Jump to content
POLITISTI.ro

Dupa ce termin liceul as vrea sa optez pentru scoala de la Slatina

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua,sunt in clasa a 12a,dupa ce termin as vrea sa merg la Centrul de formare si perfectionare a politistilor ,,Niculae Golescu" din Slatina.Intrebarea mea este ca anul vitor dupa ce termin pot in vacanta de vara sa intru in politie si sa ma inscriu la academie pentru perfectionare(pentru un anumit domeniu)?

Multumesc.

Modificat de Cristy2012
  • Moderator
Publicat (modificat)

Cursurile sunt "la zi" in ambele parti, deci va trebui sa optezi doar pentru o institutie de invatamant.

Dupa ce o vei absolvi pe prima, te poti inscrie si la Academie. Dar de ce nu incerci la Academie de la inceput?

Modificat de danpin
  • Moderator
Publicat

Pentru Slatina nu poți să optezi, pentru că acolo nu mai este școală de poliție, ci centru de perfecționare. Adică acolo merg numai polițiștii ce sunt deja în activitate, pentru a se perfecționa.

Publicat

Nu prea esti bine pus la punct cu tot ce ar trebui sa stii, ba din contra, asa ca te rog sa fii atent.

In primul rand, ca sa ajungi la Centrul de Formare si Perfectionare a Politistilor ,,Niculae Golescu", trebuie sa fii politist, asta insemnand ca trebuie sa urmezi o Scoala de Politist inainte, sau Facultatea de Politie din cadrul Academiei, in niciun caz sa intrii acolo ca civil.

In al doilea rand, alegerea ta nu reprezinta "alegerea unei cai de perfectionare". Ai doua optiuni: Scoala de Politie sau Academia de Politie. In cadrul acestor doua institutii te formezi profesional catre meseria de Politist, fie el subofiter sau ofiter, nu te perfectionezi.

La Centrul de Formare si Perfectionare a Politistilor ,,Niculae Golescu" merg politistii care doresc sa-si aprofundeze cunostintele intr-un anumit domeniu.

Concluzie: -nu poti ajunge ca civil la Scoala din Slatina.

-poti opta pentru 2 optiuni, de preferat Academia, daca te crezi in stare sa inveti.

• Membru
Publicat (modificat)

Probabil ca tanarul a crezut legendele populare despre scolile de politie. Nu vedeti ca el foloseste termeni ca inscriere si intrare.

Tinere la scolile de politie trebuie sa ai bacalaureatul si se da examen de admitere, nu merge cu inscriere sau depunere de dosare cum se practica in fabricile de diplome.

Modificat de Octavian
Publicat (modificat)

Copile, invata intai si treci examenul de bacalaureat. La inspectoratul de politie al judetului pe raza caruia ai domiciliul te poti interesa cu privire la formele de invatamant ale MAI unde au loc admiteri la anul, numarul de locuri, specializari etc. Tot acolo iti faci si dosarul, care nu este unul chiar simplu.

La Slatina vei ajunge dar...... mult mai tarziu.

Modificat de eduardpsih
  • Apreciez 1
Publicat

Nu inteleg de ce ai scris "Niculae Golescu" si au mai preluat si altii, pentru ca este vorba de Nicolae Golescu. Ai posibilitatea sa te informezi mai mult despre aceasta institutie accesand pagina de internet a acesteia. Ori ai scris in bascalie sa vezi ce raspunsuri primesti?

Publicat

Eu cel putin am dat un copy-pase micutz, recunosc din postul lui. N-am observat asta... insa nu e vorba de nestiinta aici Dragos.

Publicat

Nu am spus de nestiinta, mi se pare ca intrebarea este pusa "la mişto".

Publicat

Eu tot ce stiam mia zis un plolitist care imi este prieten.Cu Niculae Golescu...graba strica treaba(ma grabeam sa scriu si nu am fost atent).Oricum multumesc pentru raspunsuri am sa ma interesez mai bn si la cineva care sa stie ce vb ca vad ca sunt unii care vb doar asa...(nu ma refer la cei de pe site,ci la cei ca si prietenul meu politist)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.