Jump to content
POLITISTI.ro

Reorganizarea IGPR si a structurilor subordonate


Recommended Posts

 • Moderator

Deciziile luate in Sedinta Consiliului Superior al IGPR din 18.08.2010 • IGPR ramane cu 1320 posturi dupa ce vor fi relocate 190 functii, cea mai mare parte dintre acestea vor fi repartizate catre DGPMB.
 • Lucratorii din aparatul central MAI si IGPR, ale caror posturi sunt desfiintate ca urmare a reorganizarii, vor ocupa functii vacante, iar unde nu sunt functii libere, vor fi repartizati in structurile inferioare cu tot cu functie. Tot in acest mod trebuie sa se procedeze si cu politistii din cadrul IPJ-urilor.
 • Revista Politia Romana ramane in cadrul Centrului de Informare al IGPR.
 • Scolile de politie din Giurgiu si Timisoara vor fi preluate de la IGPF
 • Scolile din Slatina si Sibiu isi vor reorganiza structurile de suport, mai exact, trebuie reduse numarul de functii din cadrul acestora.
 • Se mareste numarul de functii din cadrul Oficiului National de Protectie a Martorilor prin infintarea unor structuri de operatiuni speciale la nivelul IPJ-urilor care sa deserveasca aceste unitati.
 • Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane si Agentia Nationala Antidrog vor trece in subordinea directa a MAI.
 • Reorganizarea IGPR se va face pana la data de 31.08.2010, iar IPJ-urile au termen pana la 30.09.2010.

Link to comment

Intrebarea este ce vor face cei care ocupa functiile libere pe sistem piramidal?

Cei de la Minister>Aparatul Central>IGPR>DGMB>Ilfov>Sectiile din Bucuresti>IPJ-uri.

Si inca o data care sunt prostii?

Deci cea mai mare probabilitate sa ramana fara locuri de munca sunt tot cei din IPJ-uri, si culmea cei din operativ. :doh:

Prosteala ,in tara prostilor.

Link to comment

"Cei de la Minister>Aparatul Central>IGPR>DGMB>Ilfov>Sectiile din Bucuresti>IPJ-uri.

Si inca o data care sunt prostii?"

Relatia descrisa mai sus de colegul "Elvis" nu exista,eu primind instiintarea prin care sunt anuntat ca sunt pus la dispozitia unitatii,nicidecum mutat,eu provenind din aparatul central.

Link to comment

"Cei de la Minister>Aparatul Central>IGPR>DGMB>Ilfov>Sectiile din Bucuresti>IPJ-uri.

Si inca o data care sunt prostii?"

Relatia descrisa mai sus de colegul "Elvis" nu exista,eu primind instiintarea prin care sunt anuntat ca sunt pus la dispozitia unitatii,nicidecum mutat,eu provenind din aparatul central.

Am auzit că deja sunt aprobate noile organigrame ale Direcţiilor din IGPR. Ştie cineva ceva?

Link to comment

"Cei de la Minister>Aparatul Central>IGPR>DGMB>Ilfov>Sectiile din Bucuresti>IPJ-uri.

Si inca o data care sunt prostii?"

Relatia descrisa mai sus de colegul "Elvis" nu exista,eu primind instiintarea prin care sunt anuntat ca sunt pus la dispozitia unitatii,nicidecum mutat,eu provenind din aparatul central.

Mai intereseaza-te pe la sectiile de politie din Bucuresti ce s-a intamplat cand au vrut sa le bage pe gat cativa colegi ramasi pe langa. :emo-yessir:

Link to comment

Deciziile luate in Sedinta Consiliului Superior al IGPR din 18.08.2010 • Scolile de politie din Giurgiu si Timisoara vor fi preluate de la IGPF

Desigur că nu sunteţi la curent cu anumite modificări survenite pe parcursul anului trecut - şi anume că şcolile de la Jurju respectiv Timişoara au trecut, iacătă acum mai bine de un an, de la IGPF la IGPR, cu ocazia zilei de 1 mai muncitoresc, 2009.

Dacă asta au discutat domnii la şedinţa consiliului - atenţie - superior...înseamnă că sunt eu prea pretenţios!?

Link to comment

Din cate am inteles, de la o sursa intermediara, IPJ-urile au primit de la IGPR mai multe variante de restructurare, lasand la latitudinea fiecarui IPJ, modul de restructurare, care vor trimite propunerile pana la 15.09.2010, urmand ca ministrul sa le aprobe si sa intre in vigoare de la 30.09.2010. Deasemeni din ce am inteles, la nivel de IPJ-ul unde lucrez, se preconizeaza nu disponibilizari, ci taieri de functii de comanda ( de fapt sunt interesati pentru scaderea fondului de salarii) astfel birourile de politie rurala se desfiinteaza si se comaseaza cu OP-ul urban (pica functia de sef birou OP RURAL) iar la biroul OP Urban vor fi doua compartimente unul pe urban si unul pe rural . La politiile municipale unde sunt doi adjuncti, se taie un post de adjunct, la personalul din secretariate se taie functii . La nivelul servciilor judetene se merge pe diminuarea birourilor, comasarea lucratorilor in cat mai putine birouri(ma refer ca structura si nu ca incapere), pentru a se reduce functiile de sefi de birou .Se preconizeaza comasarea celor de la logistica cu cei de la financiar-administrativ. Deasemeni mica criminalitate se preconizeaza a ramane tot in cadrul investigatiilor criminale, la presiunea directiei de profil care se plangeau ca prin plecarea acestora vor ramane cu putini lucratori ,desi Directia O.P. a facut lobyy pentru revenirea structurii la ei, nu au reusit acest lucru . Deocamdata nimeni nu vorbeste de disponibilizare, ci spera ca prin planul de restructurare,mai ales prin reducerea functiilor de conducere sa reuseasca sa se incadreze in fondul de salarii pentru anul urmator, in caz contrar se va trece la disponibilizari dupa criterii care le-ati mai vazut si pe alte situ-ri de profil. Cam asta am auzit, rog sa comenteze si alti colegi despre restructurarea IPJ -ului unde lucreaza .

Link to comment

Din cate stiu eu,in Bucuresti o sa dispara functia de sef de birou la toate sectiile urmand sa fie 2 adjuncti:1 pe OP si altul pe Judiciar.

Dar, deocamdata nu e nimic batut in cuie.

Link to comment

astazi am inteles ca a fost o sedinta la nivelul IGPR sa se decida soarta SIC-urilor. se pare ca se vor desfiinta toate SIC-urile si SIF-urile. cel din DGPMB, cele din sectoarele, si cele din IPJ-uri, urmand ca toti de acolo sa plece pe sectii sau pol municipiului. vor astfel sa reduca numarul sefilor. in loc de 6 sefi la fiecare SIC de sector(cazul bucurestiului), oamenii sa se subordoneze direct sefului structurii unde ar urma sa se duca.nu se stie insa daca se va pleca cu functii cu tot, sau sa isi caute fiecare, fiind pusi la dispozitie 3 luni in care au timp sa isi gaseasca.....

Link to comment
 • Member

se pare ca se vor desfiinta toate SIC-urile si SIF-urile.

Sincer ma indoiesc.

Sa desfiinteze doua servicii operative, numai pentru a reduce functiile de comanda.!? Pai au terminat cu toate structurile de suport si desfiinteaza judiciarul.

Cred ca nu ai inteles bine sau cine ti-a spus facea misto de tine. :lol:

Link to comment
 • 7 years later...

Salutare! De 2-3 zile se tot vorbește de reorganizarea Poliției mun. Constanța. Se pare că această reorganizare este o parte din planul ministerului pentru eficientizarea activității, iar județul Constanța este unul din județele în care se va aplica acest proiect pilot.

Pe surse, ;) am aflat că această reorganizare ar consta în:

- comasarea lucrătorilor de IC de la toate secțiile urbane și înființarea unor birouri de IC specializate pe linii de muncă (violențe, locuințe, auto, patrimoniu, diverse și cfl);

- secțiile vor deveni birouri de OP și vor avea în subordine doar polițiștii de proximitate și echipele de siguranță publică și patrulare.

Știe cineva mai mult? În ce județe se va aplica acest proiect?  

Mulțumesc!

Link to comment
 • Active member

Daca ar fi asa, ar fi o masura foarte proasta. Modul asta de organizare exista deja in orasele si municipiile mici, dar in cazul celor unde populatia si teritoriul este prea mare se impune impartirea pe sectii. S-ar dezbina colective, iar judiciarul centralizandu-l n-ar mai cunoaste atat de bine teritoriul si populatia. Ii scoti din niste cartiere si ii izolezi la centru. Sunt curios in Bucuresti cum ar putea aplica o astfel de masura. 

Link to comment
 • Member

Mai de mult se dorea trecerea ordinii publice si a rutierei la polutia locala, la primarii. Nu zic ca asta se urmareste prin aceasta centralizare, dar poate da apa la moara celor care doreaua sau doresc acest lucru. 

Link to comment
 • 1 year later...
 • Member

Se pare ca se dorește din nou reorganizarea Poliției Române. Fiecare inspectorat trebuie sa trimită propunerile către IGPR până în data de 12.01.2020. Aveți idee cam ce se urmărește?

Link to comment
 • Moderator

În principiu se doreşte redistribuirea de funcţii de la structurile de suport, neoperative, către structurile care se confruntă cu un volum mare de muncă - asta pe hârtie şi în plan teoretic. În practică, rămâne de văzut ce o să iasă ...
Spre exemplu, se intenţionează mărirea numărului de funcţii din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ-urilor. Se propune înfiinţarea şi redimensionarea birourilor din cadrul acestor structuri pe principiul liniilor de muncă. 

 • Upvote 2
Link to comment
 • 10 months later...
 • Active member

După declarațiile ministrului de interne și postarea lui de pe pagina de Facebook, se pare ca se conturează din ce în ce mai mult reorganizarea MAI

Au apărut programele de guvernare și pt prima oara în viata mea m-am uitat peste ele - ale PNL și USR (nu facem politica, doar discutam). 

În cel al PNL ului este prevazuta reorganizarea și, pe lângă chestiile super generaliste, include și câteva idei care s-au mai vehiculat în spațiul public și arata o idee despre cum ar urma sa fie schimbările :

1. Eliminarea suprapunerilor de competențe similare ale mai multor structuri (aici probabil ceva legat de OP jandarmi/politie sau comasarea structurilor de investigare a Criminalității economice de la IPJ, SRPT, BCCO

2. comasarea structurilor suport și înființarea uneia singure pt toate armele MAI 

3. comasarea facultăților de drept, politie, jandarmi, etc din cadrul Academiei de Poliție într-una singura - Facultatea de Ordine și Securitate Publica

+ alte chestii generale. 

Le găsiți în programul de guvernare la capitolul Siguranta cetățeanului

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 weeks later...

Ești sigur că fac parte din programul de guvernare 2020-2024? Pe internet nu am găsit decât o sinteză de la galbeni și care nu are nicio legătură cu ce scrii tu. Iar un pic ar semăna cu programul pe 2020 postat in februarie. Ajută-ne cu un link sau chiar documentul. Mersi!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.