Jump to content
POLITISTI.ro

Filmare radar doua masini in paralel

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Și de ce ar trebui să luăm de bun ceea ce spui tu?

Se poate observa subiectivitatea ta chiar din cele câteva rânduri pe care le-ai postat, când spui că celălalt era unul „bazat”.

Nici tu și nici acei polițiști nu aveau de unde ști acest lucru.

• Postări 40
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

• Rusy

7

• maxu08

7

• Catalin

6

• sacalubeard

5

Cele mai multe postări în acest topic

Publicat (modificat)

Pai si atunci cum iti explici asta,ti-am zis k aveam pilotul activat la 47 km/h,deci viteza o aveam constanta ,nu se pune problema sa o fi depasit-o,in alta ordine de idei dak nu era adevarat ce am spus nu mai intram si postam pe forumul vostru asa ceva.Cat despre celalat sofer ,doar am presusup k e bazat,oare numerele de la masina nu pot fi recunoscute?

Modificat de Kmcoio
Este a doua oara cand sunt nevoit sa va editez postul. Va rog sa cititi cu atentie regulamentul forumului.
Publicat

Camera video nu focalizeaza niciodata singura autovehiculele vizate de aparatele radar, aici tine de experienta si atentia operatorului radar, dupa cum am mai spus si mai sus aparatul radar poate sa masoare 3 viteze deodata, 2 autovehicule in mers si viteza proprie. Viteza superioara a unui vehicul fata de altul se vede cu ochiul liber si cu valorile afisate de aparatul radar, restul tine de operatorul radar referitor la manevrarea camerei.

Numerele de la masina pot fi recunoscute, dar te asigur ca inregistrarile nu pot fi sterse, implicit nu cred ca agentul constatator nu a luat masuri si impotriva celuilalt cond auto, asta daca a depasit viteza legala sau a incalcat vre-o regula de circulatie.

Tot ce e posibil e sa fi gresit si operatorul radar, dar el acum are posibilitatea sa vizioneze abaterile filmate si sa le valideze. Deci daca era un mcv, putin probabil sa ai dreptate, daca era un radar python 2 atunci operatorul radar nu are alta posibilitate decat sa vizioneze la terminarea casetei sau la sediu daca a gresit sau nu. Dar masura trebuie luata dupa care ai posibilitatea sa faci contestatie la procesul verbal.

Publicat

Da,o fi adevarat ce spui tu ,dar de unde stiu eu k el a dat pe functia aceea rapida pt a vedea viteza celor2 autovehicule,cine imi garanteaza k acea viteza inregistrata de radar,daca era una singura ,nu era viteza celuilalt,aici sunt eu nedumerit si ,in ultimul rand nu cred k am fost inreg,pt k nu mi-a aratat inregistrarea,cand am cerut acest lucru.

Publicat

Pe filmare se vede daca a fost apasata acea functie rapida, scrie REPEDE, intotdeauna prima viteza este a primului vehicul vizat, dupa ce este apasata functia REPEDE atunci afiseaza si cea de-a doua viteza. Daca ti s-a facut proces verbal sigur ai fost inregistrat. Este o dispozitie careia nu pot sa-ti dau numarul fiind inregistrata intern in care scrie la art 16 lit.b ca este interzisa oprirea inregistrarii si aratarea contravenientului abaterea inregistrata. Ca multi altii esti ofensat mai mult ca nu ti-a aratat imaginile cu inregistrarea, aici este defapt nedumerirea ta. Politistul a procedat corect (conform metodologiilor si dispozitiior) din relatarile tale, referitor la legalitatea intocmirii procesului verbal nu pot sa ma pronunt ca nu am pv-ul si imaginile radar sa-ti zic daca e corect sau nu. Daca ai nedumeriri singura soluti instanta dar te asigur ca te va costa mai mult drumul la judecatoria respectiva daca nu esti din localitate decat plata amenzii de 120 lei in 48 de ore daca pe acel sector viteza este de 50 km/h.

• Membru
Publicat

Si daca aveai pilotul automat activat, ce mare lucru? In cazul in care aveai activat limitatorul de viteza, mai discutam. Asa, pe pilot automat, poti imediat sa il decuplezi prin simpla apasare a pedalei de acceleratie.

• Moderator
Publicat

În plus, chiar dacă este activat tempomatul, poți accelera fără ca acesta să se deculpeze, iar dacă vei ridica piciorul de pe pedala de accelerație mașina va reveni la viteze prestabilită odată cu activarea pilotului automat.

Numai dacă acționezi pedala de frână sau ambreiaj, tempomatul se dezactivează automat. Dar nu și în cazul accelerației.

Faptul că aveai tempomatul activ, nu e un argument solid care să-ți susțină în plus afirmația conform căreia nu aveai viteza măsurată de aparatul radar.

Publicat

Pai ii raspundem cetateanului ce sa facem, el se bazeaza pe niste presupuneri auzite pe la carciuma nicidecum dupa principiile functionarii aparatelor radar.

Contribuabilul crede ca aceste aparate radar sunt niste jucarii date pentru politisti sa-si mai ocupe timpul.

Publicat

Baieti sa stiti ca cunosc f bine cum functioneaza tempomatul,si va spun k nici nu am atins acceleratia,deoarece nu ma grabeam sa ajung la munk pt k era prea devreme.Eu nu incerc sa va conving cu argumente cum cred unii,doar spun k era f posibil k viteza sa fie a celuilalt. Multumesc de lamuriri.Apropo,suntem oarecum colegi...........

Ps;Altadata cand voi trece pe langa un radar voi avea grija sa circul cu 10 km/h,poate asa isi vor da si ei seama care vehicul din doua circula cu viteza mai mare,apropo de postul despre cel care manevreaza camera !

Si oare acest lucru cu nearatatul inregistrarii conform normativelor interne,nu inseamna oare un abuz sa te faca sa platesti amenda?Stiti cum se spune daca pui botul asta e..

Publicat (modificat)

Daca e oarecum, atunci sigur esti la comunitari, deci cu mine nu esti coleg. Ti s-a raspuns civilizat si argumentat, tu ai expus aici doar presupuneri.

Abuz din partea cui?, a agentului? baiete revino-ti, aterizeaza cu picioarele pe pamant.

PS: Daca circuli pe langa radar cu viteza de 10 km/H, posibil sa-ti iei amenda si pentru asta, daca nu ai stiut e prevezut in codul rutier.

Modificat de Rusy
Publicat (modificat)

,,Apropo,suntem oarecum colegi........... "

:ner: :ner:

Marius mai sus A TRAS UN SEMNAL DE ALARMA domnilor politisti.

Pai ori esti coleg cu noi ori nu esti.

Ori suntem vagabonti ori nu mai suntem :ner:

Modificat de Elvis
  • Moderator
Publicat

sacalubeard

Daca spui ca "suntem oarecum colegi", am rugamitea sa renunti la scrisul asta de tip mIRC. Nu iti face cinste, iar prin folosirea lui nu iti respecti partenerii intr-o discutie.

Publicat (modificat)

Imi pare rau dar nu sunt de la comunitari,aia cel putin nu au statutul nostru special!!!

gata cu relatarile despre aceasta intamplare ,mai bine ne punem problema ce vom face de la anu cu coieficientii,daca se mai micsoreaza un pic si cu revenitul la salariile din iunie k asta ne doare cel mai mult.

Sunteti off topic! Va atrag atentia sa incetati cu limbajul tip mIRC si sa nu iesiti din esenta topicului cu postarile dvs! Sper sa fie ultima data cand va avertizez!

Modificat de Kmcoio
Impertinenta
Publicat

Eu nu prea ma pricep, dar parca era vorba despre radare, coeficientii tin de alt topic. :ner:

Publicat

Despre care coeficienti vorbesti ? Ai nostri sau ai vostri ( ai tai + colegii de serviciu ) ?

Politist sigur nu poti fi, la modul cum ai expus problema. Daca erai, cunosteai anumite chestii ( pe care ti le-a explicat si Rusy ), nu sa contesti in halul asta munca altor colegi !

Daca totusi se intampla o asemenea fapta, problema trebuia expusa intr-un mod mai diplomatic . :emo-yessir:

Update : mie imi aduce aminte de cineva : Johnx - a reinviat cumva !

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.