Jump to content
POLITISTI.ro

FSNPPC se pregateste de razboi cu Goliath


cincin

Recommended Posts

Problemele care au cuprins societatea civila nu au ocolit nici Politia Romana

Dupa ce le-au foest ciuntite de mai multe ori salariile politistilor, se pare ca a ajuns cutitul la os

FSNPPC, sindicatul care are in subordine peste 80% din politisti, sa hotarat in sfarsit sa dezgroape securea razboiului.

Iata primele actiuni ce sunt preambulul a ce va urma:

PROTESTUL SINDICAL AL FSNPPC,

PREVĂZUT PENTRU Septembrie 2010

Având în vedere situaţia fără precedent în care Guvernul şi Parlamentul României au redus deliberat nivelul de plată al serviciilor de siguranţă şi ordine publică pe care le furnizează poliţia „în interesul persoanei, al comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului,…” (prevăzute în art.2 din L.218/02), majoritatea membrilor de sindicat au hotărât, în urma consultării făcute de FSNPPC, să protesteze prin limitări temporare ale furnizării serviciilor de siguranţă şi ordine publică.

Limitările temporare ale activităţii nu sunt îndreptate împotriva Statului şi nici a cetăţenilor, ele sunt o luare de atitudine normală faţă subfinanţarea gravă în care a fost adusă poliţia şi faţă de alterarea relaţiilor de muncă din interiorul instituţiei, daune produse prin incompetenţe, abuzuri manageriale şi reduceri ale drepturilor salariale.

În această stare de lucruri, sindicaliştii care au votat pentru riposte sindicale fără precedent au următoarele revendicări:

1. Salarizarea personalului M.A.I. să fie readusă, în cel mai scurt timp, la nivelul lunii mai 2010.

2. Să se plătească, integral şi la timp, toate drepturile de natură salarială datorate personalului M.A.I. (norma de hrană; drepturile de echipare; cheltuielile de deplasare, îndemnizaţiile de chirie; sumele pentru medicamentele prescrise pe reţetă).

3. M.A.I. să se implice eficient în reeşalonarea datoriilor pe care personalul le are contractate la bănci.

4. M.A.I. să îşi asume un calendar ferm, pentru eliminarea subfinanţării afectează în prezent sistemul logistic al ministerului.

Până la rezolvarea favorabilă a acestor obiective, membrii FSNPPC îşi vor limita activităţile de furnizare a serviciilor poliţieneşti, către cetăţeni, comunitate şi instituţii, direct proporţional cu diminuarea drepturilor salariale care le-au fost impuse şi vor responsabiliza pentru această blocare pe şefii ierarhici din poliţie şi din M.A.I.

MODALITĂŢI POSIBILE DE LIMITARE A SERVICIILOR POLIŢIENEŞTI

I. Modalităţi cu caracter general:

Timp de o săptămână, în fiecare lună, poliţiştii se va afla în situaţie de protest sindical, cu limitarea activităţilor (după modelul practicat de magistraţi, în 2009). Poliţiştii se vor prezenta la program dar nu se vor implica energic în activităţile de serviciu, până la soluţionarea fermă a revendicărilor prezentate.

I.1. Poliţiştii vor refuza categoric participarea la activităţi suplimentare precum: învăţământ, testare, bilanţ sau şedinţe de trageri.

I.2. Poliţiştii vor refuza orice fel de verificări, controale tematice sau de fond.

I.3. Poliţiştii refuza participarea la acţiuni comune cu alte structuri (Jandarmerie, Garda financiară, R.A.R.; C.N.A.D.N.R.).

I.4. Se vor amâna audierile în orice tip de sesizări, reclamaţii sau dosare. Toate persoanele deja citate vor fi reprogramate pentru săptămâna următoare.

I.5. La structurile unde se lucrează cu publicul, în perioada respectivă nu se vor primi sesizările şi alte documente ale cetăţenilor.

II. Modalităţi de limitare specifice pentru structurile de ordine publică:

II.1. La posturile rurale de poliţie, acolo unde, specific, nu se lucrează în ture, postul va fi deschis şi va funcţiona, de luni până vineri, între orele 08-16; iar sâmbătă şi duminică postul va fi închis.

II.2. La poliţiile orăşeneşti, municipale şi în municipiul Bucureşti, patrulele de ordine publică nu vor patrula, ci vor staţiona, pe toată perioada porgramului de lucru, în puncte fixe, intervenind doar la apelurile de urgenţă; în tot acest timp poliţiştii respectivi nu vor aplica sancţiuni contravenţionale.

II.3. Poliţiştii nu vor pune în aplicare mandatele de aducere emise de către instanţele judecătoreşti.

III. Modalităţi de limitare specifice pentru structurile de poliţie rutieră:

III.1. Poliţiştii nu vor dirija traficul rutier, nu vor aplica sancţiuni contravenţionale, în perioada limitărilor serviciilor către comunitate şi instituţii.

IV. Modalităţi de limitare specifice poliţiei de frontieră:

IV.1. Toate categoriile de personal din Poliţia de frontieră se vor prezenta la IJPF, sau în cel mai apropiat SPF, pentru a fi transportate la locul de muncă doar cu mijloacele de transport asigurate de unitate, refuzând categoric a se mai deplasa cu autovehicule personale sau pe cheltuială proprie.

4. Deplasările spre zonele sau spre sectoare nu se vor face pe jos, ci doar cu mijloacele din dotare.

5. Personalul PF nu va intra în post decât dacă va primi echipamentul de protecţie corespunzător, aflat în bună stare.

Pe durată nedeterminată, începând cu momentul declanşării protestelor naţionale:

 1. Toţi poliţiştii vor acţiona pentru a-şi retrage aparatura şi dotările personale pe care le folosesc la serviciu, în interesul instituţiei (calculatoare, imprimante, mobilier etc.)

 2. Poliţiştii nu vor răspunde la apelurile de serviciu primite pe telefoanele personale.

 3. Poliţiştii nu vor mai contribui material, în nici un fel, la suportul logistic necesar desfăşurării activităţii şi vor informa, din timp, despre acest lucru publicul care urmează a fi afectat colateral (procurori, persoanele care depun plângeri, sesizări sau care sunt audiate, instituţiile care cooperează frecvent cu poliţia).

Succes!!! :emo-yessir:

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

FSNPPC, sindicatul care are in subordine peste 80% din politisti, sa hotarat in sfarsit sa dezgroape securea razboiului.

Chiar dacă nu sunt în subordinea acestui sindicat, eu făcând parte din ceilalți 20%, voi susține aceste forme de protest, participând și acționând după cum se spune mai sus. Pentru că nu se mai poate, dacă vom sta ca și până acum, ne vor călca în picioare și ne vor batjocori după cum le va trece lor prin cap.

Toată stima pentru această inițiativă a FSNPPC! :good:

PS: Cred că aceea formulare cu „subordonarea” nu își are locul în vocabularul sindical. Puterea unui sindicat stă în membrii săi, iar dacă cei de la Snppc gândesc așa și nu este doar o simplă greșeală de redactare, părerea mea este că mai au mult de muncă în privința mentalității și a înțelegerii adevăratului rol al unui sindicat. Ei nu sunt șefii celor ce le plătesc acele cotizații, ci mai degrabă reprezentați ai acestora ... ca să nu zic, niște angajați ai lor. :D

Link to comment
 • Moderator

Eu deja am adoptat forma asta de protest. Legat de subordonare, eu cred totusi ca e o scapare. Stima si putere sa fim uniti impotriva nenorocitilor astora!

Link to comment
 • Membru

"Problemele care au cuprins societatea civila nu au ocolit nici Politia Romana

Dupa ce le-au foest ciuntite de mai multe ori salariile politistilor, se pare ca a ajuns cutitul la os"

Cred ca aceste probleme sunt si ale personalului contractual pe care il reprezentati, chiar daca procentul este mai mic , si nu trebuie facuta distinctie intre aceste doua categorii care la urma urmelor pentru dumneavoastra are o singura calitate si anume MEMBRU DE SINDICAT.

Link to comment

Da se pregateste si noi toti ne pregatim FSNPPC sintem toti si nu numai lideri care trebuie sustinuti si trebuie incurajati.Sa speram ca vom avea noroc in lupta.

Ce vrea FSNPPC este bine pentru noi toti indiferent de sindicat,aliativa fratilor.

Link to comment

Cati o sa participe la actiunile astea? O sa fie presiuni la care o sa cedeze marea majoritate.

Iar o parte din actiuni sunt imposibil de urmat. Singura parte plauzibila si realizabila este ultima, dar celelalte sunt mai mult decat discutabile.

Link to comment
 • Moderator

Singura parte plauzibila si realizabila este ultima, dar celelalte sunt mai mult decat discutabile.

La care te referi? De ce crezi ca nu sunt posibile celalalte?

Link to comment

Pentru ca anumite activitati sunt prevazute in fisa postului si daca poti sa nu mai cumperi hartie si pixuri pentru reclamanti sau sa nu mai inlocuiesti cartusul de toner la imprimanta pe banii tai, nu ai cum sa nu mai lucrezi in dosare, nu ai cum sa stationezi 8 h la OP, nu poti sa nu iei masuri atunci cand este cazul. Si nici nu ar fi corect din punct de vedere moral. Ar trebui sa nu fac investigatii care sa ma duca la un talhar saptamana asta (pentru ca asa inteleg unii greva) dandu-i timp sa o comita din nou, sotia mea ar trebui sa nu-i mai duca pe cei mici in parc pentru ca hotii vor vedea ca echipajul stationeaza 3 intersectii mai departe, si asa mai departe. Respectand proportiile, totul poate degenera si tocmai asta ma chinui sa nu se intample. Incerc sa fac o lume mai sigura pentru copiii mei. De multe ori am impresia ca sunt singurul, dar stiu ca nu e asa, stiu ca multi dintre colegii mei ar lucra si degeaba daca ar avea din ce trai.

Eu nu o sa mai contribui cu nimic din punct de vedere financiar (coli, pixuri, piese la masina, eventuale reparatii sau benzina), dar o sa pun tot atata suflet, chiar daca stiu ca nu intereseaza pe nimeni, chiar daca stiu ca incet imi afecteaza sanatatea, chiar daca ma cearta nevasta ca muncesc prea mult si imi suna telefonul non-stop.

Link to comment
 • Moderator

Ai dreptate.

Dar participarea la activitati suplimentare precum: invatamant, testari, bilant ori sedinte de tragere, controale tematice sau de fond, participarea la actiuni comune cu alte structuri, etc. pot fi intreprinse.

Link to comment

desi cred ca restringerea actiunilor de prevenire si combatere a criminalitatii nu vor face decit sa incurajeze infractorii (chiar si macar prin declaratiile facute public), va urez bafta si rezultate pe masura.

Altfel, nici voi nu obtineti ce doriti si meritati si veti mari in mod artificial neincrederea cetatenilor in politie. Asteptati-va la stiri TV care vor anunta infractiuni datorate grevei (partiale) politistilor. Vor da vina pe voi ptr orice infractiune savirsita, desi evident ca nu este asa.

Link to comment

oricum suntem vinovati din start. E clar ca nu beneficiem de prezumtia de nevinovatie in fata contribuabililor sau a mass-media.

sensibilule... atunci sa muncim pe gratis. crezi ca la banii pe care-i luam ne permitem demnitate/verticalitate?

Edited by castana
Link to comment

nu prietene castana din contra ca nu avem nimic de pierdut. Fie ca facem, fie ca nu facem oricum suntem balacariti si injurati, in concluzie hai sa facem ca tot aia e. :emo-box:

 • Upvote 1
Link to comment

e foarte adevarat ca nu se poate spune ce rezultat va avea aceasta incercare.

ar putea fi un rateu cum la fel de bine ar putea fi un succes

dar noi ce facem acum? nu mai facem copii ca sa nu cada drobul de sare in capul copilului?

e iarasi adevarat ca unele propuneri din protestul sindical sun un pic la limita

chestia e ca noi trebuie sa ne apropiem cu protestul nostru cat mai aproape de aceasta limita

eu la viata mea nu am reusit sa fac nici un lucru fara sacrificii, dar am strans din dinti si am reusit sa fac cate ceva

cred ca a venit timpul sa facem si noi ceva, macar urmasii nostri sa nu treaca prin ce trecem noi.

:emo-yessir:

Link to comment
 • Moderator

Un articol „interesant” publicat ieri în cotidianul Ediție Specială:

Poliţiştii vor protesta prin reducerea activităţii, timp de o săptămână

2 septembrie 2010,

Luna aceasta, protestează şi poliţiştii, care sunt nemulţumiţi de scăderea salariilor. Aşa că îşi vor limita activităţile timp de o săptămână, în fiecare lună.

Timp de o săptămână, activitatea poliţiştilor va fi aproape blocată, iar oamenii legii vor acţiona doar în caz de forţă majoră. Astfel că în săptămâna de protest nu se vor primi documente şi sesizări din partea oamenilor.

Patrulele de poliţie nu se vor mai plimba, ci vor sta într-un loc pe tot parcursul orelor de muncă. De asemenea nu vor fi puse în aplicare mandatele de aducere emise de magistraţi. Timp de o săptămână, traficul rutier nu va fi dirijat şi nu se vor aplica amenzi.

Şi poliţiştii de Frontieră sunt nemulţumiţi de condiţiile de lucru, iar în semn de protest, timp de o săptămână vor refuza să meargă la punctele de lucru cu maşinile persoale. În semn de protest, pe perioadă nedeterminată, poliţiştii nu vor mai răspunde la apelurile de urgenţă primite pe telefonul personal şi nu vor mai folosi în interes de serviciu aparatura personală.

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Mediafax titrează:

Procurorii bucureşteni ameninţă cu proteste ca urmare a modificărilor legii salarizării

Adunarea generală a procurorilor bucureşteni a luat în discuţie, azi, iniţiativa de modificare a legii salarizării, ameninţând cu reluarea protestelor, suspendate în vara anului 2009, dacă actul normativ va cuprinde prevederi de asimilare a magistratului altei categorii decât cea judecătorească.

"Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, întrunită luni, a luat în discuţie situaţia creată urmare iniţiativei de modificare a normelor în materia salarizării magistraţilor prin Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi Legea privind aplicarea în anul 2011 a Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice", se arată în comunicatul de presă.

Adunarea generală a procurorilor a stabilit că "Legea de salarizare nu poate cuprinde prevederi de natură a pune în discuţie statutul magistraţilor, prin asimilarea acestora personalului din cadrul altei autorităţi decât cea judecătorească, iar orice modificare a legislaţiei în materie salarială se poate face doar cu garantarea, pentru fiecare magistrat, a unui venit net lunar cel puţin egal cu cel de la 1 iunie 2010 şi a tuturor drepturilor băneşti (altele decât salariul) existente la aceeaşi dată".

"O modificare legislativă care nu ţine seama de aspectele menţionate anterior este de natură să creeze o stare de nesiguranţă în ceea ce priveşte statutul magistraţilor, cu consecinţe asupra independenţei, imparţialităţii şi obiectivităţii acestora"

În acest sens, Consiliul Europei a statuat că, deşi nicio ţară nu poate face abstracţie de capacitatea sa financiară în ansamblu, când decide ce servicii poate să susţină, sistemul judiciar are prioritate la resurse, pentru a i se da posibilitatea să funcţioneze în conformitate cu standardele stipulate de articolul 6 din Convenţia europeană privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, invocă procurorii bucureşteni.

"Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a hotărât ca, în situaţia promovării oricărei iniţiative legislative în materia salarizării magistraţilor care să nu ţină seama de cele expuse mai sus, protestul declanşat la data de 31 august 2009 şi suspendat prin hotărârea din 28 septembrie 2009 să fie reluat"

Alo, sindicatele!!! Noi ce facem ...???

Link to comment
FSNPPC, sindicatul care are in subordine peste 80% din politisti (...)

Incep intai cu acest lucru. Sunt sigur ca este o scapare a colegului, nu are sindicatul membri in subordine. Daca in vreun comunicat de pe site-ul SNPPC exista greseala aceasta, va rog sa imi comunicati link-ul catre articol si o sa il modific.

Atasez aici un model de raport pe care fiecare angajat al MAI sa il faca incepand de luni 20.09.2010 catre seful sau.

Asa e bine sa incepem saptamana de lucru, cu totii, din 20.09.2010. Descarcati modelul, si multiplicati-l pentru colegi!

Ne trebuie solidaritate. Dupa ce terminam cu aceste proteste, va stau la dispozitie pentru orice fel de intrebari legate de SNPPC.

Politistii nu sunt lasi ori fricosi. Am fost invatati sa fim cuminti dar, cred ca e momentul sa aratam ca suntem puternici. Si concetatenii nostri trebuie sa primeasca mesaje ca nu avem nimic cu ei, sau cu statul roman. Avem de primit ceea ce prin lege ne apartine iar o mana de parveniti nu vrea sa dea, prin abuz impotriva cetatenilor si al legii. Model de raport necesar materiale doc.doc

Edited by gigabyte
Link to comment
 • Moderator

Subscriu la parerea lui Elvis...doar zilele trecute ce m-am trezit cu colega la post cu un top de coli in brate, replicand cand a vazut privirea mea furibunda : Nu am dat bani pe ele, le aveam pe acasa...Am zis ca mor de inima.

Link to comment

Gigabyte, trimite liderii locali la subunitati, sa-i vada membrii, sa dea legitimitate, forta si curaj acestui protest.

Pe parcursul zilei de maine pot vizita o politie oraseneasca si 2-3 posturi de politie, nu?

Edited by stelistman
Link to comment

ULTIMA ORA!

Se zvoneste prin targ ca pentru membrii din Biroul Executiv Central al SNPPC s-a dat mandat de ascultare a telefoanelor, pe Siguranta Nationala!

Repet, e un zvon!

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.