Jump to content
POLITISTI.ro

Absolvenţii Academiei de Poliţie vor fi încadraţi de la 1 ianuarie 2012


Recommended Posts

Absolvenţii Academiei de Poliţie vor fi încadraţi de la 1 ianuarie 2012 la Ordine Publică

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a dat asigurări vineri, la Zalău, că toţi absolvenţii Academiei de Poliţie care îşi vor promova examenele vor fi angajaţi începând cu ianuarie 2012, însă a specificat că aceştia “vor porni de la bază, şi anume din structurile de ordine şi siguranţă publică”.

Precizările ministrului vin după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut joi, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT), “un efort al MAI pentru a da o soluţie promoţiei care a terminat în 2011 şi nu este angajată”.

“Deja la nivelul Academiei de Poliţie examenele sunt în desfăşurare. Toţi absolvenţii care vor reuşi la acest examen vor fi angajaţi în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor începând cu luna ianuarie 2012. Toţi aceşti debutanţi vor porni de la bază, şi anume din structurile de ordine şi siguranţă publică.

Fiecare dintre ei va primi o repartiţie, repet, la bază. Urmează ca la începutul anului următor să organizăm concursuri şi pentru şcolile de subofiţeri şi, treptat, treptat, toţi aceşti absolvenţi vor fi angajaţi în structurile MAI, a declarat vineri, la Zalău, Traian Igaş.

Acesta a subliniat faptul că actualele probleme în angajarea absolvenţilor au început încă din 2007, când ministru al MAI era Cristian David, care a angajat mai mult personal decât era convenit printr-o hotărâre a CSAT.

“Regret că acest lucru s-a întâmplat în perioada mandatului meu şi anume să fim nevoiţi să amânăm puţin angajarea lor. Asta se datorează faptului că în urmă cu câşiva ani nu s-a gestionat aşa cum trebuia să se gestioneze resursa umană la nivelul MAI şi aici vreau să vă spun că în 2007 exista o hotărâre CSAT prin care, odată cu demilitarizarea structurilor şi cu încheierea stagiului militar obligatoriu, CSAT-ul a dat o hotărâre prin care MAI trebuia să angajeze 14.000 de oameni din sursă externă pentru jandarmi, pentru Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă.

Această normă nu a fost respectată de ministrul de la acea vreme, domnul David. În loc să angajeze 14.000 a angajat 17.323 de oameni şi sigur că de aici au început anumite probleme în ceea ce priveşte angajarea absolvenţilor”, a precizat actualul ministru al Administraţiei şi Internelor.

Traian Igaş a adăugat faptul că, în ceea ce priveşte noi disponibilizări în cadrul ministerului pe care îl conduce, o astfel de hotărâre va putea fi luată numai după ce se va decide la nivel politic dacă va exista o regionalizare a ţării.

financiarul.ro

Link to comment
 • Member

Eu zic ca Igas bate campii. Vb dupa examen. Pana atunci vreau sa vad cum isi bate

joc de cei care termina la economic si ii muta la rurala sau cum ii muta pe cei de la CCO.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

hai sa dam cu mucii-n altii cand noi suntem praf....

Sa comparam deci:

Cristian David

S-a născut la data de 26 decembrie 1967, în municipiul București, numele său la naștere fiind Cristian Troacă. A luat numele de David în urma primei căsătorii.[1] A absolvit studiile liceale la Liceul C. A. Rosetti din București, profilul fizică-chimie (1986), după care a fost angajat la TMUCB București (1986-1990), devenind apoi proiectant la Centrul de Proiectare TMUCB București (1990-1991). În anul 1987 și-a satisfăcut serviciul militar obligatoriu la Școala de ofițeri în rezervă din Bacău, în prezent având gradul de locotenent-colonel în rezervă.

A intrat în domeniul privat, îndeplinind funcția de director la Van Soestbergen Import Export SRL (1992-1994) și la Team International Import Export SRL (1995-1996). În această perioadă, a urmat cursuri de vară cu temele „Liberalism, socialism, conservatorism" (1991) și „Tranziția la economia de piață în țările central și est-europene” (1993), ambele fiind organizate de Academia Sintra din Portugalia.

A absolvit studii universitare la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București (în 1997) și apoi studii postuniversitare în domeniul securității naționale la Colegiul Național de Apărare (2004). În anul 2006, a obținut doctoratul în științe economice în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior cu teza Analiza statistică a eforturilor și efectelor aderării României la Uniunea Europeană.

Traian Constantin Igaș

A fost consilier local, consilier județean, deputat și senator[1]. Este căsătorit și are două fete, Andreea și Maria[1].

În 1990-1995 a fost administrator la Organizația "Tineretul Liber Arădean", în 1996-2000 a fost director tehnic la SC Astralegno SRL și în 2000-2004 a fost administrator la SC Costello 2000 SRL[1]. În 1998 devine vicepreședinte PD, Filiala Pecica și în 2005 ajunge vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al PD Arad[1]. În 2000-2004 a fost consilier local al orașului Pecica, din județul Arad[1]. Din 2004 până în 2008 a fost consilier județean al Consiliului Județean Arad[1].

În legislatura 2004-2008 a fost deputat de Arad din partea Partidului Democrat-Liberal. La alegerile din 2008 a fost ales senator de Arad din partea PDL.

Revenind la topic, imi pare rau de cei care au invatat pe branci in Academie pentru medie si profil, pentru ca acum Igas sa ii bage pe toti in aceeasi oala la OP.

Edited by danpin
 • Upvote 1
Link to comment

"Urmează ca la începutul anului următor să organizăm concursuri şi pentru şcolile de subofiţeri şi, treptat, treptat, toţi aceşti absolvenţi vor fi angajaţi în structurile MAI "....

intelege careva ce-a vrut sa spuna ospatarul aici? cu treptat treptat?

Edited by Pathfinder
Link to comment

pentru danpin (poate esti mai tanar si nu stii)

"Afacere cu droguri dezgropata in direct la emisiunea “Nasul” de la B1 TV: actualul ministru de Interne Cristian David ar fi “fumat” in 1995. Acuzatia a fost facuta de Pavel Abraham, fost sef la Cercetari penale in acea perioada, care citeaza o declaratie data politistilor, acum 13 ani, de catre actualul sef al Internelor. Informatia a fost sustinuta, intr-o interventie telefonica, de Vasile Lincu, liderul sindicatului Prolex (al politistilor).

David, care si-a schimbat numele de familie la cativa ani dupa incident (in 1995 purta numele Troaca), nici nu a confirmat, nici nu a negat explicit, acuzandu-l insa pe Abraham de mentalitate militieneasca. Ce recunoaste ministrul: au fost gasite droguri intr-o locuinta unde statea asociatul sau de afaceri, cetatean olandez, iar el a fost de fata la perchezitie. Locuinta ar fi fost pe numele prietenei lui Troaca.

S-au gasit, conform lui Abraham: LSD, amfetamina, cocaina. Abraham a citat documente pe care le-ar fi vazut, dar nu le-a prezentat. Tanarul nu a fost inculpat.

Contextul dezvaluirilor: un conflict mai vechi David-Abraham, soldat cu pensionarea recenta a acestuia din urma, din functia de sef al Agentiei Nationale Anti-drog."

SOCRUL MINISTRULUI

“Jaful continuă la Camera de Comerţ şi Industrie a României

Mihail Mihailovici Vlasov – actualul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi luare de mită, fiind însă reabilitat pe filiera Mona Pivniceru – mafia judiciară din Iaşi.

APROAPE TOTI AU FOST SI VOR FI LA FEL = NUMITI POLITIC IN FUNCTIE DE INTERESE

NICI UNUL NU IUBESTE POLITISTII SI NU II INTERESEAZA CA ACESTA INSTITUTIE SA FUNCTIONEZE :angry:

Link to comment

NU se pot compara cei doi.Pe unul il duce capul iar altul e sluga.Cand a fost david,a angajat tot ce e posibil 'sursa externa' de aia e politia acuma unde e cat si alte structuri MAI(90% uscaturi din acele incadrari din sursa externa)

Link to comment
 • Member

Probabil va fi in felul urmator:

Ceea ce voi scrie mai jos reprezinta un scenariu, cifrele nefiind exacte.

- 300 absolventi;

- 84 de locuri libere la nivelul Politiei Romane (25 in Bucuresti, restul pe la judete), marea majoritate la ordine publica si investigatii criminale.

- Adunati toti in Sala 1;

- Se prezinta pe un panou locurile libere;

- Oamenii se striga in ordinea mediilor de absolvire;

- Seful de promotie isi alege primul, urmatoarea medie isi alege, urmatoarea...s.a.m.d.

- Daca exista cazuri in care refuza locurile ce au mai ramas, se va trece la urmatoarea medie si tot asa, pana se vor ocupa toate locurile;

- In urmatoarea perioada de timp procesul se va repeta in masura in care se vor mai elibera locuri (pensionare, demisie, destituire, etc);

Repet, sunt simple supozitii, tratati-le ca atare...

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

@ ecou......daca e asa cum spui tu dc nu am dat examenul acum? pentru ca erau cateva locuri libere...insa nu suficiente pt toti..

Edited by Pathfinder
Link to comment
 • Member

Probabil, colegul nostru Ecou, s-a referit în postul său numai la absolvenţii din academie.

Yep, numai la Academie m-am referit. "Sala 1" spune tot. Acolo am avut primul "sector" :)

Link to comment

Doru Ioan Viorel Ursu chiar daca are pacatele lui a fost ultimul ministru care ne-a aparat si a tinut cu politistii.

Restul.....politicieni.

Igas si David ....doi nenorociti.

Sunt tare curios unde ii vor angaja pe absolventi incepand cu 1 ianuarie daca ,repet, ministerul nu suplimenteaza numarul de functii .

Link to comment

Am un prieten jandarm, dar acuma fara prejudecati, omul e inteligent si nu are pile. Din discutiile purtate de el cu studentii din practica, nu am inteles nici eu prea bine, ii incadreaza dar nu se stie daca au functii ori ii incadreaza fara functie la inceput. Pana mea poate nu au inteles baietii aia, cum ii incadreaza fara functie nu stiu...

 • Downvote 2
Link to comment

Jeffo eu jandarilor le spun ,,virusi".

De ce ? Pai nici cu Nod 32 nu reusesti sa-i opresti. Au virusat foarte rau politia, frontiera si penitenciarele.

Sa nu intelegi ca am ceva cu cei de la ,,sapa", comandantii lor nu ii suport, dar aceasta structura intr-un stat civiliazat nu trebuie sa existe.

Dar daca vrei sa fi bulversat iremediabil asculta povestile lor.

Auzi sa ii incadreze fara functii :ner: :ner: .

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment

Stai linistit ca nici eu n-am o parere buna despre ei. Am avut contact cu un fost jandarm care acum e ofiter de politie cu o functie de adjunct. Un taran cu aere de inteligent care credea ca poate sa infiga capraria de la ei la noi :D .

Dar pe acest amic il respect, chiar il duce capul. :)

Link to comment

Nimeni nu spune ca nu exista jandari pe care ii duce capul.

Dar sincer nu inteleg daca tot fac o scola, daca o fac, de jandari de ce nu raman jandari?

De ce vor sa sara gardul in curtea politiei, in curtea penitenciarelor sau SPP?

Link to comment
 • Member

Multumesc. Inca nu a avut loc repartitia. Ieri a fost ultima proba, prezentarea lucrarii de licenta, si pe 29 decembrie va fi ziua cea mare. Apoi, Dumnezeu cu mila. Oricum, prin sud nu se preconizeaza locuri decat la OP-rurala, judiciar si rutiera poate, dar nu-i nimic. Va fi un nou inceput.

Link to comment
 • Member

Din fericire, sunt locuri pentru toti ofiterii promotiei 2011. Va asteptam cu drag la treaba. 23,66666667% din total vor merge la ordine publica, cu precadere in mediul rural :). Boys, la penuria asta de sefi, in maxim 3,4 ani aveti sanse mari la functiile de sef de sectie rurala! Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :good::emo-box:

 • Upvote 3
 • Downvote 3
Link to comment

Esti sigur Ecou?

Sefi in 3-4 ani?

Eu credeam ca numai Igas si secretarii de stat gandesc asa....vad ca mai sunt si politisti.......

Edited by Elvis
 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.