Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat pentru neacordare prioritate pietoni

Postare recomandată

Publicat

Art. 210 R/oug 195/2002

(1) In situatia in care conducatorul de autovehicul savarseste o fapta pentru care, potrivit legii, se retine permisul de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce eliberandu-se dovada inlocuitoare cu drept de circulatie, sanctiunea contraventionala complementara opereaza incepand cu ziua urmatoare celei in care a expirat valabilitatea dovezii.

• Apreciez 1
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Din pacate va ascundeti in spatele codului rutier. Cand capra vecinului ma influenteaza, mi se pare normal sa se ia masuri disciplinare si asupra lui. Si chiar daca eu nu castig nimic prin sanctionarea acelui conducator auto, poate candva va salva viata unui copil care nu stie sa priveasca dupa masina parcata.

Va rog sa-mi raspundeti sincer, cate amenzi ati aplicat dumneavoastra sau colegii dumneavoastra pentru oprire la o distanta neregulamentara fata de trecerea de pietoni? Cred ca le-as putea numara pe degetele de la o mana. Acea categorie de conducatori auto care parcheaza in buza trecerii de pietoni si pun in pericol viata pietonilor nu trebuie sanctionati/educati fortat?

Un autocamion de 40t cu ce viteza ar trebui sa circule in dreptul trecerilor de pietoni mascate de masini parcate neregulamentar pentru a putea frana in cazul unor pietoni neatenti? 10 -12 km/h?

Publicat

Suficient de mica in asa fel incat sa poata opri in siguranta in cazul in care un pieton se pregateste sa traverseze.

Tu cand treci printr-o intersectie si mergi pe sensul cu verde la semafor, nu ai pretentia ca cei care sunt pe directia rosu sa nu te accidenteze?

Publicat (modificat)

Din pacate va ascundeti in spatele codului rutier. Cand capra vecinului ma influenteaza, mi se pare normal sa se ia masuri disciplinare si asupra lui. Si chiar daca eu nu castig nimic prin sanctionarea acelui conducator auto, poate candva va salva viata unui copil care nu stie sa priveasca dupa masina parcata.

Va rog sa-mi raspundeti sincer, cate amenzi ati aplicat dumneavoastra sau colegii dumneavoastra pentru oprire la o distanta neregulamentara fata de trecerea de pietoni? Cred ca le-as putea numara pe degetele de la o mana. Acea categorie de conducatori auto care parcheaza in buza trecerii de pietoni si pun in pericol viata pietonilor nu trebuie sanctionati/educati fortat?

Un autocamion de 40t cu ce viteza ar trebui sa circule in dreptul trecerilor de pietoni mascate de masini parcate neregulamentar pentru a putea frana in cazul unor pietoni neatenti? 10 -12 km/h?

Eu am dat destule sancţiuni pentru aşa ceva. Iar dacă ar fi să ai degete câte sancţiuni am dat eu pentru aşa ceva ai fi cu siguranţă un mutant. Şi pot să pun pariu că sunt mulţi colegi ce aplică în mod constant astfel de sancţiuni. 

Modificat de crix
  • Apreciez 2
Publicat

@crix  Ma bucur sa aud acest lucru. Din pacate in orasul meu (> 300.000 locuitori) se parcheaza pe coltul intersectiilor si in fata trecerilor de pietoni pana si in vecinatatea I.J.P-ului. De amenzi nici nu poate fi vorba.

• Membru
Publicat (modificat)

Ai acces la baza de date a IPJ-ului de ştii câte sancţiuni contravenţionale se dau şi pentru ce? Ori ai impresia că dacă se dau sancţiuni contravenţionale automat nu se mai încalcă legea? Întotdeauna se vor găsi inconştienţi, iar poliţiştii nu pot să se împartă în şapte locuri deodată, indiferent cât ar încerca. Dar noi românii suntem inteligenţi, întotdeauna ştim mai bine decât cei specializaţi cum să facem treaba acestora, nu-i aşa?

Modificat de Cristi
  • Moderator
Publicat

@crix  Ma bucur sa aud acest lucru. Din pacate in orasul meu (> 300.000 locuitori) se parcheaza pe coltul intersectiilor si in fata trecerilor de pietoni pana si in vecinatatea I.J.P-ului. De amenzi nici nu poate fi vorba.

Să-ţi reamintesc că voi şoferii sunteţi cei ce a-ţi făcut mitinguri, proteste, au fost blocate străzi, pentru ca amenzile să nu fie mari ci să şi le permită toată lumea? Cred că suntem caz unic în lume, unde societatea civilă să solicite sancţiuni pe care să şi le poată permite oricine.

Eu aştept cu interes ziua când şi tâlharii vor organiza un miting, marş sau demonstraţie pentru ca pedeapsa de tâlhărie să se reducă, la fel cum au făcut-o şi ONG-urile sau sindicatele şoferilor, care nu-şi pun problema să respecte legea, ci să îşi poată permite încălcarea ei.

Şi uite aşa ... a apărut legea asta grozavă, cu puncte amendă, stabilite ca fiind un procent din salariu minim pe economie. O mare tâmpenie, pe care politicienii v-au făcut-o cadou. Şi voi v-aţi bucurat nespus, v-a bucurat nespus şi gândul de a-i râde-n nas poliţistului când te opreşte că ai încălcat legea. Pentru că sancţiunile la codul rutier nu mai sperie pe nimeni, au căzut în derizoriu.

Ei bine, acum ai avut ocazia să simţi pe pielea ta şi un efect pervers al scăderii autorităţii poliţistului, de care v-aţi bucurat nespus.

Fiecare opreşte oriunde şi oricum îi doreşte inimioara, un adevărat dezmăţ ... că doar nu e problemă dacă îşi ia vreo sancţiune sau că încurcă traficul ori stânjeneşte vizibilitatea. Oricum îl doare-n başcheţi, face contestaţie sau nu plăteşte amenda, că doar legea în ţara asta te invită să nu o respecţi, tocmai prin lejeritate şi blândeţe ... că doar toată lumea trebuie să-şi permită să o încalce.

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat

Da, asta-i crunta realitate. Si totusi, un ,,istet,, (nu-i dau nume ca sa nu creada careva ca fac politica)ne critica ieri pe la tv zicand ca nu-i pasa de statisticile politiei si ca o sa indrepte el lucrurile. Abia astept sa vad ce va face in acest sens:)   fiindca de gura toti sunt buni

Publicat

Va rog sa-mi raspundeti sincer, cate amenzi ati aplicat dumneavoastra sau colegii dumneavoastra pentru oprire la o distanta neregulamentara fata de trecerea de pietoni? Cred ca le-as putea numara pe degetele de la o mana.

Domnule cetaţean, platitor de taxe, cat se poate de sincer va informez ca zilnic aplic in medie 2 sau 3 sanctiuni pentru asemenea abateri conducatorilor auto indisciplinati.

Vă rog stimate domn să-mi spuneti daca sunt suficiente, in caz contrar mă voi conforma si voi aplica mai multe. Singura mea conditie este ca dumneavoastra sa-mi daţi o mâna de ajutor si să va folosesc in calitate de martor ocular in procesul verbal de constatare.

Multumesc anticipat pentru implicare si ajutorul dumneavoastră.

• Apreciez 3
Publicat

Să-ţi reamintesc că voi şoferii sunteţi cei ce a-ţi făcut mitinguri, proteste, au fost blocate străzi, pentru ca amenzile să nu fie mari ci să şi le permită toată lumea? Cred că suntem caz unic în lume, unde societatea civilă să solicite sancţiuni pe care să şi le poată permite oricine.

Eu aştept cu interes ziua când şi tâlharii vor organiza un miting, marş sau demonstraţie pentru ca pedeapsa de tâlhărie să se reducă, la fel cum au făcut-o şi ONG-urile sau sindicatele şoferilor, care nu-şi pun problema să respecte legea, ci să îşi poată permite încălcarea ei.

Şi uite aşa ... a apărut legea asta grozavă, cu puncte amendă, stabilite ca fiind un procent din salariu minim pe economie. O mare tâmpenie, pe care politicienii v-au făcut-o cadou. Şi voi v-aţi bucurat nespus, v-a bucurat nespus şi gândul de a-i râde-n nas poliţistului când te opreşte că ai încălcat legea. Pentru că sancţiunile la codul rutier nu mai sperie pe nimeni, au căzut în derizoriu.

Ei bine, acum ai avut ocazia să simţi pe pielea ta şi un efect pervers al scăderii autorităţii poliţistului, de care v-aţi bucurat nespus.

Fiecare opreşte oriunde şi oricum îi doreşte inimioara, un adevărat dezmăţ ... că doar nu e problemă dacă îşi ia vreo sancţiune sau că încurcă traficul ori stânjeneşte vizibilitatea. Oricum îl doare-n başcheţi, face contestaţie sau nu plăteşte amenda, că doar legea în ţara asta te invită să nu o respecţi, tocmai prin lejeritate şi blândeţe ... că doar toată lumea trebuie să-şi permită să o încalce.

nu exista adevar mai eficient spus

Publicat

L-am vazut pe Igas la tv. (fost Ministru de Interne si actualmente senator probabil) Zicea ca legea cu confiscarile de masini nu se poate implementa ca in alte tari, pt ca la noi sunt politistii corupti. Pai daca singura conditie a coruptiei este geografia, ii aduc aminte d-lui Igas ca si el e tot din romania, deci e tot un corupt (pe rationamentul lui). Dupa care bineinteles a fost contrazis si a incercat o ”evaziva”: ”cum sa mi se dea mie amenda daca imprumut masina unui prieten?” demonstrandu-ne inca o data ca notiunea de drept ii este straina. Daca asa gandeste un Ministru ce pretentii sa mai avem de la oameni ca bluemaniak ce incep o discutie intre atatia politisti cu acuze de 2 lei? Tinere, sa stii tu ca politistul se poate ascunde in spatele unui SINGUR lucru. In spatele legii. El o aplica. Nu o comenteaza, nu o schimba, doar o aplica. Ministrii sunt cei cu capacitate decizionala ce pot schimba o lege, si ar trebui sa o faca la propunera politistilor din subordine. Dar daca pe stimabilii cetateni ii intoxica zilnic cu informatii debusolante iar acestia nu au capacitatea sa realizeze ca unele legi sunt in derimentul lor pe termen lung si se lasa impresionati de limbajul populist al politicienilor, atacandu-se intre ei (pt ca mi se pare uimitor cum oamenii au impresia ca politistii sunt rai doar pt ca asa au vazut ei la MinciuniAmbalateFrumos TV uitand ca politistii sunt in primul rand oameni), imi pare rau sa spun ca este vina societatii, iar noi nu facem altceva decat sa ne pierdem timpul discutand, analizand, povestind, jignind, iar in tot timpul acesta adevaratii vinovati se amuza copios. Recomand cetateanului roman mai multa educatie si sa nu mai aiba impresia ca a descoperit roata in fiecare zi. Respectam ca sa fim respectati. 

E usor off-topic recunosc, dar cand citesc povestile cunoscatorilor astora de cate-n luna si in stele nu pot sa ma abtin! Zi buna!  :emo-yessir:

”Multumesc anticipat pentru implicare si ajutorul dumneavoastră.”

Acesta d-le bluemaniak se intituleaza sarcasm, si se aplica celor care nu prea stiu multe, dar le stiu pe toate!  :naughty: 

Publicat

Buna seara tuturor !!

Zilele trecute am fost oprit in trafic de catre un echipaj de politie , si mi-a fost suspendat permisul de conducere timp de 30 zile + 300 RON amenda .
Mentionez faptul ca pietonul a sarit pe trecere in timp ce eu eram la aprox. 1 metru de trecerea de pietoni , s-a speriat si s-a retras pe trotuar . Eu mi-am continuat drumul , dupa ce l-am mustrat verbal pe pieton sa fie atent . Dupa 10 metri am fost oprit de un echipaj de politie care sustine ca nu am acordat prioritate pietonului respectiv . I-am explicat agentului faptul ca mi-a sarit pe trecere cand eu eram deja la 1 metru , si ca l-am vazut prin geamul lateral dreapta a masinii , si nu prin parbriz ( pietonul nu s-a aflat in fata masinii ) .
A verificat filmarea pe aparatul radar (pe care se vede clar cele relatate mai sus) , si a spus ca nu comenteaza filmarea , si ca imi va retine permisul .
Intrebarea mea este :

Sa depun contestatie ??
In instanta imi pot demonstra nevinovatia doar prin proba video , dar cred ca pot castiga foarte usor prin simplul fapt ca nu mi-a completat procesul verbal corect , si anume la articolul ce sanctioneaza fapta mea , a trecut " ART. 162 /D HOUG 195/20011 " ( da , 20011 , exact asa a scris ) asta se intelege din ce a scris el acolo (in jur de 8 persoane s-au uitat pe procesul verbal , si toti am inteles acelasi lucru , si anume ART. 162 . Din verificarile mele , acest articol NU EXISTA , iar fapta trebuia sanctionata de ART 135 / H hg 1391/2006 . As dori sa stiu ce articol sanctioneaza exact fapta savarsita de mine , si anume "Neacordare de prioritate pietonului angajat in traversare regulamentare pe trecerea special amenajata " .
In primul rand imi pot demonstra nevinovatia prin proba video , iar in al doilea rand prin faptul ca nu a trecut articolul corect .

Pot reveni cu procesul verbal scanat ( fara nume,locatie,locul emiterii,agent,etc. ), pentru a va arata exact despre ce vb ???????
Am vreo sansa in instanta ?

Multumesc anticipat ,
O seara buna ,
Cu stima

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.Astazi in voluntari la statuie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru ca nu am acordat prioritate unui pieton care se angajasera in traversare, numai ca era pe celalalt sens de mers, nu al meu...Drumul era cu doua benzi pe sens,sensurile fiind despartite de dubla linie continua! Eu lucrez intr-un domeniu in care depind de permisul de conducere, si nu mi se pare corect sa-mi fie suspendat pemisul de conducere, atata timp cat pietonul nu era pe sensul de mers pe care ma deplasam eu,mentionez ca nu am fost oprit atunci cand se zice ca am comis gresala,si am fost oprit la 1 km de la locul faptei.E vorba de politia ilfov.Care sunt variantele de a-mi recupera permisul?

Publicat

ASTA E FOTOGRAFIA REALA,PIETONUL ERA PE PARTEA STANGA LA BORDURA  COBORAT PE TRECERE.

POZA DIN VOLUNTARI CU DESENUL.

post-9686-0-94261000-1370189051_thumb.jp

post-9686-0-76195500-1370189716_thumb.jp

• Membru
Publicat

Şi vrei să te credem că pietonul era chiar acolo unde zici tu? 

Publicat

ACEST ARTICOL FACE PARTE DIN NOUL COD RUTIER

Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:

b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului

Pana la urma cine e vinovat?

• Membru
Publicat

Până la proba contrarie, tu. Cum dovedeşti că pietonul se afla acolo? 

• Apreciez 1
Publicat

Si marmota.... sa nu uitam marmota... :emo-yessir:

• Apreciez 3
Publicat

tu cel cu marmota daca esti politist poti da un sfat,nu vb aberatii,daca chiar te intereseaza cum a fost afla ca eram 4 pers in masina si mergeam la BV.ASA CA NU TE MAI BAGA AIUREA IN SEAMA.

• Displace 5
Publicat

Stimate daewo, degeaba incerci sa ne convingi pe noi de nevinovatia ta, nu pe noi trebuie sa ne convingi! Cat despre limbajul pe care-l folosesti, te rog sa-ti stapanesti nervii si nu tipa la noi! Tu ti-ai deschis cont pe acest forum, ai pus o intrebare, ai primit raspuns, iar daca nu ti-a dat nimeni dreptate, inseamna ca nu ai dreptate! Mergi in instanta si sustine-ti cauza, nu te certa cu noi!

• Moderator
Publicat

daewo

Mai degrabă tu te bagi în seamă pe acest site. Pricepi?

Cu siguranţă ai multe de "povestit" în alte părţi, nu aici. Încearcă să nu ne mai iroseşti timpul, pentru că nu interesează justificările şi poveştile tale. ;)

• Apreciez 2
Publicat

tu cel cu marmota daca esti politist poti da un sfat,nu vb aberatii,daca chiar te intereseaza cum a fost afla ca eram 4 pers in masina si mergeam la BV.ASA CA NU TE MAI BAGA AIUREA IN SEAMA.

hai sa-ti zic eu una.

acum esti infierbantat de problema ta, dar tine minte, cand te vei mai relaxa, intr-o seara cand esti p-afara si n-ai ce face, uite-te pe strada la o trecere de pietoni sau la un semafor cate vehicule incalca legea pe ora.

crezi tu ca politia are nevoie sa amendeze pe cei nevinovati?

de 4 ani sunt in romania. circul cu automobilul (un megane 3 break) si cu motocicleta (in bmw 1150 gs adv) circa 65,000km/an.

niciodata n-am fost amendat fara sa fiu vinovat, dimpotriva, am primit 2 avertizari, 2 radare la sub 20km/h peste si am fost iertat sau scazut cota la alte prostii.

stii care e secretul?

de fiecare data imi recunosteam vina. de cele mai mutle ori neatentie

daca in cazul tau pietonul era cum spui dincolo de axul drumului dar se indrepta dinamic sa traverseze, da, trebuia sa opresti. eu o fac daca n-am vreun agresiv in spate, si daca ii vad ca vor sa treaca pe trotuar fiind. e la bunul simt. nici tu nu te simti bine daca mergand pe un drum cu prioritate vine altul de pe secundar si opreste in ultima clipa la intimidare.

daca politistul care te-a ars nu te-a prins cu nevasta-sa si are pica pe tine, nu cred ca nu ai fost vinovat.

• Apreciez 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.