Jump to content
POLITISTI.ro

Model raport prelungire punere la dispozitie


Recommended Posts

Neptun1976

Ma poate ajuta cineva cu un model de raport catre minister pentru prelungire punere la dispozitie cu inca trei luni?

Link to post
Share on other sites

Situaţii de punere la dispoziţie a poliţiştilor:

- atunci cand fata de politist s-a pus in miscare actiunea penala sau este judecat in stare de libertate ori liberat proprizoriu pe cautiune si inceteaza atunci cand politistul nu se mai afla in situatiile descrise (art. 65 alin. 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare)

sau

- in situatii temeinic justificate, altele decat cele prevazute la art. 65, stabilite prin ordin al ministrului administratiei si internelor, pe o perioada de cel mult 3 luni, cu posibilitatea prelungirii cu inca 3 luni, in cazuri exceptionale (art. 22 alin. 8 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare). Situatiile temeinic justificate sunt mentionate in Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 300/2004, cu modificarile si completarile ulterioare

Verifică întâi dacă eşti într-o situaţie "temeinic justificată" şi "excepţională" conform OMAI 300/2004. :clip:

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
Neptun1976

situatia mea:a) când în urma reorganizării unităţii nu există posibilitatea numirii într-o funcţie similară;

am fost pus deja trei luni si vreau sa fac raport pt.inca 3 luni

dan.ti-am trimis un mail

sau

j) când, în urma reorganizãrii activitãţii Ministerului Administraţiei şi Internelor sau a unei unitãţi de poliţie ori a reducerii unor posturi de natura celui ocupat de poliţistul respectiv, nu sunt posibilitãţi pentru ca acesta sa fie încadrat într-o funcţie similarã în aceeaşi unitate sau în alte unitãţi;

Link to post
Share on other sites

Se poate numai o singură dată, doar cu aprobarea ministrului de interne.

art.22/alin.8 din Legea 360/2002 republicată

ART. 22
(
1) Funcţiile poliţiştilor se diferenţiază prin categorie, grad profesional şi coeficient de ierarhizare.
(2) Funcţiile poliţiştilor, după natura lor, sunt de execuţie şi de conducere, iar după nivelul studiilor absolvite sunt funcţii din categoria A şi funcţii din categoria B.
(3) Fiecare dintre cele două categorii de funcţii se împarte în grade profesionale, conform structurii ierarhice prevăzute la art. 14.
(4) Poliţiştii se încadrează în funcţii de execuţie prevăzute în statele de organizare cu grade profesionale egale sau
mai
mari cu cel mult 3 trepte faţă de cele pe care le au, potrivit normelor de competenţă aprobate prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.
(5) Funcţiile şi modul de salarizare ale poliţiştilor se stabilesc prin lege, în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(6) Pentru motive temeinic justificate, poliţiştii pot fi numiţi, la solicitarea acestora, în funcţii inferioare gradelor profesionale pe care le au.
(7) Poliţiştii sunt numiţi şi eliberaţi în/din funcţii potrivit normelor de competenţă aprobate prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, în condiţiile legii.
(8) În situaţii temeinic justificate, altele decât cele prevăzute la art. 65, stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, poliţiştii pot fi puşi la dispoziţia unităţii pe o perioadă de cel mult 3 luni, timp în care vor beneficia de drepturile băneşti avute, cu excepţia indemnizaţiei de comandă, după caz.
În cazuri excepţionale, cu aprobarea ministrului administraţiei şi internelor, acest termen poate fi prelungit o singură dată, cu încă cel mult 3 luni.

Potrivit art.120/alin.1/lit.a din OMAI 300/2004 într-adevăr atunci când în urma reorganizării, nu poţi fi încadrat pe o funcţie similară, poţi solicita o singură dată punerea la dispoziţie pe încă o perioadă de 3 luni. Raportul, mă repet, trebuie aprobat exclusiv de ministrul de interne. Succes! În atache ai şi OMAI 300/2004.

omai_300_2004.pdf

Edited by Dan
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

RAPORT

din data de__________

domnului Ministru al Administraţiei şi Internelor

Am onoarea să raportez următoarele :

Sunt angajaz al IPj......................., din anul.............şi deţin funcţia de............................

La data de..........................în urma reorganizării structurilor aparţinând Poliţiei Române, am fost pus la dispoziţie pe o perioadă de 3 luni, urmând ca la sfârşitul celor 3 luni să fiu numit pe o nouă funcţie.

Datorită unui complex de împrejurări independent de voinţa mea, în situaţia mea nu a putut fi identificată o funcţie similară pe care să pot fi încadrat.

Având în vedere cele de mai sus, potrivit dispoziţiilor art.22/alin.8 din Legea 360/2002 republicată precum şi art.120/alin. 1 şi 2 din OMAI 300/2004 vă rog să aprobaţi prelungirea pentru o perioadă de încă 3 luni a punerii subsemnatului la dispoziţie până la găsirea unei funcţii similare pe care să fiu încadrat.

Faţă de cele raportate rog dispuneţi.

P.S. Raportul este orientativ. Tu eşti cel care îl va cosmetiza.

Edited by Dan
 • Upvote 5
Link to post
Share on other sites
Neptun1976

as vrea si un model de raport catre inspectorul sef pentru participare la evaluari in vederea numirii in functie. nu vreau sa am surprize.vreau sa-l depun Marti.

dan,cand ai timp poate ma ajuti.dau o bere la vara la Mangalia.Am niste cunostinte p-acolo,prieteni,fosti colegi de scoala.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

gigikent fii mai explicit. Postează aici pentru că este în interesul tuturor care pot ajunge în situaţia ta. Aştept berea la anul. :beer: Cu ety şi fanemotor am băut-o deja vara asta.

Link to post
Share on other sites
Neptun1976

raport pentru participarea la evaluare in vederea numirii pe functie.La noi la p.f.este o noua reorganizare iar eu am fost pus la dispozitie la prima reorganizare,in vara.Cica acum unitatea este nou-infiintata si trebuie sa fie toti evaluati(nu stiu ce evaluare vor sa faca pentru ca nr.de posturi de executie este mai mare decat nr.de oameni pusi la dispozitie) pentru numirea pe noile functii dar mie vor sa-mi dea cu flit pentru ca sunt in c.c.c.Sau nu e nevoie de raport?

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Nu uita să-l depui prin registratură cu număr de înregistrare. Niciodată nu poţi şti cum se pot rătăci astfel de hârtii.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • ghetagabi
   By ghetagabi
   Buna ziua,
   Vreau sa-i cumpar masina tatalui meu, pentru o vinde mai departe, el nu are timp si nici chef sa se ocupe.
   Fac contract de V-C cu el, fara a trece data si nici nu completez la rubrica de instrainare pe talon.
   Cand o voi vinde, voi data documentul de V-C si talonul cu data din ziua vanzarii definitive catre clienul final.
   Practic masina nu va fi trecuta pe numele meu in Cartea de Identitate.
   In momentul vanzarii definitive, tatal meu va trebui sa scoata certificatul fiscal de la Administratia Financiara?
   Multumesc.
  • maryus222
   By maryus222
   Salut!
   Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de raport de mutare/detasare de la sectie la o alta structura?
   Multumesc!
  • freedeluder
   By freedeluder
   Vreau să supun dezbaterii publice următoarea speță:
    
   Am o lucrare diversă cu un cetățean care se constituie parte civilă pentru suma de 1 euro, întrucât la un moment dat a fost trimis de pe telefonul lui un sms către un număr de telefon cu suprataxă și a primit un mesaj de confirmare de la un alt număr gen 1234, număr scurt din genul celor cu suprataxă, care confirma plata sumei de 1 euro.
    
   Am luat legătura cu operatorul care are în administrare numărul cu suprataxă și se pare că este neatenția reclamantului, care, folosind o aplicație pe telefonul android, citind termenii și condițiile, a acceptat varianta PRO, această aplicație fiind o variantă plătită, iar pentru a efectua plata, se trimitea un sms de fix 1 euro către acel număr cu suprataxă.
    
   Eu pot să clasez lucrarea și să mă fac că plouă, dar ar fi mai elegant să obțin date oficiale de la numărul cu suprataxă care să-mi susțină clasarea. Asta pe lângă procesul-verbal.
    
   Ca să obțin aceste date, ar trebui să dispun prin ordonanță în baza art. 170 CPP să-mi trimită omul ăla care are în administrare numărul cu suprataxă, care a fost modalitatea prin care a fost trimis acel SMS.
    
   Întrebarea este următoarea: Am eu posibilitatea să fac o ordonanță dacă nu sunt în cadrul procesului penal? 
    
   Pentru că dacă o înregistrez în registrul de lucrări penale, sunt obligat să iau număr unic și să se pronunțe un procuror. Adică nu mai pot da clasare pe o faptă care nu pare deloc infracțiune, dar pe care nu o pot proba că nu este infracțiune pentru că nu pot face acte. (Adică e calea lungă)
    
   Astfel încât, nu mai văd rostul lucrărilor înregistrate la divers, pentru că nu poți face alte acte în ele decât un proces verbal. Sau o sută. Depinde de situație. Asta bineînțeles, în afara plângerilor care vizează că spiritele au furat bușonul de la panoul electric sau petițiile anonime.
    
   Voi ce ziceți?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.