Jump to content
POLITISTI.ro

Uniformele politistilor in lume - Police uniforms from around the world

Catalin

Recommended Posts

• Moderator

Vă propun acest topic în care să strângem imagini cu uniforme ale polițiștilor din alte țări.

Ceva de genul: "Police uniforms from around the world"

Totuși am rugămintea să nu ne apucăm aici și să punem într-un singur post toate imaginile găsite pe google. Una, două sau maxim trei sunt suficiente.

Așa arată uniforma polițiștilor din China:

imageqpv.jpg

Oare armele pe care le au sunt niște HK-uri veritabile sau replici.

• Upvote 1

Mie imi place uniforma politiei italiene.

Scurta de piele si pantaloni ce au o culoare ce aduce cu cea a militiei din Romania comunista.

Bine,la italieni toate armele au uniforme frumoase,ma refer la Carabinieri,Guardia di Finanza si Polizia Penitenziaria.

Ok,in materie de uniforme gusturile nu se discuta dar parerea mea este ca italienii au gust la haine,e si tara ce da mari creatori de moda.

Nu pot posta imagini pentru ca sunt pe telefon si ma misc mai greu.

Edited by reddog

Nu stiam.

Inseamna ca acea firma din Caracal e profesionista daca a primit acel contract.

Culoarea pantalonilor politistilor italieni este gri-azur conform descrierii lor.

Probabil politistii mai vechi isi aduc aminte de culoarea pantalonilor militienilor de dinainte de '89.

O observatie legata de uniformele de la noi indiferent de arma.

Cred ca pantalonii aratau mult mai bine cu acea vipusca.

• Moderator

@reddog: da, sunt lucrate la standarde si cu materiale occidentale. Fabrica este a unui italian care a castigat licitatia pentru o transa de haine militare, iar forta de munca, extrem de ieftina, o punem noi, romanii. Salariul mediu in fabrica nu trece de 800 - 900 RON si se lucreaza "ca pe plantatie", cu norme de calitate si cantitate foarte stricte. Am vazut si eu uniforma, pt ca am niste neamuri care lucreaza acolo. Si ca fapt divers, echipamentul de la AC Milan, tot acolo se face. Nu mai zic de marci celebre; ex: Calvin Klein, Kappa etc.

Iar uniforma Armatei Irlandeze se face in com. Pantelimon, la firma TREXIMCO, care produce si caschete. Numai ca la export se fac lucruri dupa anumite criterii de design si calitate, iar la piata interna se da orice. Nu ca firma nu ar putea sa faca lucruri de calitate (vezi echipamentul nationale noastre de rugby, care se produce tot la ei), dar e vorba si de pretentiile beneficiarului. Platesti ieftin, primesti marfa ieftina! Nu mai zic ca mai trebuie " sa manance si gura" unora din aceste contracte...

• Moderator

Noile uniforme albastre ale polițiștilor germani din „North Rhine Westphalia Police” (Duesseldorf)

polizeiuniformenduessel.jpg

• Upvote 1
  • Moderator

Uniforma poliției din Finlanda

În Finlanda în privința uniformei de poliţie sunt reguli foarte stricte, portul unei astfel de uniforme se consideră că arată publicului că persoana care o poartă are dreptul şi obligaţia de a aplica legea. Numai că acolo acest principiu nu este numai la nivel declarativ. :naughty:

Noile uniforme de poliţie au fost introduse între 1998 şi 2000. Sunt împărţite în două mari categorii. Sunt uniforme separate pentru polițiștii ce patrulează şi diferite pentru locurile de muncă de birou. Regula generală este că uniformele din aceste categorii diferite, nu trebuie amestecate.

Dispoziţiile privind utilizarea de uniformelor de poliţie sunt prevăzute într-un decret special privind uniformele de poliţie.

Uniformele de poliţie sau alte articole de îmbrăcăminte de poliţie pot fi purtate numai de către polițiști. În acel act normativ este stipulat clar faptul că nimeni nu are dreptul de a purta o uniformă sau orice articol care poate fi confundată cu o uniformă de poliţie sau orice parte a acestuia. Utilizarea emblemei de poliţie sau ceva asemanator este, de asemenea, interzis expres de lege.

Foarte interesant mi s-a părut faptul că numai un şef de poliţie poate permite ca o uniformă de poliţie să fie utilizată într-un spectacol de teatru sau un eveniment similar.

Iar dacă nu mă credeți, vă puteți convinge citind singuri ce scrie pe website-ul oficial al poliției finlandeze.

Interesantă reglementare legislativă, nu?

finnishpoliceuniforms.jpg

• Upvote 3
  • Moderator

Alte uniforme ale chinezilor.

1. Poliția Canină

2. Poliția Călare

3. Poliția anti/contra revolte (scutieri)

4. Forțele speciale ale poliției chineze

chinapoliceuniforms.jpg

• 1 month later...
  • Moderator

Elveția - Polizia di Lugano

- bănuiesc că este vorba despre formațiunea de poliție rutieră

poliziacittdilugano.jpg

- iar aici este uniforma formațiunilor de ordine publică

polizialugano.jpg

Mi s-a părut interesantă combinația de culori și design-ul uniformei elvețienilor.

Politia norvegiana.

Echipamentul este destul de lejer, spre sport as zice.

Exact asa aveau si studentii veniti din Norvegia in Romania in cadrul unui schimb de experienta.

post-2889-0-54653300-1344930571_thumb.jp

• Upvote 3
  • 3 months later...

Pacat de arme...ei arata cam ca si comunitarii nostrii...daca ai nostrii isi iau mandria la plimbare,s-ar putea sa arate mai smecheri decat astia...

• Upvote 1