Skip to content

Legalitatea unui control corporal si al bagajelor.

Featured Replies

• Membru

Prietene, eu apar drepturile civile, nu drepturile infractorilor sau contravenientilor, do you feel me? Ia explica-mi tu mie care este obiectul juridic generic al infractiunii de "Abuz in serviciu"? Ia spune-mi cine e subiect pasiv, conform definitiei din carte? Avocati ca tine mananc trei inainte de micul dejun, patru la pranz si doar unul seara, sa nu mi se faca greata. Hai sa iti mai dau o veste : faptul ca instanta de judecata a schimbat sanctiunea contraventionala pecuniara intr-un avertisment nu inseamna ca a anulat-o, infirmand existenta unei fapte de natura contraventionala, ci a considerat ca pericolul social al faptei nu impunea aplicarea unei amenzi ci pur si simplu a unui avertisment. DAR fapta EXISTA!!! Abuz in serviciu? Te-as ruga sa incerci o astfel de plangere impotriva colegului nostru, sunt convins ca stie si el sa foloseasca art. 259 C.pen. dupa. Iti urez "succesuri", domnule avocat!

• Replies 60
  • Views 10.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cristi pentru un moderator pe un site al politistilor imi pari destul de infantil, dar trec cu vederea. Hai ca m-am saturat sa o dau in politeturi cu niste persoane care ma mir ca au si functie p

• Cătăline, nu sunt nici de azi şi nici de ieri şi nu vorbesc aşa de flori de măr, e şi un motiv pentru care eu sunt cel care prezintă povestea asta. Mă omule, eu vorbesc pe fapte, pe dosare penale

• Stimabile Cristi, moderator, eu stiu ca un politist trebuie sa aiba o conduita atat profesionala cat si civila ireporsabila si sa fie un exemplu pentru societate, ca altfel se mai mira unii de faptul

Din cate inteleg, tovarasul avocatel se bucura ca a aparat cu succes (in opinia lui) un traficant, dovedit si tras la raspundere si a tinut mortis sa o arunce in fata politistilor cei rai....

De etica, deontologie, respectarea adevarului etc, etc nu cred ca are rost sa vb, nu mister Cold Eye ?

:ner:

Edited by arcan

• Moderator

Marius tema in discutie a dus la o cauza penala care are ca obiect art. 246 cod penal - deci abuz, hai sa fim seriosi ne legam de chestiuni de genul asta acum ?

Exact cum am aticipat. :ner:

"Stimabile" pot sa cred ca orizonturile tale sunt limitate daca in opinia ta expresia "Defending Civil Rights" se rezuma la apararea unuia sau mai multor indivizi care au probleme cu legea.

Te-ai gandit vreodata ca expresia respectiva poate face referire la drepturile cetatenilor onesti/cinstiti, care in final suporta consecintele si urmarile actiunilor celor pe care ii aperi?

• Author

Cristi nu stiu ce drepturi aperi tu da prezumtia de nevinovatie e prima dintre drepturile garantate fiecarui om din Romania sau lumea asta, deci hai sa nu o dam in balarii cu afirmatii si insulte aiurea ca eu am fost decent.

arcan, nu sunt avocat si deja ma simt si jenat ca mi-am permit sa intru pe un site al polistitilor care prin denumire ar trebuie sa instituie decenta si respectarea legii si nu o sleata care sar la gatul omului fara a raspunde cel putin la cele solicitate si a intelege exact despre ce e vorba

Marius nu stiu ce ai anticipat tu, dar nu vad deasemenea unde e amuzamentul.

Acum am cu cine discuta pe tema, sau continuam sirul asta regretabil de epitete si aluzii ciudate ?

• Membru

Cum poti sa vorbesti de prezumtie de nevinovatie daca individului despre care discutam i s-a probat o fapta de natura contraventionala?! Ce nevinovatie mai e aici? Tu ai zis cu tastatura ta ca au fost identificate tigari fara timbru asupra sa. Si ai grija cu termenii de gen sleahta, ca nu ne tragem de sireturi, ai inteles?

• Moderator

"Stimabile" OchiReci, daca iti inchipui ca vei primi sfaturi privind eludarea legea aici, te asigur ca esti naiv. Suntem pe un site al politistilor, motiv pentru care te pot asigura ca pe acest forum se promoveaza respectarea prevederilor legale, iar daca clientului tau ii place "sa fumeze fara timbru", nu e treaba noastra si nici nu ne dorim sa scape de pedeapsa care i se cuvine. Intelegi?!?!

• Author

Stimabile Cristi, moderator, eu stiu ca un politist trebuie sa aiba o conduita atat profesionala cat si civila ireporsabila si sa fie un exemplu pentru societate, ca altfel se mai mira unii de faptul ca politistii sunt considerati Garcea si tratati ca atare. Vorba veche, vrei respect incepe sa il arati altuia inainte de a te ofensa asa usor la orice discutie.

Legat de sireturi, tocmai ai dat dovada de o atitudine pe care eu personal o consider cancerigena pentru institutia politiei romane si care aduce doar deservicii imaginii politiei in sine.

----------

Marius nu am nevoie de sfaturi in elucidarea legii, nu apar si nici nu am incalcat vreodata vreo lege iar din punct de vedere civil sau penal sunt curat ca lacrima. Referitor la "fumat fara timbru" ma oameni buni daca ati avea decenta sa si discutam pe tema am ajunge si la substrat si fondul problemei, dar cum vreti voi sa discut eu cand in loc de o discutie civilizata, demna de numele site-ului pe care discutam, sunt tratat de parca m-as fi dus la vreun meci in nu stiu ce galerie de oameni care nu stiu nimic altceva decat sa insulte, acuze si etc.

----------

Repet din nou, discutam pe tema ? ca e singura modalitate in care va prezint cauza completa si sunt 100% ca nici nu va asteptati la ce am de zis, plus ca atitudinea dumneavoastra se va schimba radical in respectivul moment.

Tine doar de vointa si depinde doar de stimabile voastre persoane de dupa usere!

• Membru

Nu inteleg de ce mai are rost sa ne pierdem timpul cu persoane care isi fac cont pe forum doar ca sa isi arate grandomania!

Şpiru .... :ner:

Si daca ti se pare ca nu suntem impresionati de cunostintele tale in materie de CEDO,poti sa iti faci cont pe forumul localilor ca poate acolo ai sa le trezesti interesul!

Edited by cipri83

Spiritu haret...

• Author

GRANDOMANÍE, grandomanii, s. f. Mania de a se crede om însemnat, valoros, de a-și acorda o importanță nejustificată; megalomanie. – Cf. fr. grand, rom. manie.

Interesantă formulare stimabile cipri83, să ajungi de la o simplă formulare pe un forum - care se intitulează întreabă un poliţist - la o asemenea acuzaţie calomnioasă în sine, e cale lungă şi deasemenea aduce o atingere modului în care orice cetăţean va privi această discuţie în viitor (asta dacă nu va fi ştearsă) şi va considera greşit despre instituţia poliţiei ca fiind una plină de oameni cu care nu ai ce discuta.

Păcat!

• Membru

Nu ai tupeu sa ne formulezi o plangere penala pentru calomnie! Ce zici, poti? Iti dau datele mele complete! Imi faci o plangere penala pentru infractiunea asta? :naughty:

• Author

Cristi calomia nu mai este fapta penala - deci comentariul tau e dovada certa a unei minime lipse de cunoastere a codului penal.

Respectivul articol a fost abrogat, ramanand doar partea civila - intreaba un avocat daca nu ma crezi - unul care nu e de la Spiru Haret sau mai stiu eu ce alte asemenea universitati.

• Membru

Pe cuvantul tau? :ner: Se pare totusi ca stii cate ceva... :ner: Poate ai observat ca am zis de doua ori "plangere penala", am emfazat acest termen...te intrebi de ce? Intreaba-te... :ner: lipsa de cunostinta a codului penal? :ner: :ner:

Edited by Cristi

• Moderator

Stimabile Cristi, moderator, eu stiu ca un politist trebuie sa aiba o conduita atat profesionala cat si civila ireporsabila si sa fie un exemplu pentru societate, ca altfel se mai mira unii de faptul ca politistii sunt considerati Garcea si tratati ca atare. Vorba veche, vrei respect incepe sa il arati altuia inainte de a te ofensa asa usor la orice discutie.

Hai să-ți dau o veste proastă. Aici nu e nimeni obligat să-ți răspundă ție, pricepi?

Aici nu suntem la serviciu, iar în conformitate cu articolul ăla „8 CEDO” de care aminteai tu, din momentul în care polițiștii au devenit civili, poveștile cu conduita ireproșabilă din timpul liber au rămas numai niște stereotipuri și clișee ce datează din alte vremuri, în plus dacă tu ai intrat aici, crezând că vei primi niște sfaturi din interior care să te ajute să-ți scoți clientul basma curată, te înșeli amarnic. Așa că mai ușor cu atenționările privind firul dicuției.

Apelativele de care faci amintire sunt promovate în general de cei cu complexe de superioritate, dar care în schimb sunt proști făcuți grămadă și se datorează de cele mai multe ori lipsei de argumente. Și noi am putea să vă spunem vouă că sunteți toți niște „Dorei”. Așa că dacă tot apleci urechea și crezi „ce spune lumea”, te asigur că per ansamblu, o comparație între societatea civilă și polițiști, nu te-ar avantaja absolut deloc.

• Moderator

OchiReci,

Cel caruia ii lipseste decenta esti chiar dumneata, stimabile, iar asta incepand de la prima postare pe care ai scris-o aici. Daca te astepti sa primesti ponturi dupa ce ai scris inca de la inceput aberatiile privind presupusul "abuz" asupra unui contrabandist, am mari indoieli privind capacitatea ta intelectuala.

• Author

Cristi pentru un moderator pe un site al politistilor imi pari destul de infantil, dar trec cu vederea.

Hai ca m-am saturat sa o dau in politeturi cu niste persoane care ma mir ca au si functie prin politie la cata dovada de lipsa de educatie dau si o sa zic direct.

Nu sunt nici gabor, nici contravenient, nici avocat, nici pe masa nici pe tacsu.

Am fost rugat de o persoana care e implicata in caz sa supun discutiei pe net prezenta problema, pentru ca sunt independent de cauza si nu am o tangenta directa cu ea, deci ca atare superiorii sau nu pot sa il traga la raspundere pentru asa ceva, sau etc.

Problema vine asa:

Un politist ca mai toti ceilalti i-a linistit mita de la comercianti (si cei care se dau sfinti dintre voi la faza asta, deja ma amuz eu) si da peste unul mai nebun care refuza sa ii dea. El om batut bine la cap, il ameninta, ba chiar mai mult decat atat se duce personal fara a respecta ordinul de misiune si cu martori il ia pe respectivul de cap si il tarie pana la masina politiei, dupa ce ii rupe hainele, il injura bine si il pune la punct (cam ce ati face voi cu mine acum, pentru ca mi-am permis sa va deranjez stimabilor - mai ales ala cu drepturile - ironica poveste)

Ajuns la sediul politiei, la om nu ii e de ajuns vrea sa si mai faca, ceva in plus gen sa chem eu o prietena sa-i dea o amenda da-l dracu de minoritar (ca na mai e si rasism la cauza).

Si uite ca treaba gandita a fost anapoda judecata, ca respectivul s-a dus cu plangere si are si martori. Omul nostru, evident ajutat de colegi au incropit o poveste - iar eu sunt pe site sa vad din vasta voastra exprienta daca e si plauzibila.

Dar na sa cauti sa aperi hotul, care e si in uniforma, printre colegii sai e lucru mare - ca de mare e gradina Domnului!

In final eu va salut, ca am pierdut doua ore degeaba cu toate ca ma gandeam ca va aparati colegul, dar dupa cum va vad nu sunteti in stare nici macar sa discutat cu un cetatean dapai sa mai si discutati ceva pe tema.

Acum cu scuzele de rigoare, daca discutia asta decurgea normal, va si prezentam concret acte si probe (ca doar avocatul partii vatamate nu avea cum sa stie ce si cum)....dar na de unde nu e - nici Dumnezeu nu cere.

Sa traiti bine si spor !

• Moderator

Povesti demne de un spargator de seminte din coltul blocului. :)

Nu ştiu de ce vă mai pierdeţi timpul cu OchiReci. Nu faceţi decât să îi daţi apă la moară. Dacă omul vrea să trăiască în lumea lui lăsaţi-l să stea la el acolo. Sub pretexte de genul un "prieten" nu ştiu ce a păţit, sau "vă zic mai încolo ce s-a întâmplat" nu se ascund decât frustările unor indivizi care au impresia eronată cum că dacă ne aruncă nişte decizii ale CEDO sunt mai "intelijenţi". E vorbă românească care are mare priză în cazul acestuia şi anume "când îţi zice unul că eşti beat îl trimiţi la culcare, când îţi spun mai mulţi te duci şi te culci". Somn uşor OchiReci.

Dacă intenţiile dumnevoastră sunt atât de nobile, cred că era corect să spuneţi adevărul de la început. După cum s-a spus şi mai sus, nimeni nu este obligat aici să vă răspundă sau să vă ofere consultanţă juridică gratuită (mai ales că din spusele dumneavoastră reiese că doriţi să găsiţi o cale de a îndoi legea în defavoarea justiţiei şi adevărului).

În plus infractorul este infractor chiar dacă este în uniformă sau nu, nimeni nu contestă faptul că există uscături şi în poliţie.

• Membru

Nu-i asa ca am reusit sa te scot din draci? Uite asa isi da omul arama pe fata! :ner: Oricum, minti cu nerusinare in continuare! Chiar ai impresia ca ai de a face cu niste copii aici? Ti-am aruncat pastila cu plangerea penala sa vedem ce stii sau ce nu stii despre fosta infractiune de calomnie si mi-ai intarit ideea ca esti inca unul dintre avocatii frustrati ai unor indivizi certati cu legea care incearca prin orice mijloc sa pozeze in oaia blanda care nu musca rau. Ma scutesti, prietene, de mita si alte povesti din astea de cartier?! Daca era vorba de asa ceva si existau probe, nu mai incercai SF-uri pe net, se ocupa DGA-ul de caz si Parchetul competent. Si "ala cu drepturile" e impresionat pana la lacrimi de tine si de bombele tale lacrimogene. Stii ceva? Pune-ma la acatiste/injura-ma/reclama-ma/cauta-ma sa ma bati/da-mi foc la casa, masina, par/pune cainii pe mine s.a.m.d. :ner:

• Author

pufiman am solicitat de la inceput un punct de vedere, la situatia care paote schimba complet problema.

Folosirea fortei este necesara in anumite situatii si ca drept urmare am plecat de aici, pentru ca de aici se schimba toata povestea si se pot oferi justificari si pentru restul faptelor (iar controlul corporal si al bagajelor e un motiv suficient pentru conducerea la politie, in virtutea rezistentei contravenientului si a reticientei acestuia de a prezenta conform legii bagajul)

Ce vina am eu ca in loc de o discutie civilizata cum ma asteptam ca gasesc (sau mai exact cum mi s-a precizat ca voi gasi, ca e o diferenta) sunt luat pe sus cu totul felul de epitete, sunt si eu om - nu pot sa stau impasibil in timp ce sunt apostrofat in asemenea hal.

• Moderator

Tu realizeli de cam câtă ipocrizie ai dat dovadă că ești capabil!? Ne povestești despre prezumția de nevinovăție, când tu/clinetul/amicul/cunoștiința/etc ați fost prinși cu mâța-n sac (a se citi țigările de contrabandă). Și în cel mai pur stil otv-ist acum ne spui povești de genul „toți polițiștii iau șpagă”, „doctorii la fel” sau „în piață se fură la cântar”. Exact stereotipurile folosite de cei ce strigă-n gura mare că vor să scape de corupție, dar numai la nivel declarativ, pentru că în momentul în care sunt prinși cu mâța-n sac, nu au nici cea mai mică ezitare să ofere o șpagă pentru a scăpa.

Iar după expirmarea ta („si da peste unul mai nebun care refuza sa ii dea.”) sunt convins că exact invers s-a și întâmplat. Ai dat/a dat peste un polițist ce nu a dorit să se murdărească, iar acum încerci disperat să-i cauți nod în papură, pentru că a îndrăznit să nu se mânjească cu niște contrabandiști.

Iar ca tacâmul să fie complet, ai mai intrat și aici să-ți dovedești fudulia și să ne demonstrezi cât de firesc privești această contrabandă cu țigări, ba chiar ți se pare a fi ceva normal și cât de surprins ești că un polițist a îndrăznit să nu accepte șpaga.

Continuă să cauți pe net povești de genul „ordinului de serviciu” din care să te inspiri în formularea apărării, dar scutește-ne de lecțiile de moralitate sau educație, pentru că nu ești deloc cel mai potrivit pentru așa ceva.

• Author

Cătăline, nu sunt nici de azi şi nici de ieri şi nu vorbesc aşa de flori de măr, e şi un motiv pentru care eu sunt cel care prezintă povestea asta.

Mă omule, eu vorbesc pe fapte, pe dosare penale şi probe concrete care demonstrează tot ce zic, de la mită la abuz, iar tu mă iei cu vărjeala gen "toată lumea e curată".

Hai să fim noi puţin serioşi, că nu e chiar aşa - cunosc poliţişti pentru care bag mâna în foc că sunt curaţi, dar cunosc şi poliţişti care iau mită sau chiar trec singuri ţigări prin vamă, şi evident sunt dintr-o zonă unde vama e aproape.

Cât o mai dăm pe lângă subiect, cât o mai facem pe mironosiţele?

Eşti capabil să discuţi pe temă obiectiv? dacă da îţi mulţumesc anticipat - dacă nu te rog lasă pe alţii că asemenea comentarii nu fac decât să inflameze spiritele şi să distrugă în sine discuţia.

Ţi-aş prezenta şi probe concrete, dar asta ar prezuma să îţi arăt şi persoanele despre care vorbesc şi d.p.d.v. legal nu am dreptul ăsta de vreme ce nu sunt nici avocat şi nici mandatat prin procură să le folosesc numele aşa că sunt obligat să mă rezum la cuvinte, pe care de vrei să le înţelegi bine, de nu lasă-ma domnule în plata mea, condiseră-ma cum vrei tu că şi aşa nu dau mare importantanţă fiecărui cetăţean, fie el şi poliţist, care se ascunde după un user pe net (că aici de la infractori la şefi de stat toţi sunt zmardoi)

• Membru

Prietene, eu sunt zmardoi si in realitate. :emo-box:

Repet din nou, discutam pe tema ? ca e singura modalitate in care va prezint cauza completa si sunt 100% ca nici nu va asteptati la ce am de zis, plus ca atitudinea dumneavoastra se va schimba radical in respectivul moment.

Nu ai de ce sa te superi OchiReci, ai intrat pe un site unde ai gasit o comunitate unita si careia i-ai prezentat o problema intr-un mod foarte voalat si misterios crezand ca daca vei folosi un limbaj de scoarta de artar si vei coti intrebarea si speta exacta poate vei afla vreun raspuns. Crede-ma ca atata timp cat dumneata intri cu bocancii in casa noastra si nu iti prezinti clar problema creand, cum am mai zis, o aura misterioasa in jurul problemei tale, aici nu vei primi un raspuns. Suntem satui de "jmecheri cu facultati" de la 'al mai mic infractor pan' la Traian Basescu- asta ca sa citez pe cineva. Deci da-ne pe spate, explica-ne clar, deschis ce vrei si poate vei primi un raspuns. Cu atitudinea asta de dorobanti nu vei avea de castigat. Si inca ceva: Noi, cei de aici nu suntem la ghiseul cetatenilor in acest moment, suntem fiecare la casa lui in timpul liber si ne simtem bine.