Jump to content
POLITISTI.ro

Baterie laptop defectă?


Bogdanel

Recommended Posts

  • Member

Laptop-ul cumnatei mele arată un mesaj de genul celui din printscreen iar dacă-i scot cablul de la încărcător, bateria se descarcă in 2 minute chiar dacă arată ca e 100%.

Ce e de făcut în afară de cumpărat altă baterie?

M-am uitat pe net și prețul uneia se învârte pe la 300-400 lei.

Acer Aspire 5740, modelul.

13607862257500782631.jpg

Edited by Bogdanel
Link to comment

Bateria trebuie schimbata, este la fel ca orice alta baterie si s-a terminat. Laptop-ul poate fi folosit, tinut in priza nu se intampla nimic.Eu il folosesc in acest mod de 2 ani.

Link to comment
  • Moderator

Ai cumva Windows 7? Vezi ca sunt anumite probleme ale acestui sistem de operare cu anumite baterii, respectiv unele drivere care ar trebui sa se ocupe de managementul incarcarii bateriilor functioneaza defectuos, astfel ca apar probleme. Te poti documenta citind mai multe aici. Sunt convins ca stii engleza.

Link to comment
  • 1 year later...

Mi-a adus mosu un laptop asus x550c,l-am dat unui coleg care mi-a instalat windows 8.1 pe el,l-am adus acasa,mai avea jumatate de baterie,l-am folosit pana s-a terminat bateria,l-am bagat la incarcat si de atunci nu imi mai merge deloc bateria,stau cu laptopul numai in priza si am vazut ca se incalzeste si repede.ce ma sfatuiti sa fac?oare ce problema are bateria? :hmmmt:


Si inca ceva,cine imi poate zice cum fac sa nu mai primesc mesaje publicitare in dreapta jos a ecranului la orice pagina deschisa precum si la clipurile de pe youtube? :doh:

Link to comment
  • Moderator

Daniel, la prima problemă cred că trebuie să ajungi cu el la un service, să verifice dacă bateria se alimentează. Altă modalitate nu cred că ai. :(

 

La a doua problemă, cea cu publicitatea, cu siguranţă ai browserul virusat. Dezinstalează toate extensiile din browser şi vezi dacă mai face aşa. Ce browser foloseşti?

Link to comment
  • Moderator

Şi eu folosesc Chrome, dar nu păţesc aşa ceva. Verifică să nu fi instalat aşa la pachet cu vreun program free vreun toolbar sau vreo extensie pentru browser. Când instalaţi orice progrămel, utilitar sau de altă natură, în general cele care sunt free vin la pachet şi cu diverse alte porcării, aşa că nu vă grăbiţi să daţi next, next, next. La foarte multe există posibilitatea de a debifa şi astfel să instalaţi numei aplicaţia sau progrămelul de care aveţi nevoie, nu şi alte rahaturi inutile.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

@Bogdanel: am patit-o si eu cu un netbook (ACER) care dadea aceleasi simptome: baterie incarcata 100% insa la intreruperea alimentarii AC murea; am fost la service si mi-au spus ca este o problema din BIOS si ca imi dau banii inapoi pt ca modelul respectiv a fost restras de pe piata. Asa ca tind sa cred ca este o problema de soft decat una de hardware (baterie). Daca mai este/are garantie, ar fi bine sa faci uz de ea!

Mai cauta si pe net, poate au patit-o si altii, asa ca te scuteste sa dai banii pe un acumulator nou.

FYI: bateriile actuale de pe laptopuri au si ele un microcip cu un soft, asa ca s-ar putea si de acolo sa fie buba!

Link to comment

Daniel24  : faza cu bateria , tine cel mai probabil de alimentare daca spui sa se si incalzeste .  

Ca sa scapi de reclame , daca spui ca folosesti Chrome , cauta pe google extensia AddBlock  si instaleaz-o  . :)

Link to comment
  • Moderator

Nu are nicio legătură AddBlock cu problema expusă aici. AddBlock este un plugin folosit pentru eliminarea reclamelor afişate în paginile web.

Iar problema expusă de Daniel nu are legătură cu acest lucru, pentru că lui îi afişează aceleaşi reclame pe toate paginile deschise de browser.

Asta înseamnă că s-a pricopsit cu un adware.

Adware este un software malware care redă, afişează sau descarcă automat anunţuri/reclame pe un computer. Adware sunt programe care, folosindu-se de vulnerabilităţile browserului ori de naivitatea utilizatorului, se instalează pe calculator şi deschid ferestre pop-up ori noi tab-uri cu reclame.

Programele adware pot schimba adresa de bază a browserului (homepage) ori redirecţiona adresele web (URL-urile) scrise greşit ori incomplete în bara de adrese, ori căutarile voastre sunt direcţionate către site-uri de tip jocuri de noroc ori site-uri pornografice.

Aceste programe sunt dificil de depistat în sistem, ele neinstalându-se ca orice program, în sensul că nu veţi găsi iconiţă pe desktop, nu le veţi vedea în Start-Programs şi nu veţi găsi fişierul unistall pentru a le dezinstala.

De cele mai multe ori adware se instalează automat odată cu unele programe gratuite ori shareware pe care le instalaţi de pe diferite site-uri de pe internet şi/sau însoţesc uneori programele piratate.

Link to comment

Stiu ce sunt adware . :)  AddBlock  are o functie care iti permite sa blochezi  o anumita reclama  , de aceea am recomandat AddBlock  . Daca blocheaza acea reclama , nu ar mai trebuii sa ii apara .  

 

P.S Incerc sa ajut doar . 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.