Jump to content
POLITISTI.ro

Cursurile de pregătire de la Slatina


Recommended Posts

Cum sa pierzi timpul aiurea pe la Slatina

De curand, am participat la un curs de pregatire la Centrul de formare si perfectionare a politistilor din Slatina , judetul Olt, curs la care, chipurile, trebuia sa ne perfectionam pe o linie de munca de investigare a fraudelor.

De fapt, timp de o saptamana a fost o pierdere totala de timp. In afara de faptul ca au mai venit colegi din Bucuresti si ne-au mai pus in tema cu noutatile in ceea ce priveste modul de lucru din Capitala (vrem nu vrem, sunt mai profesionisti), "cadrele" din Slatina sunt sub orice critica. Pe langa faptul ca sunt rupte de ani buni de munca de operativ unde au lucrat un an, doi pe vremea lui Pzvante chioru`, (sau nu au lucrat deloc in operativ) nu fac decat sa silabiseasca niste teme sau proceduri pe care nu le inteleg sau nu constientizeaza rolul lor practic.

De asemenea am vazut colegi la cursuri de initiere, care, (sa te bufneasca rasul, in hohote, nu oricum ) se formeaza ca politisti dupa ce au fost incadrati in politie acum 4-5 ani si chiar acum 8 -10 sau 12 ani !?!?!? Si cat credeti ca dureaza cursurile astea? Doar 3 luni de zile … Uaaauuuuu!!!

Si uite asa unii sunt politisti, cica ii instruiesc si pe altii … De fapt o ard aiurea si iau bani de pomana (numai salarii de specialisti cu functii babane) in loc sa treaca la munca de politie, la cea adevarata, din operativ.

Nu mai spun conditiile super de cazare din cadrul scolii, cu mizerie , gandaci, fara apa calda sau caldura, iar masa la popota scolii … Nu mananca nici caini mancarea aia ca fac indigestie.

Noroc cu dl. director Scarlatache ca nu a fost de accord ca aceste cursuri sa fie pe durata a 2 saptamani, ca ne faceam dracu "harakyri" pe la Slatina.

 • Upvote 3
Link to comment

Pai politistii buni din operativ au cam plecat din pacate scarbiti de mafia MAI sau au fost ''rereorganizati'' de Igas la ordinul chiorului .Ce a ramas formeaza acum cloaca asta [neamuri ,relatii ,angajati pe 5000 de coco, pupini si cativa politisti idealisti] Vad ca acum se instruiesc unii pe altii .Cei care nu au stiut niciodata nimic ii instruiesc pe cei care nu vor sa stie nimic [din munca de operativ] deoarece vizeaza doar birouri cadute si ''sarut mana sefule'' .Au nevoie doar de patalama restul e PREZENTUL SI ISTORIA RECENTA a ''reformei MAI''

Edited by pitbul
Link to comment
 • Moderator

Cred că mult mai benefice și utile ar fi niște întâlniri între polițiști în funcție de specializare și unde să facă schimb de experiență, să-și împărtășească din experiență, să-și povestească greșelile sau erorile, astfel încât ceilalți să le evite, decât aceste „cursuri”.

 • Upvote 1
Link to comment

DCCO organizeaza astfel de intalniri prin tara de cel putin 2 ori pe an pe fiecare linie de munca. Cum spuneai si tu sunt mai mult decat benefice fiindca, pe langa experienta pe care o impartasesti cu diversi colegi de prin tara "pe privat" ca sa spun asa,mai sunt prezentate si cele mai semnificative cazuri din munca fiecarei formatiuni. Vreau sa va spun ca nu au fost putine cazurile in care s-au gasit legaturi prin tara intre spete. Parerea mea este ca ar fi de datoria fiecarei Directii sa organizeze ceva asemanator. Din pacate in ultima vreme banii din minister au scazut spre deloc.

Edited by minutzu
 • Upvote 2
Link to comment

DCCO organizeaza astfel de intalniri prin tara de cel putin 2 ori pe an pe fiecare linie de munca. ....

Asa e Minutzu! Erau super intalnirile, mai ales ca faceai un real schimb de experienta!!!!

Link to comment

Şi pe lângă asta erai faţă în faţă, la un pahar de vorbă cu colegi cu care ai vorbit doar pe telefon şi pe care i-ai ajutat prin delegări. Pentru mine e o senzaţie pe care nu pot să o descriu ca după o acţiune reuşită să dai în sfărşit ochii cu persoana pe care ai ajutat-o sau care te-a ajutat. Cum ai spus şi tu Lucian sunt "super intalnirile".

 • Upvote 2
Link to comment

or fi fost utile, dar in ultima vreme la aceste convocari ale DCCO participa doar sefii, asa ca s-a pierdut utilitatea pe drum.

revenind la slatina, am fost si eu la un curs de o luna, dar ne-am decazarmat si am preferat sa fac naveta pana acasa la pitesti. in rest "profesorii" dupa ce au vazut cum am pus problema decazarmarii cu directorul, ne-au lasat in pace.

Link to comment

Macar convocarile de la t.f.u. cred ca se tin tot cu lucratorii, altfel nu ar mai avea nici un rost!!!

Link to comment
 • 1 year later...
 • Moderator

Se "şcoleşte" cineva pe la Slatina saptamana viitoare? Daca da, dati un semn sa ne intalnim acolo :)

Link to comment

e o perioada prielnica pentru plimbat, relaxat... Aveti grija sa nu va insurati pe acolo, se prezinta bine slatinencele :P

Se prezinta bine pe dracu...

 • Upvote 2
Link to comment

majoritatea celor care au fost pe acolo, primul lucru pe care l-au spus a fost cu privire la femei...acum fiecare cu gusturile lui :)

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Am pierdut ceva timp pe acolo de mai multe ori.Si am fost in toate perioadele zilei.Dimineata,la pranz,seara,noaptea. Nimic deosebit.

Link to comment

Grea intrebare!

 

Dar, ce ai vrea sa faca "politistii" angajati la aceasta institutie? Sa patruleze, sa dirijeze traficul rutier, sa cerceteze persoane, sa prinda hoti, sa fie receptivi la problemele cetatenilor, sa participe la actiuni, sa lucreze noaptea si de sarbatorile legale? Cum sa faca ei asta? Ei se ocupa de "perfectionarea" politistilor :shock: , desi, multi dintre ei, nu au lucrat nicio zi in operativ.

Edited by Sache
Link to comment

In..care este rolul acelei institutii ?  :shock:

Te intalnesti cu colegii de generatie(eu personal m-am intalnit acolo cu vreo 6-7 colegi pe care nu i-am mai vazut din scoala) si tragi o betie pe cinste  :) .

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.