Jump to content
POLITISTI.ro

Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Postare recomandată

Publicat (modificat)

@Catalin Logic ,nu.Inca ceva.Nastase s-a impuscat pt. ca nu suporta umilinta.Sa fi avut perspectiva de a fi scos in catuse de mascati ar fi fost rau de tot.Se impusca inainte de a intra politia in casa,fara sa mai stea la povesti.Si ghici cine pica rau in acest fiasco,pt. ca nu a dat dovada de tact ,etc...?

Modificat de mihai81
  • Moderator
Publicat

Nu e vorba despre un tratament preferențial. Dar nici nu poți să trimiți forțele speciale să salte orice condamnat sau urmărit, pe considerentul că la disperare nu poți ști ce reacție poate avea. Trimiți numai în cazul unde ai date certe că este periculos, etc.

Ăsta nu s-a pierdut deloc cu firea acolo, după părerea mea a fost vorba numai despre onoare, în decizia lui de a se sinucide.

Publicat (modificat)

Bozo,nu-i plange nimeni soarta lui Nastase.Ideal ar fi ca el si inca muuuulti altii sa aiba parte de una bucata funie,una bucata copac si una bucata calau,pt. ce au facut cu tara noastra.Dar trebuie sa lasam uneori sentimentele,oricat de indreptatite,la o parte.

Sunt multe feluri de onoare.Si mafiotii,aia de acum cateva decenii,aveau un cod al onoarei,cat erau ei de nenorociti.Asta nu-i face egali cu generalii romani care se aruncau in sabie dupa un dezastru,cu samuraii sau gladiatorii care trebuiau sa primeasca moartea fara sa se planga.

Modificat de mihai81
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Pff nu il mai martirizati atat. Sinuciderea e un act de lasitate nicidecum de onoare.

Eu sunt de alta parere. Facand abstractie de cazul lui Nastase, iar asta pentru ca e departe de mine intentia sa-i gasesc vreo scuza sau vreun motiv de aparare, nu putem generaliza ca absolut toate sinuciderile sunt acte de lasitate. Iar asta, pentru ca nu incape nicio indoiala in cazul samurailor, care preferau sa-si faca harakiri decat sa cada in mainile dusmanilor.

Repet, nu spun ca Nastase poate fi asemanat cu un samurai, ci doar ca nu toate sinuciderile sunt semne ale lasitatii.

Publicat
Pff nu il mai martirizati atat. Sinuciderea e un act de lasitate nicidecum de onoare .E una din capusele care a supt din bugetul tarii, din cauza lor suntem de rasul lumii si cei mai saraci din Europa, cand avem atatea reurse (care au fost vandute de ei).Daca avea onoare intredevar nu era politician, daca ai onoare in zilele noastre si in tara noastra nu ai cum sa fi bogat.Si astia care fura din buzunarul poporului sunt mai periculosi decat criminalii, ca au adus saracia, lumea moare de foame, de lipsa de medicamente, copiii nu au nici un viitor...

Astia nu numai ca trebuie feriti de umilinta de a fi scosi in catuse, merita biciuiti in piata publica.

Subscriu total ,Bozo!

S-a afirmat ca-i o facatura tot dosarul "Trofeul calitatii" ,ca pentru restul de dosare s-a vazut ca n-a putut fi agatat...sa revizuim presa vremii-2000-2004 si poate vom intelege ca ,de facto ,i-a obosit vigilenta in acoperirea urmelor si-n plus ,probabil ,multi dintre cotizanti deja erau excedati de pretentiile tot mai mari ale lui "El Insusi".....si hai sa nu fiim partinitori cu un infractor (este cumva altceva?)dar sa ne gandim la Al Capone care a facut de toate si pentru un singur lucru a fost pus la pastrare:evaziunea fiscala.

Sinuciderea e un act de lasitate nicidecum de onoare.(si oleaca de defectiuni la mansarda-zic eu).....Faceti o paralela intre cazul Tundrea si cazul Nastase si trageti concluziile necesare...om nevinovat ,din popor ,inchis pe nedrept si ex-demnitar ,cu o sentinta..probabil inchis pe drept...cred ca nu mai e necesar niciun cuvant....cat despre pozitia lu' musiu Rus ...ehehehehee!!!!

In alta ordine de idei : pe cine nu lasi sa crape nu te lasa sa traiesti ...iata:"Declaraţiile Danei şi ale lui Andrei Năstase împotriva poliţiştilor.Procurorul Horia Şelaru nu i-a audiat încă pe membrii familiei Năstase, însă, primele declaraţii ale soţiei şi fiului cel mare au fost luate de organele judiciare.

În declaraţia ei, Dana Năstase spune că poliţiştii care au fost în biblioteca unde s-a împuşcat soţul ei l-au încătuşat şi nu i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului medical de pe Salvare. Doamna, însă, nu era atunci la acel etaj al imobilului şi nu a ştiut că, în cameră cu soţul ei, nu urcase decât poliţistul Costea. Colegul lui rămasese în garaj, unde se afla maşina ce urma să-i ducă la Poliţia Capitalei. La 2 minute de la împuşcare au urcat şi cadrele medicale şi au intervenit eficient asupra rănilor de la gâtul şi umărul fostului premier Andrei Năstase a scris în declaraţia sa că l-ar fi auzit pe unul dintre poliţişti spunându-i celuilalt: "Bine că nu te-a muşcat!". De fapt, colegul i-a spus comisarului Nicolae Costea "Bine că nu te-a împuşcat!"sursa evz.ro

....nu mai e nimic de zis...oricum bafta colegilor (probabil ii asteapta ceva clipe grele) care l-au salvat pe ipochimen de la vesnica damnare...

Publicat

@ marius- se numeste seppuku si nu hara-kiri :) asta este denumirea originala si corecta. oricum, Nastase este departe de a fi samurai.

iar circul acum incepe: tocmai ce am vazut la tv declaratia lui Nastase junior si care punea tunurile pe politisti. eu cred ca se va spune pina la urma ca politistul a tras in Nastase la ordinul agenturilor straine. pariu?

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Da, si aia care isi faceau seppuku erau dusi cu capul... Exista intredevar sinucideri onorabile in trecut, dar in zilele noastre eu cred ca trebuie sa fi dilimandros ca sa te sinucizi. Daca ai curaj ramai in viata si lupta in continuare.

Vina e in mare a politistilor care au acceptat sa faca compromisuri chiar daca au fost presati. Daca se comportau ca si cu un infractor de rand nu se intampla nimic. Nu m-ar mira sa se fi impuscat accidental, cand politistul a incercat sa ii ia arma, ca un sinucigas hotarat nu asteapta momentul ala sa se sinucida, si nici nu asteapta pana cand un politist sa poata sa ii ia arma.

Modificat de bozo
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

@bozo- seppuku este mult mai mult decit o sinucidere rituala insa aprofundarea gestului nu se poate face aici, in citeva postari. poate ne vom vedea vreodata si iti explic pe indelete.

• Membru
Publicat

Nu multumesc, nu vreau sa ma patez de sange :))

Glumeam, chiar mi-ar placea sa ne intalnim, mai ales daca iti aduci sabiile alea jmechere.

Publicat

Ma scuzati ca intervin dar in cazul Tundrea se poate spune clar ca acest om a fost judecat si condamnat pe nedrept din diferite cauze tehnice se poate spune la acea data, adica erori judiciare . Dar in acelasi timp ma mai gandesc ca daca acest om avea nivelul de trai si conditia in societate a lui Nastase poate ar fi recurs si el la aceasta fapta dar cu mai putine sperante de reusita deoarece pe timpul raposatului puteai fi mama omida si tot executai pedeapsa de multe ori si fara un proces normal! Iar cu privire la ritualul sinuciderii practicat de catre samurai ce pot sa spun decat ca era practicat doar de catre elita (samurai) cavaleri :

Sepukku este un act extrem de ritualist, foarte precis şi parte fundamentalã a istoriei Japoniei feudale (1192-1868) şi a disciplinei clasei samurailor. Hara-kiri, literalmente ‘tãiere a stomacului’ este o metodã de sinucidere foarte dureroasã şi total strãinã japonezilor înainte de ascensiunea samurailor. Extinderea ritualului se conecteazã şi la rãspândirea budismului, cu tema predilectã a naturii efemere a vieţii şi gloriei prin moarte. Pentru un samurai, seppuku – ordonat sau ales- era întotdeauna preferat unei morţi de mâna duşmanului şi o dovadã incontestabilã a curajului, loialitãţii, onoarei şi verticalitãţii morale. Exactitatea ritualã se observã clar în afara câmpului de luptã, la comanda unui nobil sau a shogun-ului punându-se la punct o ceremonie formalã care necesita o anumitã etichetã, martori şi pregãtire prealabilã. Nu toţi samuraii credeau în importanţa actului. Marele Ieyasu Togukawa, care a fondat ultima mare dinastie a shogunatului în 1603, în cele din urmã a dat un edict care limita practica. Obiceiul însã se înrãdãcinase atât de mult, încât în 1663, la îndemnul lordului Nobutsuna Matsudaira din Izu, shogun-ul a emis un alt edict mai dur care interzicea suicidal ritual. În ciuda prevederilor cu pedepse aspre, practica a continuat.

Culmea ironiei a fost ca actul propriuzis , niciodata nu a fost considerat un act de lasitate!

• Apreciez 3
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Văd că sunteți destui care v-ați însușit discursurile populiste și demagogice ale politicienilor și ziariștilor.

Nu sunt un fan al lui Năstase, dar să știți că omul nu e vreun prost. Din punct de vedere economic, cea mai bună perioadă a acestei țări a fost când el era prim-ministru. A recunoscut-o chiar și Băsescu. În aceea perioadă țara asta a avut creștere economică sănătoasă și adevărată, chiar dacă oamenii de rând nu au simțit-o la fel ca pe vremea lui Tăriceanu, care datorită liberarizării creditelor bancare a beneficiat de un boom economic coroborat cu o creștere nefirească a domeniului imobiliar, dar care a fost artificială. Dacă vă mai aduceți aminte, pe vremea lui Tăriceanu au existat creșteri salariale, se dădeau prime, etc numai că toate acestea au avut un cost, în timp ce pe vremea lui Năstase creșterea economică s-a bazat pe creștere a productivității, deci pe baze sănătoase. Tot pe vremea lui România a încheiat negocierile cu UE și am fost primiți în NATO.

Nu spun că omul este ușă de biserică, dar prost nu e deloc, ba din contră a și realizat ceva la viața lui, așa că o comparație cu Țundrea nu-și are rostul, tocmai pentru că individul nu a fost chiar un neica-nimeni pe aici. Iar condamnarea lui este o pată pe obrazul justiției, întrucât dacă a făcut măgării sau a furat, trebuia judecat și condamnat pentru ceva cu adevărat serios, nu pixuri, șepci sau termopane. E doar o dovadă de neputință a DNA-ului. Adică dacă tot a furat și a dres, aș fi vrut să văd și eu o faptă serioasă, să stea la pușcărie 15 ani, nu doi și să-i fi confiscat averea, nu o condamnare în care chiar judecătorii scriu negru pe alb că nu există probe directe, ci numai indirecte ... asta într-o țară plină de pupincuriști.

• Apreciez 5
  • Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Cum zicea cineva mai sus si Al Capone a fost condamnat pentru evaziune chiar daca a comis fapte mult mai grave.

Cert e ca daca a fost condamnat nu are cum sa fie nevinovat. Cu toata influenta lui si armata de avocati scapa la cea mai mica eroare. Hai sa nu judecam noi in cateva secunde ce a judecat instanta in atatia ani.

Iar despre seppuku mi separe un act fanatic. Decat sa te sinucizi nu mai bine traiesti si rezolvi cat se poate din ce ai gresit? Sau macar sa compensezi si tot e bine.

Modificat de bozo
  • Apreciez 2
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Năstase nu mai poate fi membru al PSD, după ce a fost condamnat.

Statutul partidului prevede excluderea oricăror membri care au fost găsiţi vinovaţi de instanţă printr-o sentinţă definitivă.

Aștept mutarea asta ...

Publicat

Probabil aici e cheia : trebuie scris in Constitutie un articol care sa garanteze ordonarea pe categorii a cetatenilor Romaniei in relatia cu legea...″Nimeni nu e mai presus de lege cata vreme n-a indeplinit demnitati inalte-n Romania″...categoria I :cetatenii care au indeplinit demnitati inalte(Basescu -Flota ,Remes-caltabosi ,Ritzi-Ziua Tineretului ,Nastase-Trofeul Calitatii ,etcaetera)vor fi considerati apriori in relatia cu legea nevinovati inclusiv dupa pronuntarea unei hotarari definitive iar sentinta va beneficia de prezumtia de facatura; categoria II :cetatenii neica nimeni sunt aprioric vinovati d.p.d.v. al legii iar sentinta va beneficia de prezumtia de corectitudine chiar si in caz de eroare judiciara...La dracu' cu "Nimeni nu e mai presus de lege″ . Btw : blatul Nascase vs. Kiorete la dosarul Flota e un exemplu concret ptr.o aplicare a incadrarii pe categorii a cetatenilor in relatia cu legea:Sa-l ai pe Kiorete-n catare cu dosarul Flota in anii 2000-2004 si sa-l lasi sa zburde imi cam pute a blat...daca nu a fost blat atunci e grav.Finalmente :ai m.e.p.? Catuse si directia penitenciar nu televiziuni ,telefoane ,fular Burberry (ciudat mod de a echipa o persoana ptr.ambulanta...) ,tribunale ad-hoc la tembeliziuni (mai nou romanii se pricep si la justitie...si ce penurie de magistrati avem...)...In aceeasi logica tatal lui Boris Becker a fost inchis de mizerabila justitie germana pe motiv de apartenenta la CDU si nu pe motiv de evaziune fiscala iar procesul a fost o facatura fiindca magistratii germani n-au vrut sa tina cont de faptul ca este tatal lui B.B. Ha! De ce nici dracu'n-a aplicat retorica ,logica si incrancenarea din cazul Nastase si in cazul fostului ministru Muresan (inchis de curand ptr. 7! ani )...ca si el o fo' ministru si a facut ,probabil ,lucruri bune...Pana atunci plec la Constanta pe autostrada Bechtel fara a uita sa alimentez de la petrOMV pe traseu si cand ajung la CT voi admira Rafinaria PetroMidia-Rompetrol si Flota cum ″pluteste″.

• Apreciez 1
  • Displace 3
Publicat

inainte de a va pronunta asurpa unui act de seppuku ar trebui sa cititi opera lui Mishima Yukio ( scriitor japonez care si- a facut seppuku in 1970 intr-o unitate militara). apoi mai exista o carte f buna despre seppuku, de fapt trateaza sinuciderea la japonezi ( imi scapa numele cartii si imi este lene sa ma ridic din pat ca sa ma duc la biblioteca :) ). dar revin cu numele cartii.

pina nu cititi macar aceste opere nu veti intelege seppuku dincolo de ceea ce gasiti pe wiki sau vedeti la hollywood.

• Moderator
Publicat

axle15 te-ai chinuit atât să scrii câteva rânduri, prin care nu ai făcut altceva decât să demonstrezi că nu ești în stare să pricepi simplul fapt că săltarea unui condamnat nu se face numai cu mascații și acest lucru nu este nicidecum vreun favor sau tratament preferențial. Întrebă-ți colegii de la urmăriți la câte dintre mandatele de condamnare se duc cu mascații și ai să vezi că în funcție de datele pe care le au și de cum este cunoscută persoana respectivă, se hotărăște ce și cum se va acționa. Dacă ai fi fost un civil care să spună aceste lucruri, problema nu era atât de gravă, pentru că nu aveai de unde să știi, dar dacă tu ești polițist și încă nu poți face diferența între modul de acțiune la executarea unui mandat și înghiți pe nerăsuflate gulgutele „deștepților” de la televizor, e trist. Înseamnă că te limitezi să privești la televizor și doar preiei ideile deontologilor de doi lei ce ne țin lecții zi de zi. Apropo, la ministrul ăla Mureșan, ai auzit cumva că a fost săltat de o armată de polițiști? Ești sigur că nu au fost la fel, doar doi polițiști? Sau acum o să ne spui că și ăla a beneficiat de tratament preferențial.

Eu nu am spus că Năstase trebuie iertat, trecut cu vederea sau tolerat pentru că a făcut nu știu ce lucruri bune. Asta ai reușit doar tu să înțelegi. Ci am spus că pentru ce manevre se vehiculează că a făcut, e penibilă și de tot râsul o condamnare de 2(doi) ani de zile. Nu are nicio legătură cu Al Capone sau tatăl lui Boris Becker, pentru că nu este aceeași situație, ăia nu au avut pe mână banii unei țări, cum a avut Năstase și tot au avut parte de niște condamnări mult mai mari. Asta ce în timp ce justița română cu mirificii și extraordinarii procurori DNA s-a chinuit aproape un deceniu și s-a scremut să-l condamne, probabil numai așa la mișto și pentru palmares, în condițiile în care chiar domnii judecători au spus că nu există dovezi directe care să-l incrimineze.

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Membru
Publicat

Catalin cred ca nu toti condamnatii sunt sunati de ministru, nu toti sunt lasati sa se plimbe prin casa si sa scotoceasca dupa pistol, etc. Nu poti sa spui ca nu a fost tratat preferential. Si cum omul e pervers deja a inceput cu atacurile impotriva politistilor...

Si povestea oricum e dubioasa, dar sincer nici nu are rost sa ne batem capul cu el. Tot un hot e, mai sunt altii ca el prin Senat, prin Parlament...

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

stii cum e pana la urma, de vrem sau nu vrem, nastase nu e un orisicare de pe drum, nu il putem asemana cu orice mirositor si nime'in drum. a fost primul ministru in urma unor alegeri libere. oamenii alesi de noi l-au pus. e un ales. am mai zis-o cu toate ce unii s-au suparat pe mine, dar pe vremea psdului eu am avut salarul intreg, mi se marea la cateva luni, imi luam toate drepturile, aveam banii de concediu, de haine la timp, noma de masa intreaga, si plus mai luam si al 13-lea. nu stiu ce a facut sau nu el sau oricare altii acolo, eu spun numa ce am trait si am vazut.....si vad cum traiesc acum...... da criza e de vina....... intotdeauna e altcineva de vine, nu noi.....

• Apreciez 1
Publicat

Daca actul sinuciderii nu era intrerupt in mod voluntar si "violent" de politistul supervigilent, era dus la indeplinire si acum mortul era in groapa, nu cred ca mai citeam atatea dovezi de cultura orientala care dovedeste ca poporul roman este un popor citit, chiar daca mai uita numele autorului si a operei din care s-a inspirat. Ce s-ar fi intamplat in caz de reusita a gestului? Restul e can-can sau...filozofie, traditie, spiritualitate si valori nipone. Ce parere aveti despre.....kamikaze?

• Displace 1
Publicat

Pai vezi,in locul lui Nastase,asta faceam cu principalul sau dusman,fostul sau oponent in alegeri.Daca tot dai coltul,macar sa mori cu ala de gat. :)

Publicat

Daca actul sinuciderii nu era intrerupt in mod voluntar si "violent" de politistul supervigilent, era dus la indeplinire si acum mortul era in groapa, nu cred ca mai citeam atatea dovezi de cultura orientala care dovedeste ca poporul roman este un popor citit, chiar daca mai uita numele autorului si a operei din care s-a inspirat. Ce s-ar fi intamplat in caz de reusita a gestului? Restul e can-can sau...filozofie, traditie, spiritualitate si valori nipone. Ce parere aveti despre.....kamikaze?

serios?

Publicat

Referitor la acest caz am gasit un pamflet pe catavencii.ro care descrie în stilul ironic caracteristic cum a reușit năstase să își ia cămașa pe el după ce a fost încătușat de polițiști.

Pe zi ce trece, încep să iasă la iveală tot mai multe detalii legate de zguduitoarea tentativă de sinucidere a fostului prim-ouător al ţării, Adrian Năstase. Ieri am putut afla, de pildă, şi declaraţia lui Andrei, beizadeaua năstasiană care, supărată că tăticul i-a interzis să-i facă public testamentul cu împărţeala ouălor şi vangogilor, s-a revanşat, dând din casă ce a văzut el în acele clipe de şoc, groază şi circ.

Andrei spune că, în liniştea nopţii, ar fi auzit, brusc, o bubuitură din camera unde tatăl său intrase, însoţit de un poliţist, să-şi ia nişte Proust şi Balzac, ca să aibă ce citi doi ani la Rahova. Imediat, a dat buzna în încăpere, spre a vedea o scenă cutremurătoare: tatăl lui era întins pe jos, având la gât o rană care sângera puternic, iar poliţaiul îi pusese deja cătuşele la mâini şi urla la el: „Să-ţi fie ruşine! Să-ţi fie ruşine!”. În ciuda insistenţelor, zbirul n-a vrut să-l dezlege din fiare pe bietul sexagenar, iar, când a venit şi celălalt poliţist, i-a spus colegului: „Bă, bine că nu te-a muşcat!”. Andrei nu-şi mai aduce aminte dacă indivizii i-au mai tras tatălui său, care se zvârcolea pe covorul cusut cu fir de aur, în agonie, cu sângele şiroind, şi nişte picioare în burtă, dar, judecând după brutalitatea acestor monştri cu chip de om în civil, un asemenea gest n-ar mira pe nimeni.

Ceea ce nu ştiţi însă e faptul că Adrian Năstase nu e doar politician, ci şi iluzionist: credeţi că un om oarecare ar fi reuşit să facă atâtea scamatorii cu statul şi să scoată miliardul de coco din nimic, în doar patru ani de guvernare? El ar fi putut participa la „Românii au talent” şi l-ar fi bătut la fundul gol pe diletantul ăla de Gog, dar n-a vrut să spună lumea iarăşi că e arogant, aşa că a stat acasă. Revenind la cele întâmplate în Zambaccian, să precizăm că, adunându-şi ultimele forţe, marele iluzionist a reuşit o serie incredibilă de trucuri magice: mai întâi şi-a oprit sângerarea, cu ajutorul unei tehnici budiste speciale, după care a făcut un duş virtual, pentru că, în timpul luptei cu poliţistul, transpirase şi nu voia să-şi audă vorbe prin ambulanţă că miroase a navetist. În fine, printr-o supremă concentrare mentală, a reuşit să-şi îmbrace cămaşa albă fără să fie nevoie să i se scoată cătuşele! E, hai că pe asta nici David Copperfield n-ar fi reuşit-o!

Trebuie să mai spunem că ne aflăm, evident, în faţa unei arestări comandate de la Cotroceni: nu ne-ar mira ca poliţistul care repeta obsesiv „Să-ţi fie ruşine!” să fie, de fapt, un candidat manciurian, trimis de Băsescu să-l lege pe Năstase. Păi nu repeta el cuvintele tiranului, de când cu Dinu Patriciu? Ăia care l-au programat i-au şters din memorie doar numele lui conu Costache, că prea ar fi fost strigător la cer să-i zbiere lui Năstase „Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!”, nu? În fine, o observaţie şi despre Andrei Năstase: tânărul trebuie să meargă neapărat la un psihiatru, pentru că aude zgomote ciudate în cap. Din toată adunătura aia de oameni de acolo, a fost singurul care a auzit bubuitura de pistol Smith&Wesson, care se aude, în mod normal, la un kilometru! Şi nu doar cu capul are probleme, ci şi cu urechile: al doilea poliţist i-a spus, mai mult ca sigur, colegului care se luptase cu Năstase „bine că nu te-a-mpuşcat”, iar Andrei a auzit „bine că nu te-a muşcat!”. Aşa că, bă-băiatule, mai lasă cluburile alea, că o să surzeşti de tot!

• Moderator
Publicat

Catalin cred ca nu toti condamnatii sunt sunati de ministru, nu toti sunt lasati sa se plimbe prin casa si sa scotoceasca dupa pistol, etc. Nu poti sa spui ca nu a fost tratat preferential.

Dacă a purtat o discuție la telefon cu ministrul asta înseamnă că a primit tratament preferențial? Păi sincer acum, de ce favoruri a beneficiat? Și în cazul celorlalți condamnați când te duci să-i ridici îi lași să se îmbrace, să-și strângă și să-și ia câteva lucruri la el, ca de exemplu scule de bărbierit, pastă și periuță de dinți, eventual câteva haine și fotografia familiei. Asta înseamnă că toți primesc tratament preferențial? Sau dacă cei de la urmăriri îi găsesc în izmene, trebuie să-i ia așa. Iar în privința telefonului, imaginează-ți următoarea situație ipotetică: tu ești la urmăriri și îți vine un mandat pentru un cunoscut de-al tău, cel mai bun prieten, pe care-l cunoști foarte bine, știi că nu este periculos și e un om cu capul pe umeri. Dacă îl suni și îl chemi la poliție, înseamnă că i-ai făcut un favor, pentru că nu a mai fost săltat de acasă să-l vadă vecinii cu cătușele la mâini? Nu nicidecum,

Dacă ministrul ar fi dat vreun ordin să fie lăsat până a doua zi, ori să fie lăsat să vină singur la poliție, ori s-ar fi dus el personal să-l ia de acasă, da, atunci puteam vorbi despre un tratament preferențial. Dar o simplă convorbire telefonică cu un cunoscut în care a încercat să-l convingă că trebuie să respecte hotărârea judecătorească nu este niciun favor.

Povestea asta cu tratamentul preferențial a fost scoasă de exministrul justiției M.Macovei, care a mai fost și judecătoare, dar nu știa că Năstase încă nu avea calitatea de deținut, din moment ce nu fusese predat ANP. Și spunea în gura mare că zilele petrecute în spital se scad din pedeapsă. Vă dați seama ce judecătoare tare deșteaptă a fost asta? Habar nu are că pentru a începe să execute pedeapsa trebuie musai să fie încarcerat într-o pușcărie sau spital penitenciar, dar s-a făcut de râs spunând asemenea aberație la televizor, probabil orbită de furia și insatisfacția că nu l-a văzut pe ăla defilând prin fața camerelor de luat vederi, cu cătușele la mâini.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.