Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Trebuie să soliciţi transcrierea dreptului de proprietate (să o treci pe numele tău).

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna seara,

Am incercat sa gasesc un raspuns la intrebarea mea pe topicul acesta (si nu numai), dar nu am gasit nimic.

Vreau sa stiu cat de in regula este stergerea chenarului negru al numarului unui autovehicul precum in poza aceasta. O sa renunt la suportul de numar de pe spate si ma batea gandul sa decolorez si acel chenar. Recunosc, motivul este unul evident, e legat de estetica :). Nu vreau sa modific vreo litera, sa distrug vreun element de siguranta sau alte asemenea, e vorba doar de acel chenar negru. Parerile sunt impartite, unii spun ca aceasta fapta se incadreaza la modificarea numarului, ceea ce e ilegal, in timp ce altii spun ca e totul ok, din moment ce nu modifici/elimini dimensiunea/literele/elementele de siguranta. Un tip chiar a spus ca si-ar fi luat amenda pentru asa ceva, dar intr-un mod destul de dubios, fara detalii pe procesul verbal - in fine. Pe alta parte, unii declara ca anumite "loturi de numere" asa au venit de la inmatriculari, fara acea margine neagra.

Personal sunt impartit - sunt de acord cu cei care spun ca este ilegal din moment ce faptul implica, evident, modificarea fizica a numarului, dar pe de alta parte, acea margine nu mi se pare a fi deloc importanta, din moment ce orice suport de numar ar acoperi-o. Deci oricum n-ar fi vizibila si nici nu reprezinta vreun element de siguranta.

Deci cum spuneam, ma intereseaza ca pe spate sa scap de suportul numarului si de marginea neagra a acestuia. Credeti ca risc vreo amenda? Dumneavoastra ati acorda/acordat sanctiuni pentru acest lucru?

Multumesc anticipat!

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Salutare tuturor , va deranjez cu o intrebare la care nu stiu raspunsul .. in seara asta am pierdut nr motocicletei pe care abia am cumparat o ... nu am reusit sa o trec pe numele meu decat la impozit , cand am fost cu moto la autenticitate sa obtin talonul pe numele meu mi au dat cu respins pt ca fostul propietar ia facut cateva modificari motocicletei ...(  schimbat toba, janta spate ,butoiase lichid ... xenon .. si lista mai continua pe vreo 5 randuri cat mi a scris constatatorul ....mecanicul , cum se o chema ..... ideea este ca nu pot da de fostul propietar si nici nu pot aduce motocicleta in starea in care a iesit din fabrica pt ca n am piesele necesare ..

Credeti ca exista vreo sansa sa imi rezolv problema incalcita in care ma aflu ? Placutele de inmatriculare personalizate ar fi o solutie ?

Multumesc mult anticipat , si toata stima din partea mea pt munca si devotamentul vostru !

• Moderator
Publicat

Placutele de inmatriculare personalizate ar fi o solutie ?

Nu.

Pe acest forum se promovează respectarea prevederilor legale.

Publicat

Constatatorul / mecanicul sau cum se o chema este de fapt un inginer care raspunde de actele pe care le elibereaza, in fata legii.

Impresia asta ca "iei e prosti, needucati, nu stie ce face, nu ia spaga si pune bete-n roate lui pitzy" nu este noua.

Un vehicul este omologat pe baza regulamentelor internationale (si multi cei ce dau din gura habar n-au ce prevede legislatia, daca te intereseaza iti pun aici o lista) pentru ca vehiculul sa fie sigur pe drumurile publice, sigur pentru proprietar, pentru pasageri si pentru ceilalti participanti la trafic, si nu polueaza (acustic, chimic, electromagnetic).

Copii idioti, se joaca cu viata lor si a altora si modifica ceea ce este sigur.

Numai din ceea ce ai scris, a(i) modificat sistemul de iluminare (securitate rutiera), rotile (securitate rutiera), sistemul de franare (securitate rutiera), toba (poluare chimica si acustica) si lista continua, pentru a avea o motocicleta de "terasa".

O poti vinde mai departe sau o poti re-aranja asa cum a fost modificata.

Nu in ultimul rand, asigurarea pe care o ai (daca o ai) este nula in cazul in care inspectorul accidentului constata ca elemente de siguranta circulatiei au fost modificate. Asigurarea o ai pe modelul omologat

Publicat

Multumesc mult pentru raspunsuri ,departe de mine gandul sa jicnesc pe cineva cu acest topic , daca am facut o imi cer scuze , vroiam doar sa inteleg pe unde ma situez legal in situatia in care ma aflu , am facut o ... la ceea ce imi spuneti voi , am incurcat o ,.,,,

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Asa cum a mai intrebat si alleks, revin cu acceasi intrebare :

Fara nici o urma de rautate,sarcasm : de ce un politist ar sanctiona acest lucru atat timp cat chenarul oricum nu ar fi vizibil cand numarul este prins in suport? Si mai am o intrebare : am un coleg care are placutele de mai bine de 8 ani si chenarul e cam dus (nu complet), iar literele nu mai au vopsea neagra pe intreg relieful. Poate fi sanctionat?
Multumesc anticipat !

Publicat

Eu chiar nu pot sa va inteleg, ce o fi asa frumos si interesant daca stergi chenarul ala? Chiar vi se pare ca va scoate masina din banalitate si capata senzatia lasata de un Lamborghini in trecere?

Chenarul ala nu a fost vopsit degeaba, el contureaza mai bine placuta, iar daca e ascuns sub rama suportului atunci rama suportului devine chenar negru ! unii nu pun rama si atunci trebuie sa aiba placuta propriul contur negru!

probabil ii ajuta pe politisti sa vada noaptea mai bine numarul cu camerele,sau pentru camerele de vigneta,oricum nu e treaba voastra asta, din moment ce scrie clar la regulament ca o pui asa cum e fara a-i face nimic altceva,nu iti dai seama ca e inutil sa mai intrebi daca ai voie sa o stergi?

Eu as amenda grav si pe aia cu liniuta de cruciulite la parbriz de abia vad ce e pe drum de ele. Romanii sunt chiar inapoiati rau la capitolul estetica.

Publicat

Wow...ce raspuns obiectiv si lipsit de ironii. Ai tinut tu mortis sa-mi spui de estetica, dar cealalta intrebare ai lasat-o balta. Abtine-te de la a comenta. Cum sa spui ca datorita unui chenar NEGRU se vede mai bine noaptea? Sa stii ca sunt si suporturi argintii si nichelate. Revenind, poate cineva cu bun simt si fara ironii de 2 lei care nu va fac cinste, sa-mi raspunda?

• Displace 3
Publicat

Acel chenar negru își are și el rostul lui.

Legiuitorul, când a pus pe hârtie acest aspect, acela de a hotărî un stas, a luat în calcul niște lucruri.

Unul dintre ele este că, fondul plăcuței cu numărul de înmatriculare este alb și la fel, multe mașini au aceiași culoare.

Acel chenar are sarcina de a evidenția plăcuța în caz că proprietarul, unui vehicul alb, nu o montează pe acesta prin acel suport ci pur și simplu o lipește sau o găurește și o prinde în chiplinguri. Legea nu te obligă să cumperi acel suport din plastic pentru număr iar legiuitorul, după cum am spus, a luat acest aspect în calcul.

Din punct de vedere legal nu este nicio problemă (dacă nu-i faci altceva) numai că polițiștii care vor vedea asta te vor include la "categoria" cocalar și te vor trata altfel. Nu știu dacă este cazul tău, nu te acuz de așa ceva, doar te pun în temă pentru că, bănuiesc că asta nu ar fi singura "înfrumusețare" adusă mobilului. O să vrei să-i mai faci și altceva dacă asta ți se pare "cool".

Crede-mă, nu e. E o copilărie inutilă. În fine!În ciuda aparentelor, polițiștii rutieri nu "pun botul" la artificii penibile și puerile, venite din partea unor șoferi, gen numere "crăcănate", ecusoane cu antetul diferitelor instituții în parbriz, combinații de litere gen WTS sau alte tâmpenii crezând că prin asta îi vor intimida și nu-i vor opri ori nu-i vor sancționa. S-au dus timpurile astea. Ca polițist rutier te sancționez de-ți merg fulgii indiferent cine ești ori cine crezi că ești, dacă, bineînțeles, ai comis o ilegalitate. Atât timp cât o fac legal, nu mă poate timorat nimic și mai ales nimeni.

Îmi permit totuși să-ți dau un sfat. Lasă, în cazul asta, lucrurile așa cum le-au gândit și făcut specialiștii pentru că la înfăptuirea lor au lucrat mai multe minți, în baza unor studii, și asta a fost cea mai bună variantă.

Dacă vrei să evadezi din banal caută alte metode și nu aduce modificări mașinii fără acordul legiuitorului pentru că vei suferii rigorile și atunci vei da vina pe polițiști, cum o fac mulți, ori vei crede că polițistul are ceva personal cu tine.

Publicat

Va multumesc pentru raspunsul clar si argumentat. Va asigur ca asta+bec alb e singura modificare. In rest ma intereseaza starea tehnica a masinii. Multumesc din nou pentru intelegere si sper sa fie mai multi cei cu bun simt, dar, daca se poate, ati putea sa-mi raspundeti la intrebarea legata de vopseaua usor deteriorata de pe caractere ?

Publicat

A fost o periodă când cei de la înmatriculări nu știu ce vopsea foloseau, una de proastă calitate bănuiesc, pentru că numerele multor mașini erau aproape invizibile.

Mai exact, vopseaua neagră, cea care face combinația numărului vizibilă, din varii motive, neimputabile proprietarului, se ștergea de pe număr.

Nu știu să fi sancționat cineva acei proprietari însă era și obligația lor, într-un fel sau altul, să ceară organului emitent explicații și prin asta intrarea în legalitate prin înlocuirea plăcuțelor cu unele de calitate sau "retipărirea" lor.

Ca atare, dacă zici că plăcuțele sunt ușor șterse, nu pățești nimic dar nu te culca pe o ureche și găsește o modalitate să le faci vizibile pentru a nu intra sub pericolul sancționării.

Polițiștii știu foarte bine să facă diferența între o plăcută deteriorată "pe cale naturală" cauzată de trecerea timpului și una "cozmetizată", pentru vezi Doamne, în mintea unora, evitarea sau împiedicarea citirii acesteia de camera aparatului radar (să se întâmple așa ceva plăcuța nu trebuie să fie fizic acolo, îi poți face plăcuței orice, camera o vede în orice condiții, astea sunt mituri scoase de necunoscători, numai că lipsa ei aduce pe lângă sancțiunea pentru viteză și pe cea de lipsă a plăcuței cu numărul de înmatriculare și implicit retinerea talonului.) și dintre o persoană de bună credință și una de rea credință.

Știu să facă foarte bine această diferență și chiar acționează în consecință.

Ai grijă și la intensitatea luminii de la lampa numărului.

Poți rămâne foarte ușor fără talon dacă scapi din calcul acest aspect. Lumina albă, de care spui, dacă are intensitatea potrivită, (cu toate că m-aș mira, e știut că aceasta are o intensitate mai mare) cea emisă de becul standard recomandat de producător, nu va fi nici asta o problemă din punct de vedere legal.

Publicat

prislea, nu te ascunde dupa deget, te-ai simtit lezat pentru asta e singurul motiv pentru care te interesa stergerea chenarului nergu, sa fii cu ceva diferit. initial ti se parea cool,ca ai mai vazut  chestia asta facuta si probabil iti parea curajos cum risca unul asa prin fata potentialelor amenzi si probabil vrei si tu sa pari un curajos.

si eu ti-am spus acelasi lucru, ca evidentiaza mai bine caracterele si ti-am facut o mica lectie de logica la nedumerirea ta unde intrebai care e diferenta cand chenarul sta sub rama. imi amintesc epoca numerelor ""inaltate"" la Dacii, prin anii 90 unde daca nu aveai in spate numarul inclinat si suit in afara scobiturii dintre stopuri nu erai ""adevarat"". si toti fraierii isi faceau treaba asta. tot atunci apareau si rame iluminate,rame nichelate, argintii sau abtibildul cu stema Romaniei,un must on.

sa iti zi ce m-a tentat pemine cateva zile, sa imi fac semnalizari ""US Style"". si chiar intrebam aici in forum daca e legal sau nu. pina la urma e gri zona,as fi putut sa lepun,dar intr-o seara opreste la semafor unul cu un G4 linga mine, ""dotat"" cu de toate,inclusiv us style d-ala. si de-odata mi-am dat seama ce prostie era sa fac,un artificiu copilaresc, blink-blink. Am o honda civic din 2010 ca idee.

tot timpul o sa fie cateo gaselnita din asta ,si mereu o sa fie o turma care sa o urmeze, diferenta daca iti dai seama de ridicol la momentul potrivit sau nu.

Publicat

Nu ma ascund dupa deget, m-am simtit deranjat fiindca automat ai presupus ca sunt un cocalar care probabil are jante din bazar de alte dimensiuni, folie, xenon fara lupa etc. Ei bine nu, te asigur ca, asa cum am spus, aia e singura modificare adusa masinii si singura pe care o voi aduce. Nu am prins acea perioada cu daciile din pacate (sau din fericire ?). In fine, nu are sens sa dam curs polemicii.
@

genessys30

Chiar m-ati pus pe ganduri :D. Am avut becuri galbene (alb cald) dar s-a ars unul si celalalt era cam "chior" si am pus alb (alb rece). Clar bate mai tare, dar...:-s. Pana acum n-am avut probleme desi am trecut de foaarte multe ori pe langa echipaje de politie, noaptea. La mine numarul e inconjurat de un ornament din plastic (asa e masina din fabrica) si incadreaza lumina (nu bate stanga-dreapta, sus-jos). Sper sa nu am probleme nici pe viitor. Multumesc inca o data pentru avertizare. O seara buna !

Publicat

Instalatia de iluminare concura la securitatea rutiera si nu si voie sa faci modificari (chiar si numai schimbarea tipului de bec)

Fara omologarea RAR-ului, chiar si sa fie "singura modificare a masinii", risti amenda sau intr-un caz mai nefericit sa ai probleme mari cu asigurarea in caz de accident

Publicat

Buna ,pana la urma se pot obtine legal placute tip C pt autoturisme ?  am un golf 3 la care am schimbat haionul cu un model american ,poate sa-mi spuna cineva daca pot obtine LEGAL o placuta tip c ?    multumesc anticipat

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.