Jump to content
POLITISTI.ro

Curiozităţi de prin lume adunate


Dan

Recommended Posts

Propun să postăm aici cele mai ciudate, trăsnite, anormale lucruri, idei, oameni, clipuri video şi ce mai vreţi voi care ies din toate tiparele obişnuite. Am să încep eu pentru că azi dimineaţă am primit ceva pe facebook care m-a lăsat mască. În timp ce la noi carburanţii se învârt în jurul sumei de 6-7 lei/litru, cea mai ieftină benzină o pot cumpăra locuitorii Venezuelei, statul situat în nordul Americii de Sud fiind controlat cu mână de fier de preşedintele Hugo Chavez. Dacă am folosi moneda românească, un litru de benzină ar costa, în medie, doar 0,1 lei. Adică 1.000 de lei vechi...

Şi totuşi, nu românii sunt cei mai nefericiţi, ci locuitorii din nordul Europei: în Norvegia se înregistrează cel mai mare preţ pentru litrul de benzină din toată lumea - 164 p/litru înseamnă, în bani româneşti, 7,81 lei. Sau, dacă vreţi, de 80 de ori mai mult decât în Venezuela, dar nu cu mult mai scumpă ca în România.

post-335-0-71052300-1327910588_thumb.jpg

Link to comment

Pai sa se duca o.m.v cu cisterna la pecourile lor si sa o cumpere de la pompa ----------cred ca ar ajunge mult mai ieftin--------sunt singur!!!!!!!!!!!!!

Link to comment

Nu stiu daca aici e locul potrivit pentru cele de mai jos dar mie mi se pare un proiect indraznet si maret realizat de cei de la Volkswagen.

"Turnurile de 20 de etaje unde sute de automobile isi asteapta clientii

600 de automobile Volkswagen stau gata de livrare în turnuri de 60 de metri înălţime în cel mai mare centru de livrare auto din lume. Maşinile aflate în showroom-ul de ultimă generaţie al Volkswagen din Wolfsburg, Germania, valorează milioane de euro, scrie Daily Mail. În plus, acesta este considerat şi parc tematic, putând fi vizitat şi curioşii care au sau nu bani de o maşină scumpă.

,,Cumpărarea unei maşini noi este un eveniment special şi fiecare client este făcut să se simtă precum un rege", a declarat un purtător de cuvânt al companiei germane. Până la expunerea unui Volkswagen în ,,vitrină" de sticlă, e cale lungă. Maşinile sunt construite în uzina principală a producătorului din Wolfsburg, după care sunt transportate pe bandă rulantă în subsolul turnurilor adiacente. Din acest depozit imens, ele sunt ridicate de un fel de excavator robotic şi lăsate pe o pistă interioară pentru a li se potrivi plăcuţe de înmatriculare. După această etapă, noii proprietari pot privi cum maşinile lor sunt culese dintr-o boxă şi livrate la centrul de relaţii cu clienţii ,,Autostadt". Fiecare turn conţine 400 de Volkswagenuri nou-nouţe. Clădirile de 20 de etaje, care au reprezentat sursa de inspiraţie pentru un garaj imens în cel mai nou film al seriei "Misiune Imposibilă - "Protocolul Fantomă" , se găsesc în parcul tematic Volkswagen, Autostadt.

Sursa: ziarul gandul

PS: felicitari inginerilor.

post-3042-0-56822600-1327922753_thumb.jp

post-3042-0-74123000-1327922763_thumb.jp

post-3042-0-76273100-1327922775_thumb.jp

post-3042-0-74692200-1327922794_thumb.jp

Edited by Catalin
Te rog nu mai scrie intregul text cu alt font. Multumesc pt intelegere
Link to comment

Ştiaţi că ........

 • Un organism uman poate suporta până la 45 dol - este unitatea de măsură a durerii. În momentul naşterii, o femeie simte până la 57 dol !!!Acest lucru este similar cu durerea a 20 de oase rupte în acelaşi timp!!!
 • Inelul de căsătorie se poartă pe degetul inelar al mâinii drepte, deoarece acesta este singurul prin care trece o venă, care duce spre inimă.


 • Bill Gates câştiga într-un minut 6659 $ !! (poate mă angajează şi pe mine :P )
 • La mare, 98% dintre oameni urinează în apă în timpul scăldatului.

Edited by Dan
Link to comment

Inelul de căsătorie se poartă pe degetul inelar al mâinii drepte, deoarece acesta este singurul prin care trece o venă, care duce spre inimă.

Nu cumva este vorba de mana stanga :hmmmt:

 • Upvote 1
Link to comment

Ştiaţi că în Santa Fe, statul New Mexico, din S.U.A. legea impune ca animalele de casă să poarte centura de siguranţă in maşină ? Oare dacă nu poartă centura, primesc amendă ? :P

Link to comment
 • Moderator

Restaurantul Cascadă | Filipine

Restaurantul Cascada Labassin unic în lume, este situat la Escudero Villa Resort în Filipine, clienții pot servi acolo masa de prânz în timp ce apa curge sub picioarele lor. Pe lângă bucătăria locală autentică, cei ce ajung acolo se pot bucura de natura aproape neatinsă a regiunii, pe care anterior era o fermă şi plantaţii de nucă de cocos.

7194230rsj8i6qf.jpg7194455c3xynb64.jpg

7194619lmgpiqtr.jpg7194727ijwu3vgm.jpg

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Știți cât costă în Venezuela un litru de benzină?

2 eurocenți/litrul de benzină, echivalentul a nici 9 bani.

Practic, pentru un plin de 50 de litri de benzină, un locuitor din Venezuela platește doar un euro! :blink:

Cea mai scumpă benzină din lume este în prezent plătită de norvegieni - 2,009 euro/litru, urmați de turci – 1,881 euro/litru și italieni – 1,814 euro/litru.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Cel mai longeviv om din lume

Conform arhivelor mai multor publicatii de prestigiu, printre care Time Magazine si New York Times, Li Ching-Yuen, un barbat din China care a decedat in 1933, ar fi trait pana la fabuloasa varsta de 256 ani, timp in care si-a ingropat 23 de sotii si a avut 180 de urmasi.

Despre prima parte a vietii lui Li Ching-Yuen se stiu extrem de putine lucruri. Este cert ca s-a nascut in provincia Sinchuan si ca prima suta de ani si-a petrecut-o vanzand leacuri traditionale chinezesti.

Intr-un interviu realizat in 1927, barbatul a sustinut ca dieta sa s-a bazat in mare parte pe orez si pe vin si ca, inainte de a implini 100 de ani a devenit protejatul nobilului Wu Pei-fu, cu scopul de a-i oferi acestuia secretul unei vieti indelungate. Ulterior, dupa decesul protectorului sau a continuat sa vanda produse de medicina tradionala.„Pastreaza o inima linistita, stai asezat ca o testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”, a fost sfatul lui Li Ching-Yuen pentru cei care doresc sa atinga o viata indelungata.Desi barbatul a pretins ca s-a nascut in 1736 si ca a trait 197 ani, decanul Universitatii Minkuo din 1930, Wu Ching-Chien, a sustinut ca a descoperit evidente ale faptului ca Li s-a nascut, de fapt, in 1677.

De asemenea, in arhivele guvernului Chinei Imperiale exista documente care atesta faptul ca barbatul a fost felicitat oficial de catre autoritati atat pentru atingerea varstei de 150 de ani cat si pentru cea de 200 de ani.

Este posibil insa ca o fiinta umana sa atinga o varsta atat de mare?

Cea mai batrana persoana din lume despre care avem informatii certe a fost frantuzoaica Jeanne Louise Calment, care s-a stins din viata in 1997 la varsta de 122 de ani, o performanta unica in analele medicinei moderne. Si totusi, daca informatiile despre Li Ching-Wuen s-ar dovedi adevarate, am asista la un nou record, mai mult decat dublu fata de cel recunoscut in prezent.In fotografia realizata in 1928, barbatul tradeaza trasaturile tipice ale unei persoane in varsta de 60 de ani.

post-335-0-64725100-1331842436_thumb.jpg

Link to comment

Romania ,mon amour . De unde mai fură românul telefoane mobile

articol preluat din evz.ro publicat la 21 mart.2012

Persoane neidentificate au deschis, duminică noaptea, sicriul unei femei înmormântate în aceeaşi zi în cimitirul din comuna doljeană Goicea şi au furat din el un telefon mobil, un pachet de ţigări şi o brichetă.

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au fost sesizaţi de preotul bisericii din Goicea, că un mormânt din cimitirul localităţii a fost profanat.

Când mama decedatei a venit sa aprindă o lumânare, a găsit cavoul şi sicriul deschise. Femeia a anunţat preotul din comună, care la rândul sau a sunat la poliţie.

Oamenii legii au stabilit că persoana care a deschis sicriul femeii a furat un pachet de ţigări, o brichetă şi un telefon mobil, bunuri cu care fusese îngropată biata femeie. De bijuteriile din argint ale decedatei nu s-au atins însă.

Profanarea unui mormânt se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la trei ani.

Comentariu propriu : De ce a ingropat-o pe decedata cu telefonul mobil, sunt doua variante de lucru :

1. Sa sune, daca se razgandeste si nu mai vrea in locul cu verdeata.

2.Sa sune in cazul in care nu mai are tigari.

Edited by LORD
Link to comment
 • Moderator

Handpresso Auto, după cum îi spune și numele este un expresor de mână pentru auto.

Prețul unei astfel de drăcii este unde va în jurul a 150 de euro.

handpressoauto.jpg

Link to comment

Topul celor mai periculoase şosele din lume:

1."Drumul morţii" din Bolivia, face legătura între capitala ţării, La Paz, şi Coroico. Potrivit statisticilor, între 200 şi 300 de oameni mor în fiecare an pe respectiva şosea, care este mărginită de numeroase cruci care marchează locurile în care au avut loc accidente mortale - de obicei, locurile de unde s-au prăbuşit maşinile în gol. Şoseaua a primit titlul de "cel mai periculos drum din lume" din anul 1995, din partea Băncii Inter-Americane pentru dezvoltare.

2.Tunelul Guoliang din China a fost săpat în stâncă de către sătenii din regiune. Tunelul este lung de 1.200 de metri şi are o înălţime de 5 metri şi o lăţime de patru metri, situat în munţii Taihang din provincia chineză Hunan.

3."Ruta 5", Chile "Ruta 5" face legătura între oraşele Arica şi Iquique, traversând văi adânci fiind renumită pentru halucinaţiile pe care le provoacă.

post-3042-0-97049200-1332744933_thumb.jp

4.Drumul spre Yakutsk, Rusia Şoseaua Federală rusă leagă Moscova de oraşul siberian Yakutsk, acolo unde s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din lume, în afara Antarcticii. În respectiva regiune, iarna durează circa 10 luni. Vara, maşinile înoată în noroi deoarece drumul nu este asfaltat.

post-3042-0-64376500-1332745030_thumb.jp

5.Şoseaua Sichuan - Tibet În China are o lungime de 2.412 kilometri, drumul porneşte de la Chengdu şi se termină la Lhasa, traversând 14 munţi cu înălţimi de 4.000 - 5.000 de metri. Călătorii pe această şosea au parte de privelişti uimitoare, dar şi de alunecări de teren şi căderi de stânci, care le pun viaţa în pericol în orice moment.

post-3042-0-64890800-1332745100_thumb.jp

6.Autostrada James Dalton (Alaska) Lungă de 666 de kilometri, aceasta îşi croieşte drum prin tundra îngheţată până în cel mai nordic punct din Alaska. Majoritatea celor care se aventurează pe acest drum sunt şoferii de camioane mari, care transportă provizii în zonă. Nu este recomandat pentru cei cu inima slabă ori cu maşini noi. De fapt, companiile americane de închiriat maşini nici nu le permit clienţilor să circule pe acea autostradă!

post-3042-0-65923700-1332745182_thumb.jp

7. Drumul Patiopoulo-Perdikaki (Grecia) Este un drum foarte îngust şi extrem de aglomerat din Grecia, ce se întinde între oraşele Patiopoulo şi Perdikaki. Este folosit atât de şoferi - de camioane, autobuze sau maşini mici - cât şi de căruţaşi ori de tractorişti, ba chiar şi ciobanii îşi mână turmele pe acolo.

8. Trollstigen (Norvegia) Acesta este un drum de munte în Norvegia care atrage în mod deosebit turiştii amatori de senzaţii tari, căci are o înclinaţie de 9% şi 11 curbe tip "ac de păr", totul într-un minunat peisaj montan.

post-3042-0-68899900-1332745334_thumb.jp

9. Şoseaua A682 (Marea Britanie) Este numit cel mai prost drum din Anglia şi are în "palmares" peste 100 de victime în ultimii 10 ani.

10. Stelvio (Italia) Situată în Alpii italieni, şoseaua traversează trecătoarea Stelvio şi îşi conduce turiştii printr-un peisaj care îţi taie răsuflarea. Nu este la fel de periculoasă ca celelalte din top, dar are, totuşi, 48 de curbe "ac de păr".

post-3042-0-43955300-1332745397_thumb.jp

Sursa: oddee.com

post-3042-0-32467200-1332744952_thumb.jp

post-3042-0-61018200-1332745048_thumb.jp

post-3042-0-81716900-1332745115_thumb.jp

Edited by Cerasela
Link to comment

Johanna Quuas, o gimnastă de naţionalitate germană, în vârstă de numai.......86 de ani. Incredibil !

Edited by Dan
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.