Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţist sancţionat, dar felicitat pentru cum îşi face treaba!


cipri83

Recommended Posts

 • Member

Situaţie mai puţin obişnuită în Poliţia Constanţa: un agent de poliţie din cadrul Secţiei Rurale 3 Mangalia este, în acelaşi timp, felicitat şi sancţionat pentru modul cum şi-a dus la îndeplinire atribuţiile de serviciu. Ironia a făcut ca ambele adrese să-i parvină şi în aceeaşi zi, respectiv vineri, 15 iunie.

Pe de o parte, agentul de poliţie a fost sancţionat cu amânarea promovării în gradul profesional următor pentru o perioadă de doi ani. Măsură punitivă drastică, impusă de Comisia de Disciplină de la nivelul Poliţiei Constanţa, pentru că agentul nu a dus la îndeplinire sarcinile date de un superior.

Concret, la începutul acestui an, agentului i s-a transmis telefonic, de către un comisar din cadrul IPJ Constanţa, să citeze o persoană din Tuzla într-o petiţie depusă la nivelul inspectoratului. Poliţistul nu a dus la îndeplinire solicitarea, ulterior motivând că nu a avut timpul necesar, din cauza volumului mare de muncă. Totodată, a refuzat să prezinte un raport explicativ cu privire la cele întâmplate, justificarea sa fiind că, în ambele situaţii, nu a fost urmată procedura legală, de emitere a unei dispoziţii scrise şi de citare corespunzătoare.

În ciuda argumentelor aduse, la finalul anchetei desfăşurate mem-brii Comisiei de Disciplină au decis să-l sancţioneze. Motivaţia aces-tora: poliţistul a săvârşit două abateri disciplinare, prevăzute de Legea Statutului Poliţistului.

În schimb, poliţistul a fost felicitat pentru că a contribuit decisiv la prinderea unor hoţi din locuinţe şi pentru recuperarea integrală a unui prejudiciu con-siderabil, de 63.000 de lei. Altfel spus, pentru că şi-a făcut datoria! „Îmi este deosebit de plăcut să vă transmit mulţumiri şi să vă felicit, în numele conducerii IPJ Constanţa, pentru modul profesionist în care v-aţi îndeplinit atribuţiile de serviciu şi aţi reuşit identificarea autorilor şi recuperarea în totalitate a prejudiciului unui furt dintr-un imobil din comuna Tuzla, comis în luna mai 2012. Îmi exprim convingerea că printr-o astfel de conduită, acţionând cu răspundere şi devotament vom reuşi să controlăm fenomenul infracţional şi astfel să contribuim la realizarea marketing-ului de imagine a Poliţiei constănţene”, se arată în adresa semnată de comisarul şef Valentin Burlacu, şeful IPJ Constanţa.

Şeful Poliţiei Constanţa a declarat, referitor la cercetarea administrativă a agentului de poliţie: „Cercetarea disciplinară este realizată de ofiţeri propuşi de Resursele Umane, nu intervin eu. Dacă reprezentanţii sindicatului vor fi nemulţumiţi de rezultatul anchetei, există căi de atac: contestarea la IGPR, iar apoi atacarea deciziei în instanţă”.

De altfel, Daniel Avasilcăi, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie a arătat că urmează să fie depusă contestaţie.

Sursa:CugetLiber.ro

Cu un ochi rade cu unul plange!Dar nu inteleg daca un s-a respectat procedura de citare de ce l-au sanctionat pe agentul de politei...doar de ce a refuzat sa faca si munca ofiterului?Si in plus nu se putea sa ii stearga sanctiunea,sau sa

o transforme intr-una mai blanda avand in vedere buna activitate?

Edited by cipri83
Link to comment

ptr ca nu esti ca ei, de aceea :) eu zic sa contesti mai departe sanctiunea ptr ca te vor lua de fraier si vor avea impresia ca pot face orice daca nu esti ofiter. merita sa mergi mai departe mai ales ca poti contesta insusi Omai 400 :)

Edited by maxu08
Link to comment
 • Member

Dane imi pare rau de situatia ta!Sper sa iesi bine din treaba asta si nu te lasa la militienii astia de la inspectie care se pare ca pe la majoritatea Ipj-urilor sunt niste neciopliti!

Link to comment
 • Active member

Si reclama-i si tu pe ei pentru abuz in serviciu si purtare abuziva, sa vada si ei cum e. Daca gresesc sa plateasca.

Edited by bozo
 • Upvote 4
Link to comment

Toate la timpul lor bozo. Exista o anumita ordine procedurala. :clip:

Ca o completare citatiile procedurale sunt inmanate subordonatilor numai de sefii ierarhici, dupa inregistrare si se rezolutioneaza in scris cu privire la cel ce va aduce la indeplinire inmanarea unei citatii.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Active member

nu e vorba de nici o ordine, nu au voie sa te jigneasca, sa te ameninte si alte d-astea. Cum s-au purtat necuviincios fac obiectul unei reclamatii. Ei sunt pusi in functiile alea pentru aflarea adevarului, nu sa te gaseasca vinovat si sa caute numai probe care sa te incrimineze. Cum eu ma port cuviincios cu persoanele pe care le cercetez am pretentia sa se poarte cuviincios si cel care ma cerceteaza. Daca nu fac urat :P Am o mare experienta in d-astea, ca la noi e o moda sa reclami politistii.

Pana acum am fost cercetat pentru purtare abuziva, abuz in serviciu, talharie, vatamare corporala, lovituri cauzatoare de moarte, furt ...

Link to comment

Exact despre asta este vorba bozo. Nu au administrat absolut nicio proba in favoarea mea. Nici nu m-au intrebat daca eram de munca sau eram in concediu. Lucru esential dupa parerea mea.

Link to comment

Dan, in favoarea ta?! Si daca il prindeai pe Osama nu conta pentru ei...probele importante sunt vorbele "ofiterilor". Pacat totusi ca cei "dintre noi", care ar trebui sa ne ajute (nu zic sa ne apere), sunt cei care :slapb:

In alta ordine de idei, felicitari pentru rezultatele obtinute :good:

Link to comment

Cred ca ar trebui sa-i urmezi sfatul lui bozo sa le faci o plangere penala la parchet pentru abuz in serviciu, sa simta si ei un pic.

Link to comment

Dane neaparate du-i la parchet ca la următoarea data când vei pica in abatere te vor arde fără sa se gandesca,reclama-i neaparat la parchet pt abuz in serviciu.Ce dreaq doar nu-s boieri pe plantatie.

Link to comment

Constituie-te parte civila si dai in judecata incepand cu inspect. sef si terminand cu seful tau ierarhic direct ! Iar pentru presedintele consiliului de disciplina solicita evaluarea sa de catre cons. de disciplina a CNP !

Link to comment

Din discutiile pe care le-am avut cu colegii de la sindicat mi-au spus ca 100% va ramane aceeasi solutie si dupa contestatie pentru ca cei care judeca contestatiile dau copy-paste la solutiile consiliilor de disciplina. Prin urmare eu doar urmez o cale procedurala. Sunt curios daca domnul cms. sef Moraru, seful DIAS si presedintele CNP- biroul teritorial Constanta are cunostinta ca vicepresedintele in loc sa apere subordonatii se ocupa cu inventarea unor asa zise abateri comise de agenti. Stimati colegi pentru ce mai platiti cotizatii la CNP?

Pe aceasta cale tin sa le multumesc celor la SNAP pentru implicarea si interesul deosebit pe care l-au aratat fata de acest abuz, in special ag. sef AVASILCAI DAN și ag. ANDREICA COSMIN.

Edited by Dan
Link to comment

desi se s[une ca, corb la corb nu scoate ochii eu cred ca ai putea sa faci sesizari peste tot inclusiv la minister si sa mergi pana in panzele albe..pt ca astfetl de jigodii sa nu isi poata face jocurile murdare si in alte ocazii

 • Upvote 2
Link to comment

E foarte usor sa-l indrumati pe colegul nostru sa faca plangeri peste tot, insa numai el stie ce inseamna acest lucru. Dane toti iti dau sfaturi, insa tot singur ramai sa rezolvi problema.Analizeaza cu atentie si decizia o iei cu calm. Si eu sunt de parere ca trebuie sa faci contestatie la sanctiune, inclusiv in contenciosul administrativ, unde prevad si un succes al tau. Eu am obtinut anularea sanctiunii la Curtea de apel. Dupa finalizarea procesului respectiv analizezi daca mai faci si altceva. Succes.

Link to comment
 • Moderator

Chiar din conținutul raportului de cercetare prealabilă se distinge ușor că domnii de la inspecție internă au simulat o cercetare și au urmărit încă de la început să-ți aplice o lecție. Pe parcursul cercetărilor s-au autosesizat sau cum? Ori a mai făcut comisarul încă o plângere pentru că nu a fost mulțumit de atitudinea față de colegii săi de birou?

Iar asta cu audierea colegilor de birou de la inspecție internă, deci cei care te cercetau s-au audiat între ei și au ajuns la concluzia că nu le place privirea, atitudinea și că ascunzi adevărul, iar acest lucru aduce atingere onoarei acestei profesii. Probabil că dacă îi întrebi cine sunt ei, vor răspunde că sunt ... opinia publică! Doamne mare e grădina ta!

Link to comment

Dane, sunt alaturi de tine si te voi sustine in toate demersurile pe care le vei face impotriva acestui abuz. Cineva trebuie sa le aminteasca acestor ofiteri ca s-a terminat demult cu capraria militieneasca. Dupa modul cum s-a desfasurat cercetarea ta prealabila, e clar ca s-au comis mai multe nereguli si sunt si eu de parere ca o plangere la parchet ar fi necesara, indiferent de rezultatul contestatiei!!! Deontologic vorbind, nu exista comparatie intre a prinde niste hoti care au furat din locuinta si a aduce la indeplinire o dispozitie telefonica de citare a unei persoane..!! te felicit pentru modul in care ai abordat toata aceasta situatie si pentru curajul pe care putini dintre noi il au!!!!

Link to comment

Chiar din conținutul raportului de cercetare prealabilă se distinge ușor că domnii de la inspecție internă au simulat o cercetare și au urmărit încă de la început să-ți aplice o lecție. Pe parcursul cercetărilor s-au autosesizat sau cum? Ori a mai făcut comisarul încă o plângere pentru că nu a fost mulțumit de atitudinea față de colegii săi de birou?

Iar asta cu audierea colegilor de birou de la inspecție internă, deci cei care te cercetau s-au audiat între ei și au ajuns la concluzia că nu le place privirea, atitudinea și că ascunzi adevărul, iar acest lucru aduce atingere onoarei acestei profesii. Probabil că dacă îi întrebi cine sunt ei, vor răspunde că sunt ... opinia publică! Doamne mare e grădina ta!

Exact Cătălin. Se vede de la o poștă că materialul de cercetare prealabilă este tendențios, subiectiv. Da, s-au autosesizat. Și da, culmea materialul nu constă decât în niște audieri între ofițerii de la inspecție internă. Fără nimic din care să reiasă dacă eram de serviciu, fără fișa postului să vadă dacă aveam ca obligație să înmânez citații, fără să îmi fie audiat colegul de patrulă, fără să îmi fie acordată acea prezumție de nevinovăție de care beneficiază orice infractor. De fapt așa m-am simțit acolo mai rău ca un infractor, deși nu am greșit nimic.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.