Jump to content

Tigari de contrabanda si evaziune fiscala


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Ţigări de contrabandă şi evaziune fiscală

La data de 31.01.2012, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Sector 3, s-au sesizat cu privire la faptul că şoferii unei societăţi comerciale, cu sediul social în judeţul Vâlcea, transportă din Grecia, cu autocarele firmei, diverse cantităţi de ţigări, care nu au aplicat timbru legal şi le comercializează în Bucureşti şi Craiova, către diferite persoane fizice.

Astfel, în data 31.01.2012, în jurul orei 14:00, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei şi ai Serviciului de Poliţie Rutieră din cadrul I.P.J. Ilfov, i-au prins în flagrant în Municipiul Bucureşti pe S. Sorin de 25 de ani, din Bucureşti, E. Mehmet de 36 de ani, cetăţean turc, cu reşedinţa în judeţul Vâlcea şi M. Sergiu de 35 de ani, din judeţul Vâlcea, după ce au intrat pe teritoriul României, dinspre Grecia, via Bulgaria, prin Punctul Vamal Giurgiu, cu un autobuz marca Neoplan, în care se aflau ascunse 300.000 de ţigarete pe care nu le-au declarat organelor vamale.

Cantitatea de ţigarete netimbrate era ascunsă în compartimentul de dormit al şoferului, într-un seif, în bucătăria autobuzului, respectiv sub coridorul central din partea din spate a autobuzului, în podeaua acestuia.

Cei doi conducători auto, precum şi ghidul, nu deţineau niciun fel de document legal justificativ.

Prin activitatea lor, cei trei au adus un prejudiciu bugetului general consolidat al statului de aproximativ 125.000 de lei, reprezentând contravaloarea TVA-ului şi a accizelor aferente cantităţii de 300.000 ţigarete introduse pe teritoriul României.

Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, deţinere în afara antrepozitului fiscal a mai mult de 10.000 ţigarete netimbrate legal şi evaziune fiscală.

Autocarul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu S. Sorin, E. Mehmet şi M.Sergiu în stare de reţinere, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale .

Faţă de aceştia a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi urmează a fi prezentaţi Judecătoriei de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Compartimentul Comunicare Publica - D.G.P.M.B.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...
 • Replies 28
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  26

 • danpin

  2

 • Catalin

  1

Neamţ: evaziune fiscală cu ţigări, stopată de poliţişti

Poliţiştii au descoperit, în urma a două percheziţii domiciliare, o instalaţie artizanală de confecţionat ţigări, tutun vrac, dispozitive de confecţionat ţigări şi de mărunţit tutun, precum şi diverse sume de bani. Trei persoane sunt suspectate de evaziune fiscală şi deţinere ilegală de produse accizabile.

În fapt, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamţ, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R. şi al D.G.I.P.I. şi sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au efectuat, la data de 6 iunie a.c., o percheziţie domiciliară la locuinţa lui M. Vasile, de 47 de ani, din comuna Agapia, judeţul Neamţ, suspectat de implicare în traficul cu tutun vrac.

Poliţiştii au depistat, la locuinţa suspectului, 280 de ţigarete, 83 de cutii a câte 200 de tuburi de ţigări (totalizând 16.600 tuburi ţigări goale), cantitatea de 7,313 kg. tutun vrac, ambalat în colete, 9.765 lei în numerar, 18 dispozitive manuale (filling machine) pentru confecţionat ţigarete, un dispozitiv atlas motor pentru tocarea tutunului vrac şi un dispozitiv de cântărit, porţionat şi ambalat tutunul vrac.

De asemenea, poliţiştii au ridicat, cu autorizarea magistratului, de la Oficiul Poştal din Agapia, patru colete ce conţineau 5 kg. de tutun vrac şi tuburi pentru ţigări, bunuri care aparţineau lui M. Vasile.

Suspectul a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală şi deţinere ilegală de produse accizabile. Ulterior, procurorul de caz a dispus faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Poliţiştii au continuat activităţile de cercetare în vederea identificării furnizorilor de tutun. Astfel, au mai fost ridicate, de la Oficiul Poştal Agapia, alte cinci colete ce conţineau 7,3 kg. tutun veac, precum şi suma de 3.700 de lei, reprezentând plata ramburs a unor comenzi efectuate anterior.

Din investigaţii a rezultat faptul că, furnizorii de tutun ar fi persoane de pe raza municipiului Vulcan, judeţul Hunedoara.

În acest sens, pentru probarea activităţii infracţionale, la data de 18 iulie 2012, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamţ, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Vulcan - I.P.J. Hunedoara, au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza autorizaţei emise de Tribunalul Neamţ, la locuinţa lui N. Alina, de 36 de ani, din municipiul Vulcan, judeţul Hunedoara.

Aici, oamenii legii au identificat 17,530 kg. tutun pentru fumat, o instalaţie artizanală de confecţionat ţigarete, un aparat pentru mărunţit tutun şi 2.350 lei proveniţi din comercializarea de tutun.

Astfel, având în vedere noile aspecte constate, poliţiştii au extins cercetările şi faţă de N. Alina şi N. Bogdan, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinerea, în afara antrepozitului fiscal, de produse accizabile peste limita prevăzută de lege.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Reţinut de poliţişti pentru contrabandă cu ţigări

Un bărbat din judeţul Vâlcea a fost depistat de poliţişti, pe Autostrada Arad – Timişoara, în timp ce transporta 50.000 de ţigarete netimbrate corespunzător./ Acesta a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor, fiind prins de aceştia la ieşirea de pe A1.

La data de 19 octombrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, împreună cu cei din cadrul I.P.J. Arad, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I , au identificat o persoană suspectată de contrabandă cu ţigări.

În fapt, în urma informaţiilor deţinute, poliţiştii au efectuat semnal de oprire a unui autoturism, la km 515 al autostrăzii Arad-Timişoara. Şoferul, B. Cătălin, de 28 de ani, din comuna Şirineasa, judeţul Vâlcea, a ignorat semnalele poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea.

Autoturismul a fost oprit la ieşirea de pe A1, de către poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Timişoara.

545443_474539795913457_1965049155_n.jpg

În urma controlul autoturismului efectuat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, au fost identificate, în interior, 50.000 de ţigarete netimbrate corespunzător. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Probabil şi pentru că nu a oprit la semnal şi a fost necesară urmărirea şi imobilizarea maşinii. Nu sunt sigur, dar poate fi şi ăsta un motiv în plus pentru a susţine existenţa pericolului social. Zic şi io acu ... :hmmmt:

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Ce sa mai zic despre VN, unde la o cantitate considerabila de tigari, nici nu au dispus retinerea persoanei sau indisponibilizarea mijlocului de transport :doh:

Probabil ca acolo nici nu s-a auzit despre asa ceva.

Somnul natiunii naste monstri!

Poliţiştii din Adjud au găsit marţi, într-o autoutilitară, 4.300 de pachete cu ţigări. La ora 15.30, poliţiştii împreună cu structurile vrâncene de informaţii au organizat o acţiune, în timpul căreia au oprit în trafic o autoutilitară condusă de Ionuţ Andrei B., de 22 ani, din judeţul Suceava. Poliţiştii au găsit sub bena acesteia, într-un spaţiu special amenajat, 4.300 de pachete cu ţigări, respectiv 86.000 ţigarete de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova.

„Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Suspectului i-a fost întocmit dosar penal în care este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinere de ţigarete purtând marcaje necorespunzătoare în afara unui antrepozit fiscal”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto-igari-de-contrabanda-confiscate-la-adjud_2_136345.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Suspect de contrabandă cu ţigări, reţinut

6.000 de pachete de ţigări, susceptibile a proveni din contrabandă, au fost descoperite în această dimineaţă, de poliţiştii botoşăneni, într-un autoturism.

La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 04:30, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Săveni – I.P.J. Botoşani au oprit, pe strada Independenţei, din oraşul Săveni, pentru verificare şi control un autoturism condus de T. Alexandru, de 21 de ani, din municipiul Tîrgovişte, judeţul Dîmboviţa.

În urma controlului autoturismului, poliţiştii au găsit 6.000 de pachete de ţigări, de provenienţă Republica Moldova, fără documente legale.

În cauză, pe numele suspectului s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuiesc plasate sub un ragim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni cu propunere de arestare preventivă, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Suspecţi de contrabandă, cercetaţi de poliţişti

Poliţiştii bistriţeni au efectuat, în cursul zilei de ieri, opt percheziţii în judeţul Bistriţa la locuinţele unor persoane suspectate de contrabandă.

Mii de ţigarete, cafea şi medicamente, deţinute fără respectarea prevederilor legale, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării.

La data de 17 martie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud au efectuat opt percheziţii în localităţile Şanţ, Ilva Mare şi Lunca Ilvei, din judeţul Bistriţa, la locuinţele a şase persoane suspectate de comiterea infracţiunii de contrabandă.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale, Criminalistic şi Acţiuni Speciale, din cadrul I.P.J. Bistriţa Năsăud.

În urma percheziţiilor efectuate, în imobilele deţinute de cele şase persoane, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 4.720 de ţigarete, despre care existau indicii că proveneau din contrabandă şi 55 de pachete de cafea, deţinute fără documente de provenienţă.

Totodată, au mai fost identificate şi 228 de cutii şi 60 de fiole de medicamente, deţinute ilegal, precum şi 19.300 de lei şi 1.870 de euro.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acelor implicaţi, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin parchetul competent.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Reţinut pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Botoşani au depistat şi ridicat în vederea confiscării, peste 152.000 de ţigarete de contrabandă, în valoare de 68.000 de lei. Un tânăr de 25 ani este cercetat în stare de reţinere.

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 11.15, poliţiştii din comuna Hudeşti, judeţul Botoşani au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în grădina unei locuinţe din localitatea Vatra, comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, două persoane necunoscute au depozitat şi ascuns mai multe colete ce conţineau pachete de ţigarete de provenienţă străină.

Primele verificări efectuate au stabilit că aspectele sesizate se confirmă, cercetările fiind preluate de poliţiştii Serviciul de Investigare a Fraudelor - I.P.J. Botoşani.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate două persoane de 23 şi 25 de ani, din oraşul Darabani, judeţul Botoşani, ca fiind principalii suspecţi de săvârşirea faptelor sesizate.

Astfel, din probatoriul administrat, s-a stabilit că la data de 2 aprilie a.c., cei doi au deţinut şi transportat cu un autoturism, 152.200 de ţigarete (7.610 pachete ţigări) de provenienţă Republica Moldova, pe care le-au ascuns în curtea, şi respectiv grădina a două imobile de pe raza localităţii Vatra, fără consimţământul proprietarilor.

Cei doi tineri sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă calificată. Tânărul de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 ore în arestul I.P.J. Botoşani, urmând ca astăzi, 3 aprilie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 270 alin. 3 şi art. 274 din Legea nr. 86/2006, modificată, privind Codul vamal al României.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 68.000 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Mii de pachete de ţigări, disimulate în podeaua unui autoturism, ridicate de poliţişti

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor şi cei rutieri din cadrul I.P.J. Bacău au oprit în trafic un autoturism, în care erau ascunse peste 84.000 de ţigarete de provenienţă ucraineană. Cei doi ocupanţi ai autoturismului au fost reţinuţi pentru evaziune fiscală şi infracţiuni la Codul fiscal.

La data de 9 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor - I.P.J. Bacău, împreună cu poliţişti ai Biroului Rutier, au depistat în trafic, în municipiul Bacău, un autoturism, în care se aflau doi tineri, de 26, respectiv 21 de ani, din judeţul Suceava.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite 4.227 de pachete de ţigări (84.540 de ţigarete), cu timbru de acciză Ucraina, disimulate în podeaua maşinii.

Cantitatea de ţigarete a fost ridicată şi predată inspectorilor vamali. Autoturismul a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinere de produse accizabile, marcate necorespunzător în afara antrepozitului fiscal, fapte prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. a, din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi art. 296 indice 1 lit. l din Legea 571/2003 privind Codul fiscal.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 ore, urmând ca la data de 10 mai a.c. să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Percheziţii în judeţul olt la suspecţi de evaziune fiscală cu produse din tutun

 

12 percheziţii se desfăşoară, în această dimineaţă, în judeţul Olt, la sediile unor firme şi locuinţele mai multor suspecţi de evaziune fiscală, ce desfăşoară activităţi în domeniul comercializării produselor din tutun.

 

În această dimineaţă poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt desfăşoară o acţiune, constând efectuarea a 12 percheziţii la sediile comerciale ale unor firme şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

 

La acţiune participă peste 50 de poliţişti de investigare a fraudelor şi din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, toţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

 

Activităţile vizează identificarea locurilor de depozitare şi comercializare a produselor din tutun, provenite din contrabandă.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Poliţiştii bucureşteni au reţinut cinci persoane suspectate de contrabandă cu ţigări

 

În cursul zilei de ieri, 24 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 2 au efectuat patru percheziţii la adrese din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în urma cărora au găsit 24.000 de ţigarete fără timbru fiscal emis de Ministerul Finanţelor Publice din România.

În urma unor investigaţii efectuate în perioada 20.06.2013 - 24.07.2013, poliţiştii bucureşteni au identificat 2 grupări cu preocupări infracţionale pe linia comercializării ilicite de ţigarete de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina.

În timpul percheziţiilor au fost găsite 24.000 de ţigarete, 600 ţigări de foi şi peste 1.000 g tutun de fumat fără timbru fiscal emis de autorităţile române, fiind depistate, totodată, şapte persoane, membri ai celor două grupări, ce au fost conduse pentru cercetări la sediul Poliţiei Sectorului 2.

În continuare, poliţiştii Sectorului 2, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul DGPMB, au efectuat în cursul zilei de astăzi, alte două percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Cu această ocazie, au fost găsite peste 8.000 de ţigarete fără timbru fiscal emis de autorităţile române, fiind depistaţi alţi trei membri ai grupărilor, ce au fost conduşi pentru cercetări la sediul Poliţiei Sectorului 2.

Din primele verificări, s-a stabilit că ţigaretele au fost achiziţionate de suspecţi de la diverşi cetăţeni din Republica Moldova.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 13.300 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă, cu cinci dintre suspecţi în stare de reţinere şi cu alţi doi în stare de libertate.

Serviciul Informare și Relaţii Publice - D.G.P.M.B.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Suspect de evaziune fiscală şi contrabandă, reţinut

 

Un bărbat a fost surprins de poliţiştii teleormăneni în timp ce transporta, cu un autoturism, aproximativ 40.000 de ţigarete şi peste 500 de litri de băutură, fără respectarea prevederilor legale. / Suspectul a fost reţinut, iar bunurile depistate au fost ridicate în vederea confiscării.

Ieri, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Teleorman au identificat, pe D.E. 70, pe raza localităţii Bujoreni, judeţul Teleorman, un bărbat de 46 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce transporta cu un autoturism 38.200 de ţigarete marcate necorespunzător sau nemarcate fiscal şi 510 litri de băutură spirtoasă intermediară, fără banderole fiscale şi etichete de identificare produs. 

Bunurile depistate au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele suspectului poliţiştii au întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, cu marcaj necorespunzător, peste limita de 10.000 ţigarete/300 litri băutură spirtoasă intermediară şi contrabandă.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Controale la firme ce desfăşoară activităţi comerciale cu produse de tutun

 

Aproximativ 80 de milioane de ţigarete au fost indisponibilizate în urma controalelor desfăşurate de Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. în zonele libere din Constanţa, Giurgiu şi Curtici. Poliţiştii efectuează cercetări faţă de 13 agenţi economici din zonele libere cu privire la activităţile desfăşurate.

La data de 1 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., în cooperare cu specialişti din cadrul Direcţiei Generale Vamale, au verificat agenţii economici care desfăşoară operaţiuni cu ţigarete, ţigări de foi, trabucuri, tutun narghilea, tutun brut, în zonele libere Constanţa Sud Agigea, Giurgiu şi Curtici.

Echipele de control au verificat legalitatea operaţiunilor de import - export şi intracomunitare, depozitele situate în zonele libere, precum şi micul trafic la frontieră sau comercializarea ilegală.

Acţiunea a vizat activitatea a 20 de societăţi comerciale, sub aspectul respectării legislaţiei în vigoare privind operaţiunile în zonele libere şi al identificării situaţiilor în care mărfurile din categoriile vizate aflate în zonele libere, au fost introduse în circuitul comercial fără efectuarea formalităţilor vamale şi fără plata impozitelor şi taxelor aferente.

În urma primelor verificări, faţă de 13 agenţi economici din zonele libere, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor efectuează cercetări cu privire la activităţile desfăşurate. De la aceste firme, au fost indisponibilizate, în vederea continuării verificărilor, 79.118.263 de ţigarete.

Au fost descoperite 5 societăţi comerciale care deţineau stocuri de produse din tutun fără a avea licenţe de lucru în zonele libere, existând, totodată, o diferenţă de aproximativ 30.000 de ţigarete, între stocurile scriptice şi faptice.

De asemenea, activitatea a 4 agenţi economici face obiectul cercetărilor efectuate de Direcţia de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Giurgiu, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul vamal şi al produselor accizabile.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Percheziţii ale Poliţiei Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale şi contrabandei cu tutun

 

La această oră, Poliţia Capitalei, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă – M.A.I. şi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 13 percheziţii în Bucureşti şi pune în aplicare 11 mandate de aducere într-un caz de evaziune fiscală şi contrabandă cu produse din tutun.

Poliţiştii Capitalei vizează destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi contrabandă în formă continuată, pe linia comercializării produselor din tutun.

Din cercetările efectuate până la această dată de către poliţiştii bucureşteni, a reieşit faptul că începând cu luna octombrie 2013 şi până în prezent, suspecţii ar fi comercializat peste 1.000.000 de ţigarete.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Operaţiunile cu ţigarete şi produse din tutun, verificate de poliţişti

 

Peste 150 de dosare penale au fost întocmite şi aproximativ 3.700 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în urma acţiunilor derulate de Poliţia Română, pentru verificarea legalităţii activităţilor cu tutun. Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat aproape 9.500.000 de ţigarete şi peste 640 de kg. de tutun.

Începând cu data de 16 ianuarie a.c., Poliţia Româna a intensificat acţiunile pentru prevenirea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun, precum şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care desfăşoară operaţiuni comerciale ilegale în acest domeniu.

Astfel, la nivel naţional, în luna ianuarie a.c., poliţiştii au acţionat în 2.566 de zone comerciale şi au efectuat 109 percheziţii.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii cercetează 1.024 de persoane, bănuite de comiterea de infracţiuni legate de activităţi cu ţigări şi tutun, dintre care 33 au fost reţinute şi 15 au fost arestate preventiv.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au întocmit 153 de dosare penale, au aplicat 3.761 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.580.600 de lei, au indisponibilizat 34 de mijloace de transport folosite la activităţile ilicite şi au descoperit 2 instalaţii clandestine. 

De asemenea, echipele de control au indisponibilizat 9.476.450 de ţigarete şi 646 de kg. de tutun, prejudiciul fiind estimat la 9.262.500 de lei. 

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

TÂNĂR BĂNUIT DE CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

 

Un tânăr de 22 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi introdus în arestul I.P.J. Suceava. Totodată, a fost indisponibilizat autovehiculul cu care se deplasa şi confiscate ţigarete, în valoare de aproape 150.000 lei.

 

La data de 19 octombrie a.c., un echipaj de poliţie a oprit în trafic, în localitatea Suceviţa, o autoutilitară aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Cluj, la volanul căreia se afla un tânăr de 22 de ani, din comuna Vicovu de Jos, care transporta 4 role de  mochetă tip gazon, ambalate în folie de plastic.

 

În urma controlului efectuat de poliţişti, s-a stabilit faptul că în interiorul celor 4 role de  mochetă, în locaşuri special amenajate,  erau ascunse 14.943 de pachete ţigarete (298.860 de ţigări), în valoare de 149.430 lei. Cantitatea de ţigarete au fost confiscate, iar autovehiculul a fost ridicat, în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii în cauză.

 

big_1.jpg

 

Conducătorul auto a fost reţinut pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, urmând ca astăzi, 20 octombrie a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă


Sursa: IPJ SUCEAVA

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

CERCETAŢI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ CU TUTUN

La această oră, poliţiştii din Călăraşi efectuează 25 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu şi Prahova, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală cu tutun.

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Călăraşi, efectuează, în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, 25 de percheziţii în municipiul Bucureşti (3) şi în judeţele Călăraşi (14), Ilfov (5), Prahova (2) şi Giurgiu (1). În cauză, sunt vizate persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală cu tutun şi utilizarea de forţă de muncă, fără forme legale.

La activităţi participă şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Călăraşi, de la Poliţia Municipiului Călăraşi, de la Poliţia Municipiului Olteniţa şi de la secţiile de poliţie rurală Olteniţa şi Curcani, precum şi poliţişti de investigare a fraudelor şi de la acţiuni speciale din Prahova, Giurgiu şi Ilfov.

De asemenea, la acţiune sunt prezenţi şi specialişti de la Garda de Mediu Bucureşti şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi.

Vor fi puse în executare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul I.P.J. Călăraşi, pentru audieri.

În fapt, persoanele vizate sunt bănuite că, în a doua jumătate a anului 2014, ar fi transportat, depozitat şi prelucrat tutun provenit din deşeurile aruncate la o groapă de gunoi din localitatea Chiajna. Până în prezent, poliţiştii au capturat aproximativ 500 de kg. de tutun. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 400.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Sursa: IPJ Călărași

Link to comment
Share on other sites

Update: CERCETAŢI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ CU TUTUN

 

3 tone de tutun, mai multe dispozitive de prelucrare a tutunului şi peste 20.000 de lei au fost descoperiți și ridicați de polițiștii din Călărași, în urma a 25 de percheziţii efectuate la persoane bănuite de evaziune fiscală.

 

La data de 6 noiembrie a.c., poliţiştii I.P.J. Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au efectuat 25 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Ilfov, Prahova şi Giurgiu.

 

Acțiunea a vizat documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, bănuite că repuneau în circuitul economic tutun şi alte produse alimentare procurate dintr-o groapă de gunoi, din localitatea Chiajna.

 

La activităţi au participat și poliţişti de investigare a fraudelor şi de la acţiuni speciale din Prahova, Giurgiu şi Ilfov, precum şi specialişti de la Garda de Mediu Bucureşti şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi.

 

În urma perchezițiilor, au fost confiscate aproximativ 3 tone de tutun mărunţit, 9 dispozitive de prelucrat tutunul, 1.160 de ţigarete nemarcate, 400 de dolari şi 20.276 de lei.

 

Au fost depistate 69 de persoane, care ar fi desfăşurat activităţi lucrative, fără forme legale, aspecte aflate în verificarea inspectorilor de muncă.

 

De asemenea, poliţiştii au pus în executare mandate de aducere emise pe numele administratorului unei societăţi comerciale din Călăraşi, bănuit că ar fi efectuat activităţi de colectare a deşeurilor, la groapa de gunoi și pe al altor șase persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, toate din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi.

 

Prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 1.200.000 de lei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunilor de evaziune fiscală, pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

 

Sursa: IPJ CALARASI

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI CONTRABANDĂ CU TUTUN

 

În această dimineaţă, peste 180 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, efectuează 30 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu tutun.

 

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţia Operaţiuni Speciale –I.G.P.R..

 

Operaţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi de contrabandă cu tutun şi produse din tutun. Au fost emise 10 mandate de aducere, urmând ca persoanele identificate să fie conduse la audieri la sediul Secţiei 15 Poliţie.

 

Prejudiciul estimat se ridică la 1.500.000 de lei.

 

Sursa: DGPMB

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

DEPOZIT CLANDESTIN CU ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ, IDENTIFICAT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii din Maramureş au ridicat 300.000 de ţigarete de contrabandă şi aproximativ 24.000 de lei, dintr-un depozit clandestin din Baia Mare. Bărbatul care le deţinea a fost reţinut sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Maramureş au surprins în flagrant delict un bărbat, în timp ce încărca într-un autoturism 20.000 de ţigarete de contrabandă, dintr-un depozit clandestin, amenajat într-un garaj situat pe raza municipiului Baia Mare.

Ulterior, poliţiştii au percheziţionat autoturismul şi garajul, descoperind peste 280.000 de ţigarete, netimbrate în România, în valoare de aproximativ 155.000 de lei, precum şi 24.000 de lei, în numerar, proveniţi din activitatea infracţională.

Cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Sursă: IPJ Maramureș

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

REŢINUŢI PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ CU TUTUN

Poliţiştii din Călăraşi au reţinut patru persoane, bănuite de evaziune fiscală cu tutun sortat şi recondiţionat dintr-o groapă ecologică.

La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din Călăraşi au reţinut, pentru 24 de ore, patru persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 de ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup.

Acestea sunt cercetate, alături de alte 15 persoane din Călăraşi şi Ilfov, într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie – noiembrie 2014, un bărbat, de 43 de ani, ar fi desfăşurat activităţi de sortare a deşeurilor, la groapa ecologică din localitatea Chiajna, folosindu-se de aproximativ 70 de persoane, din judeţele Călăraşi şi Giurgiu, printre care şi minori.

Acesta ar fi constituit o reţea de sortare şi recondiţionare a resturilor de tutun în vederea comercializării, în afara antrepozitului fiscal, către persoane din Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Prahova.

Din cercetări a reieşit că tutunul deţinut sau comercializat ar fi fost destinat rulării în ţigarete, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 980.000 de lei. În cauză, au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra mai multor imobile.

Persoanele reţinute au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Sursă: IPJ Călăraș

Link to comment
Share on other sites

ACȚIUNE A POLIȚIEI ROMÂNE, PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA TRAFICULUI ILICIT DE TIGARETE

 

Poliţia Română a acționat, în perioada 16 – 27 februarie a.c.,  în sistem integrat, la nivel național, pentru descoperirea activităților ilicite din domeniul contrabandei cu țigări. În urma activităților desfășurate, au fost ridicate peste 1.630.000 de țigarete, tone de tutun, precum și dispozitive artizanale de confecționat țigarete.

 

În ultimele două săptămâni, sub coordonarea de specialitate a direcţiilor centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost organizate mai multe  acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat, la nivel național, la care au participat efective din structurile de investigarea a criminalității economice, combatere a criminalității organizate, investigații criminale, ordine publică, poliție rutieră, poliție transporturi și operațiuni speciale.

 

Acțiunile organizate au vizat, în principal, descoperirea activităţilor ilicite din domeniul contrabandei cu țigări, precum și identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat prin desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea legislaţiei, fără evidenţierea activităţilor comerciale.

 

Astfel, poliţiştii au efectuat 93 de percheziţii, au indisponibilizat 10 mijloace de transport, au confiscat 3 dispozitive artizanale și o maşină electrică pentru confecționat țigarete. De asemenea, au fost ridicate 1.635.020 de ţigarete şi aproape 9 tone de tutun.

 

Totodată, poliţiştii au confiscat 363 de litri de alcool, 71.000 de lei, 750 de euro, 600 de parfumuri, 230 de perechi de pantofi sport, 205 de piese auto şi de biciclete, susceptibile a proveni din furturi, un pistol cu aer comprimat, deţinut ilegal și 16 plase de pescuit monofilament, a căror deținere este interzisă.

 

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru protejarea mediului de afaceri împotriva activităților comerciale ilicite continuă și în perioada următoare.

 

Exemple:

 

    La data de 26 februarie a.c., polițiștii au depistat pe raza județului Botoşani, un bărbat din Republica Moldova, care transporta cu un autoturism 104.800 de ţigarete, fără acte de provenienţă.

 

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de colectare, deţinere, producere, transport, prelucrare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau destinate săvârşirii acesteia”.

 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 57.640 de lei.

 

    Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au depistat, la data de 24 februarie a.c.,  un bărbat, de 20 de ani, din municipiul Giurgiu, care transporta cu autoturismul 31.120 de țigarete, cu timbre fiscale emise de autoritățile din Republica Moldova și Ucraina.

 

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracțională a fost indisponibilizat.  

 

    Polițiștii din cadrul IPJ Maramureș  au depistat în trafic, un bărbat din județul Maramureș, care transporta 199.600 de ţigarete, deținute fără acte de proveniență.

 

În urma cercetărilor a rezultat faptul că autoturismul avea numere false de înmatriculare.

 

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.                                                

 

    La data de 26 februarie a.c., polițiștii au depistat pe raza județului Neamț, o femeie, de 42 ani, care transporta cu un autoturism 51.160 de ţigarete, precum și cantitatea de 18 litri alcool rafinat, fără acte de provenienţă.

 

Pe numele celei în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă  și  s-a luat măsura ridicării, în vederea confiscării, a țigărilor și alcoolului rafinat, iar autoturismul folosit în activitatea infracțională a fost indisponibilizat.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA OPERAȚIUNILOR CU ȚIGARETE

 

Poliţia Română acționează pentru protejarea mediului de afaceri și descoperirea activităților ilicite din domeniul contrabandei cu țigări. În urma activităților desfășurate, în ultimele trei săptămâni, polițiștii au confiscat aproape 3.500.000 de țigarete și au indisponibilizat 31 de mijloace de transport implicate în transporturile ilicite de țigări.

 

În perioada 16 februarie – 6 martie a.c., Poliția Română a organizat mai multe  acțiuni în sistem integrat, la nivel național, la care au participat polițiști de investigarea a criminalității economice, combatere a criminalității organizate, investigații criminale, ordine publică, poliție rutieră, poliție transporturi și operațiuni speciale.

 

Acțiunile au fost organizate sub coordonarea de specialitate a direcţiilor centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și au vizat, în principal, descoperirea activităţilor ilicite din domeniul contrabandei cu țigări, precum și identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care infracțiuni de evaziune fiscală.

 

Astfel, poliţiştii au efectuat 416 percheziţii, fiind identificate 20 depozite clandestine de țigarete și 14 instalații pentru fabricarea țigărilor.

 

În cele 3 săptămâni, au fost constate 782 de infracţiuni, dintre care 493 în flagrant. Cele mai multe infracțiuni constate de polițiști au fost de contrabandă, respectiv 554.

 

Polițiștii au depistat 820 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, 76 dintre acestea fiind reținute, față de 25 de persoane a fost luată măsura arestării preventive, iar pentru 54 de persoane s-au luat alte măsuri preventive.

 

În urma neregulilor constate, au fost aplicate 9.400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.197.956 de lei și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1.292.309 de lei.

 

Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat 3.488.647 de ţigarete și au indisponibilizat 31 de mijloace de transport implicate în transporturile ilicite de țigări.

 

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru protejarea mediului de afaceri împotriva activităților comerciale ilicite continuă și în perioada următoare.

 

Exemple:

 

La data de 4 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în municipiul Oradea şi pe raza a trei localităţi din judeţul Bihor, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în contrabandă cu ţigări, formată din 14 persoane.

 

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării 115.740 de ţigarete, fără acte legale de provenienţă şi fără timbre emise de autorităţile române.

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - martie a.c., persoanele în cauză ar fi deţinut transportat, depozitat, predat, distribuit şi comercializat, direct ori prin intermediari, în judeţul Bihor, ţigări netimbrate corespunzător.

 

Unii dintre membrii grupării ar fi procurat ţigări de contrabandă, pe care alţi membri le-ar fi transportat la vânzători ambulanţi din pieţe sau magazine alimentare din Oradea, iar alţi membri ar fi avut sarcina de a închiria diverse locuri pentru depozitarea ţigărilor.

 

De asemenea, unii dintre membrii grupării ar fi supravegheat întregul proces de comercializare a ţigărilor.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al S.R.I. şi al DIPI.

 

Peste 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au efectuat, la datele de 5 şi 6 martie a.c., 23 de percheziţii, dintre care 21 la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile şi 2 la sediile unor firme.

 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 100.000 de ţigarete, 260 de litri de alcool şi peste 5.000 de lei.

 

De asemenea, ca măsură complementară, a fost dispusă indisponibilizarea unui autovehicul folosit în activitatea infracţională.

 

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2014,  persoanele bănuite ar fi introdus în ţară tutun provenit din ţări extracomunitare, pe care apoi le-ar fi comercializat fără respectarea prevederilor legale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 130.000 de lei.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al  S.R.I..

 

La data de 5 martie a.c., poliţiştii din cadrul inspectoratelor  de poliţie judeţene Buzău şi Satu Mare au efectuat 6 percheziţii, dintre care 5 la locuinţele unor persoane bănuite de achiziţionarea şi comercializarea în afara antrepozitului fiscal a unor produse accizabile, iar una la sediul unei societăţi comerciale din Satu Mare

 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 37 de kg. de tutun mărunţit, 8 dispozitive pentru mărunţirea tutunului, 11 dispozitive pentru injectarea tutunului, 11 piepteni răzuitori de tutun, 5.076 de ţigarete confecţionate artizanal cu însemnele unor mărci renumite, 128.600 de tuburi goale de ţigarete, precum şi 20.000 de lei.

 

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

ACŢIUNE NAŢIONALĂ DESFĂŞURATĂ PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA OPERAŢIUNILOR ILICITE CU ŢIGARETE

 

Poliţia Română a continuat acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri şi descoperirea activităţilor ilicite din domeniul contrabandei cu ţigări. În cadrul activităţilor întreprinse în ultima săptămână, poliţiştii au confiscat peste 400.000 de ţigarete provenite din contrabandă.

 

În perioada 8 – 13 martie a.c., Poliţia Română a coordonat prin direcţiile centrale de specialitate o serie de acţiuni, desfăşurate la nivel naţional, în sistem integrat, în care au fost implicaţi poliţişti ai structurilor de investigarea a criminalităţii economice, combatere a criminalităţii organizate, investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi şi operaţiuni speciale.

 

Activităţile efectuate au avut ca principal scop identificarea şi tragerea la răspundere a celor care desfăşoară activităţi ilicite din domeniul contrabandei cu ţigări, precum şi a celor care săvârşesc infracţiuni de evaziune fiscală.

 

În cadrul acestor acţiuni poliţiştii au efectuat 37 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea de infracţiuni în domeniul contrabandei cu ţigarete şi la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

 

În urma acestor percheziţii au fost ridicate 401.497 de ţigarete de contrabandă, totodată fiind indisponibilizat şi un mijloc auto, folosit la transportul ţigaretelor.

 

Cantitatea totală de ţigări confiscate, de la data de 16 februarie când a fost demarată această acţiune şi până în prezent, se ridică la 3.890.144 de ţigarete.

 

Ca urmare a acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit dosare penale în care sunt cercetate 51 de persoane, şase dintre acestea fiind reţinute. 

 

Totodată, poliţiştii au confiscat 218 litri de alcool, 17.550 de lei, 3000 de euro, 930 de parfumuri, 224 de perechi de pantofi sport, 32 de bijuterii de metal galben, 108 artificii de tip baghetă şi 152 de cutii, conţinând, în total, 5800 de petarde.

 

Exemple:

 

La data de 11 martie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău au depistat pe raza judeţului Bacău, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din judeţul Suceava, care transporta cu un autoturism 6.213 pachete de ţigări (124.260 de ţigarete), marcate cu timbru de Republica Ucraina.

 

Pe numele celui în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile nemarcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de ţigarete”, iar cantitatea de ţigarete a fost confiscată.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au efectuat o percheziţie la domiciliul unei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

 

În timpul percheziţiei, poliţiştii au identificat în imobil cantitatea de 60.000 de ţigarete de contrabandă.

 

În cauză se continue cercetările, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de aderare la un grup infracţional şi contrabandă, totodată fiind indisponibilizată întreaga cantitate de ţigarete.

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu au depistat în trafic un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Giurgiu, care transporta cu un autoturism  19.600 de ţigarete, ce nu aveau timbru fiscal aplicat.

 

În cauză, s-a început urmărirea penală faţă de acesta, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 

Ţigaretele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul folosit pentru transportarea acestora a fost indisponibilizat.

 

Poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara au efectuat două percheziţii domiciliare la imobilele deţinute de o persoană bănuită de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

 

În fapt, acestă este bănuit că, în perioada mai 2014 – martie 2015, ar fi distribuit, pe raza municipiului Hunedoara, peste 24.000 de ţigarete, provenite din contrabandă.

 

Prejudiciul cauzat bugetului statului este estimat la aproximativ 14.000 de lei.

 

În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.