilor în vederea acordării sporului de antenă și care se încadrau în limitele normale a dispus reluarea măsurătorilor cu alți ”specialiști” aduși de el. Rezultatul ? Măsurătorile reluate de ”specialiștii” aduși din nou de șeful IPJ au indicat faptul că radiațiile emise de stațiile radio ar fi vezi domnule sub limita admisă fapt pentru care a retras polițiștilor sporul de antenă. De parcă sporul ăsta de antenă îl plătea de la el de acasă. Așa că nu trebuie să ne mire ce se întâmplă pe la Gorj. Și ca drept dovadă am să reiau un articol din ziarul ”Puterea” în care o să aflați și alte minunății a mai făcut acest personaj.

Viorel Salvador Caragea este singurul şef al unui inspectorat de Poliţie din ţară urmărit penal pentru infracţiuni cu intenţie asupra subordonaţilor săi. Parchetul Curţii de Apel Craiova confirmă că acesta are la activ şi alte plângeri penale îndreptate împotriva sa. Cu toate acestea, deşi în ultimele rapoarte Corpul de control al MAI a cerut şi propus înlocuirea „baronului cu epoleţi”, ca rezultat a ceea ce a găsit în teritoriu, inspectorul-şef Viorel Caragea cade precum pisica în picioare.

Pe vremea fostului ministru Traian Igaş, Corpul de control al ministrului a constatat în 2011 că, din dispoziţia şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea, din unitate „a dispărut” un câine poliţist. Ofiţerii MAI ar fi descoperit că un alt fin de-al lui Caragea, care deţine şi un hotel pe centura oraşului, acesta fiind unul dintre angajaţii lui Caragea, ar fi primit de fapt câinele unităţii, însă tot aceştia au scos la iveală şi faptul că în anumite acte patrupedul figurează ca fiind mort, iar în altele că ar fi primit de mâncare.

În urma verificărilor efectuate de Corpul de control al ministrului s-a făcut un proces-verbal de sesizare din oficiu pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Iar împotriva Corpului de control al Poliţiei Române s-au dispus, la nivelul MAI, aspre verificări în ce priveşte activitatea acestuia. Zeci şi sute de memorii înaintate de mai mulţi angajaţi ai IPJ Gorj către Corpul de control al şefului IGPR, condus de Ion Popescu, al cărui frate lucrează direct în subordinea lui Caragea, au fost muşamalizate. Sesizările cu pricina venite din partea angajaţilor IPJ Gorj nu au primit un răspuns oficial până la această dată, deşi în multe cazuri au trecut cel puţin şase luni. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, ne-a declarat: „Nu stă în competenţa mea să vă dau detalii referitoare la acest fapt legat de acel câine lup, mai ales că se fac verificări la nivelul Corpului de control al ministrului. Este de competenţa lor să vă ofere toate detaliile necesare. Vă mulţumesc pentru înţelegere”. De cealaltă parte, apărătorii drepturilor celor lezaţi din IPJ Gorj ne-au transmis: „Am vorbit cu ministrul (la acea vreme, Gabriel Berca - n.r.), i-am relatat tot ce ştiu şi mi-a spus că şi el cunoaşte foarte bine situaţia de la Gorj. Aşa ceva nu se mai poate. IPJ Gorj este singurul inspectorat de poliţie din ţară unde au fost dispuse cercetări prealabile împotriva mai tuturor angajaţilor. Sunt vreo 700-800 de cercetări prealabile dispuse în ultima vreme de şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea. În asemenea condiţii, evident că nu se poate lucra”, ne-a declarat Florin Vâlnei, liderul sindicatelor bugetarilor SEDLEX.

post-335-0-70932500-1348405133_thumb.jpg

Publicat

In cazul acestui individ functioneaza perfect zicala " chipul este oglinda sufletului ". Varianta masculina a lui " Betty cea urata " terorizeaza un intreg inspectorat si nu pateste nimic pentru ca , cei care ar trebui sa ia masuri impotriva abuzurilor sale, il considera etalonul unui sef ideal.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Probabil ca ati vazut cu totii acest articol in presa, dar pentru cei care nu au avut timp sa stea cu ochii in TV :

Poliţist beat prins cu 120 de km/oră

Un comisar şef din Corni şi-a riscat joi seară o carieră de zeci de ani în poliţie, dar şi viaţa, urcându-se băut la volan. Liviu Sîmbotin de 50 de ani, şeful Secţiei rurale Corni, a participat miercuri seară, alături de mai mulţi colegi, la o petrecere organizată la Vorona. La final, acesta a ales varianta de a se urca la volanul propriei maşini, deşi abia se ţinea pe picioare. Ofiţerul a fost filmat de reporterii ProTv conducând cu 120 de kilometri pe oră, în localitate, înainte de a fi oprit de poliţie, pentru că circula cu viteză şi haotic. Tras pe dreapta, poliţistul a fost depistat cu 0,94 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice în sânge. Rezultatul prezentat de Serviciul de Medicină Legală după analiza acestei probe a fost de 1,85 grame alcool pur în sânge.

sursa : http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Botosani/Actualitate/2012-10-19/Politist+beat+prins+cu+120+de+km/ora.html

Modificat de achiteim
  • Membru
Publicat

Dar pe nea Gica care l-a urmarit pe politist, circuland si el tot cu 120 km/h, pe el l-a intrebat cineva de sanatate? Stim sa ne uitam doar intr-o parte si in nici un caz nu este partea gainarului de paparazzo.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.