Jump to content
POLITISTI.ro

Permis auto


Bongiovi

Recommended Posts

Buna ziua

Am si eu o intrebare la dvs mi s-a retinut permisul de conducere fiind testat cu alcooltestul a iesit 0.32 dar nu aveam actele la mine. Mi s-a intocmit PV in care aveam o amenda de 540 ron (240 in 48 h ) si permisul suspendat pe 90 zile. Am refuzat sa semnez acel PV si as dori sa stiu ce urmeaza acum?! Imi vine prin posta acel PV presupun prin care ma invita sa le duc permisul dar ce se intampla daca nu duc permisul?! Asta ar fi prima intrebare apoi ce se intampla daca nu iau la cunostinta acel PV care vine prin posta, sa zicem ca eu plec din tara sau plec in concediu ?! Imi pot anula permisul daca eu nu il duc?! Sau voi avea permisul suspendat indiferent daca eu, fizic, il am timp de 30 zile

Multumesc frumos

Link to comment
 • Moderator

Îl vei avea suspendat indiferent dacă duci sau nu „cartonul” acolo, pentru că suspendarea se efectuează în baza de date.

Faptul că refuzi să-l predai, o să te pricopsești cu încă 30 de zile în plus la perioada cât nu ai dreptul să conduci.

Aducerea la cunoștință nu depinde de semnătura ta. Dacă nu ești de găsit pe la domiciliu ori dacă refuzi să semnezi, legea prevede ca fiind îndeplinită procedura prin care ți-a fost adus la cunoștință, prin simpla afișare pe ușa imobilului unde locuiești.

Link to comment

am inteles deci voi mai avea inca 30 de zile in plus la suspendare dar nu imi va fi anulat permisul?! si asta va incepe din momentul in care imi vine acea hartie acasa de atunci imi va fi suspendat permisul 3 luni + 1 ca nu il predau. Acum vreau sa te intreb alte 2 situatii in cazul asta

1 . daca mie mi se fura actele acum imi vine chestia aia sa predau permisul ma duc la ei si declar permisul pierdut ce se intampla imi mai dai inca 1 luna?! sau nu dar imi anuleaza acel permis si ma pune sa fac altul nou adica acel permis in baza de date acea serie nu va mai exista?!

2. daca nu predau permisul inteleg va sta 4 luni dupa care eu am dreptul sa conduc din nou nu? acum intrebarea vine daca in aceste 4 luni ma opreste un agent si imi cere actele eu dau permisul si ok ma lasa sa plec, control de rutina sa zicem, se intampla ceva?! sau problema apare in momentul in care comit o sanctiune iau puncte si se constata ca eu am permisul suspendat ? pentru ca de multe ori ti se cere permisul dar nu se si verifica daca e valabil ok? deci daca mergi regulamentar nu e nici o problema ma gandesc ca problema apare in momentul unei contraventii

Multumesc frumos si poate ma poti lamuri si la aceste situatii numai bine

Link to comment
 • Moderator

Nu se anulează permisul.

Nu mai căuta modalități prin care să ocolești și să eviți regulile și legea. Încearcă să privești lucrurile din alt mod, e greșit modul în care vezi acum lucrurile și cu timpul, vei vedea că cel mai păgubos este tot pentru tine acest lucru.

Trebuie să respecți legea și să conduci regulamentar din convingere și să nu percepi respectarea regulilor ca pe un favor pe care îl faci polițistului, poliției, statului, sistemului sau comunității din care faci parte. O faci pentru tine, pentru siguranța ta și pentru familia ta

E mică probabilitatea ca în patru luni de zile să nu ai vreun eveniment (să greșești în trafic, să te oprească, să ai vreo altercație sau tamponare, etc - posibilități sunt infinite), mai ales că din câte se vede, tu ești un „client fidel” al celor de la rutieră.

Încearcă să-ți canalizezi energia și interesul pentru a-ți schimba stilul de conducere și vei avea mult mai multe beneficii pe viitor, nu căuta modalități prin care să ocolești legea.

Link to comment

ai dreptate cum privesti lucrurile nici eu nu as fi de acord ca astfel de persoana sa conduca asa este am gresit dar nu stiu de unde ai dedus tu ca sunt un "client" vechi al politiei ai cercetat tu asta? cat despre aceste 4 luni dupa cum ti-am spus in aceste 4 luni exista posibilitatea sa nu conduc nici macar o zi asta e ideea jobul in care sunt nu imi permite sa nu am acest permis asupra mea atata tot. Cred ca intelegi acum de ce pun pret pe acest permis sa ramana la mine pentru ca e vorba de un job si daca il pierd stii mai bine ce inseamna asta.....cat despre situatiile de care te-am intrebat ti-as fi sincer recunoascator daca mi-ai putea raspune oricum iti multumesc pentru sfaturi

Link to comment
 • Moderator

Bongiovi,

Doar nu te astepti ca pe forumul politistilor sa fie acceptate/incurajate discutiile ori sfaturile privind orice tip de activitate ilegala sau imorala. Pe acest forum se promoveaza respectarea prevederilor legale. :clip:

Fapta de a declara documentul pierdut sau furat, fara ca asta sa fie realitatea, constituie fapta penala. Nu e bine sa complici si mai mult lucrurile.

Link to comment

Asta e culmea tupeului. Bongiovi tu te astepti ca noi sa-ti dam idei de a fenta legea. Draga prietene tin sa-ti aduc la cunostinta ca pe aici se perinda mai mult politisti si eu unul chiar nu vreau sa incurejez pe cineva care ar putea sa ma contracareze cu o lacuna a legii. Cauta pe la avocati, ei sunt specialisti, dar te si costa ceva banuti.

Link to comment

am inteles ok puteti inchide topicul multumesc tuturor pentru ajutor am luat legatura cu un avocat si cel mai bine e sa il predau si sa stau 3 luni multumesc inca odata tuturor

Link to comment
 • Moderator

Perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, daca persoana indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

 • a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulatie ;
 • a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
 • nu a mai beneficiat de o astfel de masura in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare;
 • in ultimii 3 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.


  Cererea sa va fi inregistrata la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, avand anexate urmatoarele documente :
  • o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei;
  • o copie a dovezii inlocuitoare a permisului de conducere;
  • o copie dupa chitanta de achitare a amenzii;
  • o copie a BI/CI.

  Conducatorii de autovehicul nu pot beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:

   [*] perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;

   [*] a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;

   [*] a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;

   [*] sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune

   .

Link to comment
 • Moderator

... dar nu stiu de unde ai dedus tu ca sunt un "client" vechi al politiei ai cercetat tu asta? ...

Nu ai de ce să te simți ofensat aici, dacă concluzia mea a fost că tu ești un „client fidel”. Nu uita că aici amândoi suntem niște anonimi, nu ne cunoaștem și tocmai de aceea analiza și concluziile trase în urma posturilor sunt ceva mai obiective, mai la rece, decât în cazul în care ne-am cunoaște și am fi amici.

Nu am spus-o cu răutate, e pur și simplu doar o concluzie a mea, din ceea ce ne-ai povestit tu aici. :) Și am să-ți spun și de ce cred asta.

Conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice este o abatere „mai specială” (spune mai multe despre cel ce o comite). Această faptă nu e comparabilă cu celelalte cazuri în care se reține permisul de conducere. Și știi de ce? Pentru că această faptă nu poate fi săvârșită din culpă (adică fără intenție), pentru că cel care a băut ceva, știe foarte bine că nu trebuie să mai conducă ... dar totuși o face, se urcă la volan și pleacă cu mașina. Ceea ce este incomparabil de exemplu cu o situație în care nu acorzi prioritate unor pietoni datorită neatenției, pentru că în acest caz există și o posibilitate ca cel ce greșește să o facă datorită unui concurs de împrejurări ce nu țin cu nimic de voința sa. Pe când la alcool, situația e alta, totul acolo ține de conștiința celui în cauză. Înțelegi care e diferența între cele două situații?

De aceea ce ai pățit tu, nu se poate încadra la categoria unei întâmplări, a unui accident.

Din experiența mea îți pot spune cu siguranță că nu este prima dată când te-ai urcat la volan după ce ai gustat ceva, numai că acum s-a adeverit zicala cu ulciorul și fântâna. Iar ceea ce îmi întărește convingerea mea este și faptul că în loc că conștientizezi că ai greșit și să accepți/suporți cu demnitate consecințele faptelor tale, ție ți-a trecut prin cap, ba chiar ai și căutat informații despre cum ai putea fenta sistemul, astfel încât să ocolești prevederile legale, de asemenea faptul că nu ai semnat procesul verbal spune multe despre comportamentul tău în momentul opririi de către polițist și despre mentalitatea ta în general (tu privești polițistul ca pe un adversar, iar încălcarea regulilor o vezi ca pe ceva firesc). Probabil așa ai ajuns și aici pe acest forum căutând pe internet.

De aceea eu cred că nu ești la primul și probabil nici la ultimul contact cu colegii mei de la rutieră, dar repet, nu o spun cu răutate sau pentru a te ofensa. Mi-aș dori să mă înșel în privința ta. :)

...Cred ca intelegi acum de ce pun pret pe acest permis sa ramana la mine pentru ca e vorba de un job si daca il pierd stii mai bine ce inseamna asta ...

Faptul că la job-ul tău, permisul de conducere este o cerință obligatorie, ar trebui să fie un motiv în plus de responsabilizare pentru tine și nu o scuză.

Nu poți cere polițistului sau oricui altcuiva să aibă grijă de permisul tău, dacă tu nu o faci. Tu ar trebui să fii primul care conștientizează valoarea permisului tău și să acționezi în consecință. Nu aștepta ca alții să o facă în locul tău. :emo-yessir:

 • Upvote 1
Link to comment

2. daca nu predau permisul inteleg va sta 4 luni dupa care eu am dreptul sa conduc din nou nu? acum intrebarea vine daca in aceste 4 luni ma opreste un agent si imi cere actele eu dau permisul si ok ma lasa sa plec, control de rutina sa zicem, se intampla ceva?! sau problema apare in momentul in care comit o sanctiune iau puncte si se constata ca eu am permisul suspendat ? pentru ca de multe ori ti se cere permisul dar nu se si verifica daca e valabil ok? deci daca mergi regulamentar nu e nici o problema ma gandesc ca problema apare in momentul unei contraventii

Daca vei conduce in perioada suspendarii comiti o infractiune conform art.86 alin.2 din OUG.195/2002-Republicat,permisul iti va fi anulat si te vei alege si cu dosar penal !

Link to comment

Ceea ce nu ti-a spus nimeni aici, SURPRIZA, trebuie sa dai si examen, acea grila de 15 intrebari la care trebuie sa raspunzi exact la 13.

Asa ca multa bafta draga pietonule, asta daca nu vrei sa ai dosar penal, daca vei conduce, oricum in baza de date in momentul asta ai dreptul de a conduce suspendat nu cartonul.

Obligatia politistului este sa verifice permisul de conducere a fiecarui conducator auto, scrie in OUG195/2002.

Link to comment

am inteles prieteni situatiile tocmai de aceea am vrut sa intreb sa vad care sunt posibilitatile are dreptate acel coleg care mi-a facut "morala' prieteneste asa.....moral asa este am gresit.....insa nu imi pot permite sa raman fara permis de asta exista avocati....si brese de sistem...nu o spun cu rautate doar caut o solutie si va spun sincer ca va voi relata cum va decurge totul. Astazi am luat legatura cu avocata si mi-a zis sa astept procesul verbal acasa asta e prima faza. Mi-a spus ca am facut f bine ca nu l-am semnat pentru ca imi mai da o sansa in plus si anume daca acel PV nu ajunge la mine in termen de o luna avocata mi-a zis ca ne va fi foarte usor sa il anulam si asta ar fi cea mai usoara rezolvare, mai ales ca eu sunt din Timisoara si politia m-a oprit la Sacalaz, poate se pierde pe drum PV :D . Apoi urmam ceilalti pasi de verificare a PV pana la prima greseala a agentului constatator care ne da dreptul sa anulam PV. Sunt multe solutii si din pacate si din pacate trebuie sa apelez la una imi pare rau poate nu asa ar trebui sa fac dar sunt foarte revoltat pe tot ce inseamna sistemul public si inclus politie. E adevarat nu trebuie sa bag pe toata lumea aici si nu sunt revoltat ca am patito eu acum , de ex sunt f revoltat ca politistii primesc spaga. DE CE ASTA?! Legea nu e aceeasi pentru toata lumea?! Inca odata spun nu toti fac asta dar e deajuns cativa, si acesti cativa sunt multi. Ce e mai deranjat e ca apoi acel politist ma invata pe mine ce e moral si ce nu asta e cel mai deranjant. Va spun sincer cand am fost oprit bausem un pahar de vin la ora 20 00 si la ora 4 , moment cand am fost oprit, eu am condus cu toate ca mai erau inca 4 soferi in masina, dar am zis ca de la 20 00 - 4 a iesit acel pahar de vin , insa se pare ca nu probabil pt ca nu beau de fel. Am fost oprit si i-am spus exact ce si cand am baut, l-am rugat frumos sa ma inteleaga ca am nevoie de permis si nu reprezint un pericol public, nu a vrut s ainteleaga nimic, dupa care i-am spus sa faca ce are de facut si atat. Restul voi face eu....

Link to comment
 • Member

bongiovi eu nu te inteleg, esti suparat ca acel politist si-a facut meseria cu un "betivan"? ai dreptate, cauta orice solutie.... cum adica nu repreazentai un pericol public? aveai alcool in aerul expirat, ti-a probat cu aparatul Drager, cred, unde vezi tu ca nu esti pericol, iar parerea mea e ca acel pahar avea peste 0,5 litrii sau au fost mai mici si mai dese; oricum intrii in categoria betivanilor, asa le spuneam eu la cei care ii gaseam in situatia ta si-i treceam in randul pietonilor.....ner.gif

Link to comment

eu ti-am explicat indignarea mea pe politisti din care faci si tu parte din cate vad, cei care iau spaga, iar daca eram in alta tara pentru acel pahar de vin care era baut de ceva ore nici nu mi se retinea permisul. Un om cu o alcoolemie de 0.32 e un pericol public? sau cumva va e ciuda ca se poate ca eu sa gasesc solutii si "betivanul" sa aibe din nou permis? va multumesc oricum pentru toate detaliile am obtinut raspunsurile la ceea ce voi imi puteati oferi , ma refer la oamenii legii, faceti dezbaterea pe un forum unde nu intra in procent asa mare politisti si vezi fi surprinsi de cate solutii exista si probabil acolo nu va veti mai putea da dreptate unul la altul. Multumesc frumos pentru toate informatiile numai bine

TOPIC INCHIS

Edited by Bongiovi
Link to comment
 • Member

da, ai fost pericol public! asa spunea legea, politistul a aplicat-o! daca nu-ti convine in RO, mergi in alta tara unde legea iti permite sa bei alcool si sa conduci.

si fraieri sunt cei care dau spaga, in primul rand si apoi si cei care iau; mi-asi fi dorit sa ma intalnesc cu tine si sa-mi oferi spaga....ner.gif..tavaleala, catuse...vedeai tu cata spaga iau eu.....ner.gif.

acum serios vorbind ai intrat in categoria: betivanilor; asta e...las-o asa cum a cazut!

bafta!

uitasem: de la 0,40 pe alcooltest ti se i-au probe de sange....ner.gif

Edited by eti79ety
Link to comment
 • Moderator

eu ti-am explicat indignarea mea pe politisti din care faci si tu parte din cate vad, cei care iau spaga, iar daca eram in alta tara pentru acel pahar de vin care era baut de ceva ore nici nu mi se retinea permisul. Un om cu o alcoolemie de 0.32 e un pericol public? sau cumva va e ciuda ca se poate ca eu sa gasesc solutii si "betivanul" sa aibe din nou permis? va multumesc oricum pentru toate detaliile am obtinut raspunsurile la ceea ce voi imi puteati oferi , ma refer la oamenii legii, faceti dezbaterea pe un forum unde nu intra in procent asa mare politisti si vezi fi surprinsi de cate solutii exista si probabil acolo nu va veti mai putea da dreptate unul la altul. Multumesc frumos pentru toate informatiile numai bine

TOPIC INCHIS

Aoleu ce figurant este domnul "contribuabil"...0.32? Nene...esti nebun la cap? mai aveai nitel si o dadeai in dosar penal...poate era mai bine. De ce cauti sa dai vina pe altii pentru prostiile tale? Daca in lege scrie ca nu ai ce cauta la volan baut, apoi nu ai ce cauta la volan baut. Legat de legea din alte state...ia da-mi un exemplu unde 0.32 este alcoolemie "legala"... Sau, daca tot faci comparatie cu jurisprudenta internationala, stii ca in Afganistan inca se aplica legea talionului? Daca vrei sa se aplice si la noi norme internationale, gandeste-te ca poate nu te-ar avantaja deloc. In America, pentru alcoolemia asta, petreceai o zi doua dupa gratii si plateai ditai cautiunea. Lasa ciocul mic ca din astia ca tine mananc zilnic.

Cu stima,

Politistul rau.

Link to comment

Mai aveai un pic si erai de dosar penal, adica infractor pe intelesul tau si tu te vaiti ca stai pe dreapta 3 luni, oricum vei pierde acel proces, pt ca pe protocolul de la aparat scrie tot. Tot ce vei face tu, iti vei prelungi perioada de agonie. Nimeni nu a zis, solutii exista, dar eu nici nu as primi in instanta contestatii mai ales la alcool. La alcoolemia pe care o aveai, esti pericol public. Probabil ai baut mai multe cantitati de vin din acelasi pahar si asa ai dedus ca ai baut un singur pahar.

Edited by Rusy
Link to comment

..................................................

ai baut mai multe cantitati de vin din acelasi pahar si asa ai dedus ca ai baut un singur pahar.

E super tare finalul postului tau. Nota 10 :clip: .

Link to comment

E normal sa vorbeasca asa... e in primul rand vorba de lipsa de educatie. TOTI "contribuabilii" cand gresesc isi aduc brusc aminte de greselile celorlalti, de spaga, de politicieni, de presedinte, de judecatori, de taxele platite la stat, de popi, de baiatul ala din scoala generala care "m-a batut si Politia nu a facut nimic domne' "

Marea majoritate nu stiu legea si nici nu ii intereseaza... decat in clipa cand sunt pusi in fata faptului implinit si atunci se-apuca de lege... dar surpriza!!! nu ca sa o cunoasca ci ca sa afle cum sa scape de raspundere... ca vorba ceea: "sunt eu vinovat, dar putea sa imi faca doar o morala, sau sa-mi dea un avertisment... gaboru' a fost al draq"(in traducere libera nici spaga nu a vrut, nici nu mi-a dat drumu')

Si legat de politistii aia spagari (nu ca ai sti tu despre ce vorbesc, tu stii treburile astea de la televizor) imi pare rau sa iti spun ca momentan tara asta are exact politistii pe care ii merita. Iar tu te-ai intalnit exact cu politistul care trebuia!!!

Asa ca da-i drumu' de-aici pe forumurile alea pe care sunt cinstiti si pretuiti infractorii (ante sau postmortem), unde legea e dupa ureche si unde sa balacaresti politisti si orice alt om cu bun simt e "FOARTE TARE FRATE"...

 • Upvote 1
Link to comment

mai colegilor ati casunat chiar asa pe saracul contribuabil; el a baut un sg pahar de vin, insa el are 30 kg si o cantitate f mica de sange in corp. La greutatea asta vreo 2,4 l sange, facand o deductie logica, la el concentratia de alcool in sange a fost mai mare datorita greutatii mici si a cantitatii fff mici de sange din corp, cu toate ca el bause doar 100 ml de vin rosu de buturuga de aia buna( mi-a venit apa in gura cand ma gandesc la culoarea vinului si daca si paharul mai era imbrumat era beton) Lasati-l in pace oricum nu a inteles nimic si v-ati cam omorat degeaba cu explicatiile si parabolele, pildele date. E pe un drum fara intoarcere, intrucat de la alcool o da in spaga catalogandu-ne pe toti la fel. Isi merita soarta si dau o bere colegului care si-a facut de lucru cu el :emo-yessir: :emo-yessir: :emo-yessir:

Link to comment

Asta e culmea tupeului. Bongiovi tu te astepti ca noi sa-ti dam idei de a fenta legea. Draga prietene tin sa-ti aduc la cunostinta ca pe aici se perinda mai mult politisti si eu unul chiar nu vreau sa incurejez pe cineva care ar putea sa ma contracareze cu o lacuna a legii. Cauta pe la avocati, ei sunt specialisti, dar te si costa ceva banuti.

stiu eu unul :naughty:

Link to comment

am inteles prieteni situatiile tocmai de aceea am vrut sa intreb sa vad care sunt posibilitatile are dreptate acel coleg care mi-a facut "morala' prieteneste asa.....moral asa este am gresit.....insa nu imi pot permite sa raman fara permis de asta exista avocati....si brese de sistem...nu o spun cu rautate doar caut o solutie si va spun sincer ca va voi relata cum va decurge totul. Astazi am luat legatura cu avocata si mi-a zis sa astept procesul verbal acasa asta e prima faza. Mi-a spus ca am facut f bine ca nu l-am semnat pentru ca imi mai da o sansa in plus si anume daca acel PV nu ajunge la mine in termen de o luna avocata mi-a zis ca ne va fi foarte usor sa il anulam si asta ar fi cea mai usoara rezolvare, mai ales ca eu sunt din Timisoara si politia m-a oprit la Sacalaz, poate se pierde pe drum PV :D . Apoi urmam ceilalti pasi de verificare a PV pana la prima greseala a agentului constatator care ne da dreptul sa anulam PV. Sunt multe solutii si din pacate si din pacate trebuie sa apelez la una imi pare rau poate nu asa ar trebui sa fac dar sunt foarte revoltat pe tot ce inseamna sistemul public si inclus politie. E adevarat nu trebuie sa bag pe toata lumea aici si nu sunt revoltat ca am patito eu acum , de ex sunt f revoltat ca politistii primesc spaga. DE CE ASTA?! Legea nu e aceeasi pentru toata lumea?! Inca odata spun nu toti fac asta dar e deajuns cativa, si acesti cativa sunt multi. Ce e mai deranjat e ca apoi acel politist ma invata pe mine ce e moral si ce nu asta e cel mai deranjant. Va spun sincer cand am fost oprit bausem un pahar de vin la ora 20 00 si la ora 4 , moment cand am fost oprit, eu am condus cu toate ca mai erau inca 4 soferi in masina, dar am zis ca de la 20 00 - 4 a iesit acel pahar de vin , insa se pare ca nu probabil pt ca nu beau de fel. Am fost oprit si i-am spus exact ce si cand am baut, l-am rugat frumos sa ma inteleaga ca am nevoie de permis si nu reprezint un pericol public, nu a vrut s ainteleaga nimic, dupa care i-am spus sa faca ce are de facut si atat. Restul voi face eu....

Nu prea meriti bunele sfaturi ale colegilor.Am citit ce ai postat si nu ai nici un pic de respect fata de lege sau politisti,si nici macar nu constientizezi ca ai gresit desi o spui,nu cauti decat o cale de scapare.Sper sa nu o gasesti.Cat despre ceea ce zici ca ai baut doar un pahar de vin,minti din nou cu nerusinare chiar tinand cont ca noi cam stim cat inseamna 0,32.Cam o sticla,si nu e vorba de perioada asta de timp.Oricum avocata te-a invatat prost,sper sa-ti ia o gramada de bani si sa pierzi.nu vreau sa fiu rautacios dar in conditiile astea ,ai mari sanse ca in viitor sa te intalnesti cu un stalp,asa ca revino-ti.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.