Jump to content
POLITISTI.ro

Dotarea cu auto la posturile de politie

maximo

Recommended Posts

De ce unele posturi de politie au in dotare auto de serviciu, cu benzina aferenta( 300 lei/luna) si statii mobile(pentru care se acorda sporul de antena) si altele nu au deloc?

Eu si colegii mei folosim masinile personale, cheltuim bani din buzunarul propriu pentru benzina, suportam cheltuiala cu stricaciunile masinii.

De ce altii sunt avantajati din punctul asta de vedere, de ce dotarea nu e la fel peste tot, caci aceeasi munca o prestam si noi, poaste mai cu simt de raspundere. Eu, de exemplu, cheltui pe luna pentru benzina masinii personale, in interes de serviciu, 200-250 lei, iar colegii mei la fel.

Deasemenea, noi care nu avem masina de serviciu, nu beneficiem nici de zilele libere sporului de antena(pana la 6 zile/an).

Multumesc!

• Moderator

Sa intelegem ca esti nemultumit de faptul ca alti colegi au masini de serviciu in dotare si tu nu?

Trebuie sa fii nemultumit de faptul ca postul de politie unde iti desfasori activitatea nu a primit in dotare masina de serviciu, ce treaba ai cu "capra vecinului"?

• Upvote 1

Sa intelegem ca esti nemultumit de faptul ca alti colegi au masini de serviciu in dotare si tu nu?

Trebuie sa fii nemultumit de faptul ca postul de politie unde iti desfasori activitatea nu a primit in dotare masina de serviciu, ce treaba ai cu "capra vecinului"?

am, pentru ca noi suntem dezavantajati si trebuie sa cheltuim bani din buzunar, in interes de serviciu...

care sunt criteriile de acordare auto pt posturi?!

• Moderator

maximo

Gresesti si nu dai dovada de colegialitate.

Munca colegilor de la alte posturi e la fel de importanta ca si a ta, iar ei nu au nicio vina ca sefii tai au decis sa nu repartizeze masina de serviciu la postul de politie unde lucrezi.

• Moderator

Ma rog, eu nu il iau chiar asa de tare pe colegul nostru. Colegule, nene, CINE te obliga sa iti folosesti masina personala in interes de serviciu? Ia spune-mi? Pur si simplu nu o mai folosi. Care e problema? Te duci la 112 peste patru ore...vreo problema?

• Membru

si la IPJ SM stiu posturi unde nu le-au fost repartizate autoturisme de serviciu pt ca situatia operativa nu era foarte grea.Probabil la posturile celelalte situatia operativa este mai incarcata!

daca seful de post s-ar implica mai mult,nu cred ca nu s-ar gasi un auto,fi el si mai vechi(nu neaparat Logan)care sa va fie repatizat si voua!

Edited by cipri83

maximo

Munca colegilor de la alte posturi e la fel de importanta ca si a ta, iar ei nu au nicio vina ca sefii tai au decis sa nu repartizeze masina de serviciu la postul de politie unde lucrezi.

ok. asa zici tu...tie ti ar conveni sa dai bani din buzunar?

pentru serviciu?

Pentru a primi un auto la post conteaza situatia operativa si p.c.r. (pile,cunostinte si relatii ) !

asa este...si e corect?

• Moderator

Nu, nimanui nu-i convine sa dea bani din buzunar. Dar trebuie sa-ti indrepti demersurile catre cei raspunzatori pt problema ta, cei ce sunt platiti de 4-5 ori mai mult ca tine.

Daca doresti sa rezolvi problema, nu vei progresa sustinand aceasta idee, incearca sa soliciti sprijinul CNP-ului si al Sindicatului unde esti membru.

maximo

eu nu dau dovada de colegialitate?! nu era vb de postul unde lucrez eu, era vb in general...imi dau seama ca ai masina la post, dar daca ti-ar lua-o, ai mai vb asa?

Ma rog, eu nu il iau chiar asa de tare pe colegul nostru. Colegule, nene, CINE te obliga sa iti folosesti masina personala in interes de serviciu? Ia spune-mi? Pur si simplu nu o mai folosi. Care e problema? Te duci la 112 peste patru ore...vreo problema?

ok...tu te-ai duce la vreun scandal peste 4 ore pe jos, pe o distanta de 8-10 km? sau cu bicicleta din dotare?

cu ce ii aduci pe recalcitranti la post?

sau daca ai , doamne fereste, omor sau talharie?te duci pe jos dupa 4 h?

nu e vina mea, ca sef de post, ca nu am masina la post, si nu dau dovada de lipsa de colegialitate cand spun ca alti colegi, de la alte posturi, nu au nicio treaba cu munca de politie, insaau masini de serviciu...

maximo

eu nu dau vina pe ceilalti colegi de la posturi, ca au primit masina si noi nu..era vb ca masinile nu se acorda dupa criterii de performanta...postul nostru comunal avind rezultate mai bune, conform spuselor sefilor nostri de la judet, decat alte posturi, care au masina in dotare..

si la IPJ SM stiu posturi unde nu le-au fost repartizate autoturisme de serviciu pt ca situatia operativa nu era foarte grea.Probabil la posturile celelalte situatia operativa este mai incarcata!

daca seful de post s-ar implica mai mult,nu cred ca nu s-ar gasi un auto,fi el si mai vechi(nu neaparat Logan)care sa va fie repatizat si voua!

ma implic destul de mult, altfel nu mi-ar pasa...atunci, ca sa te parafrazez, voi face in asa fel incat situatia operativa de pe raza com unde lucrez sa fie foarte grea, poate atunci voi primi masina in dotare..de unde ai scos-o cu criteriul asta?!

tot timpul am marjat pe prevenire...daca desfasor activitati de prevenire,nu mai am situatia operativa asa de incarcata..

dar eu ma refeream ca alti"colegi"de ai nostri, care nu prea se omoara cu munca de politie, au primit masini..si altii nu..ca nu sunt numai eu in situatia asta..si ca sa ti faci treaba la post, mai folosesti si masina personala..ati uitat cum era pana in 2006, cand posturile nu aveau masini in dotare?! nu foloseati atunci masinile personale sau va rugati de cate unul sa va duca la un scandal sau accident?! acum asta e, ne-am boierit cu totii, numai ca unii sunt boieri si altii nu...asta inseamna discriminare..sau nu?

ok. asa zici tu...tie ti ar conveni sa dai bani din buzunar?

pentru serviciu?

asa este...si e corect?

nu e corect, insa daca vrei sa-ti faci treaba cu simt de raspundere, mai cheltui si din banii tai..nu mai spun ca eu si colegii am cumparat imprimanta la post, hartie, tusul de la imprimanta ne costa 70 lei /2 luni...sau ar trebui sa ne intoarcem la vechea masina de scri cu indigo?!

• Moderator

.imi dau seama ca ai masina la post, dar daca ti-ar lua-o, ai mai vb asa?

Stai linistit, nu mai trage concluzii pripite, pt. ca nu lucrez la post. Nu au ce masina sa ia de la mine sa-ti dea tie.

Daca esti sef de post, ce demersuri ai facut pt a primii autoturism de serviciu?

PS: Citeste si tu aici:

De ce unele posturi de politie au in dotare auto de serviciu, cu benzina aferenta( 300 lei/luna) si statii mobile(pentru care se acorda sporul de antena) si altele nu au deloc?

Eu si colegii mei folosim masinile personale, cheltuim bani din buzunarul propriu pentru benzina, suportam cheltuiala cu stricaciunile masinii.

De ce altii sunt avantajati din punctul asta de vedere, de ce dotarea nu e la fel peste tot, caci aceeasi munca o prestam si noi, poaste mai cu simt de raspundere. Eu, de exemplu, cheltui pe luna pentru benzina masinii personale, in interes de serviciu, 200-250 lei, iar colegii mei la fel.

Deasemenea, noi care nu avem masina de serviciu, nu beneficiem nici de zilele libere sporului de antena(pana la 6 zile/an).

Multumesc!

Ca te-ai nascut in Romania nu esti tu vinovat, ca ai parintii si rudele pe care le ai nu esti tu vinovat ,ca esti in locul nepotrivit la momentul nepotrivit nu esti tu vinovat, dar ca nu cunosti prevederile legale in vigoare tu esti vinovat.

Daca imi arati un ordin sau o lege care prevede ca tu trebuie sa folosesti masina personala, sa bagi benzina din buzunar si sa folosesti telefonul personal in interesul serviciului eu promit aici de fata cu toata lumea ca il/o mananc fila cu fila.

Colegii tai care au toata dotarea prevazuta in tabela de inzestrare poate au facut si altceva decat sa stea precum ganditorul de la Hamangia.

Eu zic sa le dai un telefon si sa ii intrebi. Poate o sa te lumineze. Parerea mea. :emo-yessir:

Edited by Elvis

• Moderator

Maximo, scuza-ma, colegule, dar nu am decat o expresie pentru tine...esti batut in cap, scuza-ma ca iti spun...apoi, vorba lui Elvis, cine te pune sa te duci la 112 daca nu ai masina? Ia zii? Unde scrie asa ceva? Raportezi frumos ca nu ai avut posibilitatea sa te deplasezi...care e problema? Apoi daca tu stii doar sa comentezi si sa te iei de colegii de pe forum care ti-au dat niste sfaturi pertinente, apoi poate iti meriti soarta...scuza-ma ca iti zic acest lucru. Ce telefon personal? Ce masina personala? NU TE DUCE cu masina ta!!! NU folosi telefonul tau. Raporteaza ca nu ai posibilitatea de a-ti desfasura activitatea...te ameninta cineva? Anunta sindicatul. Wake up to reality. NU MAI ESTE comunism!!!

Cu scuzele de rigoare pentru limbajul mai dur abordat,

Al dvs,

Ajutor de sef de post care are Logan in dotare dar tot nu se duce la interventii dupa orele de program, ca nu sunt platite. SIC!

• Upvote 1

Ai perfectă dreptate, doar întrebarea este formulată greşit . Colegial ar fi sunat de felul următor :

"De ce postul de poliţie la care lucrez nu este dotat ca şi celelalte posturi cu autovehicul de serviciu şi staţie mobilă ?"

Edited by aromas

• Moderator

Sau și mai corect ar fi sunat așa:

„Colegilor, sfătuiți-mă ce trebuie să fac pentru ca postul de poliţie la care lucrez să fie dotat ca şi celelalte posturi cu autovehicul de serviciu şi staţie mobilă ?"

Probabil că omul trăiește cu o falsă impresie, crezând că aici vorbește cu șefii lui?! :huh:

Maximo, scuza-ma, colegule, dar nu am decat o expresie pentru tine...esti batut in cap, scuza-ma ca iti spun...apoi, vorba lui Elvis, cine te pune sa te duci la 112 daca nu ai masina? Ia zii? Unde scrie asa ceva? Raportezi frumos ca nu ai avut posibilitatea sa te deplasezi...care e problema? Apoi daca tu stii doar sa comentezi si sa te iei de colegii de pe forum care ti-au dat niste sfaturi pertinente, apoi poate iti meriti soarta...scuza-ma ca iti zic acest lucru. Ce telefon personal? Ce masina personala? NU TE DUCE cu masina ta!!! NU folosi telefonul tau. Raporteaza ca nu ai posibilitatea de a-ti desfasura activitatea...te ameninta cineva? Anunta sindicatul. Wake up to reality. NU MAI ESTE comunism!!!

Cu scuzele de rigoare pentru limbajul mai dur abordat,

Al dvs,

Ajutor de sef de post care are Logan in dotare dar tot nu se duce la interventii dupa orele de program, ca nu sunt platite. SIC!

Ai inteles tu gresit..nu ti am vb urat, nu m-am luat de colegii de pe forum, am ridicat doar o problema...

Scopul meu era sa aflu niste sfaturi de la colegi, nu sa fiu jignit, dar daca tu asa stii sa-ti respecti colegii, e treaba ta..

si daca am un 112 cu omor sau talharie imi voi folosi masina personala, daca tie iti place sa stai pasiv, e treaba ta..

cu stima, un sef de post care nu are Logan la post..

Ca te-ai nascut in Romania nu esti tu vinovat, ca ai parintii si rudele pe care le ai nu esti tu vinovat ,ca esti in locul nepotrivit la momentul nepotrivit nu esti tu vinovat, dar ca nu cunosti prevederile legale in vigoare tu esti vinovat.

Daca imi arati un ordin sau o lege care prevede ca tu trebuie sa folosesti masina personala, sa bagi benzina din buzunar si sa folosesti telefonul personal in interesul serviciului eu promit aici de fata cu toata lumea ca il/o mananc fila cu fila.

Colegii tai care au toata dotarea prevazuta in tabela de inzestrare poate au facut si altceva decat sa stea precum ganditorul de la Hamangia.

Eu zic sa le dai un telefon si sa ii intrebi. Poate o sa te lumineze. Parerea mea. :emo-yessir:

era vb despre discriminare..

Edited by maximo

• Moderator

Aha...deci eu te jignesc, dar tu nu imi insulti inteligenta cu parerile tale? Pai din cauza unora ca tine suferim si noi ceilalti...ca voi sunteti superpolitisti care puteti mucni si pe 200 de lei, ca voi aveti constiinta? Tu crezi ca eu nu am constiinta? Dar constiinta trece prin stomac...pe ala de la banca nu il doare de mine ca nu am bani sa ii platesc, imi ia casa pe care m-am chinuit sa o cumpar pentru copii...si tu imi spui mie? Fa raport ca nu ai cu ce sa iti indeplinesti atributiile de serviciu, nu te mai stropsi la noi pe forum. Noi te-am ajuta cu mare drag, daca ai fi solidar cu cauza noastra.

Aha...deci eu te jignesc, dar tu nu imi insulti inteligenta cu parerile tale? Pai din cauza unora ca tine suferim si noi ceilalti...ca voi sunteti superpolitisti care puteti mucni si pe 200 de lei, ca voi aveti constiinta? Tu crezi ca eu nu am constiinta? Dar constiinta trece prin stomac...pe ala de la banca nu il doare de mine ca nu am bani sa ii platesc, imi ia casa pe care m-am chinuit sa o cumpar pentru copii...si tu imi spui mie? Fa raport ca nu ai cu ce sa iti indeplinesti atributiile de serviciu, nu te mai stropsi la noi pe forum. Noi te-am ajuta cu mare drag, daca ai fi solidar cu cauza noastra.

eu sunt vinovat ca suferi tu?!

eu unde lucrez, la srl?

stai linistit, ca si mie mi-a luat din salariu..

daca nu poti vb civilizat cu un coleg, e treba ta..

eu am o opinie, nu trebuie sa coincida cu a ta...

iti respect modul de gandire si asta as vrea si eu de la tine...

cu stima, un politist cu 10 ani vechime. :emo-yessir:

intradevar, nu e scris nicaieri ca trebuie sa-mi folosesc masina personala...insa nimeni dintre colegii de pe forum nu s-a folosit de masina sa, macar o data, in executarea unor misiuni?! Ma indoiesc...

Stiu care-mi sunt drepturile si obligatiile, sunt membru snppc...

Cu stima, :emo-yessir:

Edited by maximo

• Moderator

Colegule, nu am nicio treaba cu tine, chiar nu vreau sa intram in clenciuri. Dar e vina NOASTRA ca astia isi permit sa isi bata joc de noi mai rau ca de niste muncitori necalificati. Daca societatea, prin reprezentantii sai, Guvernul, isi bate joc de noi, pe noi de ce ne-ar interesa de societate? Nu trebuie sa permitem asemenea abuzuri, chiar azi colega mea, care e mai noua in bransa, a propus sa cumparam fiecare cateun top de coli pe luna...eu am sarit ca ars ca nu dau niciun ban, la care ea, foarte speriata, a zis : si daca ne sanctioneaza?! Mi-a picat cerul in cap...pentru ce sa te sanctioneze ma fata? Ca nu ai mijloacele necesare desfasurarii activitatii? E ca si cum un antreprenor pe santier i-ar pune pe muncitori sa isi aduca de acasa caramizi sa construiasca ceva... Domnilor colegi, nu avem cu ce ne desfasura activitatea, NU ne-o desfasuram. Punct. Unde s-a mai vazut asa ceva? Faceti rapoarte in care mentionati ca va aflati in imposibilitatea de a va efectua sarcinile de serviciu din lipsa de logistica. Dar...intrebarea e...aveti curaj? Eu am unul redactat in calculator, saptamana viitoare il trimit la inspectorat. Chiar sunt curios de raspuns. Sa vedem cati mai aveti sange in instalatie sa faceti asa ceva. Sa va cereti drepturile, nu sa va considerati sclavi pe plantatie.

Nu te mai indoi ...ca si alti politisti de pe forum au folosit masinile lor ! Nu e corect dar de multe ori trebuie sa rezolvam probleme stringente si atunci...

Colegule, nu am nicio treaba cu tine, chiar nu vreau sa intram in clenciuri. Dar e vina NOASTRA ca astia isi permit sa isi bata joc de noi mai rau ca de niste muncitori necalificati. Daca societatea, prin reprezentantii sai, Guvernul, isi bate joc de noi, pe noi de ce ne-ar interesa de societate? Nu trebuie sa permitem asemenea abuzuri, chiar azi colega mea, care e mai noua in bransa, a propus sa cumparam fiecare cateun top de coli pe luna...eu am sarit ca ars ca nu dau niciun ban, la care ea, foarte speriata, a zis : si daca ne sanctioneaza?! Mi-a picat cerul in cap...pentru ce sa te sanctioneze ma fata? Ca nu ai mijloacele necesare desfasurarii activitatii? E ca si cum un antreprenor pe santier i-ar pune pe muncitori sa isi aduca de acasa caramizi sa construiasca ceva... Domnilor colegi, nu avem cu ce ne desfasura activitatea, NU ne-o desfasuram. Punct. Unde s-a mai vazut asa ceva? Faceti rapoarte in care mentionati ca va aflati in imposibilitatea de a va efectua sarcinile de serviciu din lipsa de logistica. Dar...intrebarea e...aveti curaj? Eu am unul redactat in calculator, saptamana viitoare il trimit la inspectorat. Chiar sunt curios de raspuns. Sa vedem cati mai aveti sange in instalatie sa faceti asa ceva. Sa va cereti drepturile, nu sa va considerati sclavi pe plantatie.

ai dreptate, colegule, imi cer scuze daca te am jignit...

azi am fost la adunarea generala cu snppc si vom intra in greva generala...

poate ne va auzi cineva, dar daca nu suntem uniti, degeaba..de ce sa ne temem de sanctiuni, daca e miscare sindicala?!

cu stima, :emo-yessir:

• Downvote 1