Jump to content
POLITISTI.ro

O parere despre cutitul militar Mil-Tec

BGeorge

Recommended Posts

• Member

Am de gand sa achizitionez un cutit militar Mil-Tec de pe site-ul Military-Shop (daca se considera reclama, un moderator sa elimine site-ul din context).

cutit_militar_negru_cu_teaca_-_15358002.jpg

Detalii despre cutit:

- Material lama: otel

- Material maner: cauciuc dur, cu striatii pentru o buna aderenta

- Lungime lama: 15 cm

- Lungime maner: 12 cm

- Lungime totala: 27 cm

- Latime lama: 3 mm

- Agatatoare

- Accesorii: teaca din material textil

- Culoare: negru

Cutitul nu este inoxidabil.

Pret: 82 lei.

Daca aveti acest cutit astept pareri, iar daca nu il aveti poate ma ajutati cu o parere PRO sau CONTRA. Daca stiti alte produse la un pret rezonabil va rog anuntati-ma.

Daca nu am incadrat topicul in forumul corect, va rog sa ma scuzati pentru ca nu am stiut unde sa-l creez.

:emo-yessir:

Edited by BGeorge

• Member

depinde la ce vrei sa il folosesti.

Nu scrie ce fel de otel e, dar daca nu e inoxidabil e posibil sa fie otel-carbon, un otel foarte bun, care tine taisul si se ascute bine, dar nu e recomandat in medii umede sau corozive.

Mil-Tec are produse ieftine, dar calitatea lasa deseori de dorit.

• Upvote 3

• Member

Mai mult am nevoie pentru drumetii, dar cateodata si la vanatoare/pescuit.

• Member

Pai atunci te sfatuiesc sa iti iei unul care nu are lama serata, ca o ascuti greu si nu prea ai ce face cu una serata, si sa zica din ce fel de otel e facut.

Eu pentru asa ceva am un cold steel bushman bowie, care e facut din otel-carbon, se ascute de te poti barbieri cu el si tine foarte mult ascutisul.

Eu personal recomand baioneta de la Glock. Nu taie chiar cât pentru bărbierit ceea ce face tăișul foarte rezistent la uzură, vine cu teaca din polimer (oțelul și polimerul folosite sunt aceleași ca la pistoalele Glock). Are cel mai bun raport calitate-preț (și nu doar la prețurile noastre), alte cuțite cu aceeași performanță costă cel puțin dublu.

• Upvote 1
  • Downvote 1

BGeorge, am folosit o porcarie de asta cumparata de la M-S si n-am reusit sa belesc mistretul pana la capat. Taisul e ingrozitor sa il ascuti iar

• Member

Baioneta glock nu e buna pentru vanatoare sau drumetii, de fapt cam nici o baioneta nu e. E un cutit foarte bun dar pentru lupta, otelul e potrivit pentru cutit, tot otel-carbon e, dar e prea usor pentru cioplit, si lama prea ingusta si prea groasa pentru latimea ei. E facut asa pentru rezistenta, de aceea nu permite sa fie ascutit in unghi mic.

Fiecare cutit e facut pentru un scop. Uita-te la magazine de profil si vezi forma lamei, dimensiunea si greutatea cutitelor.

Edited by bozo
  • Upvote 1

MIL-TEC este o firma care produce echipament militar....de recuzita pentru filme.Nu au nimic de calitate.

Cutitele sunt slabe, hainele lor sunt slabe, bocancii foarte slabi.Nu iti recomand absolut de loc aceasta firma.Echipamentul lor este foarte bun pentru airsoft.

Cutitul Glock este foarte bun, are raportul calitate-pret foarte bun, Spk spune bine ce spune, cu specificatia ca... rugineste.Daca nu te deranjeaza acest aspect, eu ti-l recomand.

Evident ca sunt cutite mult mai bune, ca de exemplu CRKT, dar e altul pretul.

La aprox 170 RON nu exista cutit mai bun decat Glock.

Parerea mea.

• Member

Normal ca rugineste, pentru ca e otel -carbon. Nu e o mare problema asta decat daca il folosesti in medii corozive. Otelurile inoxidabile care ajung la performantele otelului carbon sunt foarte scumpe.

Te inseli Arcan, exista cutite mai bune si mai ieftine decat Glock, de exemplu Mora, Cold Steel, Gerber, si multe altele.

E posibil sa ma insel.Da-mi pretul , duritatea si locul de unde se pot lua cutitele alea mai bune si mai ieftine.

• Member

Pai parca glock are 55 hrc. Un cutit bun are intre 55 si 60 pe scara Rockwel C.

Eu am un cold steel bushman, duritate 59-61 hrc. Costa cam 110-140 lei in functie de magazin.

mai dau exemple:

G.I. Tanto de la cold steel- otel carbon 1055- se obtine duritate 60-64 hrc. costa in jur de 130 lei

Diverse cutite Mora suedeze - otel carbon- otel inox suedez - duritate 54-61 hrc, in functie de model. Preturile sunt mici incep de pe la 30 lei, sunt niste cutite cam mici pentru gustul meu.

Outdoorsman Lite de la cold steel - 4116 otel inoxidabil - duritate 56-57 - duritate buna pentru un inoxidabil. in jur de 120 lei.

Highlands Ranger de la boker - otel inoxidabil 440A (otelul cel mai des intalnit la cutite inoxidabile, dar cam slab) duritate 52-56 hrc - in jur de 150 lei.

Black Fox Hunting Knife BF-007- otel 440a - in jur de 130 lei.

Preturile sunt luate de pe un site dedicat, nu vreau sa ii fac reclama aici, se gasesc cutitele si mai ieftin sau mai scump in alta parte, am vrut doar sa exemplific.

Duritatile otelurilor sunt influentate mult de calire, degeaba otelul e bun daca e calit prost si invers.

In afara de duritate mai conteaza si granulatia, cu cat e mai fina cu atat se ascut mai bine si tin mai mult. Mai conteaza si elasticitatea, degeaba e dur daca se sparge la lovituri.

Foarte importanta e forma lamei, care se preteaza pentru un anumit scop, dar daca e folosit pentru alt scop iti ingreuneaza munca.

• Upvote 1

As recomanda un Opinel no. 12, otel carbon. Taie de rupe si tine tais bine.

Daca vrei un "multifunctional", un EKA Swingblade ar fi cel mai potrivit

http://www.pistoaleg...ite-lopeti.html

Aici este un review scurt al cutitului Glock.

Are omul de unde alege.Tu i-ai dat cateva modele, eu unul si LordScorpion unul.

p.s.

trimite-mi PM (sa nu facem reclama) si mie site-ul unde ai gasit cutitele astea la preturile astea.

Edited by arcan

• Member

Am cerut detalii despre acel cutit si mi-a zis ca are o duritate de 45-47 hrc, iar lama este din otel carbon. M-a sunat el astazi si a intrebat daca il mai doresc, i-am zis ca da...sper sa nu fie chiar asa de rau cutitul.

Daca nu ma va tine foarte mult imi voi cumpara un cold steel bushman regular.

Poate daca vrea si tata un cutit, ii voi comanda un cold steel bushman regular si o sa-i propun un schimb. :D

Multumesc pentru sfaturi.

Edited by BGeorge

• Member

Pai daca asta e duritatea lui inseamna ca ori e o gluma, ori e de panoplie...

O sa tina taisul mai putin decat alea din targ, din otel chinezesc.

• Moderator

Bozo poti posta aici link-ul respectiv. Tu nu esti un membru nou, care sa poata fi banuit ca s-a inscris pe forum din ratiuni comerciale.

Asa cum ma asteptam, unul dintre site-uri este cel de la neramo...care neramo aduce numai lucruri chinezesti de proasta calitate.

• Member

Nu pot sa recomand decat http://www.cutite-bushcraft.ro/ro/ despre care stiu ca aduce numai produse originale de la prieteni care au investit o mica avere in cutite, topoare, machete si produse pt ascutit. Eu unul mi-am comandat din afara, direct de la producator, la vremea respectiva am prins oferta cu doua pietre de ascutit incluse. La noi numai o piatra costa 50 lei.

Am vazut si pe alte site-uri preturi mai mici dar nu am testat.

Neramo nu este de incredere. Cunosc personal cateva tepe.

Edited by bozo

• Member

Pe acel site m-am uitat la cateva tipuri de cutite si am pus ochii pe cateva de acolo, dar nu pot acorda un buget asa mare pentru un cutit. Sunt si mai ieftine, dar nu sunt cele pe care am pus ochii. :D

Sper sa fie totul ok si sa nu am surprize. Maine va veni coletul :)

Din păcate am comandat pentru unitate niște produse de la Neramo și mi-a părut rău, chinezărie maximă.

La bushcraft am căutat acum o vreme un anume cuțit și era la același preț ca la concurență așa că am renunțat să mai caut ceva la ei (observ că au aceleași prețuri cu kaki.ro. viper și alții).

P.S.: Ca să ne descrețim puțin frunțile (de fapt le vom încreții mai rău), aruncați un ochi pe Extrema Ratio adus de viper http://www.vipershop.ro/cutite-lanterne/753-culter-venatorius.html

Sunt 300 în toată lumea, viper a adus unul singur în țară, am avut ocazia să-l ating.

P.P.S.: Cu excepția activităților care presupun efectiv folosirea unei lame, recomand multitool-urile (pe kaki.ro găsești câteva modele leatherman până în 150ron cu care chiar faci treabă).

• Member

si KAKI e un magazin neserios. Are mai mult jucarii decat lucruri serioase.

• Member

A ajuns cutitul, iar firma expeditoare este AG CAMO INTERNATIONAL SRL. Pana acum am o singura nemultumire si aceea este greutatea cutitului....chiar este foarte greu spre deosebire de cutitul rusesc pe care il are tata :(