Jump to content
POLITISTI.ro

Orele de serviciu prestate suplimentar de politist

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Ordinul MIRA nr. 577/2008 privind programul de lucru al politistilor, formele de organizare a acestuia si acordarea repausului saptamanal

Art. 2. — (1) Durata programului de lucru al politistului este, de regula, 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana, cu un repaus saptamanal de 2 zile, de regula sambata si duminica.

[...]

Art. 10. — Orele de serviciu prestate de politist peste durata prevazuta la art. 2 alin. (1) se considera ore suplimentare si se platesc sau se compenseaza cu timp liber corespunzator, conform dispozitiilor legale privind salarizarea politistilor.

Ce presupune compensarea orelor suplimentare cu timp liber corespunzator, mai exact cat si cum se calculeaza timpul liber corespunzator?

Pentru o ora lucrata in plus, cate ore libere primiti?

• Postări 25
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

• bestkyky

9

• Elvis

8

• Marius

3

• ghici

3

Cele mai multe postări în acest topic

Publicat (modificat)

Am o întrebare :

Oare pentru zilele lucrate sâmbătă şi duminică pentru cei care nu îşă desfăşură serviciul pe schimburi nu ar trebui să primească dublul compensaţiilor cuvenite pentru executarea de ore suplimentare, după cum prevede art. 132 şi art.133 din Codul Muncii ?

Modificat de aromas
Publicat (modificat)

știm cu toții ce înseamnă codul deontologic al polțistului de aceea plecând de la premisa că șefii noștrii sunt corecți , îți recomand cu toată „seriozitatea” ,stimate domnule coleg aromas, să-l întrebi pe șeful poliției despre acest lucru, pentru că acesta îți va răspunde cu siguranță cu toată amabilitatea și deferența de care este în stare :wacko::P:blink:

și acum serios _ sună la numărul de telefon 0728282624_la care îți va răspunde juristul S N P P C _domnul Coarnă Dumitru . te învță el ce să faci !!!

cu stimă ... :emo-yessir:

Modificat de ghici
Publicat

Ca tot veni vorba de sindicat...de ce trebuie sa rezolve problemele astea individual, cand se stie destul de bine ca ele sunt colective? Adica se stie de ani de zile ca se fac ore suplimentare, ca se munceste sambata, duminica si la sarbatori legale en-gross si ce au facut sindicatele?! De ce credeti ca s-ar rezolva individual?

Publicat

nu am spus că se va rezolva punctual problema . nu sunt de acord cu astfel de soluții individuale . am postat acel număr de telefon , tocmai ca împreună cu domnul Coarnă să găsiți o soluție pentru TOȚI ,pentru că tuturor vă sunt încălcate drepturile . bine înțeles :naughty: că nu mă refer la dreptul de a legitima persoane , de a purta uniformă :P ... etc

Publicat

Drepturile astea nu-s incalcate de ieri de azi, ma refer la cele privind orele suplimentare, restul sunt elucubratii! Ah, ce va mai plac glumele pe care le faceti!

• Moderator
Publicat

ghici

Daca doreai sa fii intradevar util, postai aici informatiile necesare, nu sa ne trimiti sa dam telefoane la sindicate.

Am observat ca numai la modul asta postezi, in esenta nu spui niciodata nimic. Daca toti membrii acestui forum ar posta ca tine, nu ar mai exista nicio utilitate a forumului.

Posteaza numai daca esti siguri ca informatiile intereseaza si sunt intradevar utile celorlalti membri .... sfatul meu!

Publicat

Ca tot veni vorba de sindicat...de ce trebuie sa rezolve problemele astea individual, cand se stie destul de bine ca ele sunt colective? Adica se stie de ani de zile ca se fac ore suplimentare, ca se munceste sambata, duminica si la sarbatori legale en-gross si ce au facut sindicatele?! De ce credeti ca s-ar rezolva individual?

Pentru ca politistii nu fac sesizari ,nu pun niciodata pe hartie,vorbesc decat pe la colturi.

Cand vine vorba sa dea cu subsemnatul nici usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase.

Publicat (modificat)

Oare de ce Elvis, oare de ce nu pun niciodata pe hartie? Parerea mea este ca, in primul rand nu au incredere si in al doilea rand nu sunt toti niste ''luptatori''! Nu zic ca nu a coloana vertebrala, ca multi au, de fapt avem, dar tu stii destul de bine prin ce ai trecut de-a lungul timpului si foarte putini rezista la atatea presiuni! Cred ca de vina sunt sindicatele, de acolo trebuie sa plece increderea si siguranta.

Modificat de bestkyky
Publicat

Aici nu ai dreptae bestkyky.

Forta unui sindicat este data de calitatea si hotararea membrilor. Politistii inca nu au trecut de statutul de cotizant, sa poti misca muntii ai nevoie de cateva mii de membrii activi.

Sindicatul il reprezinta suma tuturor membrilor , singur ,liderul poate sa faca prea putin si cu foarte multe sacrificii.

Este vorba de un singur cuvant: frica.

Publicat

Da Elvis, tu o numesti frica, eu neincredere! Dar mai e o chestie, orele astea se vad in grafice, in buletinul postului, in planurile de actiune, in interventii la evenimente, iar toate astea sunt inregistrate si nu prea pot fi modificate, nu?! Daca unii sunt mai lasi si vin doar cu vorbe, sindicatele nu pot actiona?

Publicat

Pai la financiar toti politistii lucreaza 168 de ore lunar.

Sau nu stiai????????

Sindicatele nu actioneaza pe vorbe.......sti de ce pentru ca de multe ori am plecat la lupta 100 , am ramas singur si m-am facut de cacao ,iar sefii atata au asteptat sa zica ca sunt nebun.

Publicat (modificat)

De acord cu tine, la financiar ajung 168 h in proportie de 99,9% din cazuri, dar eu ma refeream la graficele, buletinele posturilor si planurile de actiune de la nivelul unitatii. Deci, daca cei de la financiar nu au pentru ce sa raspunda, atunci sa raspunda cei care intocmesc si aproba graficele care merg catre financiar, pentru ca stii foarte bine ca nu-s facute dupa cele reale! Atunci sa vedem noi cine si-ar mai permite sa masluiasca graficele? Elvis, daca se vrea, se poate! In fine...eu asa gandesc!

P.s. Ma refer la graficele privind planficarea serviciului pentru luna in curs.

Modificat de bestkyky
Publicat

Draga bestkyky tu sti ca in inspectoratul in care ai lucrat eu si inca un politist le-am facut plangeri penale domnilor comndanti.

Restul e tacere....................

Publicat (modificat)

Stiu Elvis, eu vorbeam la general. Ai vazut si tu ca e cam greu sa fii singur impotriva tuturor. Sunt foarte multe lucruri care nu trebuiau permise ''din fasa''...atunci poate altfel ar fi stat situatia in momentul actual. Daca sindicatele actionau prompt si nu ar fi permis tot felul de mizerii am fi fost si noi mai bine.

Modificat de bestkyky
Publicat (modificat)

,,Daca sindicatele actionau prompt si nu ar fi permis tot felul de mizerii am fi fost si noi mai bine. "

De acord cu tine bestkyky. Insa am si eu o intrebare pentru tine si te-as ruga sa imi raspunzi sincer.

Daca din 2002 pana in 2007 ,cand a aparut PRO LEX-ul ,CNP si SNPPC nu au facut NIMIC pentru ca drepturile politistilor sa fie respectate de ce majoritatea politistilor sunt membrii in aceste ,,asocieri"??????????

Modificat de Elvis
Publicat (modificat)

Elvis, in primul rand vreau sa mai accentuez o data faptul ca eu am vorbit la general pe tot parcursul discutiei noastre! Raspunsul meu, cat se poate de sincer si fara sa va flatez, la intrebarea ta, este ca PROLEX-ul nu a avut oameni ca voi in toate judetele.

Modificat de bestkyky
Publicat (modificat)

Multumesc bestkyky ,insa sa sti ca sunt oameni ca noi si in alte judete, mult mai buni.

Modificat de Elvis
Publicat

Nu ai de ce sa imi multumesti! Nu contest faptul ca nu sunt altii cel putin la fel de buni ca voi, dar aceia sunt putini.... Tocmai din cauza asta se intampla toate astea!

Publicat

pentru doamna sau domnișoara bestkyky ,dacă îl cunoașteți pe domnul Elvis (așa de bine ) de ce nu vorbiți la telefon !!!

mi-am permis să fac această remarcă (pe care o consider doar o glumă nevinovată ) pentru că dvs. ați spus într-un post anterior că îmi plac glumele mele .!

eu doar încerc să fac haz de necaz !!! în situația în care ne aflăm noi polițiștii nu cred că ne mai permitem să facem glume ...

dacă nici haz de necaz nu mai ne este permis să facem ,atunci...

cu stimă și considerație pentru toți colegii !!! :emo-yessir: :emo-yessir: :emo-yessir:

Publicat

Doamna bestkyky sau bestkyky , cum preferati, domnule ghici! Daca va place sa faceti haz de necaz si acest lucru va ajuta, sunt fericita ca reusiti sa depasiti momentele dificile ale situatiei in care ne aflam, in acest mod. :doh:

Publicat

,,pentru doamna sau domnișoara bestkyky ,dacă îl cunoașteți pe domnul Elvis (așa de bine ) de ce nu vorbiți la telefon !!!"

Ghici esti nascut la 7 ani sau esti infiat de la casa copilului?

Vezi ca topicul este altul, respectiv ,,Orele prestate peste durata normala a programului de lucru".

Eu cred ca toti membrii acestui forum sunt cunoscatori ai limbii romane.

Daca vrei sa glumim imi este teama ca administratorul imi va sterge posturile.

Eu iti recomand ca pe viitor sa obsevi barna din ochiul tau.

,,Exista batalii pe care e bine să le ocolesti; nu din teama că le-ai putea pierde, ci pentru că ai deveni ridicol castigandu-le."

Publicat

In fine daca se vrea se poate asa cum spune cineva pe aici . La cite grafice si hirtogareli se fac este imposibil ca totalitatea orelor lucrate sa nu se regaseasca faptic undeva . Ramine un singur aspect . Comunicarea catre serviciul care centralizeaza aceste ore .Si anterior interesul celor care le presteaza de a se inregistra undeva . Cred ca stiti la ce ma refer . :hmmmt:

• Moderator
Publicat

pentru doamna sau domnișoara bestkyky ,dacă îl cunoașteți pe domnul Elvis (așa de bine ) de ce nu vorbiți la telefon !!!

Din punct de vedere tehnic, un forum de discutii este o aplicatie care faciliteaza discutiile dintre membrii acesteia, iar in dictionarul web, forumul este loc de intalnire unde se discuta pe marginea unor subiecte de inters.

Ca functionalitate un forum de discutii se aseamana cu un chat, cu camere grupate pe teme de discutii, diferenta fiind ca membrii participanti la discutii pot sa nu fie on-line in acelasi timp. Astfel forumul poate forma o comunitate de oameni, care se aduna sa discute diferite probleme, sa socializeze, etc.

In acest mod, oferirea informatiilor de valoare in mod frecvent si propunerea unor subiecte de discutie interesante nu poate fi decat utila.

Asta e si rolul discutiei in acest topic, pt ca impreuna sa gasim cea mai buna solutie.

In cazul in care vor mai fi colegi care se vor confrunta cu astfel de probleme, vor gasi deja postate diferite solutii, experiente etc. prin care altcineva a trecut.

In asta consta ideea acestui forum, sa oferim si celorlalti informatiile, solutiile, experintele prin care am trecut.

Publicat (modificat)

Daniel sti cate adrese a trebuit sa fac, cat m-am cert cu domnul de la juridic si cu seful nostru iubit vis-a-vis de orele suplimentare.

Dar ,am mai spus,copilul care nu plange nu primeste lapte praf. :ner: :ner:

Modificat de Elvis

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.