Jump to content
POLITISTI.ro

Ce verificari se fac in urma incidentului de la Perla?

Postare recomandată

Publicat

MariusB,bine ar fi sa controleze si la aia care au cutter-e,unghiere,satare,cutite de bucatarie,piolete sau leviere.Cat mai des,pt. a nu mai exista consecinte tragice.Cine nu tine brisca in safe sa fie sanctionat sever.Facem pariu ca esti la randul tau un potential ucigas.Cine stie,poate chiar unul ca asta: http://www.nytimes.com/2010/04/30/world/asia/30china.html?_r=1

Pardon de sarcasm,dar ce spui tu e in esenta ''hai sai frecam la melodie pe aia care sunt in regula,sa risipim resurse de timp,umane si financiare pt. a castiga practic nimic''.Nu esti singur,is multi cu gandirea asta.

Numarul de infractiuni violente comise cu arme de foc e infim in Romania comparat cu numarul total de astfel de evenimente.Numarul de infractiuni violente e comparabil cu cel din tari cu numar de arme/cap de locuitor mult mai mare.

Publicat

Asa...nu stiu daca e bun topicul dar altu` nu am gasit.

Vreau sa va intreb ceva:

Si pe voi v-au anuntat cei de la Arme ca trebuie sa va faceti DIN NOU vizita medicala si testare psihologica?

Daca da, in baza care legi, si daca doar politistilor li se aplica, mi se pare un imens abuz.

Voi ce stiti??

• Moderator
Publicat

Cum te-au anuntat? E ceva oficial, in scris?

Hotararea 130 din 24 februarie 2005 a Guvernului Romaniei pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor

SECTIUNEA 1

Procedura de autorizare a persoanelor fizice pentru procurare,

detinere, port si folosire a armelor si munitiilor letale

Art. 5. -

(1) In vederea autorizarii procurarii armelor letale, cetateanul roman sau strainul cu domiciliul ori cu resedinta in Romania, care doreste sa devina titular al dreptului de detinere sau, dupa caz, de port si folosire, trebuie sa depuna la organul de politie competent din cadrul inspectoratelor de politie judetene, respectiv Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala domiciliaza sau, dupa caz, isi are resedinta, un dosar care trebuie sa cuprinda urmatoarele documente care sa ateste indeplinirea conditiilor prevazute la art. 15 alin. (1) din Lege:

a) cerere-tip, al carei model este prezentat in anexa nr. 1;

b) actul de identitate al solicitantului, in original si in copie;

c) un certificat medical eliberat de o unitate sanitara specializata cu cel mult 6 luni inaintea depunerii cererii, din care sa rezulte ca nu sufera de una dintre afectiunile stabilite de Ministerul Sanatatii, care fac imposibila autorizarea pentru a detine sau, dupa caz, a purta si a folosi arme si munitii letale, si ca este apt sa detina astfel de arme si munitii;

d) certificat de cazier judiciar;

e) aviz psihologic din care sa rezulte ca solicitantul este apt sa detina, sa poarte si sa foloseasca arme si munitii letale, eliberat, cu cel mult 12 luni inaintea depunerii cererii, de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, atestat in conditiile legii;

f) certificatul de absolvire a unui curs de instruire teoretica si practica in domeniul armelor si munitiilor, organizat de o persoana juridica autorizata in acest sens, in original si in copie;

g) doua fotografii color cu dimensiunea 4x5 cm;

h) dovada achitarii taxelor pentru autorizare, prevazute de legislatia in vigoare;

i) permis de vanatoare, in original si in copie, in cazul in care persoana solicita autorizarea procurarii armei numai pentru detinere;

j) carnet de membru vanator, in original si in copie, vizat pe anul in curs, eliberat de o organizatie vanatoreasca legal constituita, afiliata la Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, pentru arme lungi cu destinatia vanatoare sau, dupa caz, tir sportiv ori biatlon, in cazul in care persoana solicita autorizarea procurarii armei in scopul portului si folosirii acesteia;

k) carnet de antrenor de tir sau biatlon, eliberat de Agentia Nationala pentru Sport, sau legitimatie de sportiv de tir ori biatlon, vizata la zi de Federatia Romana de Tir Sportiv sau de Federatia Romana de Schi si Biatlon, in original si in copie, pentru arme de tir, iar in cazul in care persoana solicita autorizarea procurarii armei in scopul portului si folosirii, trebuie sa prezinte si o adeverinta din partea clubului sportiv la care este legitimata, care sa ateste acordul acestuia cu privire la folosirea armelor al caror proprietar este solicitantul, in cadrul antrenamentelor sau concursurilor oficiale la care urmeaza sa participe;

l) adeverinta care atesta, in cazul cetateanului roman, faptul ca titularul are calitatea prevazuta la art. 14 alin. (2) lit. a) si b) din Lege, eliberata de institutia competenta in acest sens, in cazul in care persoana solicita autorizarea procurarii armei de aparare si paza in scopul portului si folosirii acesteia.

[ ... ]

(6) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. c), e) si f), persoana care este dotata cu arma de serviciu letala poate face dovada indeplinirii conditiilor prevazute la art. 15 alin. (1) lit. e) si g) din Lege prin prezentarea unei adeverinte eliberate de angajator sau, in cazul sportivilor si profesorilor de tir ori biatlon, eliberata de clubul din care fac parte, prin care se certifica faptul ca solicitantul a fost examinat din punct de vedere medical, psihologic si al cunostintelor de specialitate si ca a fost declarat apt sa poarte si sa foloseasca arme letale.

Publicat

Dureros e faptul că nu doar ne cer avizul psihologic şi fişa medicală ci că ne ameninţă că dacă până la sfârşitul lunii nu le depunem personal la SAESP ne suspendă dreptul de portarmă! Deşi nu prea am înţeles cum pot să suspende un drept câştigat în mod legal în alte condiţii decât cele prevăzute de lege.

• Moderator
Publicat

Depuneți o cerere sau raport scris și pe care să îl/o înregistrați la ei, în care să le solicitați să vă comunice în scris în baza căror prevederi sau dispoziții vă sunt solicitate aceste documente și de ce polițiștilor nu li se mai aplică prevedereile art. 5 alineatul 6 din HG 130/2005.

• Membru
Publicat

Cred ca baietii astia cam merita cateva reclamatii sa le dispara aerul de superioritate. Inteleg ca decizia poate a venit mai de sus dar raspunderea e individuala si nu suntem obligati sa executam orice dispozitie ilegala.

Publicat (modificat)

Şi eu am fost anunţat azi, printr-un coleg de idioţenia asta cu vizitele medicale. cică ar fi o dispoziţie a şefului IGPR. Eu le-am răspuns că mi-am reînoit viza în luna ianuarie, anul curent în baza unei legi. Cum ştie orice poliţist legea e mai presus ca dispoziţia. Aşa că i-am calmat deocamdată.

Modificat de minutzu
  • Moderator
Publicat

Pentru a purta si folosi la serviciu arme de foc avem avizele necesare si suntem buni, dar pentru arma personala nu. Destepti ...

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

azi am fost vizitat la domiciliu de agentul de proximitate, pentru verificari privind modul de pastrare a armei.

la mine este prima vizita, cu exeptia celei a colegului de la dmru, dar colegul de la proximitate se saturase, era la a 6-a campanie de verificari.

campania de acum vizeaza din nou doar angajatii MAI.

• Moderator
Publicat

La voi au solictat cei de la AEST un nou aviz psihologic si o noua fisa medicala?

Publicat

Se pare ca nu doar MAI, au trecut si pe la mine cei de la sectie sa intrebe pe la vecini daca fac scandal si am probleme comportamentale. :emo-box: Se pare ca sunt vizati toti posesorii de arme scurte letale.

• Membru
Publicat

La voi au solictat cei de la AEST un nou aviz psihologic si o noua fisa medicala?

Mie nici nu au vrut sa-mi primeasca dosarul fara aviz psihologic si fisa medicala, momentan nu mi s-a mai cerut nimic, ar fi chiar culmea, dar nu imposibil, doar suntem in Romania!

• Moderator
Publicat

I-au disperat pe cei de la proximitate cu verificările acestea. E o practică perversă prin care cei de la arme se spală pe mâini și scot castanele din foc cu mâna altora, aruncând responsabilitatea pe umerii celor de jos. Iar în caz de ceva ... parcă-i vezi: „domnule nu noi am făcut verificările, cel de la proximitate este responsabil”.

Publicat

colegul de la proximitate care a venit la mine la verificari, are si el permis de arma de vanatoare si spunea ca trebuit sa dea testare psihologica, care a durat vreo 4 ore.

• Moderator
Publicat

Fraților vedeți că pe adresa aceea formularea este ambiguă. Iar cei de la arme, din comoditate și pentru a nu se complica, vă trimit la plimbare să cheltuiți pe la psihologi privați. În acea adresă sau dispoziție, undeva spre final scrie clar că se va apela la testarea făcută de alți psihologi, în cazul în care NU este posibilă efectuarea acesteia de către inspectorat. Deci dacă ați fost testați în cadrul acelor teste periodice, în mod normal ar trebui ca psihologul unității să elibereze o adeverință în acest sens. Citiți cu atenție aceea adresă și nu vă grăbiți să dați banii aiurea privaților, pentru că dacă la serviciu sunteți apți să purtați și să manipulați arme, e un pic cam ciudat să vă spună cineva că după terminarea orelor de program nu mai sunteți apți și e păcat să cheltuiți niște bani aiurea.

Publicat

Azi a fost ultima zi.Sunt curios daca se vor ,,anula, cum spuneau ei, permisele pentru cei care nu si-au facut fisa si testarea psiho...

Publicat

Cum sa le anuleze? Ii papa Instanta! Pana nu primesc o notificare scrisa, nu misc un deget! Adica la serviciu e ok sa ai arma, acasa nu? Sau ce mortii lor vor sa zica cu asta? Dam teste psihologice la munca cate 2-3 pe an si alea nu-s bune...acasa? .......................

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Deci? CUm e ?Ati facut toti analizele si testarea sau nu?

Publicat

Eu unu nu am făcut. Mi-a zis un coleg de la arme să-mi fac fişa şi i-am răspuns că dacă îmi dă el bani, eu o fac. Şi cam atât.

• Moderator
Publicat

Nu știu in ce bază legală au solicitat la voi să vă refaceți fișa medicală si testarea psisologică, dar la noi nu au existat astfel de solicitari din partea celor de la AEST.

Publicat

Ti-am dat baza legala (dupa parerea lor) in care au facut verificarile...

• 2 luni mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.