Jump to content
POLITISTI.ro

Avansarea in gradul profesional inainte de termen

Postare recomandată

Publicat

Da se poate, vei primi gradul dar iti vei intra in drepturile cuvenite abia dupa ce promovezi cursul.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Esti avansat la gradul de AS daca ai cursul de la Slatina.

Modificat de danpin
Publicat (modificat)

AndreiM esti sigur?

Sau te-ai trezit vorbind?

Theodor...

Gradul de agent sef il vei lua dupa cursul de promovare.

Poti sa faci cursul inainte si sa nu iti iei gradul.

Daca nu indeplinesti conditiile.

Invers nu.

Modificat de Elvis
  • Displace 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Elvis, de la un membru activ ca tine aveam o oarecare pretentie, nu o sa ma pretez sa-ti raspund la acel " te-ai trezit vorbind".

Exista un singur statut al politistului, care nu face exceptie pentru gradul de agent sef de politie in cazul unei avansari inainte de termen!

Cat despre ce raspuns am dat mai sus el vine in cunostinta de cauza, am avut coleg in aceasta situatie.

Eu sunt convins Elvis ca tu esti cel mai destept, nu trebuie sa dovedesti asta!

As avea rugamintea sa nu mai ofensati membrii acestui site eu unul am placerea sa intru aici pentru a citi ceva folositor nu improscarile voastre cu noroi.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat (modificat)

Ba da, gradul de agent sef face exceptie, nu poti sa il iei decat daca ai cursul.

Daca colegul tau a facut altfel a incalcat legea si el si cine i-a dat gradul inainte de termen fara a avea acel curs de promovare.

Cat despre pretentii.... nu mai pot eu de ele, nu trebuie sa ti dovedesc tie nimic.

Ce am avut de dovedit am dovedit in alte locuri. 

Aici sunt pentru a-mi ajuta colegii politisti, cunoscuti sa mai putin cunoscuti.

Numai ca atunci cand vad licurici care semnalizeaza nu pot sa fiu intelept.

Asta ar insemna sa nu te bag in seama...si as putea sa o fac, dar lasandu-l pe unul ca tine sa elucubreze as face rau multor politisti care sunt aici sa invete cate ceva. Ca esti pe niciunde imi dovedesti cu fiecare postare, iar din ce tastezi pe aici imi dau sema ca te-ai nascut la sapte ani.

Nu mai vorbesc de varsta, experienta etc.

Cat despre convingerile pe care le ai tu despre mine sunt total eronate. 

Sunt un tip cu o inteligenta medie care a citit mai mult decat tine in domeniul resurselor umane din MAI.

Recomandare mea este sa pui mana pe carte, cel putin in domeniul asta.

Nu stiu ce fel de politist esti, nu te cunosc, nu stiu daca esti bun sau rau si nici nu sunt in masura sa te evaluez, dar ca om ai niste lipsuri. 

Cineva spunea ceva de genul.....,,daca te-ai nascut in Romania nu esti tu vinovat, daca esti tigan, evreu, chinez etc nu esti tu vinovat, dar daca esti prost tu esti vinovat!"

ORDIN nr. 665 din 28 noiembrie 2008
privind unele activitati de management resurse umane in unitatile Ministerului Internelor si Reformei Administrative

SECŢIUNEA a 2-a
Acordarea gradelor profesionale poliţiştilor

ART. 67
(1) Gradele profesionale se acordã poliţiştilor cu respectarea condiţiilor legale, în limita numãrului de posturi prevãzute cu gradele respective aprobat de ministrul internelor şi reformei administrative, dupã cum urmeazã:
a) cu ocazia zilei armei din care fac parte, precum şi a Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie;
b) la absolvirea instituţiilor de învãţãmânt din structura Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, precum şi a altor instituţii în care au fost pregãtiţi pentru nevoile ministerului;
c) la încadrarea din sursã externã;
d) la trecerea agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor de poliţie;
e) la pensionare;
f) post-mortem.

(4) Pentru merite excepţionale, poliţiştii pot fi avansaţi în gradul profesional urmãtor, înainte de îndeplinirea stagiului minim, în tot cursul anului, dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au îndeplinit jumãtate din stagiul minim al gradului profesional pe care îl deţin;
b) sunt apreciaţi în aceastã perioadã cu calificativul de cel puţin "foarte bun";
c) funcţiile pe care sunt încadraţi sunt prevãzute cu grade profesionale superioare celui deţinut;
d) au absolvit studiile sau/şi cursurile prevãzute de lege.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Ordonanta nr. 89 din 2003 pentru modificarea si completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului (publicata in Monitorul Oficial nr. 715 din 14 octombrie 2003)

12. Alineatul (2) al articolului 16 va avea urmatorul cuprins:

"(2) Pentru obtinerea gradelor profesionale de comisar sef, subcomisar si agent-sef, politistul este obligat sa absolveasca un curs de capacitate profesionala ale carui organizare si desfasurare pentru fiecare categorie vor fi stabilite prin ordin al ministrului administratiei si internelor, iar pentru obtinerea gradului profesional de chestor este necesara promovarea examenului organizat in acest scop."

,,Ignoranţa este noaptea minţii, dar o noapte fără lună şi stele."  Confucius

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Si eu stiu ca trebuie absolvit acel curs de capacitate. Singurii care sunt exceptati sunt agentii care au doctoratul si ofiterii care au postuniversitare.

Publicat

Da viobra, ai dreptate, dar noi vorbim de regula nu de exceptie.

Majoritatea agentilor fac acest curs inainte de acordarea gradului de agent sef.

Colegul lui AndreiM a uitat ca era doctor in speologie si a facut cursul dupa acordarea gradului de agent sef. :doh:  :slapb:

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Politistul nu se avanseaza singur draga Elvis! Nu poate sa incalce legea, altii da in cazul asta. Nu iti mai da cu presupusul!

Incearca sa iti irosesti timpul folositor, si nu iti mai depune CV ul pe topicul asta!

• Displace 4
  • Moderator
Publicat

Poate ar fi cazul să realizezi că e bine să te abţii, asta ca să nu te mai simţi ofensat atât de des.

Şi dacă nu ai realizat până acum, să recapitulăm puţin. Un membru a întrebat este posibilă avansarea la gradul de agent şef fără cursul şi examenul de la Slatina. Deşi mai mulţi membri au spus că nu este posibil, tu în loc să te documentezi ai intrat repede să dezinformezi spunând că este posibil, având ca argument suprem faptul că ştii tu un caz (iar cei ce citesc pe aici ar trebui să te creadă ... că doar e un argument extraordinar de credibil).

Când Elvis ţi-a spus că dezinformezi, te-ai simţit ofensat dar nu ai adus un alt argument serios, ci doar ai amintit vag despre statutul poliţistului, pe care nici măcar nu-l cunoşti, deoarece Elvis ţi-a argumentat chiar şi cu o prevedere a acestui act normativ, ce îţi contrazice punctul de vedere. Iar acum în loc să recunoşti bărbăteşte că nu aveai dreptate, nu eziţi să faci recomandări de doi lei interlocutorilor. Cam asta e intervenţa ta pe acest topic în care te umfli aiurea în pene.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Expresia a fost " te-ai trezit vorbind" nu " dezinformezi" . Tu Catalin daca vrei sa faci afirmatii fa in dreptul tau sau sa le faci CORECT!Consider lipsa de respect expresia folosita de Elvis, iar pentru amandoi e valabil regulamentul de a ramane pe subiectul topicului nu de a cauta sa jigniti prin diferite metode.

I-am raspuns lui Theodor cea ce s-a intamplat in cazul unui coleg. Consider ca daca s-a intamplat inseamna ca se poate, tu sau celalalt daca aveti pareri diferite postatile. Copy/paste din legislatie poate sa faca oricine.

Iar pentru prietenul tau Elvis care se mandreste ca el are cei 7 ani de acasa se amageste, unul dintre trasaturile acestor ani este RESPECTUL pentru cei din jur. Nu sunt interesat de faptul ca am sau nu dreptate, ci de graba cu care acest individ jigneste. Nu a fost educat pana acum si probabil la " experienta" pe care o are nu va mai reusi nimeni sa o faca. Elvis flacaule pentru ca iar nu ai putut sa te abtii poate cunosti si zicala "mintile luminate discuta idei, mintile mediocre discuta evenimente, mintile mici discuta oamenii!"

Si nu a zis "cineva......."

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Elvis, din respect pentru ceilalti care frecventeaza acest forum si pentru administratori care nu sunt datori sa citeasca asemenea " contre " imi cer scuze pentru devierea de la subiect si nu am sa-ti mai dau apa la moara, iar tu poate ai sa reusesti sa te abtii din a mai ofensa pe cei din jur.

• Moderator
Publicat

Reciteşte ce postezi şi analizează puţin ... poate într-un final vei realiza

Nu sunt interesat de faptul ca am sau nu dreptate, ci de graba cu care acest individ jigneste.

[...]

poate cunosti si zicala "mintile luminate discuta idei, mintile mediocre discuta evenimente, mintile mici discuta oamenii!"

Pe tine nu te interesează dacă ai sau nu dreptate, cu alte cuvinte nu te interesează dacă dezinformezi, dar în schimb eşti foarte preocupat de ce face un anumit membru şi te-ai simţit imediat ofensat de expresia "te-ai trezit vorbind". Mai mult decât atât, ne ţii lecţii cu "aprecierile" la adresa interlocutorilor în măreţele postări cu iz de poveţe. Iar ca tacâmul să fie complet mai şi aminteşti despre cine şi cum discută.

Chiar nu reuşeşti să realizezi ridicolul situaţiei?

Publicat

Apreciez Catalin implicarea ta in acest forum, ma refer activitatea ta in cadrul subiectelor legislative. Insa nu pot aprecia pe cineva care frustrat este activ numai pentru a jigni de la cel mai mic la cel mai mare din Ministerul asta. Iti inteleg postarea, intelege si tu ce am zis eu! Nu mai cauta sa rastalmacesti ce am postat. Este caz real cea ce am zis, am avut si in cadrul colectivului discutii pe tema asta. Theodor a dorit sa stie daca se poate. Raspunsul meu a fost da si il mentin. Ii respect argumentele lui Elvis, nu le contest prin Constitutie avem dreptul la o parere ( toti nu doar unii). Sunt surprins totusi ca mie imi este atrasa atentia pentru " dezinformare" iar altuia pentru ca foloseste expresii ce pot fi ofensatoare nu!

Publicat (modificat)

Raspunsul tau...pe ce te bazezi?

Eu nu ma simt atat de ofensat de cuvintele ,,magulitoare" pe care le folosesti, sincer esti o cauza pierduta.

Revin...pe ce te bazezi?

,,Flacaule"...multumesc frumos! Tot timpul am vrut sa par mai tanar!

Ps. Nu pot..... prostia imi jigneste inteligenta!

Modificat de Elvis
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Conf. Legii 360/2002 actualizata , ART 19 alin 3 "(3) 1 Poliţistul care a absolvit cursuri postuniversitare este exceptat de la condiţiile prevăzute la art. 16 alin. (2), mai puţin de la cea referitoare la acordarea gradului profesional de chestor." deci poti fi avansat la gradul de Ag.sef. cu studii postuniversitare.

ART 16 alin 2 Pentru obţinerea gradelor profesionale de comisar-şef, subcomisar şi agent-şef, poliţistul este obligat să absolvească un curs de capacitate ale cărui durată şi tematică vor fi stabilite prin ordin al ministrului de interne, iar pentru obţinerea gradului profesional de chestor este necesară promovarea examenului organizat în acest scop.

Publicat

Eu am fost anul trecut la Slatina desi am masterat. Cei de la cadre mi-au raspuns ca pentru agenti nu este valabil, doar pentru ofiteri

• Membru
Publicat

Idem si eu, desi am masterat mi-au zis ca la agenti intervine exceptarea de la cursuri, doar in cazul celor care au doctoratul...

Publicat (modificat)

Asa mi-au spus si mie, desi sunt in aceeasi situatie.

Modificat de Sache
  • 9 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua.Fiind agent de poliție, este posibilă avansarea înainte de termen/la termen dacă ești suspect într-un dosar penal pentru abuz in serviciu?

• Moderator
Publicat

@Csiki300

Acordarea gradelor profesionale şi înaintarea în gradul profesional următor, sunt aspecte prevăzute în Anexa nr. 6 a OMAI 140/2016.

(2) Avansarea poliţistului înaintea împlinirii stagiului minim se face de Ziua Naţională a României - 1 Decembrie sau în tot cursul anului, pentru merite excepţionale, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

• a) a îndeplinit jumătate din stagiul minim al gradului profesional pe care îl deţine;

• b) este apreciat în această perioadă cu calificativul de cel puţin "bine";

• c) postul pe care este încadrat în statul de organizare este prevăzut cu grad profesional superior celui pe care îl deţine;

• d) a absolvit studiile sau/şi cursurile prevăzute de lege.

• (3) În situaţii temeinic justificate, cu aprobarea ministrului afacerilor interne, poliţistul poate fi avansat în gradul profesional următor, fără îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (2) lit. a).

Nu e prevăzută nicio condiţie referitoare la situaţia expusă de tine.

• 10 luni mai târziu...
    • Moderator
    Publicat (modificat)

Readuc puțin topicul ăsta la viata.

Cei avansați prin TCO in gradul de inspector principal la data de 01.12.2024, când vor putea fi avansați la termen in gradul de subcomisar?

Martie 2026, decembrie 2026 sau decembrie 2027?

Confuzia vine de la sintagma aia "sa aibă jumătate din stagiul minim (1 an și 6 luni) sau sa împlinească in anul în curs....problema se pune, sa împlinească jumătate în anul în curs sau tot stagiul ?

Cred ca m-am lămurit singur: 

Art. 16

(1) Pentru obţinerea gradului profesional următor poliţistul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să aibă împlinit stagiul minim în gradul profesional deţinut sau să îl împlinească în cursul anului calendaristic respectiv;

Deduc ca in cazul expus de mine trebuie sa ai 3 ani sau sa ii împlinești in anul în curs; deci merge și martie 2027

Aia cu "jumătate" este când vorbim de avansările înainte de termen ...

Poate cineva sa îmi confirme ca nu ma înșel?

Modificat de Roby
    • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
    • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
    • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.