Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare in Romania a unui auto inmatriculat initial in Bulgaria


Marrs

Recommended Posts

Salut,

Am si eu o intrebare, pentru care v-as fi mai mult decat recunoscator daca mi-ati putea raspunde.

De curand am cumparat o masina deja inmatriculata pe Bulgaria. Am primit toate actele masinii, inclusiv procura pentru a circula (dar care nu este pe numele meu). Problema este ca eu am cumparat-o de la un cetatean roman (oarecum o cunostiinta), dar care mi-a spus ca nu putem face act de vanzare-cumparare, pentru ca practic masina este inmatriculata pe Bulgaria.
Intrebarea mea este...eu daca vreau sa o inmatriculez pe Romania, cum trebuie sa procedez?

Multumesc mult, si sper sa imi trimiteti va rog un raspuns.

Link to comment
 • Moderator

Pentru a o înmatricula în România trebuie să iei legătura cu proprietarul maşinii, care este cel mai probabil un cetăţean bulgar sau o firmă din bulgaria.

Practic, nici tu şi nici cel de la care ai cumpărat maşina, nu sunteţi proprietari ai maşinii, ci doar aţi cumpărat dreptul de folosinţă.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Exact, ai nevoie de un document care sa ateste dreptul tau de proprietate asupra autovehiculului.

Gasesti toate documentele necesare aici:

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri!

Am intrebat un prieten si spunea ca pot inmatricula masina in RO cu procura pe care o am si cu persoana din procura.

Sa completam foile de vanzare-cumparare la RAR (cica vreo 3 foi...una verde, rosie nu mai stiu exact) si ca nu este nevoie sa il caut pe proprietarul bulgar...

Aveti idee?

Link to comment
 • Moderator

Îţi trebuie să ai un contract de vânzare-cumpărare sau o factură între bulgar şi cel ce a adus maşina în ţară sau chiar între bulgar şi tine. Numai aşa poţi dovedi că eşti proprietarul maşinii.

Link to comment
 • 3 years later...

salut.

am si eu o intrebare legat de inmatricularea unei masini de bg in ro

am un e46 inmatriculat bg si vreau sa-l inscriu in ro precizez k sunt trecut in carte si talon k utilizator.

intrebarea este: mai tre sa caut si firma trecuta in acte pt contract de vnz cumparare cv k sa pot inmatricula masina sau o pot face fara firma respectiva pt k sunt trecut eu in carte si talon.

multumesc

Link to comment
 • Moderator

Da, la tine mă refer. Dacă vrei răspunsuri ori îndrumări, încearcă să scrii corect, fără "k, tre, vnz, cv, etc.".

Link to comment

:D

On 21.03.2015 at 13:45, vali2005 a scris:

Cu mine ai vorbit sa scriu in linba romana?

Imi pare rau, trebuia sa apara doara "D!", prescurtarea de la Da!

Link to comment
 • 1 month later...

Buna ziua. Poate ca sa mai pus aceasta intrebare sau nu am vazut eu, sunt incepator in ale masinilor. 

Vreau sa imi iau o masina care este inmatriculata pe bulgaria. Cel pe care l-am sunat mi-a spus ca are procura asupra masinii ca o poate vinde, etc. Vreau sa va intreb ce acte ar trebui sa iau de la acel om. Eu vreau sa inmatriculez masina pe romania in 2 saptamani maxim si vreau sa stiu ce acte ar trebui sa imi dea acel om sa nu iau vreo tzeapa ceva. Acte ca sa o pot inmatricula pe RO, sa o radiez sau cine trebuie sa o radieze si cum se procedeaza ca nu stiu.

 

Daca puteti sa imi explicati asa mai ca la prosti v-as fi recunoscator.

Va multumesc.

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua,

Incepand cu luna februarie 2017 multi "Bulgari" vor inmatricula masina pe Romania.

Unul sunt eu si am nevoie de putin ajutor. Doresc sa mentionez ca am toate documentele pentru a inscrie masina in Romania (factura CIV BG si RO, declaratie ANAF, impozit, etc)

In acest sens am doua intrebari:

1. ce documente trebuie sa-i dau bulgarului pentru a scoate masina de la financiar?

2. daca predau in Romania numerele si talonul de BG mai este nevoie sa o radiez din evidentele Politiei BG? sau trebuie radiata inainte de inmatriculare in RO.

Multumersc

 • Downvote 3
Link to comment

Buna ziua,cand am cumparat masina era inmatriculata pe Romania iar din cauza timbrului de mediu foarte mare am preferat sa o inmatriculez pe Bulgaria,masina nu am radiat-o la politie si la nici de la fiscal. Am facut contract de vanzare-cumparare cu bulgarul pe numele.caruia este inmatriculata,mi-a oferit fiscal,am tradus si legalizat contractul de vanzare-cumparare. Intrebarea este daca o pot inmatricula pe numele meu fara a intampina probleme din cauza CIV-ului anterior. Va multumesc

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de funcţionari publici din cadrul Serviciilor Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 14 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să vă adresaţi instituţiilor competente, nu poliţiştilor. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 weeks later...

Salut prieteni.am si eu o nelamurire..Am o masina inmatriculata in bulgaraia si vreau sa o inscriu pe romania.,problema este ca masina a mai fost inscrisa pe romania si C.I.V este la altcineva(nu stiu la cine deoarece eu am facut factura intre mine si firma din bulgarai)am descoperit ca are C.I.V cand am vrut sa fac programrea la R.A.R.am sunat la bucuresti la R.A.R si mi.au facut ei programare.dar nu stiu cum sa procedez..am inteles ca trebuie sa dau o declaratie pentru am duplica C.I.V si apoi sa merg sa o public in monitorul oficial.multumesc!!!

Link to comment

Salut! Am si eu o intrebare, sper ca v-oi gasi rasp aici.

Am cumparat o masina acum 3 ani, fiind taxa exagerat de mare am ales sa o inscriu pe BG(ca mai toata lumea:))). Acum doresc sa o inscriu pe Romania dar am urmatoarea problema. Eu am actele originale(carte, talon, ITP, asigurare, cartea verde), insa nu am o factura sau altceva, mentionez ca masina este inscrisa pe firma bulgareasca iar in carte si in talon sunt trecut si eu. Acum vine si intrebarea: Pot sa o inscriu in Romania fara factura sau procura de la firma? Va multumesc!

Link to comment

Bună ziua. Aș dori să știu de ce acte am nevoie pentru o mașină inmatriculată în Bulgaria să o înmatriculez în România. Mulțumesc mult.

Link to comment
 • 1 year later...

Vreau sa cumpar o masina de bulgaria in italia masina este pe numele la un italian care are rezidenta in bulgaria si i-am cerut o poza la certificatul de inmatriculare(cartea mare) si am vazut o data de expirare care nu am vazut-o la alte masini. Data care este cu rosu. Ce as putea sa fac?

 

05B536F8-40A4-4DFA-A185-010F240E121D.jpeg

Edited by Alex535
Imagine
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.