Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Vi l-as da, dar programul nu permite salvarea lui intro forma care sa poata fi trimisa pe mail sau PM.

Are un buton de tiparire dar daca incerc sa-l tiparesc, imi da un mesaj de eroare cum ca nu am acces la functia de tiparire.

M-am uitat si in folderele programului si documentele sunt in format *.cri care habar n-am cu ce s-ar putea deschide sau converti in ceva mai normal la cap.

L.E.: nici programul nu poate fi copiat, intrucat dupa instalare, licenta trebuie activata online.

Modificat de mihaitarta
Publicat

Ne se pot deschide cu notepad? Sau poate se reuseste arhivarea programului si pus pe multiupload.

Publicat (modificat)

in cadrul programului, continutul nu este afisat ca text (deci nu merge nici copy/paste), ci exact cum apare o pagina cu text scanata ca si imagine.

Daca reusesc cumva, va dau pm, ca n-as vrea sa fac upload pt ca e protejat de drepturi de autor si n-am chef de probleme.

Am incercat sa-l deschd cu: notepad, word, acrobat si nu merge cu niciunul dintre astea.

Modificat de mihaitarta
Publicat (modificat)

Oricum, standardul in sine e 49 de lei si se poate cumpara si pe hartie.

Daca va strangeti cativa din acelasi oras si puneti bani, nu costa mai nimic.

http://www.magazin.a...=0&id_p=4516327

Mai sunt vreo 8 modificari, dar nu schimba nimic esential: practic unele introduc banda cu stema uniunii in loc de steagul romanesc, este una care introduce formatul cu 3 cifre in loc de 2 pentru Bucuresti si mai este una care introduce indicativ de judet pentru Ilfov.

Forma, dimensiunile, spatierea, fontul raman valabile.

Modificat de mihaitarta
Publicat

fa o imagine a cdului si urc`o pe un site de upload ,asa o poate arde oricine pe un cd sau monta cu daemon tools .

Publicat (modificat)

@CristiXP Nu ma incurc cu treburi din astea. Sper sa intelegi, mai ales ca e vorba de 50 de lei.

Daca nu esti dispus sa dai 50 de lei ca sa-l cumperi inseamna ca nu esti suficient de interesat. Plus ca nu e suficient sa instalezi programul, mai trebuie activata si licenta si asta se face pe serverul lui ASRO. Licenta mea e deja activata pe calculatorul meu, asa ca nici asta nu cred ca ar ajuta pe nimeni cu nimic.

Pana la urma am descoperit si cum se printeaza, dar pe toate paginile apare numele meu si n-am de gand sa-mi bat cuie-n talpa. Sorry :)

In alta ordine de idei, contrar sanselor pe care le-am acordat cererii mele pentru placute tip C, s-a aprobat, dar doar una, pentru partea din spate.

Dupa ce am vazut standardul, mi-am si luat gandul de la cerere, considerand-o o cauza pierduta, dar uite ca si autoritatile romane pot da dovada de intelegere in anumite situatii.

O bulina rosie din partea mea ! :)

Modificat de mihaitarta
Publicat

Ce a inebunit toata lumea cu numerele preferentiale, cracanate, adunate, pe 1,2,3 randuri ... care sa fie retinute (in minte) de oricine, care sa starneasca comentarii si felurite aprecieri. Eu cand mi-am cumparat masina m-am gandit mult la un numar care sa nu poata fi retinut usor, sa nu aiba nicio legatura cu varsta sau numele meu, sa fie ceva comun, care ,,sa nu sara-n ochi". Sunt politist intr-o comunitate mica si majoritatea oamenilor nu imi cunosc masina ... (oare ar trebui sa o cunoasca ???) ...

Publicat (modificat)

Ce a inebunit toata lumea cu numerele preferentiale, cracanate, adunate, pe 1,2,3 randuri ... care sa fie retinute (in minte) de oricine, care sa starneasca comentarii si felurite aprecieri. Eu cand mi-am cumparat masina m-am gandit mult la un numar care sa nu poata fi retinut usor, sa nu aiba nicio legatura cu varsta sau numele meu, sa fie ceva comun, care ,,sa nu sara-n ochi". Sunt politist intr-o comunitate mica si majoritatea oamenilor nu imi cunosc masina ... (oare ar trebui sa o cunoasca ???) ...

Si mie mi se pare ca e cam multa tevatura pe tema asta, dar probabil nu in sensul in care ai gandit-o tu. Oamenii sunt diferiti si intro oarecare masura este firesc sa-si doreasca lucruri diferite.

In cazul meu concret, singurul motiv pentru care am intrat in aceasta discutie a fost ca sa-mi lamuresc problema cu numerele moto pe masina, acesta fiind singurul format care se potriveste pe a mea. Daca as fi trait in Germania, de exemplu, nici n-as mai fi ridicat aceasta problema pentru ca le-as fi primit din oficiu, fara cereri, derogari (in urma carora mi s-a aprobat doar una) si alte tumbe.

Ca sa vedeti cum decurg lucrurile in Germania, sa va povestesc cum s-a pus problema la ei la inmatriculari:

In primul rand la ei nu se pune problema la modul "Nu se poate, domnu' " (ca la noi), ci la modul "Haideti sa vedem cum putem sa rezolvam aceasta problema in asa fel incat sa fie totul in regula"

Acolo numerele de zoll mi s-au eliberat in format A(52x11) si doamna de la ghiseu si-a cerut scuze de doua ori pentru ca nu mi-a putut da format C din cauza ca i s-au terminat placutele, si asta in conditiile in care nici n-a vazut masina, dar stia despre ce este vorba. Si vorbim despre numere temporare.

In curte la firma de unde am cumparat masina era un Dodge Charger din '66 care era pregatit de livrare la intern si avea numere provizorii (rosii) in format C. Mai aveau vreo 7-8 masini in service (tot clasice americane) care toate aveau numere definitive germane (cu H) in format C.

Din toate astea concluzionez ca la ei asta e regula, una cat se poate de simtita si de ancorata in realitate.

La noi, in schimb, autoritatile considera ca e normal sa accepte ca o placuta tip C este in regula pe o motocicleta, deci e lizibila atat pentru politist, cat si pentru echipamente de inregistrare, dar in momentul in care e montata pe o masina se pare ca isi pierde in mod inexplicabil toate aceste calitati.

Stiu ca asa prevede standardul, dar poate ca standardul respectiv e putin rupt de realitate si ar trebui sa sufere niste modificari astfel incat sa poata sa ofere cate o solutie pertinenta pentru fiecare tip de autovehicul.

Atata timp cat tu ai locul special amenajat, atat in fata cat si in spate de dimensiune 30X15 si de la inmatriculari ti se da o placuta A 52x11 si una B 34x20, in conditiile in care exista si una C 24x13, singura care se potriveste, e tare greu sa nu te enervezi si e tare greu sa vezi macar o bruma de logica si de bun simt in acest mod de abordare.

Modificat de mihaitarta
Publicat (modificat)

Bun, pana la urma pentru mine s-a rezolvat (cel putin pe jumate, in sensul ca am primit doar una din doua) in urma cererii depuse, dar pe fond, problema e cat se poate de nerezolvata. Si ca sa vedeti cat e de arbitrar procesul:

Eu am facut cererea in super graba, am scris vreo 4-5 randuri in care am explicat succint problema si am avut norocul sa se aprobe.

O cunostinta din Bucuresti, aflata intro situatie similara, cu o masina japoneza produsa pentru piata americana a compus o cerere de cateva pagini in care a explicat in detaliu problema, ba chiar a atasat si poze cu locul de numar din care reiesea clar ca nu incape altceva decat format C. Rezultat: cererea a fost respinsa.

Din acest motiv consider ca ar fi mai bine ca standardul sa fie modificat. Cu o combinatie a acestor 3 formate de numere A, B si C s-ar putea rezolva orice autovehicul daca placutele ar putea fi acordate in orice combinatie( AA BB CC AB AC BC), iar acordarea unei combinatii anume sa se faca luand in considerare dimensiunile si forma locului special amenajat, asta ca sa nu iasa debandada.

Nu cred ca are cineva pretentia absurda ca placuta sa fie exact cat locul, dar macar daca e diferita ar fi mai bine sa fie prea mica decat prea mare.

Modificat de mihaitarta
Publicat

Parca nu am trai in aceeasi tara, legile se aplica in mod diferit de la judet la judet, in sensul bun sau rau. Si eu am un golf 3 model american la care imi trebuie numar tip C pe hayon. Si in 2 ani jumate mi-au eliberat numarul respectiv de 3 ori (o data cand am inscris masina si de 2 ori pt ca mi s-a furat numarul de pe spate) fara nici o problema, doar achitand o taxa in jur de 20 de lei si cu mentiunea facuta de cei de la inmatriculari sa il montez doar pe spate. Fara sa strambe din nas sau sa se uite la masina sa se convinga ca asa e. Dar deh, asta e Romania, tara tuturor posibilitatilor.

Publicat (modificat)

@se7en Nu te mira! Asta se intampla cand legislatia nu a fost gandita sa acopere toate situatiile. Primirea acestui tip de placuta atarna de bunavointa celor de la inmatriculari, in loc sa fie stipulat clar ce autovehicule si in ce conditii pot primi fiecare tip de placuta.

Haideti sa va pasez o idee care mi-a venit. Spuneti-mi voi daca scartaie ori ba:

Emitentul standardului a gandit 3 tipuri de placute: A, B si C. Culorile, fontul si calitatea executiei au fost gandite in asa fel incat sa serveasca mai multe scopuri :

- sa fie lizibile(probabil de la o anumita distanta minima) de catre politisti si de catre echipamentele cu care acestia lucreaza.

- sa poarte elemente de securizare pentru a putea identifica falsurile

- sa fie durabile

In conditiile in care toate trei indeplinesc aceste scopuri eu i-as da omului care vine sa inmatriculeze un autovehicul posibilitatea de a-si alege ce format vrea el si in ce combinatie (AA BB CC AB AC) vrea el.

Chiar nu vad care ar fi problema cu un asemenea mod de abordare. Responsabilitatea de a-si alege formatul potrivit ar trebui sa-i revina proprietarului, nu lucratorului de la inmatriculari care nici macar nu stie cum arata masina aia.

Bineinteles ca ar fi pasibil de amenda in continuare daca nu-si monteaza placutele in locul special amenajat (ca vrut sa fie mai cu mot si si-a comandat placute care nu incap), sau daca cea din spate nu e iluminata, sau are una lipsa, etc...toate prevederile Codului rutier raman valabile.

Una dintre probleme e ca la noi cetateanul este considerat din oficiu iresponsabil de catre autoritati. De ce spun asta?

Peste tot, pentru eliberarea sau preschimbarea de diverse acte oficiale se cere un metru cub de anexe din care sa reiasa diverse informatii: adresa, CNP, stare civila, etc.

In tari un pic mai civilzate se considera, asa cum este si normal dealtfel, ca raspunzi penal pentru ce declari acolo si se considera din oficiu ca esti suficient de responsabil ca sa nu te apuci sa scrii balarii intrun inscris sub semnatura privata.

O alta alternativa la modul de acordare al placutelor de inmatriculare descris mai sus (asta daca tinem mortis sa-l consideram pe cetatean iresponsabil din oficiu) ar fi ca cei de la RAR, la omologare, sa consemneze in CIV dimensiunile locurilor destinate placutelor de inmatriculare fata si spate, informatie care apoi sa stea la baza eliberarii de catre serviciul inmatriculari a unei combinatii a celor 3 tipuri de placute corespunzatoare cu informatia din CIV.

Modificat de mihaitarta
Publicat (modificat)

Mai am o intrebare:

Cronologia evenimentelor e in felul urmator:

-am primit initial combinatia de placute A si B

-am depus cerere pentru doua placute C

-am primit raspuns in urma caruia s-a dispus inlocuirea placutei A cu una C (Am crererea cu numarul de inregistrare si raspunsul inscrise pe ea. Pot s-o si postez daca este cazul)

-am ramas cu o placuta C si una B

Pareri?

Modificat de mihaitarta
Publicat (modificat)

Ca sa ma clarific:

In ceea ce priveste litera legii (sau respectiv a standardului) am lamurit-o, dar parerea mea este ca nici Codul Rutier si nici Standardul SR 13078:1996 nu au fost concepute cu scopul de a-i pune pe cei aflati intr-o situatie mai speciala (dpdv al placutelor de inmatriculare) in dificultate, iar Directia regim permise si inmatriculari se pare ca a inteles asta si mi-a solutionat cererea, cred eu, mai mult in spiritul legii.

Avand in vedere acestea, sunt curios sa aud parerea politistului despre situatia prezentata.

Va multumesc!

Modificat de mihaitarta
Publicat

e posibil :))

acuma m-a apucat stresul. Sper sa nu fie mai complicat decat e nevoie.

• Moderator
Publicat

După cum s-a întâmplat şi la înmatriculări, tot aşa se va întâmpla şi în cazul în care eşti oprit. Orice om percepe şi interpretează legea în felul său, în favoarea sau în defavoarea ta. Unul poate să spună că nu e ok, iar altul poate spune că e.

La înmatriculări, tu ai avut şansa să găseşti înţelegere, chiar dacă stas-ul ăla a fost prost conceput. Sunt aceleaşi şanse să găseşti şi poliţişti care să înţeleagă despre ce e vorba, la fel cum sunt şi şanse să găseşti colegi la care nu vei găsi înţelegere.

Iar toate astea se datorează reglementărilor neclare şi care nu acoperă toate situaţiile din realitate, sau cu alte cuvinte, a incompetenţei celor ce le-au elaborat, din moment ce pot fi interpretate în mai multe feluri.

Publicat

ieri pe centura am vazut o toyota model american cu placuta tip C... o sa pun poza cand reusesc sa o scot din tel.. :)

Publicat (modificat)

ieri pe centura am vazut o toyota model american cu placuta tip C... o sa pun poza cand reusesc sa o scot din tel.. :)

Sunt si in Oradea cate vrei. Mai nou au aparut doua Infiniti Fx45 care au placute C si pe fata si pe spate si sunt emise de inmatriculari, nu-s facute pe net. Trag concluzia ca nu se mai face chiar asa mare taraboi pe tema asta in ultima vreme si eu zic ca e foarte bine.

Sper doar ca si politia sa dea dovada de intelegere ca si cei de la inmatriculari.

Modificat de mihaitarta
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut

De curand mi-am schimbat nr de inmatriculare pe fata (l-am pierdut pe cel vechi). Aveti cumva idee daca este vreo problema legala faptul ca acum pe fata am un nr de tip nou, cu steagul UE, iar pe spate unul de tip vechi cu steagul RO.

Multumesc

• 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Sunt un tip foarte pretentios si m-am saturat sa gasesc tablita din fata lovita prin parcare de alti colegi de trafic, indoita, zgariata, ba chiar si muscata de caini, m-am specializat in indreptarea si revopsirea tablitelor sub lupa etc.

In final am recurs la a pastra tablita legala acasa si pentru masina mi-am confectionat singur o tablita aproape identica, aproape imposibil de observat ca nu e cea originala, cu dimesiuni identice, spatii intre litere identice, corpul si forma literelor identice s.a.m.d.

Acum aflu ca este ilegal si da, ma conformez negresit, dar este pacat ca la serviciul de inmatriculari este atata birocratie, vor dovada ca e deteriorata sau declaratie ca a fost pierduta etc., o placuta ar trebui sa se elibereze detinatorului contra cost la simpla legitimare la ghiseu si efectuarea platii, eventual predarea placutei vechi.

Asa mi se pare mie normal, nu sa fac singur placute pe acasa ori sa le repar de spaima actelor.

Respect!

Modificat de PavelFloresco
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Pavel, vezi ca placuta aia mai are si niste elemente de siguranta pe langa faptul ca vopseaua alba este reflectorizanta si in caz de radar fix pe timp de noapte, placuta ta "nu exista". In Bucuresti faci cerere, depui actele, platesti contravaloarea si ai placutele in 2 ore (atentie placutele vin in transe orare, deci e posibil ca placuta ta sa vina in aproximativ 3 ore). se mai poarta transformarea unor numere (b36 nck si iese un n36 nok cu putina vopsea sau altele si mai complicate). nu stiu daca legea zice ceva de prinderea placutelor de inmatriculare cu suruburi am vazut o gramada de confuzii intre G si O din cauza unui surub

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Am o problema cu placutele de inmatriculare, am cumparat o masina cu contract de vanzare cumparare, cu un numar pe spate atipic si pe fata bun. Am lovit un caine si am pierdut numarul de pe fata. Intrebarea este : se poate reface numerele de inmatriculare doar cu contractul de vanzare- cumparare sau trebuie sa merg sa il caut pe proprietar care nu cred ca o sa il mai gasesc?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.