Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendare carnet conducere

dorapif17

Recommended Posts

Buna ziua,

Sotului meu i-a fost suspendat permisul pt 30 zile. Are un proces verbal conform caruia mai poate circula 15 zile. Exista vreo posibilitate sa prelungim acest document cu maxim 10 zile? va multumesc.

• Moderator

Nu, valabilitatea dovezii inlocuitoare a permisului nu se mai prelungeste.

Singura posibilitate ar fi sa depuneti la judecatorie contestatie impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei. In aceasta situatie, in baza certificatului de grefa se restituie permisul de conducere.

Va multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare: in baza certificatului de grefa, permisul se restituie pe loc sau trebuie sa mai asteptam cateva zile?

Va multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare: in baza certificatului de grefa, permisul se restituie pe loc sau trebuie sa mai asteptam cateva zile?

• Member

Se restituie pe loc.

• Upvote 1

Va multumesc pt raspuns. Sunt tare curioasa daca in interesctia unde a fost filmat sotul meu ca nu a acordat prioritate unei alte masini, a fost filmata si cealalta masina plecand de la semafor inainte de a avea verde. Vom afla la proces probabil!...ca nu!

nu este obligatoriu sa existe o filmare a evenimentului. procesul verbal are o prezumtie de temeinicie si sarcina probei privind nevinovatia dvs va apartine in totalitate.

daca nu puteti face proba contrara, nu are rost sa faceti contestatie. nu uitati ca incepind cu 01.09., in procesele contraventionale cei care pierd vor fi obligati la plata cheltuielilor judiciare catre stat (asa cum este in dosarele penale). sa nu va coste mai scump decit amenda deja incasata :)

• Upvote 2

• Moderator

Va multumesc pt raspuns. Sunt tare curioasa daca in interesctia unde a fost filmat sotul meu ca nu a acordat prioritate unei alte masini, a fost filmata si cealalta masina plecand de la semafor inainte de a avea verde. Vom afla la proces probabil!...ca nu!

Să presupunem că așa s-a întâmplat și un alt cetățean a plecat mai devreme de la semafor, asta îl face mai puțin vinovat pe soțul dvs. sau este doar o grijă deosebită pentru capra vecinului? Să fim serioși acum, chiar și dacă așa s-a întâmplat, nu este o circumstanță atenuantă sau un modiv de a se înlătura răspunderea celui ce a greșit, ci doar o dovadă a obsesiei românului pentru capra vecinului.

Da, sa presupunem ca asa s-a intamplat; nu ma intereseaza capra vecinului, ma intereseaza daca cel care a judecat acest lucru a facut-o corect.

• Moderator

Scuză-mă că te contrazic, dar exact despre capra vecinului te interesează. Dacă ar fi existat dubii privind vinovăția sau modul în care polițistul a constatat greșeala soțului tău, întrebările, nelămuririle ori curiozitatea ta, în mod normal erau cu totul și cu totul altele, în niciun caz dacă a văzut, filmat ori sancționat și pe alții. Prin asta nu ai făcut nimic altceva decât să recunoști în mod indirect că măsura luată împotriva soțului tău a fost corectă, greșeala lui fiind evidentă, pentru că tocmai această reacție, privind grija pentru capra altuia, se datorează obsesiei de a căuta un nod în papură polițistului când nu există niște motive întemeiate de a contesta.

• Upvote 1

Prin asta nu ai făcut nimic altceva decât să recunoști în mod indirect că măsura luată împotriva soțului tău a fost corectă, greșeala lui fiind evidentă, pentru că tocmai această reacție, privind grija pentru capra altuia, se datorează obsesiei de a căuta un nod în papură polițistului când nu există niște motive întemeiate de a contesta.

Catalin, oare nu asa fac (aproape) de fiecare data?! De multe ori, am impresia ca "batem din gura degeaba" pe aceasta tema, pentru ca nu ii putem face sa inteleaga ca prima data trebuie sa ne uitam la noi si apoi la cei de langa noi...dar sa speram totusi ca mai exista speranta :unsure:

• 3 weeks later...

buna seara ,

anul trecut miam schimbat permisul de conducere romenesc cu permis de conducre danez , zilele trecute mia fost suspendat . intrebarea mea este daca vin in romania si conduc si sunt oprit de un filtru de politie ma pot gasi ca am permisul suspendat in danemarca ? multumesc ...... pot sa declar ca nu il am la mine si sa scap doar cu o amenda?

• Downvote 7

• Moderator

Polițiști români au acces la baza de date comună din UE, iar cum Danemarca face parte din Uniune, riști să te pricopsești cu un dosar penal. Mai bine pune pe altcineva la volan, eventual soția si eviți orice neplăcere.

am inteles ca dureaza o perioada de 30 -60 de zile pana se trimit datele pentru ca in danemarca se ia in considerare sentinta in momentu in care ti se trimite acasa cat timp iti este suspendat plus o amenda iar cazul este inchis cand paltesc amenda in tottaalitate

• Downvote 5

• Moderator

George, dacă tu chiar îți imaginezi că pe acest site al polițiștilor vei primi sfaturi/ponturi cum să încalci/fentezi legea, ești cel puțin naiv, asta ca să fiu elegant în exprimare.

marius scuze . ok ,dar am primit o dovada pentru a conduce valabila pentru 3 luni ea este valabila si in ro ?pentru ca am intrebat aici aici si a spus ca e valabila in tarile membree ue in baza tratatului TIE SEMNAT IN MARTIE 2012 de tarile membre. intrebarea mea este POT SA CONDUC IN RO . MULTUMESC

• Moderator

Nu am auzit de acest tratat din martie 2012, iar din ce știu dovada inlocuitoare e valabilă doar pe teritoriul statului ale cărui autorităti au emis-o.

Posibil să mă înșel eu.

singurul document valabil international si recunoscut este plasticul albastru ( sau cel roz, dupa caz) unde ai poza, cnp, catgoria auto, etc.

nici o dovada inlocuitoare nuneste recunoscuta in afara tarii care o emite. riscati sa fiti amendata si nu veti putea contesta amenzile aplicate deoarece sunteti in culpa

PERMISUL L-AM SCHIMBAT CU CEL DANEZ DE LA POLITIE DE AICI MIAU SPUS CA E VALABILA DOVADA IN TOATE TARILE MEMBRE SCRIE SI PE SPATELE DOVEZII . CHIAR NU MAI STIU CE SA CRED. INCA ODATA MULTUMESC P.S O SA STAU IN DREAPTA :(

• Downvote 5

• 7 months later...

Stimate domn/doamna/domnisoara MAXU08, mai puneti manuta si citi jurisprudenta C.E.D.O. care se aplica cu prioritate fata de dreptul intern. Cum puteti sa aberati in halul asta si sa afirmati o asemenea ineptie: sarcina probei va apartine in totalitate?? De "acuzatie in materie penala" si de modul in care curtea de la Strasbourg interpreteaza aceasta sintagma in domeniul amenzilor contraventionale ati auzit?. De art. 6 par.2 C.E.D.O. ati auzit?... Va rog sa nu mai indrumati oamenii gresit! . P.S.: Chiar daca in dreptul intern o sanctiune e calificata drept ADMINISTRATIVA, C.E.D.O. a apreciat ca, in functie de gravitatea efectiva a acesteia, se poate incadra in notiunea de "acuzatie in materie penala" cu consecinta aplicarii prezumtiei de nevinovatie care presupune ca Politia trebuie sa demonstreze vinovatia contravenientului si ca ORICE DUBIU PROFITA PETENTULUI ( in dubio pro reo). Prezumtia de nevinovatie este mai puternica decat prezumtiile de legalitate, autenticitate si veridicitate ale procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. Spor la invatat!

• Downvote 3