Jump to content
POLITISTI.ro

De ce suna oamenii la numarul de urgenta?

Rookie

Recommended Posts

Va propun sa strangem aici cele mai ciudate, bizare sau incredibile motive ori situatii pentru care ati fost solicitati sa interveniti in urma apelurilor la 112.

De exemplu in Marea Britanie, politia a publicat liste ale celor mai bizare apeluri primite – din motivele cele mai absurde -, in incercarea de a sensibiliza cetatenii si de a-i convinge sa sune la politie doar in situatii cu adevarat grave.

Printre persoanele responsabile de cele mai aberante apeluri se numara:

• O femeie foarte tulburata de faptul ca isi pierduse papucii
  • O alta femeie care a intrat in panica atunci cand animalutul ei de casa - o femela de gerbil - a intrat in travaliu.
  • O alta care s-a speriat trezindu-se din somn si constatand ca plapuma i se infasurase, din intamplare, in jurul capului.
  • Un barbat ingrijorat si suparat de faptul ca mancarea chinezeasca pe care o comandase intarzia sa soseasca.
  • O persoana care s-a plans ca in baie miroase urat din cauza tevilor de canalizare.
  • Cineva nemultumit de camera de hotel in care fusese cazat.

Asa ca hai sa vedem si de ce sunt in stare romanii. :D

Sa-ti mai dau niste cazuri ( interventii la 112 ), intalnite de mine :

- negustorul din piata suna la 112 , pe motiv ca administratorul pietei ii cere bani de taxa in piata iar el nu are pt. ca nu a vandut nimic :ner: :doh: :ner:

- o femeie suna la 112 , ca exista in bloc un vecin care are datorie la ea si nu vrea sa-i dea banii. :slapb:

Acestea sunt cateva din interventiile aberante la 112.

si de fiecare data politistii sunt trimisi la fata locului, se cheltuie benzina, poate in acest timp cineva chiar are o urgenta. Cum se vor recupera cheltuielie, prin amenzile care nu se platesc ??? Ar trebui facuta o selectie ca sa nu mai fim trimisi la toate prosiile, dar in fine, ii compatimesc pe lucratorii de la posturile de politie care sunt trimisi noaptea, de 2-3 ori chiar, la prostii d'astea.

• Upvote 2

N-am apelat niciodata 112, dar din cate stiu eu, cand suni la nr. de urgenta iti cere si motivul pentru care ai sunat. :hmmmt:

Adica, daca eu apelez 112 si spun ca nu-mi gasesc papucii, mai trimit echipa de interventie la usa mea?

:doh:

• Moderator

• O femeie a sunat pt ca a rupt cheia in butucul yalei si nu mai putea deschide usa apartamentului.
  • Un barbat a sunat pt ca se certase cu socrul sau, iar acesta intentiona sa plece de acasa.

Sunt cazuri reale. :)

• Member

Pe prima am auzit-o dar mi se pare ca pompierii sparg usa doar daca nu e cineva inauntru...si probabil daca faci dovada ca stai acolo sau ca este al tau :)

Un cetatean a sunat la 112 pentru ca vecinul baga mana prin perete si il trage de intestin.

Atata timp cat nu se va elaboara un regulament stric privitor la evenimentele care tin de acest apel telefonic, operatorii de la IPJ-uri vor fi obligati sa preia tot felul de apeluri trasnite ale unora cu mintea odihnita.

Trebuie sa amintim si procedura greoaie , Romtelecom-SRI-STS-IPJ-operator112 -agent de siguranta. Deja cand te contacteaza in teren operatorul 112 de la IPJ toata lume este cu parastasul de 6 saptamani facut.

Dar hai sa va distrez putin. In grila apar: evenimente in canioane :ner: o fi vreunul in romanica? , obiecte cazute din cosmos :ner: ,evenimente in pesteri :ner: Doljul nu are pesteri etc.

Domnii din minister au alte probleme mai importante de rezolvat, nu pot cobori la un nivel inferior sa stea de vorba cu agentul termic care ii tine in fotoliile directoriale. :emo-yessir:

Edited by Elvis

De astfel de situatii, considerate domestice, nu ar trebui sa se ocupe politia comunitara? Din L371/2004 rezulta ca se "ocupa" de tot ceea ce am citit mai sus ca fiind primite prin 112 si de care, din pacate, s-a ocupat politia romana.

Stima,

Cata

o ,,doamna" a sunat la 112 si a solicitat politia pe motiv ca barbatul cu care a intretinut relatii sexuale nu i-a platit.(tipa era prostituata)-caz real

• Active member

o ,,doamna" a sunat la 112 si a solicitat politia pe motiv ca barbatul cu care a intretinut relatii sexuale nu i-a platit.(tipa era prostituata)-caz real

:ner:

si eu am fost la eveniment similar :ner:

De astfel de situatii, considerate domestice, nu ar trebui sa se ocupe politia comunitara? Din L371/2004 rezulta ca se "ocupa" de tot ceea ce am citit mai sus ca fiind primite prin 112 si de care, din pacate, s-a ocupat politia romana.

Stima,

Cata

Din cate stiu eu, in unele orase, comunitarii nu sunt apelati prin 112.

• Moderator

Apel 112...la 2 dimineata, eu lucrand la un Post de Politie...Domnule agent xulescu, aveti un 112 pe raza localitatii, cutarescu reclama ca il alearga dracii... Eu am ramas perplex, i-am zis astuia de la dispecerat sa anunte patriarhia care e competenta in solutionarea litigiului existent si am adormit la loc...cum poti sa iei in seama asemenea apeluri? Eu cred ca problema pleaca de la noi, filtrati ma nene apelurile alea, ca suntem si noi oameni, as dormi si eu noaptea dupa 8-10 ore lucrate, ca nu sunt robot...of doamne...

• Upvote 4
  • 2 weeks later...

am avut una asemanatoare... tipul suna la 112 si spune ca nu e multumit de prestatie si isi vrea banii inapoi.... :))

intr-o dimineata pe la 2-3 suna un individ si reclama ca panoului publicitar din fata blocului ii lipseste un surub si cand bate vantul face zgomot iar el nu poate sa doarma

Apel 112...la 2 dimineata, eu lucrand la un Post de Politie...Domnule agent xulescu, aveti un 112 pe raza localitatii, cutarescu reclama ca il alearga dracii... Eu am ramas perplex, i-am zis astuia de la dispecerat sa anunte patriarhia care e competenta in solutionarea litigiului existent si am adormit la loc...cum poti sa iei in seama asemenea apeluri? Eu cred ca problema pleaca de la noi, filtrati ma nene apelurile alea, ca suntem si noi oameni, as dormi si eu noaptea dupa 8-10 ore lucrate, ca nu sunt robot...of doamne...

:ner: :ner: :ner: asta inseamna declinarea competentei... :ner: :ner:

• Upvote 3
  • 5 months later...
  • Moderator

Ai preferat sa dormi in loc sa iesi cu o Biblie si sa il scapi pe bietul enorias de chinuri. :D

Faceai o echipa mixta cu popa din sat si poate aveai o captura interesanta in noaptea aia :ner:

Oricum, tare faza :emo-yessir:

• Upvote 2
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Am citit pe net ca s-a sunat la 112 pentru ca o persoana a chemat salvarea de o ora pt.ca vazuse un gandac in baie...si era nedumerita de ce nu a venit salvarea in ora aia...sau un barbat suna si zice "Îmi este alterat aerul din casã de cãtre ginere si fiica mea!"...:))

Tare m-au inveselit cele spuse mai sus de voi, acum ma simt pregatita pentru meditatie:))

Acum cateva zile, inainte sa imi iau serviciul in primire, suna o doamna care avea o mare urgenta: in fata magazinului la care lucra, se afla un tomberon! :doh:

Colegul o intreaba, ce doreste pana la urma?! :blink:

Doamna spune ca doreste interventia politiei intrucat tomberonul este greu si nu il poate muta singura...

Norocul ei ai fost ca nu am raspuns eu la telefon! :clip:

Edited by bestkyky

In scurta mea experienta in munca de politie, una din interventiile mai hazlii la 112 a fost prin februarie, cand o femeie a reclamat ca niste pusti au aruncat cu bulgari de zapada asupra ei. :doh:

• Downvote 2
  • Member

E important ce spune Kmcoio în legătură cu " filtrarea " sesizărilor venite prin 112. Dar câţi din cei care fac de serviciu la 112 sau O.S. au curajul să-i trimită pe nebuni la plimbare? Ei se mulţumesc să transmită evenimentul mai departe la echipajele din teren, lucrători de CFL, chiar dacă ăla care sună bate câmpii şi gata ei au scăpat, nu mai au nicio răspundere. Pentru ca la Cluj majoritatea O.S.-ilor sunt de " tătă groaza ". Când sunt de serviciu la CFL trebuie să mă pregătesc psihic, că altfel cred că ajung să le dau cu ceva în cap, când mă sună să vin de acasă că " avem o speţă ".