Jump to content
POLITISTI.ro

Compania Nationala Romarm - Fabrica de arme Cugir


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Fabrica de Arme Cugir ar urma să angajeze, în perioada următoare, aproximativ 500 de persoane pentru a putea acoperi comenzile pe care le are pentru piaţa externă, propunerea urmând să fie prezentată într-o viitoare şedinţă de Guvern, a anunţat directorul general al ROMARM.

"Datorită contractelor pe care le avem la nivelul Fabricii de Arme Cugir şi a volumului de lucru, este necesară angajarea unui număr de 500 de salariaţi, care vor fi doar în zona de producţie şi în felul acesta putem să satisfacem comenzile beneficiarilor pe care îi avem în integritate, la capacitatea la care dânşii ne-o cer. Niciun salariat care va fi angajat nu va aparţine sectorului TESA, ci doar sectorului de producţie, pentru a rezolva necesarul de comenzi pe care fabrica din Cugir îl are la ora actuală", a declarat directorul.

1021341rzagvars.jpg

Directorul ROMARM a spus că este vorba de comenzile pentru contractele pentru piaţa externă, însă nu a dorit să dea mai multe detalii despre acestea.

Crişan a afirmat că urmează să prezinte într-o viitoare şedinţă de Guvern o notă de fundamentare a acestei propuneri, din care să rezulte necesitatea angajării personalului, urmând ca Executivul să ia o decizie.

"Sunt convins că voi obţine la nivelul Guvernului înţelegerea necesară de a opera cât mai repede aceste angajări în scopul producţiei şi al creşterii economice, atât a judeţului, cât şi a ţării", a spus Vasile Crişan.

Fabrica de Arme Cugir s-a format în 2004 prin divizarea Uzinei Mecanice Cugir, societatea preluând o parte din producţia de armament şi fiind o filială a Companiei Naţionale ROMARM SA. Fabrica are în prezent 655 de angajaţi şi este specializată pe producţia de armament şi muniţie pentru infanterie.

sursa | mediafax.ro

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

sursa stirileprotv.ro

A fost realizată prima puşcă de asalt 100% românească

Fabrica de Arme Cugir a finalizat prima pusca de asalt de conceptie integral romaneasca, arma fiind in prezent testata de soldatii romani in teatrele de operatiuni.

Directorul Companiei Nationale ROMARM, Vasile Crisan, a declarat, luni, ca specialistii de la Fabrica de Arme Cugir au finalizat prima pusca de asalt la standarde NATO, precizand ca arma este "o conceptie suta la suta romaneasca".

Crisan a spus ca pusca de calibru 5,56 X 45 milimetri respecta standardele NATO si, ca element inedit, este ambidextra, putand fi folosita de soldati atat cu mana dreapta, cat si cu stanga.

El a afirmat ca Fabrica de Arme Cugir a finalizat deja primele zece arme pe care le-a trimis pentru testare la Ministerul Apararii Nationale. "Am terminat zece produse. In prezent se afla la MApN, unde arma este supusa unor teste NATO (…) Armele sunt trimise in teatrele de operatiuni unde soldatii nostri, militarii Armatei Romane, desfasoara activitati, misiuni de lupta si le supun unor incercari reale", a spus directorul general al ROMARM.

Vasile Crisan a afirmat ca, dupa ce testele vor fi terminate, Fabrica de Arme Cugir va incepe, cel mai probabil din toamna, sa lucreze la prima comanda de 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Romane. Conducerea Fabricii de Arme din Cugir anunta, anul trecut, ca unitatea lucreaza la producerea prototipului unei arme de asalt cu munitia aferenta, realizata la standarde NATO, cu care ar putea fi dotata in anii urmatori Armata Romana.

Directorul Fabricii de Arme Cugir, Horea Suciu, declara, in luna mai a anului trecut, ca fabrica a incheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apararii Nationale, in baza unui program national, prin care realizeaza prototipul unei arme de asalt calibrul 5,56X45 milimetri cu munitia aferenta, care sa indeplineasca standardele NATO. Suciu spunea ca primele prototipuri ale acestui produs militar ar trebui finalizate pana la sfarsitul anului 2011, iar noua arma ar putea inlocui actualele AKM-uri aflate in dotarea Armatei Romane.

El afirma ca arma este realizata pe scheletul vechiului AKM, dar este imbunatatita, avand dotari si caracteristici conform standardelor NATO. Potrivit sursei citate, noua arma de asalt este realizata in totalitate la Fabrica de Arme Cugir, ea fiind la acea data in faza de testare, iar testele se realizau atat in laboratoarele fabricii, cat si la Academia Nationala de Tehnica Militara.

Tot atunci, Radu Rosianu, administratorul special al UM Cugir si al Fabricii de Arme Cugir, declara ca producerea unei noi arme de asalt la Cugir ar putea insemna pentru Fabrica de Arme comenzi de cateva zeci de mii de bucati pe o perioada de cativa ani, daca se va decide dotarea Armatei Romane cu aceasta arma. Fabrica de Arme Cugir s-a format in 2004 prin divizarea Uzinei Mecanice Cugir, societatea preluand o parte din productia de armament si fiind o filiala a Companiei Nationale ROMARM SA. Fabrica are in prezent 655 de angajati si este specializata pe productia de armament si munitie pentru infanterie.

post-335-0-69484800-1333999127_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Si total intamplator era expusa doar una , gata ruginita..........

Edited by hpavictor
Link to comment
Share on other sites

  • Member

da.

Arma mi s-a parut solida, accesorizata modern, dar cu am zis si hpavictor era deja ruginita. Problema nu e ca rugineste, otelurile tari ruginesc si brunajul nu tine o vesnicie, ca sa protejeze, dar pur si simplu toate armele expuse de ei erau in starea aia. Nici macar nu erau curatate, iar de uns nici nu se pune problema. Cateva dintre ele aveau ulucul finisat prost si fara pic de lac de protectie pe el, era lemn cioplit... Daca se uda nu il mai cuprinzi cu mana.

Pacat de munca unora, ca si-au batut altii joc de ea si au lasat o impresie proasta.

Link to comment
Share on other sites

Mie mi-a lasat o impresie foarte proasta.......am solicitat sa ma uit la ea , si culmea chiar mi-au dat-o .

Pare mai grea decat AKM md63 , cu acele accesorii........de fapt fara ( fara dispozitive optice de ochire , lanterna , aruncator de grenade , baioneta ) dar este posibil sa fi fost doar o impresie........oricum mult mai grea decat modelele cu pat rabatabil ( md80 ) sau cele ulterioare . Evident , cu incarcatorul gol !

Dar tot acolo mi-a atras atentia o pusca cu luneta cu inchizator clasic cal 7.62x51 NATO , foarte asemanatoare cu batrana pusca ZB dar care avea siguranta pe tragaci si percutor ca la Remington seria 700 , iar cu siguranta inchizatorul avea acea finete si precizie cu cel de la Mauser K98 / ZB ......nu spun ca este inspirata din M40 , dar cartile din carti se scriu !

Iar tragaciul acestei arme ....este un vis ! Are cursa lunga si predictibila , sparge sec la sfarsitul cursei , fara tremuraturi sau vibratii ca la PSL , evident proba de percutare a fost facuta la rece . Teava era foarte groasa in carne ( impresionant de groasa ), dar finisata la exterior ciobaneste ( sper sa ma scuze Becali ) si semiruginita , cu ( doar ) 4 ghinturi . Nu era cromata la interior , din pacate .

Remarcabil era si patul , cu reglaj de obrazar si talpa de sprijin , bipod rabatabil ca la pusca mitraliera dar mai finisat si probabil mai usor , probabil un viitor inlocuitor pentru PSL . Totul foarte echilibrat !

Daca ar fi sa aleg intre PSL si arma de mai sus , as alege fara ezitare aceasta arma .

Poate in viitor cei de la Cugir vor oferi mai multe amanunte ......

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Opinia mea personala este ca ar fi fost mai bine sa mentina systemul original Akm dar in calibru Nato 5,56x45mm. Aici in SUA sau importat 3 sporting AK types SAR 1 in 7,62x39mm SAR2 in 5,45x39mm si SAR3 in 5,56x45mm. Polonezii au facut citeva modificari si au pus rail pe AK cu side folders. Systemul e bun, mai practic decit AR15 type pentru ca e gas operated in loc de direct impingement ca la M16. Precizia nu e comparabila dar la distante de practic 100-200 m 2 sa 3 inch nu afecteaza efficienta de lupta.

Am pastrat SAR1 in 7,62 si PSL in 7,62x54R. Ambele arme produse la Cugir in semi auto only. Cu munitie de Lapua sau sniper match grade sint comparative cu FN,HK si chiar Accuracy Intenational sub 500 yds(PSL) si 150(SAR1)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

niste ghioartze, in special TT-ul, fabricat in 53, tehnologie comunista/ruseasca/sovietica. BLEAH ( ;) vreau si eu unul, dar fara sistemul romanesc de asigurare, ca asta din poza ;) )

Link to comment
Share on other sites

Serhente, esti egoist! Numai tu! Dupa ce arma a fost copiat TT-ul sau mai bine zis al cui e replica, Browning sau Colt 1911? Inclin spre Browning...

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

În anul 1930 Fiodor Vasilievici Tokarev a conceput un pistol pe baza mecanismului pistolului Colt M1911 și a muniției pentru pistolul Mauser C96 (7,63 mm Mauser).

Așa spune wikipedia.

Link to comment
Share on other sites

Catalin, am spus dupa Browning, intrucat este un model care seamana destul de mult cu TT-ul, a fost(sau inca mai este-Serhente Garcia poate sa stie) in dotarea politiei!

Link to comment
Share on other sites

Pacat ca Politia nu face un contract cu Cugiru pt niste pistoale 9 mm ceva ca carpati asta ai tare ramas in urma.Doamne fereste sa trebuiasca sa-l folosesti,Mcar pt cei de la ordine publica care sunt mai expusi ca celelalte structuri am vazut ca au mai primit Glock-uri .

Link to comment
Share on other sites

cristm, orice pistol cu glont e letal...inclusiv cel de calibru 22...folosit de un cunoscator. Si pistolul Carpati este bun de la o distanta de circa 10-20m, afetul trebuie sa fie bun!

Link to comment
Share on other sites

  • Member

Asa e, dar vorbim puterea de oprire, ca degeaba moare agresorul dupa ce infige cutitul in tine, capacitatea de riposta, 6 cartuse si de calibru mic sunt putine pentru nevoile actuale.

La costuri mici puteau sa faca o imbunatatire care face diferenta, si anume folosirea munitiei HP. Cred ca suntem printre ultimii din lume care avem in dotare pistoale atat de depasite.

Si dotarea e cum e dar mai grav e lipsa antrenamentului, cu 2 trageri pe an a cate 3 cartuse fiecare e greu sa iti formezi deprinderi.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bozo, rusii din documentarul "Politisti de elita" aveau in dotare Makarov, tipul vechi! Ar fi putut sa-i doteze cu modelul nou! Asa ca nu suntem chiar ultimii!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Mie sa imi lase Carpati-ul, dar sa imi dea 1000 de boabe pe an sa trag cu el la antrenamente, ca dupa sunt convins ca as putea face fata oricarei situatii, chiar si cu blamatul asta de pistol.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Culmea este ca, daca nu se intampla nenorocirea cu nebunul de la Perla, doream sa achizitionez un Makarov sau un Carpati, dat la casare(pretul de vanzare e modic-2-300 lei), pe care ulterior il reconditionam legal, vorba aia, piese de schimb se gasesc...si vorba lui Cristi, sa ai munitie sa tragi cu el...

Link to comment
Share on other sites

Bozo, e vorba de arme propuse pentru casare, care se comercializeaza de catre o firma specializata din Ploiesti. Nu stiu multi de asta, numai armurierii unitatilor...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.