Jump to content
POLITISTI.ro

Care sunt pasii pentru a lucra in D.P.I.R.?

ibogdan

Recommended Posts

Salut,

Am 19 ani , si doresc o sa ma informez despre aceste structuri , cum ajung sa port o cagula pe fata !

Am incercat la academie dar din pacate nu am reusit , dar intre timp am aflat ca treaba nu este chiar cum credeam eu , ai avantaj daca ai practicat vreun sport de contact , daca ai un permis de port arma si bineinteles cel mai dezamagitor , pe cineva din interior . Am fost dezamagit sa aud lucrul asta , ma asteptam sa fie pe pile la birouri , la rutiera ... nicidecum la mascatii politiei .

Am practicat boxul 5 ani de zile , am 1.82 .... sunt un tip solid , iar pe langa toate asta sunt foarte pasionat de asa ceva .

Nu vreu sa fiu luat la misto (vezi alte forumuri) , vreu sa primesc informatii , despre cum ajung sa port o cagula pe fata .

Multumesc frumos , o zi buna .

• Downvote 4

• Moderator

In primul rand, trebuie sa devii polițist, abia dupa aceea te poti gandi sa ajungi in cadrul formatiunile de interventie si actiuni speciale.

Formatiunile de interventie si actiuni speciale ale politiei (SIIAS, SSIR si SIR) au propriul sistem de selectie si de instruire a cadrelor.

Recrutarea consta in identificarea politistilor cu abilitati profesionale pentru acest tip de activitate, cei ce poseda un mare grad de adaptabilitate si de concentrare, o buna capacitate de a analiza si de a actiona lucid, rapid si corect in situatii de criza.

Pentru ocuparea unor functii libere din cadrul acestor formatiunii, se organizeaza concursuri la care participa politistii selectionati anterior.

Aceste concursuri constau in:

• Testarea psihologica pentru unitatile speciale
  • Examen medical specific
  • Testare fizica specifica
  • Testarea abilitatilor la tragerea cu armamentul din dotare
  • Interviul privind verificarea cunostintelor teoretice (legislatia in vigoare, ordine si dispozitii specifice, manual si proceduri tactice)

Denumirile formatiunilor de interventie ale politiei au fost modificate recent, astfel nu vei mai intalnii titulaturile de gen DPIR si SPIR, am scris mai sus denumirile actuale.

Studiaza:

• Upvote 2

Marius , in jandarmerie este mai simplu de a purta o cagula pe fata ?

Nu stiu ce sa mai fac , ma intrebam daca pot intra in jandarmerie fara a urma o scoala special si apoi imediat la mascati .

Eu acum stau pe bara , nu ma mai pot inscrie .... dar mor cand vad ca in romania daca ai bani si relatii se poate cam orice .

Zic asta pentru ca stiu pe cineva ce este in jandarmerie de 2 ani (cred) si nu a urmat nimica , peste noapte a ajuns sa poarte o gagula . Baiatul respectiv face un sport de contact , este solid , inalt .... dar totusi cand vezi asa ceva ... parca ti-se rupe sufletul .

Ti-as fi foarte recunoscator marius , daca imi poti da mai multe informatii .

Mai pot face ceva anul acesta ? Am fost foarte optimis cu academia si nu am vrut sa aud de jandarmerie , dar acum imi doresc enorm de mult sa intru si in jandarmerie .

• Member

completez: "mascatii" aia de la jandarmi sunt pacalici....ner.gifsi nu au o lege de functionare precum adevaratii mascati, cei politisti, care pe linga forta si muschi au si materie cenusie....emo-yessir.gif

"Mascatii" de la jandarmi nu au dreptul prin lege la cagula, din cate stiu eu.

Dar tu de ce esti asa fixat pe ideea de a purta cagula?

Din posturile tale am inteles ca nu conteaza structura, Politie, Jandarmerie, important e sa ai cagula. :mellow:

O fi vrând omu să-și pună șosetă pe ochi. :ner: Ințeleg dorința de a avea un job care te menține fizic, care te pune la încercare, problema e că tre' să mai și gândești, să cunoști legislația,să înțelegi spiritul de echipă etc.. Dacă vrei să ai 3 cefe, să îți zică micii comercianți ambulanți "șefu" dute la o firmă de pază și protecție, acolo vei fi tratat cum vrei tu: ca o bucată de carne. :slapb:

Bogdan,la "mascati" nu exista cuvantul spaga

Cum il vezi pe infractor ca-ti spune : sefu puteti sa ma bateti de 100 E nici nu are timp sa-si spuna numele ,dupa ce iau fost aplicate masuri tip politienesti (in termeni populari bataie) se face identificarea .Suna urat bataie, dar in general actionam cu "ustensilele" specifice

La unitatile speciale nu trebuie sa ai neaparat muschi (aia sunt buni la plaja ptr. excitat femeile ),trebuie sa ai autocontrol ,spirit de sacrificiu etc....si instinctul de conservare diminuat

Cu o cagula de piele si un bici poti avea "succesuri" pe saituri de profil :ner: (sper ca nu te-ai suparat ,mai glumim )

• Moderator

Sunt anumite conditii pentru a intra la mascati, dupa cum spun si colegii mei mai sus...in primul rand, trebuie sa fii politist si sa ai o vechime in structurile operative de minim 2 ani de zile. De asemenea, trebuie sa ai varsta de 22 de ani implinita. Stiu ca iti place ce vezi la televizor, dar ramai ori la counter strike, ori pune mana pe invatat, dai la Campina, fa-te agent, lucreaza si transpira cativa ani prin politie apoi inscrie-te la concurs. Stima!

Domnule Ibogdan, am si eu cateva simple intrebari ptr tine : de ce tii neaparat sa umbli cu cagula pe fata? Crezi ca e minunat sa stai cu o carpa pe bot cand afara sunt 35 de grade si sa inspiri parfumurile exotice emanate de cetatenii de culoare pe care ii transporti la sediu? Sau crezi ca e racoritor sa faci pregatire fizica in soarele arzator imbracat in combinezon si cu vesta antiglontz pe tine ? Sau poate ca iti place sa ai imensul salariu de 1700 de lei dupa 10-15 ani de serviciu si sa iti platesti singur chiria ptr ca nu mai sunt bani la buget ptr asta? Sau poate ca vrei sa iti cumperi din acel urias salariu si echipament (vesta tactica, pantaloni, bocanci, cagule - ca si-asa iti plac, holster ptr glock, masca de gaze etc etc? Sau poate ca vrei sa ai deosebita placere sa ajungi acasa dupa 24 de ore de serviciu si sa sune telefonul la 2 ore dupa ce te-ai pus in pat sa mergi inapoi ca sa faci cele 1234567 de ore suplimentare neplatite ? Sau hmmm poate crezi ca aici o sa devii vreun steaven segal sau bruce lee cu super pregatirea tactica si fizica pe care ti-o asigura MAI prin super instructorii specializati ?

Parerea mea e sa iti vezi de scoala , fa o facultate tehnica , informatica , ASE, etc si du-te fra cat vezi cu ochii din rahatul asta de tzara unde guvernul o sa te plateasca cu firimiturile ce au cazut pe jos de la masa umflatilor din parlament si a clientelei lor ... hai pa si mai gandeste-te..

• 7 months later...

Deci dupa academia de ofiteri bucuresti sau de subofiteri campina poti participa la concursuri ptr a intra intrun departament .....SPIR,SIR sau DPIR nu???? :hmmmt:

(dupa absolvire ma refer)

Edited by Manolealin

• Moderator

Nu, mai trebuie sa ai si ceva experienta in operativ inainte de a lucra la mascati.

• Upvote 1
  • Downvote 1

• Member

Bai frate o sa ajungem o tara plina de mascati! :doh:

Nu mai vrea nimeni sa prinda un borfas?

Apropos, nu mascatii prind infractorul in adevaratul sens al cuvantului, ci sunt alti politisti care o fac prin acel material probatoriu.

Mascatii sunt doar un fel de ustensila ce se foloseste in cazurile celor mai inconstienti.

Edited by Octavian

• Member

surprinzator este faptul ca multi îi hulesc ... insa la fel de multi sunt cei care isi fac un cont aici doar pentru a intreba cum ajung la ''mascati'' sau cum ajung sa port o cagula pe fata?

pai, daca te prind talibanii o sa ti puna ei o cagula pe fata numai ca o sa ti-o aseze invers .

Edited by georgedi
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Daca faci lupte libere sau K1 sau alt fel de lupte pe timpul academiei si aduni experienta ,poti sa te duci la concurs nu ....????asa am eu de gand sa faq(am sanse ???)

Edited by Manolealin

• Member

vei aduna experienta, intr-un anumit domeniu, insa nu este singura conditie , adica vei avea o pregatire fizica buna si atat...

• Moderator

În primul rând tu trebuie să-ți dorești și să fii atras de meseria de polițist. Nu de mascați sau orice alte denumiri inventate de mass-media.

Nu e deloc cum se vede din afară.

Dacă pleci din start cu acest gând, că vrei să lucrezi numai acolo, vei fi dezamăgit, cel mai probabil nu vei ajunge niciodată și vei regreta toată viața. Tu trebuie să-ți dorești să fii polițist, să știi să prinzi hoți să ai o înclinație către această meserie, pentru că nu se iese la pensie de la aceste formațiuni. Va trebui să știi să faci și altceva. În plus, cei de acolo nu sunt niște bătăuși, antrenamentele și pregătirea lor nu au nimic în comun cu „cafteala”.

• Upvote 1

Pe mine ma atrage meseria de politist dar vreau sa stiu cam ce ar trebui sa faq ca sa prind experienta si sa pot intra in departament dupa absolvire(ce sa faq sa am sanse la concurs )??????????? :hmmmt: :hmmmt:

• Downvote 1

Pai trebuie sa practici meseria de politist o vreme ca sa prinzi experienta, nu?

Nu cred ca poate sa-sti spuna cineva ce sa faci ca sa ai sanse la concurs. Nu cred ca exista o formula magica, o reteta secreta a succesului sau ceva de genul.

Tot ce poti sa faci este sa-ti practici meseria de politist cat mai bine si de acolo inainte vei vedea tu...

• Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

In primul rand sa inveti sa scrii corect, fara prea multe semne de intrebare si fara expresii tip mIRC, intrucat exista undeva mai sus in dreapta un link catre un regulament care daca nu este respectat, s-ar putea sa fie motivul pentru care nu vei mai avea privilegiul de a accesa acest site.

• Moderator

Daca vei deveni un politist bun, care sa aiba placerea si "foamea" de a prinde infractori, cu siguranta vei fi apreciat si iti vor fi recunoscute abilitatile, si in plus, daca in toata aceasta perioada vei duce o viata sanatoasa dpdv fizic, pastrandu-ti abilitatile sportive, fara excese de alcool, nu va fi decat o chestiune de timp pana sa ajungi la o astfel de formatiune.

Intradevar, traseul este destul de lung, dar iti garantez ca daca iti doresti cu adevarat sa devii politist si sa bagi gunoaie la racoare, timpul va trece foarte repede si vei avea multe satisfactii.

Bafta!

• 4 months later...

Sa traiti domnilor!

Sunt elev la scoala de politie de la Campina si as vrea sa fac parte din serviciile politiei de interventie rapida.Va rog daca puteti sa ma indrumati ori sa-mi recomandati pe cineva care lucreaza deja in domeniu pentru a ma lamuri cu privire la neclaritatile pe care le am.Mentionez ca am citit dar am niste intrebari la care ar putea sa-mi raspunda cineva care a lucrat sau lucreaza in domeniu.Va mulktumesc!

• 4 weeks later...

Sunt sportiv la C.S Dinamo Bucuresti si practic canotaj...pe masura rezultatelor si a posturilor libere se poate sa ma angajez in politie.....dupa o anumita perioada dupa ce as face o specializare as putea trece la o grupare precum D.P.I.R s-au SIAS?

• Downvote 4

S-au blocat toate intrarile pe usa din spate in Politia Romana , singura modalitate in care poti intra este prin absolvirea unei scoli de politie sau a academiei.

• Upvote 1
  • Downvote 1