Jump to content
POLITISTI.ro

Permis auto

Postare recomandată

Publicat

0,32 in aerul expirat nu inseamna un pahar baut cu 8 ore inainte de testare oricit ai vrea tu :)

oricum, instantele de judecata au devenit din ce in ce mai dure cu cei prinsi cu viteza sau bauti la volan. daca politistul care ti-a intocmit pv verbal nu a gresit in mod grosolan (iar asta este putin probabil avind in vedere ca nu cred ca era prima lui zi de munca) n-ai nici o sansa sa il anulezi. in locul tau nu as da banii pe avocat deoarece sunt aruncati pe geam.

PS: sunt avocat si nu politist asa ca nu ma acuza de cine stie ce ;)

• Apreciez 1
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua sunt incepatoare si am avut un incident in trafic o doamna a traversat prin loc nepermis si sa izbit de portiera mea a cazut jos am oprit nu avea nimic si mia zis ca nu are nimik iam zis sa anunt politia si salvarea ca totusi nu se stie si a zis ca nu doamna a plecat si am plecat si eu nu miam dat seama ca trebuie sa stau acolo si sa anunt politia doamna intre timp sa dus la spital acolo era un echipaj de politie lea spus ce sa intamplat si sau dus in locul unde sa intamplat cineva lea spus doar ca masina era neagra si un nr de inmatriculare asemanator am fost sunata a doua zi am recunoscut ca nu aveam ce sa ascund a durat doua luni ca domnu politist care se ocupa de caz a fost in concediu medical pana ia luat si ei declaratie ca nu vrea sa depuna plangere impotriva mea si mi sa zis sa dau acest test pana imi vine prin posta acele hartii cu rezultatul de la parchet fiind acuzata de fuga de la locul accidentului nu miau venit acele hartii pana in data cand faceam 3 luni cand se putea da acest test si sa mai prelungit cu inca o luna pot sa ma duc dupa ce sau implinit 4 luni sa imi iau permisul ?? va rog mult am nevoie de un raspuns va multumesc.

• Moderator
Publicat

Da, poţi merge să-ţi ridici permisul, dacă dosarul de cercetare penală a fost soluţionat cu NUP (neînceperea urmăririi penale).

Vezi, că trebuie să prezinţi la ghişeu documentele care le-ai primit de la Parchet.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara mia fost suspendat permisul de conducere pentru alcol 0,18 pentru 90 de zile. Mi sa antocmit proces verbal si amenda pe care am platito permisul nu lam avut la mine si nu mi sa eliberat dovada, anstiintare sa predau permisul nam primit permisul al am fizic asupra mea.Au trecut 100 de zile de la antocmirea procesului verbal. Antrebarea mea este cum fac sa fiu an legalitate cu permisul. Va multumesc.

• Displace 2
Publicat

Îl vei avea suspendat indiferent dacă duci sau nu „cartonul” acolo, pentru că suspendarea se efectuează în baza de date.

Faptul că refuzi să-l predai, o să te pricopsești cu încă 30 de zile în plus la perioada cât nu ai dreptul să conduci.

Aducerea la cunoștință nu depinde de semnătura ta. Dacă nu ești de găsit pe la domiciliu ori dacă refuzi să semnezi, legea prevede ca fiind îndeplinită procedura prin care ți-a fost adus la cunoștință, prin simpla afișare pe ușa imobilului unde locuiești.

Publicat

Buna seara mia fost suspendat permisul de conducere pentru alcol 0,18 pentru 90 de zile. Mi sa antocmit proces verbal si amenda pe care am platito permisul nu lam avut la mine si nu mi sa eliberat dovada, anstiintare sa predau permisul nam primit permisul al am fizic asupra mea.Au trecut 100 de zile de la antocmirea procesului verbal. Antrebarea mea este cum fac sa fiu an legalitate cu permisul. Va multumesc.

in cazul tau perioada de suspendare va fi de 120 de zile 90 + 30=120 s-au adaugat 30 de zile intucat nu ai sustinut testul 13/15

te sfatuiesc sa mergi azi sa predai permisul si vei primi o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie urmand ca la implinirea termenului de 120 de zile sa te prezinti pentru a ridica permisul

Publicat

Multumes pentu sfat. Perioada de 120 zile suspendare se calculeaza din momentul predari permisului ? s-au dela data cand a fost anocmit procesul verbal.

Publicat

termenul se calculeaza incepand la data cand nu ai mai avut dreptul ca conduci auto , in speta ta termenul se calculeaza incepand cu ziua urmatoare celei in care a fost constatata fapta si intocmit procesul verbal.

Publicat

Va multumes foarte mult d.nu 25tess. Daca mie mia fost antocmit procesul verbal pe data de 20-10-2012 anseamna ca eu pot sa ridic permisul pe data de 21-02-2013 ?, cu conditia sa predau permisul cat mai repede si sa mi se elibereze dovada fara drept dea conduce.Permisul trebe s-al predu personal la ghiseu judetean s-au pot s-al predau la politia rutiera din localitatea unde mi sa antocmit procesul verbal ? Multumesc anca odata.

Publicat (modificat)

il predai la politia rutiera care are in evidenta permisul tau de conducere sau la politia rutiera pe a carei raza teritoriala s-a intocmit procesul verbal. Tu alegi care varianta este mai aproape de locul in care te afl tu acum.

Modificat de 25tess
Publicat

Scuzati d.nu 25tes am fost sa predau permisul la politia rutiera pe raza unde s-a atocmit procesul verbal d.ni de acolo ziceu ca trebe sa predau permisul la evidenta permiselor nu la ei si mai ziceu ca daca nam predat permisul pana acuma se va prelungi perioada de suspendare cu anca 60 zile nu cu 30 zile,ce sa fac?? va rog frumos

Publicat

permisul se preda la Serviciul Rutier la ghiseu evidenta permise de conducere retinute

in cazul tau suspendarea este de 120 de zile 90 + 30 zile intrucat nu ai sustinut testul 13/15

cele 30 de zile despre care ai zis tu se adauga doar in cazul cumulului de puncte de penalizare, adica daca ai facut 15 puncte si nu predai permisul in termen de 5 zile, dar acesta nu este cazul dvs.

Publicat

Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutor de la dv. Sunt sofer pe tir si mi-a fost suspendat permisul pentru un abuz in italia....mi-au invocat ca am depasit si in procesul verbal nu scrie nimic de depasire. Doar art 148 alin 16. Care vb de depasire. Acest articol prevede suspendarea permisului de la o luna la 3 luni, pe procesul verbal nu scrie termenul suspendarii permisului. Ma puteti ajuta cu detalii despre intrarea in posesie a permisului de conducere care este in italia? Unde trebuie sa merg sau sa sun pentru a afla detalli despre permisul meu. Va multumesc!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua am scris pe 18 ianuarie vam spus ce sa intamplat pe 5 martie fac 5 luni de cand am suspendat permisu si nici acum nu mi-au venit acele acte ce as putea sa fac sa imi recuperez permisul? va multumesc

Publicat

Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutor de la dv. Sunt sofer pe tir si mi-a fost suspendat permisul pentru un abuz in italia....mi-au invocat ca am depasit si in procesul verbal nu scrie nimic de depasire. Doar art 148 alin 16. Care vb de depasire. Acest articol prevede suspendarea permisului de la o luna la 3 luni, pe procesul verbal nu scrie termenul suspendarii permisului. Ma puteti ajuta cu detalii despre intrarea in posesie a permisului de conducere care este in italia? Unde trebuie sa merg sau sa sun pentru a afla detalli despre permisul meu. Va multumesc!

Mergi la unitatea emitentă a permisului de conducere, acolo poți primi informații despre starea permisului tău sau când poți reintra în posesia acestuia.

ramonaandreea trebuie să iei legătura cu polițistul care instrumentează dosarul tău sau în cazul în care dosarul a ajuns la parchet să iei legătura cu prim-procurorul parchetului care arondează localitatea unde a avut loc incidentul.

• 11 luni mai târziu...
Publicat

Bunaseara. Bm o intrebare la dumneavoastra. Anul trecut prin primavara mi sa retinut permisul pentru neacordare de trecere a pietonilor aflati in traversare prin loc marcat si semnalizat. Am depus contestatie si pe 8 ianuarie a fost ultimut termen. Am pierdut. Am fost la tribunal sa intreb ce trebuie sa fac acum si mi sa spus sa astept ca in termen de 30 de zile o sa primesc acasa hotararea pe care trebuie sa o legalizez si pe urma sa merg sa predau permisul. Ieri sau implinit acele 30 de zile dar acasa nu am primit nimic. Ce e de facut? Mai astept? Pot sa circul cu masina? Va multumesc

Publicat

Buna! La finalul lui octombrie 2013, sotul meu s-a rasturnat cu ATV-ul. Din pacate asta s-a intamplat  la intersectia cu un drum public. Practic se afla pe un drum public - a iesit din padure si avea de parcurs cca 300m pt a intra pe un alt drum catre padure. Din neatentie a acrosat un autoturism parcat pe partea dreapta a drumului, iar el a fost aruncat peste cap, jos. Am chemat ambulanta, a fost dus la spital unde i s-au facut investigatii, timp in care un echipaj de politie s-a deplasat acolo pt a-l chestiona. De la spital am mers eu impreuna cu echipa respectiva la fata locului pt masuratori, etc.

Sotul meu nu a avut nevoie de spitalizare fiind vb doar de niste contuzii iar d-na a carei masina a fost lovita a declarat ca nu are pretentii si nu depune plangere impotrica lui. Practic singura avarie a autoturismului dansei a fost dezumflarea rotii stg spate si o zgarietura minora. Pentru ca ATV-ul nu era inmatriculat i s-a intocmit dosar penal si i s-a ridicat permisul de conducere i acelasi timp eliberandu-i-se dovada de circulatie ce o reinoieste la fiecare 30 zile.

Suntem in luna februarie si tot asteapta sa fie chemat pt solutionarea cazului insa...nimic. Ce raspunsuri caut eu??? Pai :

1. Ce putem face pt a grabi putin lucrurile?

2. Daca totusi dureaza atat de mult ce putem face pt recuperarea permisului(macar temporara)?...e adevarat ca nu-l impiedica nimic sa mearga si cu dovada insa ne intereseaza pentru iesit din tara. Se poate lua cu o declaratie ca il aduce inapoi "in termen de..."...sau sa-l obtina macar pana la solutionarea cazului cand oricum probabil ca i se va suspenda...sau exista vreo forma a dovezii care sa fie valabila in afara tarii??

Ma gandesc ca un certificat de grefa nu ar ajuta avand in vedere ca este dosar penal si nu contraventie, nu??

Astept cu nerabdare raspunsul dvs! Multumesc anticipat!

Publicat

Mergeti la sediul unitatii de politie si luati legatura cu politistul caruia i-a fost repartizat dosarul. El stie cel mai bine ce este de facut in acest caz.

Publicat

Multumesc pt raspuns!...insa sotul meu mi-a spus ca dosarul nu a fost repartizat nimanui deocamdata...asa i-ar fi spus. Ce putem face in acest caz?? Nu as vrea sa fortez nota si sa enervez pe cineva astfel incat acea "SUP sau NUP" cum s-o fi numind sa ramana doar un vis...pt ca sincer la asta speram si o amenda administrativa...insa...

Publicat

Reveniti la sediul unitatii de politie, poate de cand ati fost dvs. ultima data s-a mai schimbat ceva. Trebuie sa incercati sa intelegeti ca dosarele aflate in lucru sunt foarte multe raportat la efectivele de politisti care insrumenteaza cercetarile in astfel de cazuri.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Salut am pierdut buletinul si permisul de conducere. Din cate stiu mai intai trebuie sa solicit eliberarea buletinului iar mai apoi dupa eliberare pot solicita eliberarea permisului. Intrebarea nea este: In cat timp se elibereaza fiecare act si daca le pot ridica personal ca sa nu mai astept sa le ptimesc prin posta. Va multumesc anticipat

Publicat

Buna ziua. Acum doi ani am fost oprit in circulatie de doi politisti nu aveam permis fe conducere m-i sa intocmit dosar penal... Dar eu intre timp am facut scoala de soferi si am obtinut permisul iar acum sunt chemat la audieri in cazul acesta... Se zice ca se poate sa imi anuleze permisul de conducere?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.