Jump to content
POLITISTI.ro

Amendamentu nr 2 de la americani.

Postare recomandată

Publicat

Cred ca este bine in romanica sa se inaspreasca legile cu privire la detinerea armelor.

Suntem si asa destul de nenorociti, asta ar mai trebui sa aiba fiecare ninjalau arma de foc.

• 1 lună mai târziu...
  • Postări 39
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

• maxu08

8

• Romulus

8

• Marius

4

• Miadry

4

Cele mai multe postări în acest topic

Publicat

Uitati-va putin peste Prut, din 2004 s-a dat drumul la arme de foc cu glont pentru autoaparare la toata populatia fara cazier si probleme psihice, si nu au crescut infractiunile ci chiar au scazut, realitatea dovedita prin statistici este ca, au scazut jafurile din locuinte si tilhariile produse dupa introducerea legii care da posibilitate cetateanului sa se apere singur, au o prevedere in legea lor prin care chiar obliga posesorii de arme sa asigure sprijin politiei, si unii de prin rromanica chiar se cred mult mai educati decit ei.

Publicat

cit de bune sunt statisticile din Moldova?? In plus, in basarabia gasesti arme la liber din 1992, inclusiv AK47 cu 50 usd bucata. Si tot acolo gasesti si cea mai mare contrabanda si mafie iar politistii moldoveni nu sunt recunoscuti ca fiind printre cei mai "activi" in combaterea criminalitatii. C'mon :)

• Membru
Publicat (modificat)

un infractor, care vrea sa aiba o arma o are...legal (prin spaga) sau ilegal...

un om care respecta lege nu o are, decat in conditii speciale...

NU inteleg de ce credeti ca cei care folosesc arme in vederea comiterii de infractiuni nu prea sunt impiedicati sa le aiba de catre lege...pe cand cei care le folosesc sa se apere de infractori sunt impiedicati de lege...

Dar ce sa ne mai miram... traim in patria hotilor si trebuie sa ii protejam, ca doar la asta exceleaza tara asta.

Modificat de bozo
Publicat

ca orice barbat care s-a uitat la Rambo cind era copil, mi-ar place sa am o arma in casa insa din cauza copilului nu pot garanta ca din neglijenta mea arma poate intra in posesia sa si urmarile vor fi extrem de tragice.

insa am si avantajul ca datorita faptul ca practic artele martiale de 20 de ani si ca folosesc tot felul de arme albe pot utiliza si cutitul de bucatarie ptr a imi apara casa. tot este ceva, decit nimic. A, mai am si cainele, dresat ptr protectie si aparare.

insa mi-ar fi groaza sa stiu ca o arma este linga copilul meu, si asa am cutitele de bucatarie puse pe rafturi inaccesibile :)

Publicat

Eu, nici măcar politist fiind, nu pot să port în permanență arma de serviciu sau să o iau acasă. Nu am voie. Nu neaparat ca ar fi ceva amenintari la adresa mea, dar daca îi atrag atentia unuia ca scuipă seminte pe stradă,cand vin de la serviciu, s-ar putea să mi-o fur...

• Membru
Publicat

maxu cum ai pastra tu o arma langa copil?!!!

daca o arma e pastrata corect nu are de ce sa ajunga la copil...

Publicat

am citit in spete publicate despre cazuri in care copilul a reusit fie sa fure cheia de la dulapul unde parintele avea arma, fie stia/vazuse cifrul la seif, fie a auzit cifrul, etc. cind esti cu un copil in casa nu te poti controla 100% in privinta a ceea ce vorbesti sau arati deoarece sti relaxat, esti acasa si nu stai sa te gindesti la toate posibilele urmari.

stiu asta din experienta, unde mai scap cite o "vorba de duh" la un meci, stire politica despre impozite/taxe etc si apoi imi aud copilul incercind sa pronunte aceleasi cuvinte :naughty:

de aceea vreau sa elimin orice risc in aceasta privinta si singurul mod in care o pot face este sa nu am arme de foc. Arme albe am - iai-to, shuriken, kusarigama insa acestea sunt grele, nu atrag copii. Le tin intr-o husa cu cifru (ca la valize) si nici nu le manevrez in casa ca sa nu incerce sa ma imite. insa armele de foc mi se par usor de manevrat, poate este doar impresia mea mai ales ca nu am avut niciodata asa ceva.

Publicat (modificat)

De educatia copilului in domeniul armelor nu ati auzit? Eu nu m-am ferit de baiatul meu in privinta armelor si de la ~6 ani a vazut si a pus mina pe o arma in prezenta mea, in momentul de fata are 10 ani si nu este deloc interesat de ea, nu m-am ferit deloc de el, binenteles acces la seif nu are nimeni din familie, dar stie cum se foloseste o arma si ce consecinte poate avea folosirea ei i-am aratat citeva filmulete cu rani reale produse de gloante, dupa parerea mea cu cit te feresti mai mult de ceva acel ceva are foarte multe sanse sa se intimple mai devreme sau mai tirziu, dar fiecare e liber sa isi educe copii asa cum doreste.

Modificat de dcrist
Publicat

si asta este adevarat dar depinde si de copil si de anturaj. Al meu are doar 2 ani deci nu am ce educatie sa-i fac, deocamdata. Cind va fi mai mare o sa incep si acest lucru deoarece vreau sa stie ca nu este bine sa loveasca alti copii cu diferite obiecte, etc.

ma gindesc la faptul ca in cazul in care alti copii vor dori sa stie cum arata o arma, cum se foloseste va dori sa o faca, sau sa se "dea mare" cu asa ceva, exista multe variante in care un copil indiferent de cita educatie ii vei da nu va putea lua o decizie corecta si asta exclusiv datorita virstei. toti am fost asa si am facut cite o prostie doar ca sa demoinstram ceva.

am vazut si varianta in care un copil a fost jignit de altul si a luat arma ca sa se razbune. O chestie pe care o face si un om matur daramite unul de 12-15 ani. exceptii insa personal sunt impotriva armelor de foc la populatie. In plus, degeaba imi educ copilul cum trebuie daca altul, care nu beneficiaza de parinti diligenti, are acces la arme de foc si imi omoara sau raneste copilul ptr ca acesta l-a jignit sau nu i-a dat un creion, etc.

Publicat (modificat)

Hopa ,tara perfecta ,cu parinti si copii perfecti. :hmmmt:

Cautati in ziare cazul politistului Dinu din Craiova .....si sa tinem cont , copilul politistului avea 20 de ani si a folosit o pusca de vanatoare. :huh:

Modificat de Elvis
Publicat

...................................................

dupa parerea mea cu cit te feresti mai mult de ceva acel ceva are foarte multe sanse sa se intimple mai devreme sau mai tirziu

...................................................

"Tentatia marului cunoasterii din Gradina Edenului..."

Eu am crescut in casa cu arma TT, fiica mea a crescut in casa cu Carpati si acum cu cele personale (S&W MP9, BUL M5 ultra-x, GLOCK 26) si a ajuns sa fie posesor legal al unei arme de foc.

Exista o "neincredere" in acordarea dreptului la aparare prin atat de mult trambitata "inarmare-a populatiei". In parte , e justificata aceasta retinere a legiuitorului, insa, amploarea pe care a luat-o fenomenului infractional, multele incidente in care politia, fie nu a intervenit la timp (din motive, poate,neimputabile ei), fie a fost coplesita (numeric, logistic), accentueaza dorita civilului de a se inarma si de a fi propriul sau aparator.

Consider ca adevarul e undeva la mijloc si, numai cu o analiza temeinica si consultari intre parti, se poate ajunge la o cale de mijloc.

Cu stima,

Cata

Publicat

desi democratia se bazeaza pe vointa poporului trebuie sa recunoastem ca poporul, vazut ca o masa de oameni, este prost. foarte influentabile, fara cultura in general si a armelor in special, fara nici o responsabilitate cu privire la aprecierea valorii vietii umane, cu o medie a IQ destul de scazut in consecinta nu prezinta incredere in privinta acordarii dreptului de purta arme. de aceea s-a mers pe ideea ca arme este bine sa poarte doar o elita - politisti, judecatori, militari, etc - si nu marea masa.

la cite crime se petrec cu cutite, sape, lopeti si alte arme albe crezi ca ar fi mai putine daca s-ar da drumul la arme de foc?

• Moderator
Publicat

Totuși să nu cădem în derizoriu, polițiștii, judecătorii, militarii nu sunt o elita societății. :D

Am putea spune că sunt categoria ce poate beneficia cel mai ușor de o minimă instruire în mânuirea armelor.

Publicat

elita sunt, nu in sensul comun al notiunii adica cu IQ peste 150, ci raportat la media societatii sunt printre elitele societatii avind in vedere pregatirea si raspunderea pe care o au. Statistic, populatia Ro este inca o populatie rurala incluzind si cei mutati cu forta la oras sau satele devenite peste noapte orase asa ca nu exagerez. Ar mai fi si altii insa ma refer la cei care au acces la arme sub o forma sau alta. In plus, sunt un nostalgic al vremurilor cind exista o scara a valorilor reala (vremuri pe care nu le-am trait, doar am citit despre ele).

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.