By
Marius
Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut
Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.
Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente :
Pentru persoane fizice:
cartea de identitate;
dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original;
actul de identitate a delegatului original + copie, după caz;
actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie;
Pentru persoane juridice:
actul de identitate a delegatului original + copie;
dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original;
actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie;
delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing).
Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere.
Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente.
În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
Doresc sa stiu daca colegii de la rutiera aplica sanctiuni in baza art. 237 (1) lit. r. Intreb asta pentru ca nu pot crede ca nu a trecut macar o daca un auto cu numere "cracanate" (care contravin legii) pe langa acestia. Oricum, personal am intrebat intr-o intersectie si respectivul agent mi-a spus ca nu poate sa faca nimic atata timp cat e eliberat legal (oare?), in plus, in acel moment, el este la fluidizare si nu poate nici macar sa-l dea prin statie pentru a verifica un alt coleg cele spuse de mine.
Hai sa vedem care dintre colegii rutieristi pot identifica numere din foto de mai jos (poate se aleg si cu vreo mustrare din partea sefilor ca si-au permis sa deranjeze cine stie ce "smecheri ai soselelor").
Mai am o sumedenie de fotografii insa nu pot posta decat doua (oare dece?).
LE. (asta in loc de PS)...
Foto "cracanate" (m-am gandit ca si asta e o solutie pentru a mai posta cateva fotografii)
Cu stima,
Cata