Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Propun să postăm aici despre starea drumurilor, circulaţia rutieră şi pietonală, în diferite zone din ţară acolo pe unde se află fiecare. Consider că topicul este util mai ales pentru colegii (şi nu numai) ce se deplasează în diferite zone ale ţării.

Se pare că un autotren s-a răsturnat din cauza zăpezii pe sensul de mers Piteşti – Bucureşti, al autostrăzii A1, la kilometrul 71, iar traficul este deviat pe DN 61, de la km.73 cu posibilitatea reintrării pe autostradă la kilometrul 70. Pe A2 se circulă în condiţii de iarnă, pe alocuri fiind zăpadă viscolită.

Link către comentariu

sursa gandul.info

Ninge viscolit şi pe DN 12A Miercurea Ciuc - Comăneşti, în localităţile Lunca de Sus şi Lunca de Jos, pe DN 12C, în zona Lacu Roşu, precum şi pe DN 15 Topliţa - Borsec. Pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii dificile, mai ales pe sectoarele înalte, pe carosabil acoperit cu 3-4 centimetri de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant.

În judeţul Harghita, începând de la ora 8.15 a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 12A Miercurea Ciuc - limită cu judeţul Bacău. Măsura a fost luată pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire, a precizat Centrul Infotrafic.

Traficul este restricţionat şi pe DN 13A, între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, pentru autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate pe toate drumurile naţionale care traversează zonele înalte din Harghita.

În Harghita a început să ningă înainte de miezul nopţii, iar de la ora 2.00 drumarii acţionează continuu pe drumurile naţionale din judeţ cu toate utilajele de deszăpezire aflate în dotarea Secţiei Drumuri Naţionale (SDN). Cea mai scurtă rută ocolitoare este DN 13C Vânători - Odorheiu Secuiesc - DN 13 Odoheiu Secuiesc- Braşov - DN 12 Braşov - Miercurea Ciuc.

CUM SE CIRCULĂ ÎN BUCUREŞTI

Circulaţia troleibuzelor pe Bulevardul Regina Elisabeta, la intersecţia cu Calea Victoriei, este blocată după ce un copac a căzut pe liniile electrice de contact în urmă cu mai bine de o oră, iar din cauza ninsorii, în Capitala mijloacele de transport în comun ajung în staţii la intervale mai mari.

Mai multe aeronave de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa au întârzieri de cel mult două ore la decolare, din cauza operaţiunilor de degivrare (înlăturarea chiciurii şi a zăpezii de pe pistă), nicio cursă nefiind anulată, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

În Dobrogea şi în sud-estul Munteniei, la începutul intervalului, vor mai fi precipitaţii mixte şi se va produce polei. Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi sudul judeţului Argeş, unde va fi viscol, vântul va depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră, determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri şi troienirea zăpezii.

Alte 14 judeţe - Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani şi nordul judeţului Argeş - rămân sub avertizarea cod galben de ninsori şi viscol până joi, la ora 18.00.

Drum bun şi fără eveneimente neplăcute celor aflaţi în trafic !

Link către comentariu

Atenţie TOATE drumurile pe ruta Constanţa-Bucureşti şi Bucureşti-Constanţa, respectiv A2, DN3A şi DN2A sunt blocate. În niciun caz nu plecaţi la drum spre aceste destinaţii.

Link către comentariu
  • Moderator

Autostrada Soarelui A2 Bucuresti - Constanta a fost închisa, azi, începând cu ora 11.00, pe tronsonul Lehliu – Fundulea, din cauza conditiilor meteo nefavorabile (zapada, viscol, vizibilitate extrem de redusa)

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (I.T.P.F.) Oradea că, în perioada 07.04.2012, ora 23.00 – 09.04.2012, ora 23.00, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată temporar circulaţia tuturor categoriilor de autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că, în perioada 08–09.04.2012, în Ungaria se celebrează „SĂRBĂTORILE PASCALE”, zilele respective fiind declarate nelucrătoare.

Având în vedere acest fapt, autorităţile de frontieră vor efectua, în această perioadă, controlul comun pentru ieşirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii de frontieră români cooperează cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontieră de la graniţa comună).

De asemenea, conducerea I.T.P.F. Oradea va dispune măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, dacă situaţia o va impune, atât pe sensul de ieşire din ţară cât şi pe cel de intrare.

I.T.P.F. Oradea a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat, în prezent acesta desfăşurându-se în condiţii normale.

Comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea

Link către comentariu

În perioada 07-08.04.2012 în Bucureşti se desfăşoară Campionatului European FD1 - Formula Drift One. În această perioadă va fi restricţionat accesul pietonal pe trotuarul Bd. Libertăţii din faţa Palatului Parlamentului şi rutier pe bd. Unirii între Piaţa Constituţiei şi bd. Regina Maria, pe bd. Libertăţii între Calea 13 Septembrie şi Splaiul Independenţei şi pe bd. Naţiunile Unite între str. Apolodor şi str. B. P. Haşdeu. Rutele ocolitoare în atache.

post-335-0-25750900-1333694871_thumb.jpe

Link către comentariu

Circulaţia pe DN Centura Bucureşti va fi restricţionată, din 9 aprilie, între Jilava şi Ciorogârla, pentru executarea unor lucrări de lărgire a părţii carosabile. Potrivit unui comunicat al CNADNR, restricţiile de trafic vor fi aplicate pe sectorul cuprins între km. 43+000 - km. 55+520.

Link către comentariu

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (8:30), în judeţele Vaslui şi Iaşi, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 de metri, ceva mai redusă fiind pe DN28(E583), între localităţile Valea Lupului şi Podu Iloaiei.

În a doua parte a zilei este posibil să se formeze coloane de autovehicule la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, care sunt deschise traficului greu, deoarece în ţara vecină, cu ocazia Paştelui Catolic, sunt instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone în intervalul 7 aprilie 2012, ora 22:00 – 9 aprilie 2012, ora 22.00 (ora Ungariei).

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat vineri şi sâmbătă pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, 41.856 de autovehicule, cu 5.400 mai multe decât săptămâna trecută.

Având în vedere faptul că pe Valea Prahovei vremea este rece şi ploioasă, cei mai mulţi turişti vor porni spre casă în jurul orei 12:00, când se va circula în coloană mai ales la Buşteni şi Comarnic. De aceea, le recomandăm automobiliştilor care dinspre Braşov se îndreaptă spre Ploieşti să urmeze ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte.

Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, potrivit căreia în intervalul 8 aprilie, ora 18:00 – 9 aprilie, ora 15:00, vremea se va răci accentuat în toată ţara. În Transilvania, Moldova şi în zona montană, în seara zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 km/h, îndeosebi în estul tării, şi de peste 80...90 km/h la munte. De asemenea, în cursul zilei de duminică vor fi ploi însemnate cantitativ la munte, precum şi în centrul şi estul ţării (local peste 20...25 l/mp).

În aceste circumstanţe, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată la starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers între autovehicule. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza precipitaţiilor, folosirea luminilor de întâlnire ale autovehiculelor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării corespunzătoare la schimbarea direcţiei de mers, făcând vehiculele mai vizibile în trafic. De asemenea, trebuie avută în vedere şi înlocuirea ştergătoarelor de parbriz, care se deteriorează pe perioada iernii.

Centrul Infotrafic din I.G.P.R.

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (9:45), nu se semnalează drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor accidente, iar traficul rutier este scăzut în intensitate

Dintre restricţiile de circulaţie instituite recent, amintim:

-în judeţul Mehedinţi, două blocuri de stâncă au căzut pe DN67D, la kilometrul 75+090 şi au blocat sensul de mers Băile Herculane – Baia de Aramă. Se circulă pe cealaltă bandă, alternativ, fără a fi afectată fluenţa circulaţiei, traficul rutier pe acest drum fiind redus. Stâncile vor fi îndepărtate de pe carosabil în cursul zilei de miercuri;

-în judeţul Vâlcea, în seara zilei de 13 aprilie s-a produs o tasare a suprafeţei carosabile pe DN7CC (Centura Călimăneşti), la kilometrul 2+400. Se circulă pe o bandă, alternativ. Lucrările de remediere vor demara miercuri;

-în judeţul Suceava, pe DN17A, două poduri situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna au fost afectate, săptămâna trecută, de creşterea debitului râurilor pe care le traversează. A fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu către vama Siret este DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat joi, vineri, sâmbătă şi duminică pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, 74.091 de autovehicule, cu 1.800 mai multe decât săptămâna trecută. Cu excepţia zilelor de joi şi vineri, când traficul a fost mai intens, sâmbătă şi duminică prin dreptul camerelor de supraveghere au trecut mai puţine autovehicule decât în urmă cu o săptămână. Având în vedere faptul că Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat pentru astăzi vreme în general instabilă, este de aşteptat ca cei mai mulţi turişti să plece către casă în jurul orei 12:00, când se va circula în coloană mai ales la Buşteni şi Comarnic. De aceea, le recomandăm automobiliştilor care dinspre Braşov se îndreaptă spre Ploieşti să urmeze ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte.

Spre seară, traficul rutier se va intensifica şi pe celelalte drumuri care duc către Bucureşti, în special pe DN6 Alexandria – Bucureşti şi pe autostrada A1 Piteşti – Bucureşti. Pe DN6, cele mai mari probleme apar, de regulă, pe tronsonul Ghimpaţi – Mihăileşti, alcătuit din câte o bandă pe fiecare sens de mers, motiv pentru care le recomandăm conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de maşini. De asemenea, se impune mărirea distanţei în mers între autovehicule. Atenţie la distanţa în mers în primul rând pe autostrada A1! În zilele aglomerate, din cauza trecerii relativ bruşte de la 130 la 50 km/h, la intrarea în Bucureşti se circulă în coloană.

Centrul Infotrafic din I.G.P.R

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru colegii care se deplasează pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, atenţie la podul rutier de la Agigea se efectuează lucrări de reabilitare şi consolidare iar circulaţia se efectuzează pe un singură bandă pe fiecare sens de mers, fapt ce va sufoca circulaţia în zonă mai ales că acolo se află şi ieşirea şi intrarea pe autostrada A2. Se pot folosi anterior.

Link către comentariu

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:00), nu sunt semnalate probleme deosebite privind fluenţa traficului rutier pe nicio arteră rutieră importantă din ţară.

Precizăm că pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se desfăşoară lucrări de schimbare a glisierelor metalice pe banda a doua a sensului de mers către Piteşti, la kilometrul 88. Le recomandăm conducătorilor auto să se încadreze din timp pe prima bandă.

Plecarea în minivacanţa de 1 Mai a numeroşi automobilişti va determina, probabil, aglomerarea în orele următoare a principalelor drumuri care duc înspre zonele turistice montane şi spre litoralul Mării Negre.

Poliţia Rutieră a luat măsuri pentru prevenirea accidentelor grave şi a blocajelor în trafic, asigurând prezenţa activă a agenţilor de circulaţie care vor acţiona inclusiv cu aparatele de supraveghere a traficului şi de măsurare a vitezei pe tronsoanele cu risc crescut de producere a accidentelor. De asemenea, traficul rutier va fi monitorizat şi din elicopter.

Pentru evitarea aglomeraţiei pe DN1 în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, reamintim că din Ploieşti se poate merge către Braşov pe DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

În zona Bran – Moieciu se poate ajunge pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov.

În ceea ce priveşte principala rută către mare (A2 Bucureşti – Cernavodă - DN22C Cernavodă – Murfatlar - DN3 Murfatlar – Constanţa), întrucât se aşteaptă creşterea semnificativă a numărului de autovehicule pe acest traseu în următoarele ore, iar la intrarea în municipiul Cernavodă se va circula, probabil, în coloană, le recomandăm conducătorilor auto să opteze şi pentru alte rute. Cele mai cunoscute sunt:

-A2 Bucureşti – Drajna - DN21 Drajna – Slobozia - DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa (sau, în cazul în care este afectată fluenţa traficului pe Autostrada Soarelui, DN3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu-Gară - DN3A Lehliu-Gară – Drajna - DN21 Drajna – Slobozia - DN2A Slobozia – Hârşova – Constanţa);

-DN2 Bucureşti – Urziceni - DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa;

-A2 Bucureşti – Drajna - DN21 Drajna – Călăraşi - DN3 Călăraşi – Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa (sau A2 Bucureşti – Lehliu-Gară - DN3 Lehliu-Gară – Călăraşi – Ostrov (traversare cu bacul) – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa.

În cazul în care la Cernavodă circulaţia se îngreunează, conducătorii auto care sunt deja pe tronsonul A2 Drajna – Feteşti pot ocoli pe ruta DN3B Feteşti – Făcăeni – Vlădeni – Chirana - DN2A Chirana – Hârşova – Constanţa.

De asemenea, pot fi utilizate şi alte rute alternative:

-DJ223 Cernavodă – Cochirleni – Rasova – Ion Corvin - DN3 Ion Corvin – Adamclisi – Murfatlar – Constanţa;

-din DN3 Cobadin – Murfatlar, DJ308 Ciocârlia de Sus – Lanurile – Mereni - DJ391 Mereni – Topraisar - DN38 Topraisar – Techirghiol – Agigea -

DN39 Agigea – Eforie – Mangalia – Vama Veche (evitându-se, astfel, aglomeraţia din municipiul Constanţa); poate fi evitat şi tronsonul foarte intens circulat DN39 Agigea – Eforie, circulându-se din Topraisar pe DJ391 către Tuzla, însă partea carosabilă are unele denivelări;

-cei care deja sunt pe DN22C Cernavodă – Medgidia, în cazul în care se aglomerează tronsonul Medgidia – Murfatlar (DN22C) sau intrarea în municipiul Constanţa (DN3), pot ajunge în staţiunea Mamaia din Medgidia pe ruta DJ222 Cuza-Vodă – Mihail Kogălniceanu - DN2A Mihail Kogălniceanu – Ovidiu – Constanţa – Mamaia (sau pe relaţia Ovidiu – Lumina – Năvodari – Mamaia).

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată coniţiilor de drum şi trafic, să se angajeze în efectuarea depăşirilor şi a celorlalte manevre în trafic doar după o atentă asigurare, să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice şi să aibă permanent, în timpul călătoriei, cuplată centura de siguranţă.

I.G.P.R. - Centrul Infotrafic

Link către comentariu

Măsuri specifice pe linie de circulaţie pe perioada desfăşurării Finalei Europa League la data de 9 mai a.c.

În contextul desfăşurării Finalei Europa League la data de 9 mai a.c., începând cu ora 21:45, pe stadionul „Naţional Arena”, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri specifice pe linie de circulaţie rutieră în sensul devierii şi restricţionării circulaţiei conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau atunci când situaţia va impune, după caz, acest lucru.

Vor fi organizate două „FAN ZONE-uri”:

1. în Piaţa George Enescu (care va funcţiona în data de 09 mai de la ora 08:00 la ora 20:00), cu restricţionarea traficului rutier pe str. C.A. Rosetti între Calea Victoriei şi bd. Nicolae Bălcescu, pe str. Franklin între Calea Victoriei şi bd. Magheru, pe str. Nicolae Golescu între str. George Enescu şi str. C.A. Rosetti.

Rută ocolitoare:

- Calea Victoriei – str. Dem I. Dobrescu – bd. N. Bălcescu;

- bd. N. Bălcescu – bd. Gheorghe Magheru – Piaţa Romană.

2. în Piaţa Constituţiei (care va funcţiona în perioada 09 mai ora 08:00 – 10 mai ora 02:00), cu restricţionarea traficului rutier pe bd. Unirii, între bd. I.C. Brătianu şi bd. Libertăţii, precum şi pe bretelele din Piaţa Constituţiei (partea dinspre Ministerul de Finanţe şi Parchetul General) către bd. Unirii.

Rute ocolitoare:

- bd. Unirii – Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei – bd. Naţiunile Unite – str. Izvor sau bd. Libertăţii;

- Calea 13 Septembrie – bd. Libertăţii – Rond Coşbuc – bd. Regina Maria – bd. Unirii.

De asemenea, pentru buna desfăşurare a evenimentului, se vor impune următoarele restricţii rutiere:

• în perioada 09 mai 2012 ora 09:00 – 10 mai 2012 ora 04:00, traficul rutier va fi restricţionat pe bd. Basarabia între Piaţa Hurmuzachi şi bd. Chişinău, precum şi pe străzile laterale care intersectează artera respectivă sau acced la stadion;

• str. Maior Coravu, între şos. Mihai Bravu şi intrarea în stadion, precum şi pe străzile care intersectează artera respectivă sau acced la stadion;

• str. Vatra Luminoasă, între şos. Mihai Bravu şi bd. Pierre de Coubertin, precum şi pe străzile care intersectează artera respectivă sau acced la stadion;

• bd. Pierre de Coubertin, între şos. Iancului şi rondul de la intrarea în stadion, precum şi pe străzile care intersectează artera respectivă sau acced la stadion.

Rute ocolitoare:

- şos. Mihai Bravu – bd. Ferdinand I – şos. Pantelimon – bd. Chişinău – bd. Nicolae Grigorescu;

- şos. Mihai Bravu – bd. Camil Ressu – str. Liviu Rebreanu;

- şos. Mihai Bravu – str. Baba Novac – bd. Nicolae Grigorescu;

- şos. Pantelimon – şos. Morarilor – bd. Constantin Brâncuşi – str. Baba Novac – şos. Mihai Bravu.

Totodată, se interzice oprirea, staţionarea şi parcarea, în perioada 08 mai ora 20:00 – 10 mai ora 06:00, pe următoarele artere rutiere:

- bd. Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi bd. Chişinău;

- Piaţa Hurmuzachi şi şos. Mihai Bravu, între Piaţa Hurmuzachi şi şos. Iancului;

- str. Maior Coravu, între şos. Mihai Bravu şi stadion;

- str. Vatra Luminoasă, între şos. Mihai Bravu şi bd. Pierre de Coubertin;

- bd. Pierre de Coubertin, între şos. Iancului şi stadion;

- bd. Unirii, între bd. I. C. Brătianu şi bd. Libertăţii;

- Piaţa Constituţiei cu bretelele de acces spre Ministerul de Finanţe şi Parchetul General către bd. Unirii;

- Piaţa George Enescu, str. Franklin, între Calea Victoriei şi bd. Magheru;

- str. C.A. Rosetti, între Calea Victoriei şi bd. N. Bălcescu.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule în perimetrul adiacent stadionului „Arena Naţională”, iar spectatorilor să opteze pentru mijloacele de transport în comun, renunţând la deplasarea cu autovehiculele personale.

Totodată, solicităm conducătorilor de autovehicule următoarele:

* să oprească cât mai departe de arena sportivă numai în acele locuri special amenajate;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;

* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere;

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Hărţile cuprinzând arterele restricţionate traficului auto, intervalele orare în care se aplică restricţiile şi rutele ocolitoare poate fi consultată pe http://bpr.b.politiaromana.ro.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această ora nu erau anunţate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi blocate din cauza unor evenimente rutiere şi nici probleme majore de fluenţă a traficului de autovehicule pe niciuna dintre arterele importante de circulaţie.

Este însă posibil ca, în următoarele ore, valorile de trafic să se intensifice pe DN22C Murfatlar – Cernavodă şi la intrarea pe Autostrada Soarelui, odată cu întoarcerea în capitală a celor care au petrecut sfârşitul de săptămână pe litoralul Mării Negre. Din acest motiv, dacă va fi cazul, recomandăm utilizarea următoarelor rute alternative:

-DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – DN21 Slobozia – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti (sau, în cazul în care este afectată fluenţa traficului pe Autostrada Soarelui, DN2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni – DN2 Urziceni – Bucureşti;

-DN3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversarea Dunării cu bacul) – Călăraşi – DN21 Călăraşi – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti (sau, din municipiul Călăraşi, DN3 Călăraşi – Lehliu Gară – A2 Lehliu Gară – Bucureşti).

Pentru a evita aglomeraţia de pe DN1 din zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, reamintim că din Braşov se poate circula către Ploieşti pe DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte - Ploieşti.

Din zona Bran – Moieciu se poate pleca spre Bucureşti pe DN73 Braşov – Piteşti – autostrada A1 Piteşti – Bucureşti.

Ţinând cont de faptul că temperaturile sunt în continuare foarte ridicate, îi sfătuim pe conducătorii auto care se deplasează pe distanţe mari să facă periodic pauze de conducere, pentru prevenirea instalării oboselii şi, implicit, apariţiei aţipirii la volan. De asemenea, le recomandăm să nu se hazardeze în depăşiri riscante şi să nu consume băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

Reamintim că s-a redeschis circulaţia rutieră pe DN7C Transfăgărăşan, între km 0+000, localitatea Bascov din judeţul Argeş şi km 151+955, intersecţie cu DN1 Braşov – Sibiu, judeţul Sibiu. Pe tronsonul amintit se va putea circula până în data de 31 octombrie 2012. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să respecte semnalizarea rutieră existentă, deoarece pe traseu sunt instituite anumite restricţii şi există zone periculoase. Precizăm, totodată, că pe sectorul cuprins între km 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) şi km 130+000 (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu) este interzisă circulaţia pe timpul nopţii, între orele 21.00 şi 07.00.

Pe următoarele segmente ale Transfăgărăşanului conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa, deoarece există pericolul căderii de pietre:

- km 57+100 - km 57+600 - km 92+000 - km 93+000

- km 62+000 - km 64+000 - km 110+000 - km 111+000

- km 73+300 - km 73+700 - km 114+000 - km 116+000

- km 80+000 - km 81+500 - km 117+100 - km 117+500

- km 82+700 - km 83+000 - km 118+000 - km 118+200

- km 84+000 - km 85+000 - km 119+200 - km 119+500

- km 87+000 - km 88+000 - km 124+500 - km 126+000

- km 90+000 - km 91+000 - km 128+500 - km 129+500

- km 75+000 - km 77+900 - km 132+700 - km 132+800

CENTRUL INFOTRAFIC - I.G.P.R.

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că joi, 12 iulie, între orele 09.00 şi 16.00 circulaţia rutieră pe autostrada Bucureşti - Constanţa se va desfăşoara îngreunat, în zona kilometrului 98 pe sensul de mers către Constanţa şi în zona kilometrului 35, pe ambele sesuri, din cauza lucrărilor de reabilitare a părţii carosabile.

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Măsuri specifice dispuse de Brigada Rutieră București pe timpul desfășurării adunărilor publice

Joi, 26 iulie a.c., în Capitală vor avea loc mai multe manifestări publice, după cum urmează:

- în Piaţa Victoriei, pe trotuarul din faţa Muzeului „Antipa”, în intervalul orar 17:00 – 21:30;

- în Piaţa George Enescu, în intervalul orar 17:30 – 22:00;

- la „Romexpo”, în intervalul orar 16:00 – 22:00.

Restricţii rutiere vor fi aplicate numai în situația în care se va impune acest lucru.

Astfel, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri specifice din competenţă, suplimentând numărul poliţiştilor care vor acţiona astăzi pentru fluidizarea traficului rutier din Capitală şi deplasarea participanţilor la trafic în condiţii de siguranţă.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

* să evite să circule în zonele menţionate;

* să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze mai mult pentru mijloacele de transport în comun;

* să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021/9544.

D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la staţia de taxare de la Feteşti astăzi 03.08.2012, nu lucrează casieriile pe sensul de mers către Constanţa. Măsura de suspendare a încasării taxei de pod are ca scop fluidizarea circulaţiei şi se aplică vinerea pe sensul de mers către Constanţa, iar duminica pe sensul de mers către Bucureşti, pe tot parcursul lunii august. Pe Autostrada A1, până în jurul prânzului, la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti, la kilometrul 11, este restricţionată circulaţia pe banda a doua, iar pe sensul de mers Bucureşti - Piteşti există restricţie pe banda a doua la kilometrii 24+900, 33+300 şi 36+800, iar pe prima bandă la kilometrul 27+900. Se circulă pe benzile rămase libere. Şi astăzi ne aşteptăm să se circule îngreunat pe DN7, în judeţul Alba, la intrarea în municipiul Sebeş dinspre Orăştie, din cauza numărului mare de autovehicule. În fiecare an, la început de august, numeroşi români care lucrează în străinătate vin în ţară, în vacanţă. Ieri, traversarea municipiului Sebeş a durat chiar şi două ore, de aceea recomandăm alegerea altor rute.

Dinspre A4 Ovidiu - Agigea (varianta de ocolire Constanţa) către Mangalia sau Negru Vodă: A4 Ovidiu - nod rutier cu A2, A2 nod rutier cu A4 - nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus - Cobadin, DJ391 Cobadin - Mereni - Topraisar. Din Topraisar se poate merge către Negru Vodă pe DN38 sau către Mangalia pe ruta DN38 Topraisar - Agigea, DN39 Agigea - Mangalia;

Dinspre Cernavodă către Mangalia sau Negru Vodă: A2 Cernavodă - nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus - Cobadin, DJ391 Cobadin - Mereni - Topraisar. Din Topraisar se poate merge către Negru Vodă pe DN38 sau către Mangalia pe ruta DN38 Topraisar - Agigea, DN39 Agigea - Mangalia. În judeţul Caraş-Severin rămâne închisă varianta de ocolire Domaşnea, din cauza unei alunecări de teren, iar autovehiculele circulă pe DN6, prin localitate, pe vechea rută. Având în vedere că astăzi drumurile spre munte şi mare vor fi aglomerate, le recomandăm conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşiri riscante, să mărească distanţa în mers, iar atunci când încheie o coloană de autovehicule care încetineşte sau opreşte brusc, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să frâneze din timp.

Link către comentariu

http://www.mobotix.ro/ro/index.php?id=10053&lang=ro

http://www.jurnalul.ro/webcam/index.html

http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/camere-web

3 siteuri care, intr-o oarecare masura, pot da o imagine a starii vremii prin tara.

daca postarea acestor linkuri contravin politicii forumului, stergeti-le fara resentimente.

daca cunoasteti si alte site-uri, dar care in final sa nu duca la webcamurile din linkurile prezentate, va multumesc anticipat pentru un pm ;)

Link către comentariu

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (9:45), pe DN1, pe raza staţiunilor montane prahovene, traficul rutier este intens, mai ales pe sensul către Bucureşti. Pentru a evita aglomerația de duminică seara, din ce în ce mai mulți automobiliști preferă să plece de la munte direct către serviciu.

Pe Autostrada Soarelui, la staţia de taxare de la Feteşti lucrează cinci casierii pe sensul de mers către Constanţa, iar către Bucureşti două, în funcţie de valorile de trafic. În momentul de față există coloane de autovehicule pe benzile aferente sensului de mers către mare, de aceea le recomandăm conducătorilor auto care le încheie să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe conducătorii auto care se apropie din spate să frâneze din timp. Preconizăm că în cel mult o oră circulaţia va scădea semnificativ în intensitate pe Autostrada Soarelui, astfel că nu se vor mai forma coloane la staţia de taxare.

Şi astăzi preconizăm că se va circula îngreunat pe DN7, în judeţul Alba, în municipiul Sebeş, din cauza numărului mare de autovehicule. În fiecare an, la început de august, foarte mulţi români care lucrează în străinătate vin în ţară, în vacanţă. În plus, după weekend, traficul de mărfuri este mai intens pe DN7.

Amintim că în judeţul Caraş-Severin rămâne închisă varianta de ocolire Domaşnea, din cauza unei alunecări de teren, iar autovehiculele circulă pe DN6, prin localitate, pe vechea rută.

Având în vedere vremea caniculară, le recomandăm conducătorilor auto care călătoresc pe distanţe mari să alterneze perioadele de conducere cu pauze, pentru prevenirea instalării oboselii şi aţipirii la volan. De asemenea, înainte de a porni la drum trebuie verificată presiunea pneurilor, pentru evitarea producerii exploziei acestora.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cu cod portocaliu, conform căreia luni şi marţi canicula se va intensifica în regiunile sudice şi estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38....40 de grade şi izolat în Câmpia Română se vor înregistra 41...42 de grade.

Notă: Miercuri temperatura aerului va marca o scădere în toate regiunile, astfel încât doar în sudul ţării vor mai fi valori maxime de 35...37 de grade.

De asemenea, se menţine atenţionarea cu cod galben, potrivit căreia valul de căldură va persista luni în toate zonele ţării, iar marţi în sud, centru şi est.

Centrul Infotrafic din I.G.P.R.

Link către comentariu

Traficul rutier supravegheat de un elicopter al M.A.I.

Un elicopter tip EC 135 al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a executat duminică, 5 august a.c., în intervalul orar 16.00-22.00, o misiune de supraveghere a traficului rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Agigea şi DN 38 Agigea – Mangalia şi retur.

Elicopterul a fost solicitat de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru a veni în sprijinul echipajelor de poliţie rutieră de la sol.

Astfel, elicopterul M.A.I. a surprins un accident de circulaţie care a avut loc ieri, 5 august a.c., pe A2 la km 81+500, în zona Lehliu – Drajna, în care a fost implicat un autoturism condus de o femeie în vârsta de 26 ani care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit balustrada metalică din dreapta, părăsind carosabilul. Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi rănirea uşoară a ocupantului din dreapta faţă.

La fel ca în fiecare week-end când se înregistrează creşteri ale valorilor de trafic pe principalele intrări/ieşiri rutiere din municipiul Bucureşti, în special pe Autostrada A2 către Constanţa, şi în acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri au acţionat pentru asigurarea fluenţei traficului, prevenirea accidentelor rutiere şi evitarea oricăror evenimente nedorite.

Pentru un trafic în siguranţă, recomandăm conducătorilor de autovehicule:

* Să conducă prudent pe toată durata deplasării! În staţiunile de pe litoral circulaţi cu viteză redusă!

* Nu uitaţi! Centura de siguranţă salvează vieţi!

* Dacă sunteţi obosit, nu vă urcaţi la volan!

* Să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice!

* Să nu folosească telefonul mobil în timp ce conduc, dacă nu au sistem handsfree.

* Să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo şi la starea drumului.

De asemenea, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi evitarea unor blocaje, reamintim conducătorilor auto că pot utiliza şi următoarele trasee alternative înspre litoral:

• DN2: Bucureşti - Urziceni, DN2A: Urziceni - Slobozia - Hârşova - Constanţa;

• DN3: Bucureşti - Lehliu Gară, DN3A: Lehliu Gară - Feteşti, A2 Feteşti - Cernavodă, DN22C: Cernavodă - Murfatlar, DN3: Murfatlar - Constanţa.

Link către comentariu

În perioada 3-5 august a.c., în urma măsurilor dispuse şi a prezenţei efective în stradă a poliţiştilor rutieri, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 32%, numărul persoanelor decedate s-a diminuat cu 65,3% iar cel al persoanelor rănite grav s-a redus cu 19,4, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, la nivel naţional, s-au produs 64 de accidente rutiere grave, soldate cu 8 persoane decedate şi 71 de persoane rănite grav. Comparativ cu weekend-ul similar al anului 2011, s-a redus numărul accidentelor grave cu 30, al persoanelor decedate cu 15 şi al răniţilor grav cu 17.

Reamintim faptul că, în acest weekend, pe drumurile către Litoral, pe Valea Prahovei, dar şi în zonele de agrement limitrofe capitalei, au fost prezenţi peste 250 de poliţişti rutieri, care au acţionat cu peste 60 de autospeciale dotate cu aparatură video de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor şi 19 motociclete.

În perioada de referinţă nu au fost înregistrate accidente rutiere grave nici pe drumurile care converg către Litoral, dar nici pe D.N.1 (Ilfov, Prahova şi Braşov).

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link către comentariu

Măsuri de ordine şi siguranţă publică la amicalul dintre F.C. Dinamo Bucureşti – F.C. Barcelona

Peste 200 de poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, sâmbătă, 11 august a.c., cu ocazia desfăşurării pe Arena Naţională a meciului de fotbal dintre Dinamo Bucureşti şi F.C. Barcelona.

În această perioadă poliţiştii vor acţiona pentru:

- asigurarea ordinii publice în zonele adiacente locului de desfăşurare al manifestării sportive;

- asigurarea accesului auto riveranilor în zonele în care a fost blocată (deviată) circulaţia rutieră;

- identificarea şi semnalarea urgentă a eventualelor surse de risc la adresa securităţii cetățenilor;

- identificarea persoanelor care, prin modul de manifestare, pot aduce atingere climatului de siguranţă publică.

Se va urmări, cu precădere:

- menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică;

- prevenirea manifestărilor violente, a actelor de vandalism sau a acţiunilor cu caracter terorist în locurile publice;

- prezenţa activă pe principalele artere de circulaţie, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice;

- prevenirea tulburării ordinii şi liniştii publice, descurajarea şi combaterea comiterii de infracţiuni sau alte fapte antisociale, care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora;

- organizarea şi intensificarea acţiunilor de patrulare în staţiile de metrou, mijloacele de transport în comun, pentru combaterea stărilor de violenţă, tâlhării, furturi din bagaje şi buzunare.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă participanţilor la manifestarea sportivă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei face următoarele recomandări cetăţenilor :

o să nu consume băuturi alcoolice dacă intenţionează să conducă autovehicule;

o să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

o să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;

o în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie, sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112;

o să respecte indicaţiile agenţilor rutieri care dirijează traficul rutier.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link către comentariu

Trafic îngreunat pe Autostrada București - Constanța

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi până la orele 16.00 circulaţia rutieră pe autostrada Bucureşti - Constanţa se va desfăşoara îngreunat, în zona kilometrului 22 pe sensul de mers către Bucureşti, din cauza lucrărilor de curăţare a glisierelor mediene.

În această zonă, autovehiculele vor circula pe banda de urgenţă şi pe prima bandă.

Conducătorilor auto le recomandăm să ruleze cu viteză redusă şi să respecte semnalizarea temporară instituită, pe segmentul de drum amintit.

I.G.P.R. - Centrul Infotrafic

Link către comentariu

Acţiune rutieră pe A2, pentru combaterea vitezei

Mâine, 22 august a.c., pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în intervalul orar 07.00 - 11.00, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., se vor organiza acţiuni preventiv - reactive la care vor participa efective de poliţie rutieră din cadrul Direcţiei Rutiere şi Secţiei de Poliţie Autostrăzi.

Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea accidentelor rutiere şi în special pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză de participanţii la trafic.

De asemenea, poliţiştii vor acţiona pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care prin conduita lor încalcă prevederile legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice.

Acţiunea se înscrie în calendarul de activităţi pentru anul 2012 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene - T.I.S.P.O.L., din care face parte şi Poliţia Rutieră Română, şi se desfăşoară, concomitent, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Reamintim faptul că, în perioada 20-26 august a.c., Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române organizează şi coordonează, la nivel naţional, o acţiune preventiva pe linia respectării regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii vor fi folosite sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliţiei.

NU UITAŢI: VITEZA UCIDE!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză! Pericolul de implicare a participanţilor la trafic în accidente rutiere soldate cu consecinţe grave, având drept cauză “viteza”, există nu numai atunci când autovehiculele sunt conduse cu o viteză superioară limitei legale, dar şi în situaţiile în care viteza nu este adaptată la condiţiile de drum, chiar dacă se încadrează în limitele impuse de lege.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.