Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Persoane salvate de poliţişti pe autostrada A2

Aproape 2.700 de de politisti au participat la operatiunile de salvare a persoanelor inzapezite si de degajare a drumurilor, in ultimele 3 zile.

Ofiterii si agentii Politiei Romane au participat, alaturi de celelalte structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor si alte institutii abilitate ale statului, pentru salvarea a 2.506 persoane, carora li s-au oferit alimente si ceaiuri calde si care au fost transportate in adaposturi organizate de autoritatile publice locale (primarii, biserici, scoli s.a.)

Sursa: IGPR

Link to comment
 • 10 months later...

Implicarea poliţiştilor călărăşeni în gestionarea şi înlăturarea efectelor căderilor de zăpadă şi viscolului

Peste 140 de poliţişti călărăşeni, cu 50 de autospeciale, au fost implicaţi, în data de 19 decembrie a.c., în gestionarea situaţiei create pe drumurile publice din judeţul Călăraşi ca urmare a viscolului şi, pentru deblocarea autovehiculelor şi salvarea persoanelor.

102 poliţişti de ordine publică şi 45 de poliţişti rutieri, cu 50 de autospeciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au reuşit să deblocheze, de pe drumurile publice din afara localităţilor, 61 de autovehicule şi să salveze 167 de persoane, aflate în acestea.

63692_499174696783300_1181185304_n.jpg

Pentru nerespectarea interdicţiei de a pătrunde pe un drum pe care a fost restricţionat accesul, conducătorul unui autocamion a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

În prezent nu mai există situaţii de autovehicule blocate în trafic în afara localităţilor.

Începând cu ora 08.00, în această dimineaţă, D.N. 3 (Fundulea – Lehliu – Călăraşi) a fost redeschis circulaţiei pentru autoturisme. Pe acest tronson este instituită restricţie de tonaj de 3,5 tone.

Rămân în continuare închise circulaţiei rutiere DN 41 Olteniţa-Căscioarele şi 7 drumuri judeţene: DJ 401C Sohatu-Progresu-Cucuieţi, DJ 403 Mânăstirea-Luica-Şoldanu, DJ 201B Valea Arvovei-Legliu-Gară, DJ 301 Budeşti-Vasilaţi-Fundeni, DJ 303 Călăreţi-Valea Argovei-Mânăstirea, DJ 304 Dorobenţu-Ulmu-Plevna, DJ 402 Fundulea-Solacolu.

Recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul înzăpezirii, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie să lipsească tot ceea ce este necesar supravieţuirii în condiţii de temperaturi scăzute.

I.P.J. Călărași - Compartiment Relaţii Publice

Link to comment
 • Moderator

Referitor la acest topic, in ce judete, pe langa efectivele de OP si rutiera, au mai fost angrenate si alte formatiuni la constituirea filtrelor rutiere?

Link to comment
 • 3 months later...
 • Member

Şase turişti germani, au fost salvaţi de poliţişti, fiind la un pas de o tragedie pe Dunăre.

Postat la: 26.03.2013 12:05 | Scris de: Cristian Blănuță

Șase turiști nemți s-au aventurat, luni, în două caiace pe Dunăre, dar au întâmpinat mari probleme, din cauza condițiile meteorologice. În ajutor le-au sărit polițiștii de frontieră din Caraș Severin.

Cei șase turiști din Germania se aflau în două caiace, câte trei în fiecare, iar valurile mari provocate de vântul puternic au fost la un pas să-i răstoarne pe cei șase.

sase-nemti-la-un-pas-de-tragedie-pe-dunare-au-fost-salvati-de-politistii-romani-91155-1.jpg

Imediat, în ajutor le-au sărit polițiștii de frontieră, care i-au adus la mal și le-au dat primele îngrijiri, fiind riscul de a intra în șoc hipotermic.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit celor şase turişti adăpost şi ceai cald, ocazie cu care i-au informat cu privire la prognoza meteo nefavorabilă pentru următoarele zile.

Cetăţenii germani au fost apoi transportaţi la o pensiune de pe raza judeţului Mehedinţi, pentru a se caza peste noapte.

Sursa: Ziuanews.ro

Edited by Octavian
Link to comment
 • 6 months later...

Poliția Română a luat măsuri suplimentare pentru prevenirea situațiilor de risc

 

Aproape 9.000 de polițiști sunt pregătiți să intervină pentru înlăturarea efectelor negative care ar putea rezulta din cauza condițiilor meteo.

În conformitate cu dispoziția inspectorului general al Poliției Române, efectivele de ordine publică și poliție rutieră din cele 21 județe și municipiul București aflate sub atenționarea de Cod GALBEN și PORTOCALIU au fost alertate, fiind în măsură să intervină în orice moment, în funcție de evoluția situației meteo.

Astfel, în teren vor acționa 8.969 de polițiști, dintre care 6.986 de la ordine publică și 1.248 polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră.

Aceștia vor coopera permanent cu personalul din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, pentru înlăturarea efectelor rezultate în urma producerii fenomenelor meteo.

De asemenea, atunci când situația o va impune, vor fi închise temporar sectoarele de drum afectate de ploi sau căderi de arbori, până la asigurarea condițiilor corespunzătoare de desfășurare a traficului rutier.

Centrul Infotrafic al I.G.P.R. va informa permanent despre situațiile produse în trafic și conduita preventivă ce trebuie adoptată de către conducătorii auto.

Totodată, la nivelul Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi București, Constanța, Craiova, Galați și Timișoara au fost dispuse măsuri speciale pe traseele feroviare, porturi și aeroporturi pentru acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate în dificultate din cauza efectelor meteo periculoase. În acest sens, acționează 735 de polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi.

Până în prezent nu au fost semnalate evenimente deosebite sau cazuri în care s-au produs pagube ori pierderi de vieți omenești, din cauza efectelor meteo nefavorabile.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie este în vigoare o atenționare COD GALBEN (ploi și vânt) de ieri, 29.09.2013, orele 21, până la 02.10.2013, orele 08.00, vizând județele: Argeș, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Totodată, în intervalul 30.09.2013, orele 21.00 - 02.10.2013, orele 02.00 (miercuri) va intra în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU (ploi abundente pe arii extinse 60 l/mp și izolat 80 l/mp) valabilă în județele Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea și municipiul București.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 7 months later...

Salvat din apele Dunării de către poliţiştii de frontieră în portul Olteniţa

În ziua de 20.05.2014, orele 11.45, membrii echipei de intervenţie ai Biroului Naval din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi, aflaţi la pontonul de acostare situat pe Dunăre la km. flv. 429,8, pe direcţia localităţii Olteniţa, au observat pe apă, în aval de ponton, o persoana de sex bărbătesc ce se afla în pericol de înec şi care striga după ajutor.

Doi dintre membrii echipei au intervenit de pe mal pentru salvarea persoanei cu mijloacele aflate la ponton, iar echipajul unei ambarcaţiuni a intervenit de urgenţă de pe apă, reuşindu-se astfel salvarea bărbatului din apele fluviului.

Concomitent cu acţiunea de salvare s-a solicitat intervenţia unei ambulanţe şi timp de 10 minute, până la sosirea acesteia, poliţiştii de frontieră marinari au acordat primul ajutor persoanei salvate din apele Dunării.

La sosirea ambulanţei, persoana era conştientă, dar acuza dureri toracice.

Bărbatul, în vârstă de 33 ani, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi, se află sub supraveghere medicală la spitalul Olteniţa, fiind în afara oricărui pericol.

I.T.P.F. Giurgiu - Purtător de cuvânt

Link to comment
 • 7 months later...

SIGURANȚA CETĂȚEANULUI, PRIORITATE A POLIȚIEI ROMÂNE!

 

Echipajele de poliție care acționează în teren au ajutat mai multe persoane blocate în trafic, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. De asemenea, o femeie fără adăpost, care a solicitat ajutor a fost găsită cu ajutorul doi câini polițiști.

 

big_1_%285%29.jpg

 

Astăzi, la ora 04:51, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, o femeie a apelat Poliţia Capitalei, cerând ajutor. A reuşit să precizeze că se află undeva în zona Băneasa – Otopeni şi că are probleme, fără a putea oferi alte date.

 

Imediat, pentru găsirea femeii aflate în dificultate au fost mobilizaţi poliţiştii din cadrul Poliției Sectorului 1. Ținând cont de condiţiile meteo şi de oră, a fost solicitat şi un echipaj canin (un câine de urmă și un câine de salvare urbană) care să ajute la găsirea cât mai rapidă a acesteia. De asemenea, la căutări au fost angrenați și jandarmi.

 

Forţele implicate în căutare s-au constituit în dispozitiv şi au procedat la perierea zonei de pădure. După aproximativ două ore şi jumătate de la primirea apelului, într-o clădire ruinată, a fost găsită femeia în cauză.

 

Aceasta a fost consultată de echipajul S.M.U.R.D. şi transportată de urgenţă la spital, deoarece prezenta o stare fizică precară şi posibile degerături la membre.

 

Într-un alt caz, la data de 29 decembrie a.c., în jurul orei 06:00, poliţiştii Secţiei Rurale Ion Roată din cadrul I.P.J. Ialomița, au reuşit deblocarea a cinci autoturisme ce se aflau în afara Drumului Naţional 2A, între localitățile Broşteni şi Alexeni.

 

Autoturismele, în care se aflau nouă persoane, au derapat în afara părţii carosabile, pe fondul zăpezii abundente, viscolite şi a şoselei acoperite cu gheaţă.

 

În urma intervenției s-a reuşit scoaterea acestora din zăpadă, pentru a-şi putea continua deplasarea.

 

O oră mai târziu, un alt autoturism blocat între localităţile Maia şi Fierbinţii de Jos, în care se afla o persoană, a fost deblocat, cu ajutorul unui utilaj.

 

Persoana a fost transportată la domiciliul său din comuna Maia.

 

Intervenţiile efectuate de polițiști, cu sprijijul autorităţilor publice locale, au fost prompte, astfel încât niciuna dintre persoanele implicate nu a necesitat îngrijiri medicale.

 

De asemenea, în seara zilei de 28 decembrie ac., din cauza vântului puternic ce a depus pe partea carosabilă zăpada viscolită de pe camp, pe D.N.22D, în județul Tulcea, între localitățile Cerna şi Turcoaia, s-a format un blocaj pe o porţiune de drum de aproximativ un kilometru.

 

Pentru siguranța traficului și prevenirea unor evenimente nedorite, echipajele de poliţie rutieră au oprit accesul în zona de interventie a trei autovehicule (2 microbuze cu 23 persoane și un autoturism de transport marfă), traficul fiind reluat dupa aproximativ 40 minute, în condiţii de siguranţă, după intervenția echipajeleor de deszăpezire.

 

Având în vedere mesajele de atenționare transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile în cursul zilei de luni, 29 decembrie a.c., vă recomandăm să evitați deplasările care care nu sunt urgente și să respectați indicaţiile polițiștilor aflați în trafic.

 

În situaţiile absolut necesare, recomandăm conducătorilor auto care pleacă la drum să se informeze din timp cu privire la traseu, să echipeze autoturismul cu anvelope de iarnă, să aibă carburant suficient, precum și apă şi hrană.

 

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

 

 

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 2 weeks later...
PERSOANĂ FĂRĂ ADĂPOST, SALVATĂ DE POLIŢIŞTI DE LA ÎNGHEŢ
 
Polițiștii din Gorj au salvat de la îngheț un bărbat pe care l-au găsit îmbrăcat sumar într-un canton părăsit.
 
La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj au găsit, într-un canton părăsit și neîncălzit din Defileul Jiului, la aproximativ 3 km. de staţia C.F.R. Pietre Albe, la limita cu judeţul Hunedoara, un bărbat îmbrăcat sumar.
 
Din primele verificările efectuate de poliţişti a reieșit că bărbatul are 28 de ani și este din Cernavodă, judeţul Constanţa.
 
Acesta a fost transportat la Spitalul orăşenesc Bumbeşti Jiu, unde a fost internat pentru supraveghere medicală.
 
Sursa: IPJ GORJ
Link to comment
 • 4 weeks later...
MISIUNE DE SALVARE PE LACUL SOMOVA
 
În urma unei misiune de salvare care a durat aproximativ 3 ore, organizată şi coordonată de poliţişti din Tulcea, a fost salvată o persoană care s-a răsturnat cu barca pe lacul Somova.
 
În noaptea de 2 spre 3 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Somova, judeţul Tulcea, au fost sesizaţi prin Apelul Unic de Urgenţă 112 cu privire la faptul că două persoane s-au răsturnat cu barca pe lacul Somova.
 
Una dintre cele două persoane a reuşit să ajungă la malul lacului şi a furnizat poliţiştilor informaţii despre locul unde s-au răsturnat cu barca.
 
Poliţiştii au organizat o misiune de salvare pe lac, reuşind, în scurt timp, identificarea şi salvarea celei de-a doua persoane căzute în apă.
 
Cele două persoane au primit îngrijiri medicale de urgenţă de la un echipaj al Ambulanţei aflat pe malul lacului şi au fost transportate la Spitalul Judeţean Tulcea pentru investigaţii medicale.
 
Misiunea de salvare a durat aproximativ 3 ore.
 
Sursa: IPJ TULCEA
Link to comment
 • 2 months later...

POLIŢIŞTII AU SALVAT 61 DE COPII ŞI 5 ADULŢI CARE RĂMĂSESERĂ ÎNZĂPEZIŢI

 

În urma unei misiuni de salvare, organizată şi coordonată de poliţiştii clujeni, au fost salvaţi 61 de copii, împreună cu 5 adulţi care îi însoţeau, după ce au rămas înzăpeziţi în zona montană, pe raza localităţii Beliş.

 

La data de 7 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autocar care transporta 61 de copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 11 ani, care erau însoţiţi de 5 adulţi, a rămas blocat pe DN 1 R, pe raza localităţii Beliş, din judeţul Cluj, din cauza zăpezii.

 

Imediat, poliţiştii, ajunşi primii la faţa locului, au organizat o misiune de salvare în zona montană, reuşind  salvarea tuturor celor aflaţi în vehiculul blocat.

 

De asemenea, echipaje SMURD s-au deplasat în zonă pentru a acorda îngrijiri medicale de urgenţă, însă, din fericire, nicio persoană nu a suferit leziuni.

 

Totodată, polițiștii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Drumuri şi Poduri Cluj.

 

În prezent, copiii și însoțitorii lor sunt în afara oricărui pericol.

 

Misiune2.jpg

 

Sursa: IPJ Cluj

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.